Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slava (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Slava (2016)

Slava

Slava (2016)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2016

Žanr:

drama

Trajanje:

101 min

Režija:

Petar Valchanov
, Kristina Grozeva

Scenarij:

Petar Valchanov
, Kristina Grozeva
, Decho Taralezhkov

Glavne uloge:

Nikola Dodov
  >  Fuel Thief #1
Margita Gosheva
  >  Julia Staykova
Ivan Savov
  >  Minister Kanchev
Tanya Shahova
  >  Pepa
Mira Iskarova
  >  Galya
Dimitar Sardzhev
  >  Cameraman
Milko Lazarov
  >  Kiril Kolev
Hristofor Nedkov
  >  Porter
Stefan Denolyubov
  >  Tzanko Petrov
Decho Taralezhkov
  >  Krasi
Deyan Statulov
  >  Ivan
Ana Bratoeva
  >  Ani
Dr. Georgi Stamenov
  >  Himself
Stanislav Ganchev
  >  Misho

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Slava (2016)
    Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2018 u 23:30
ivannis hvala za prevod 👍
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2018 u 10:18

Veliko hvala za ovaj prevod i doprinos prevodima bugarske kinematografije.

Ulepsali ste mi dan sa ovim prevodom.Smile
Na vrh
zimmer.srb View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zimmer.srb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2018 u 08:08
Odlican film kao i Urok i isti glumci izvrsni.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2018 u 15:05
 Prvih sat vremena je u neopravdano sporom ritmu i maltene  dosadno. Sve je to moglo da se kaze u prvih  pola sata. Ovo je jedan od filmova, koje kada gledam  jasno dozivljavam i osecam da mu nesto nedostaje, ali posto nisam filmski kriticar, ne umem to da artikulisem na adekvatan nacin. 
  Sama ideja price je dobra, ali je zatajila realizacija i dramatizacija. Takodje naglasak u filmu, je neopravdano na  zenskom liku  , koji  je beskrupulozni Piar u jednoj firmi, umesto da bude na glavnoj licnosti ,postenom radniku zeleznice, koji je nasao  ogromnu svotu novca na pruzi i to uredno prijavio u policiji.
  Karakter radnika, nije dovoljno dramaturski obradjen i razvijen. Umesto da fokus gledaoca bude usmeren na radnika, neopravdano je izmesten na zenu Piara. Pri tome, na kraju je neubedljivo moralno budjenje Piara i griza savesti.
Ocena 5/10 

Prevod je besprekorno uradjen , kako i uvek kod IvannisaSmile

Ažurirao aleksayu - 25.Veljaca/Feb.2018 u 15:33
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2019 u 00:22

Odgledao sam sa velikim užitkom Slavu kojuje potpisao bugarski filmski dvojac K.Groževa-P.Valčanov. Nisam iznenađen, bacili su oni na mene urok u svom prvencu Urok koji će se reprizirati prvom prilikom.

Film Slava me je "kupio" svojim prvim kadrom koji me je vratio u ono vreme kad sam kratko radio na železnici. Trebale su mi pare za srudije i to jr neka druga priča. Uglavnom, identifikacija u publici je uspela ood početka pa do samog kraja filma. Bugarska železnica se ne razlikuje mnogo od ove naše koja je priča za sebe. Prizore koje sam video nisam niti ću videti ni u jednom filmu. Ono što me ćudi je kako se do sada  nije desila nijedna nesreća. Pružni radnik Canko, glavni junak filma, ne razlikuje se uopšte od svojih kolega. Četvrt veka patrolira šinama sa svojim velikim vilastim ključem kojim kucka i doteže šrafove. Grešnik je pronašao džak para koje je uredno prijavio i time sebi obezbedio Odiseju koja je počela kao internet senzacija koja nije prošla nezapaženo. PR ministra saobraćaja i njeni potčinjeni su tom videli šansu da podignu rejting ministru koji je ogrezao u korupciju. Stupaju sa Cankom u kontakt, organizuju susret sa ministrom koji mu ispred kamera daruje zahvalnicu i sat. Sat marke Slava koji su mu skinuli sa ruke je ona grudva koja je pokrenula lavinu događaja koji su tako lepo objasnili kako u stvari sistrm funkcioniše.

Film Slava je jedan od onih filmova koji u menki izazivaju smeh. Kez na na licu nije od sreće, on je više odbrambeni mehanizam koji se nesvesno aktivira. Bugarska u eu se ne razlikuje od one u tranziciji koju tako dobro poznajemo. Neko je doživeo i preživeo, neko je o tome čuo iz priče. Zajedničko je što trpimo zajedno posledice.

Sve u svemu, više sam nego zadovoljan filmom kome čak ni jezik nije predstavljao barijeru. Rome mogu da zahvalim pomenutom dvojcu i glavnom glumcu koji je bio epizodista u Uroku.

Od mene preporuka
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2019 u 22:00
Solidan početak, aktuelna tematika, slab završetak.
Ne znam u koji žanr bih smestio ovaj film. Drama (malog čoveka), verovatno.
Pokušaj da se ovesmisli i ismeje i ono malo čestitosti, morala i ljudskosti koje je još ostalo u narodu.

Čini mi se da živimo u vremenu kada država vrlo malo ili nimalo ne ulaže u svog građanina, državljanina, člana društva.
Država je tu samo kad treba nešto da naplati, uzme, nametne,... I naravno da se čovek postavlja onako kako se država postavi prema njemu.
Vlast sigurno ne može biti idealna (ma gde u svetu) ali treba da teži tome. Da štiti svog građana, sva njegova ljudska i građanska prava. Jer zadovoljan građanin je temelj zdravog i progresivnog društva.
Ako se tolerišu krađa, mito, korupcija, nesloboda, spin,... ako se kaže da je diploma samo običan papir a da je iskustvo bitnije od toga onda imamo urušavanje društvenih vrednosti i raspad sistema.

Tranzicija je umesto pojma za progres / promenu nabolje postala sinonim za lopovluk, bogaćenje pojedinaca, rastakanje državne imovine, prirodnih bogatstava i resursa jedne države.
Naravno, niko i ne pomišlja ili to ne želi da vidi kako će neko društvo i država izgledati za 10, 20, 50, 100 godina.

Složio bih se sa komentarom AlekseYu, s tim što mi je sasvim ok što je fokus na ženi PR-u, na Juliji kao delu državnog aparata. Naravno, mogli su da prodube i profil železničara Canko Petrova. Ipak mi je poprilično neubedljiv razvoj ženskog lika. Nisam primetio katarzu, prelomni trenutak zbog jedne vesti. Za nju je Petrov bio apsolutno nebitan i prolazan lik. Takav profil PR-a gazi po mrtvima i ne okreće se. Takođe mi je i završna scena nejasna, nelogična i bespotrebna. Konačno, on je mogao da pretpostavi da njegove izjave imaju ili će imati određene posledice. Julija nije kriva za to.

Očekivao sam ipak mnogo više od ovog filma. Ali, realno, to je bugarska produkcija, na sličnom kalupu kao i naša (balkanska) koja vrti socijalne drame od '45 nadalje.

Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2020 u 08:38
Sasvim korektna socijalna drama, dobro odglumljena, sa zaista, što Danilo reče, nelogičnom i bespotrebnom završnom scenom koja je umanjila opšti (po meni dobar) utisak filma. Nisam gledao druge filmove ovog rediteljskog tandema, ali na osnovu recenzija ostalih mjihovih filmova, čini mi se, da im je uzor Ken Louč.

Ažurirao Vilin - 02.Lipanj/Jun.2020 u 08:43
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2020 u 10:35

Već sam na portalu pisao o ovom filmu, čini mi se na stranici Dnevnik gledanja filmova, ako se ne varam, pa ne bih da se ponavljam. 

"Slava" mi se veoma dopala, reč je o izvrsnoj satiri i socijalnoj drami i svakako je ne bi trebalo propustiti. 

Meni se, ipak, više dopao njihov prethodni film. U originalu se zove "Urok", prevedeno na engleski "Lesson", iliti po naški - "Lekcija".

"Urok" je nešto teži i ozbiljniji film, snimljen u poludokumentarističkom, cinema verite ključu, oštar, takođe satiričan, ali od one opore vrste satire. Igra ista glumačka ekipa.

Sad vidim da je ovaj rediteljski tandem snimio i svoj treći film - "Baštata" ("Father" ili "Otac"). Bacam se smesta na njegovo pronalaženje.

p.s. gledao sam nekoliko sjajnih bugarskih filmova, od kojih bi filmofilima preporučio sledeća dva :

"Ave" Konstantina Bojanova i "Bezbog" Ralice Petrove.

http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.