| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Favourite (2018) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: The Favourite (2018)Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2019 u 14:49 |
|
|
Izvanredan film, najbolji od Lanthimosa do sada.
Prvi njegov koji je snimio a da nije po sopstvenom scenariju i - pun pogodak! Reč je o izvanrednoj drami sa bravuroznim literarnim predloškom koji je pretio da film pretvori u filmovano pozorište, ali je Lanthimos sjajno izbegao zamke i napravio snažan i sugestivan film. Osim zanimljive priče, film je i izvrsno snimljen. Prostranstvo kraljevskog dvorca i njegovi široki i dugački hodnici inspirisali su Lantimosa za nove igrarije sa pokretnom kamerom i neuobičajenim uglovima snimanja. Ono što je započeo sa prethodnim, "Ubistvom svetog jelena", Yorgos je produbio u novom filmu i ti neobični rakursi kamere polako postaju Lanthimosov autorski pečat.
Dok je u prethodnom filmu kamera dobar deo filma bila postavljena blago iznad ljudskih glava i sugerisala neodređeno prisustvo neiskazanog božanskog, u "Omiljenoj" je ona, kako film odmiče, postavljana sve niže i niže, da bi se film završio neobičnim kadrovima, urađenim iz žablje perspektive i gotovo sa poda. U početku mi je to ličilo na hotimično i nemotivisano režisersko preterivanje i oneobičavanje, ali je razvoj same priče i odnosa glavnih junakinja Lanthimosu dao puno opravdanje za takav postupak. Odličan tekst savremene engleske drame (sa temom iz 18. veka) Yorgos je majstorski režirao. Retkost da u filmu imate tri jaka ženska lika zaintrigirala je Lanthimosa i povuklo da izađe iz "svojih" tema. Zlobni će kukati kako je ovo još jedan profeministički film napravljen da bi ulovio Oskara i - naravno, progrešiće.
ispočetka naizgled trivijalan, film se kako ide svom kraju uozbiljuje, da bi se završio tragički trijumfalno. Posebna vrednost filma je gluma. sve tri glumice su odigrale bravurozno i ne zna se koja je bila bolja. Meni se najviše dopala glumačka kreacija kraljice, suptilno i nenametljivo portretisana. Oni koji se ne služe najbolje engleskim, neka sačekaju prevod. Reč je o literarnom britanskom engleskom, nimalo lakom za one koji su navikli na američke bućuriše sa rudimantarnim tekstovima. Posle "Rome" Alfonsa Cuarona, još jedno izuzetno ovogodišnje ostvarenje, Obavezno ga pogledajte. Ja sam ga pogledao već dva puta i nije isključano da ću još koji put. Ažurirao 2b0rn0t0b - 16.Sijecanj/Jan.2019 u 16:02 |
||
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
||
![]() |
||
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2019 u 16:06 |
|
|
Prijevod je najavio Dartanjan ⚡
|
||
![]() |
||
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1083 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2019 u 12:46 |
|
|
Zaista odličan film. Jedan od retkih filmova gde dominiraju 3 glumice, dok muški likovi nisu ni epizodni, već marginalni. Sve 3 glumice su briljantne, ali Olivia Colman je bila fascinantana u ulozi kraljice Ane. Ako neko zaslužuje onu kičastu, zlaćastu figurinu, onda je to ona. Režija i kamera su izvabredni, veoma neobični uglovi snimanja doprinose dramaturgiji priče. Kostimi i scenografija su raskošni i savršeni, tako da očekujem i tu neku nagradu. I moram da napomenem sjajan osvrt na film 2b0rn0t0b, i odličan prevod Dartanjana. Svaka čast.
Ažurirao Vilin - 31.Sijecanj/Jan.2019 u 12:53 |
||
![]() |
||
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2019 u 23:45 |
|
|
Prijevod je uradio i PROINTERPRET 👍
|
||
![]() |
||
shvejk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2019 u 13:15 |
|
|
Film za koji se nezna zasto je snimljen. Razume se sve je profesionalno, ali film nema ni poentu, ni razlog zasto ga gledati.
|
||
![]() |
||
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2019 u 18:44 |
|
Dovoljno rečeno već ovom nepravilnom pravopisnom negacijom. Zašto misliš da ako ti nisi shvatio poentu iste i nema? A, kad smo kod razloga, ja, pak, mislim da nema razloga stavljati takve komentare. Ni većim lafovima se nije verovalo na reč (čitaj: jednu rečenicu).
|
||
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1844 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2019 u 18:39 |
|
|
Latimos zahteva filmsko predznanje a bogami i poznavanje drustvenih nauka, mitologije, filozofije itd...
|
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2019 u 21:20 |
|
|
Yorgos Lanthimos - neko lepo napisa da je to specifičan režiser, sa specifičnim temama i sa specifičnom publikom.
Očnjak mi je super, Alpe imam ali nikako da pogledam, Killing sada gledam, Lobster mi se čini interesantnim,... a Miljenicu? Pa što da ne, ipak je nominovan za 10 Oskara i toliko hvaljen od kritičara a delom i od publike. # aleksayu: cenim tvoje komentare i recenzije, ako pogledaš ovaj film, zamolio bih te za komentar istog. Hvala unapred. Posle onog njegovog prethodnog VRLO LOŠEG filma može samo nabolje da ide. ![]() Ili ipak ne može ??? Ostaje da se vidi.
|
||
![]() |
||
shvejk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2019 u 21:59 |
|
Jedan zarez- visak.
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1844 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2019 u 22:10 |
|
|
Moracu da procitam grcku tragediju sa motivom krivice i kazne za nju koja je predlozak Jelenu.
|
||
![]() |
||
vladablok9a
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2019 u 14:00 |
|
|
Ema i Rejcel odlicne, ne znam za koje je sve oskare nominovan, nemam nista protiv montaze, scenografije, glumice savrsene ... ali ako je za najbolji film, onda mi to jos jednom potvrdjuje sav apsurd i izdrkavanje filmske akademije. Obican dramski tekst, apsolutno nista spektakularno, bez nekih ozbiljno dobrih dijaloga koji su temelj za dobru dramu. Tri zene su iskrojile Englesku istoriju (rat ruza) tako da i tu nema niceg novog i spektakularnog. Da tri glumice nisu dale 150% i tako od prosecnog tekstica ipak napravile gledljiv film, ovo bi bio jos jedan ispodprosecni umetnicki film.
Ažurirao vladablok9a - 23.Veljaca/Feb.2019 u 14:07 |
||
![]() |
||
vladablok9a
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2019 u 12:59 |
|
|
kao sto i napisah, jedino glumice valjale, i to im je i jedini oskar, mada po meni i Ema i Rejcel su bile daleko bolje od Olivije, a ako je vec bilo izmedju nje i Glen klouz onda je ova druga po meni trebalo da dobije
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2019 u 13:41 |
|
|
Danas svakakvo sranje moze da dobije oskara. Odavno mi to nije nikakav reper za kvalitet , cak sta vise suprotno...
|
||
![]() |
||
alterego
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2019 u 15:18 |
|
|
Solidan film 6/10
|
||
![]() |
||
daniel-dani
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2019 u 06:16 |
|
|
Dopao mi se jedino zbog price koja mi je bila poprilicno nepoznata. Realan prikaz.
|
||
![]() |
||
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2019 u 18:16 |
|
|
Dobar !
|
||
![]() |
||
Marineli
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2019 u 00:22 |
|
|
Bljak...degutantan...veliko razocarenje...neko je rekao da je bolji od Green book, zato sam i gledala.,..ali ne mogu ni da se porede.
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |