Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Ritchie Blackmore Story (2015)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Ritchie Blackmore Story (2015)

The Ritchie Blackmore Story

The Ritchie Blackmore Story (2015)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2015

Žanr:

biografski, glazba, dokumentarni

Trajanje:

134 min

Režija:

Alan Ravenscroft

Glavne uloge:

Gene Simmons
  >  Himself
Lars Ulrich
  >  Himself
Steve Vai
  >  Himself
Brian May
  >  Himself
Ian Anderson
  >  Himself
Ritchie Blackmore
  >  Himself
David Coverdale
  >  Himself
Ian Gillan
  >  Himself (archive footage)
Jon Lord
  >  Self
Steve Lukather
  >  Himself
Ian Paice
  >  Self
Joe Satriani
  >  Himself
Royal Philharmonic Orchestra
  >  Themselves
Phil Collen
  >  Himself
Chris Welch
  >  Himself, music journalist
Mike Clemente
  >  Himself (archive footage) (as Screaming Lord Sutch)
Ed Eales White
  >  Narrator (voice) (as Ed Eales-White)
Malcolm Dome
  >  Himself, music journalist

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Ritchie Blackmore Story (2015)
    Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 21:52
Ima li sanse, da ovo iko prevede?
Na vrh
Siniša 138 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Siniša 138 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2018 u 22:58
Prevedeno je.
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2018 u 00:02
Hvala Siniša.   Thumbs Up
Oma odo da vidim šta kaže Riči u ovoj priči.  LOL
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2018 u 20:42
Pogledao. Još jednom hvala Siniša.
Odličan, zanimljiv i na momente duhovit muzički dokumentarac o genijalcu Ričiju. 
(a čim je genijalac mora biti i opičen.  LOL ) 
Riči insajderski opisuje neke situacije i događanja u Deep Purple i Rainbow i demistifikuje 
nastajanje nekih pesama i rifova. Da je to ranije izneo zgromoli bi ga Gilan i ekipa.  LOL
Preporuka.

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Siniša 138 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2018 u 03:15
Ja Ričiju puno toga opraštam zbog zasluga za unapređenje sviranja gitare. Nakon njegove pojave više se nije moglo muljati u nekom bluz fazonu uz solidnu tehniku i nešto bolju opremu. Njegova sola ili znaš ili ne znaš svirati, nema tu priče o stilu. Kod rok kritike to je dočekano na nož, etiketom hevi metal /to je tad značilo uvredu i prezir/ ili ignorisanjem. U Rok enciklopediji o Purpleu ima desetak rečenica, a o Grateful Dead dvije stranice.
Meni ovdje fali Gillanova i Paiceova priča. Fali i scena kad na koncertu baca flašu na Gillana, kao i objašnjenje zašto je u Zagrebu šutnuo nekoh od klinaca koji su se nabili na binu. Doduše, i njihovi redari su mlatili,a bogami i obezbjeđenje dvorane, u plavim mantilima.
Omladina je bila skroz benigna, a redari su odvojili nekoliko curica koje su pokorno čučale iza pojačala i čekale da ih poslije odvedu na trošenje.
Svi lažu i prešućuju stvari u ovakvim filmovima, pa tako i naš junak.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Siniša 138 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2018 u 03:48
Da, i mene ugodno iznenadila Ričijeva povremena sarkastična duhovitost. Svidio mi se i komentar o Bruceu Springsteeneu. Šteta je što nema scene s flašom, pošto je Gillanov komentar bio:"Taj dan mi je Riči rekao da Klepton ne zna svirati gitaru!"
Riči, inače, najviše cijeni Djanga Reinhardta, kako zbog umijeća, tako i zbog beskompromisnog karaktera i neskrivene razmetljivosti.
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 01:04
E, meni se nije baš svidelo što je čačnuo Springstina. Brus je legenda, veličina, gromada. 
Nije da mi je br.1. i da njegove sve slušam, ali  5-6 pesama su vrh. Roy Orbison mi je "veliki manitu" LOL
 a on je idol Brusu koji je stalno to isticao. U nekoliko navrata me Brus oduševio, oborio sa nogu, kolika 
je velličina koja ume da se bezrezervno oduševljava onim koga ceni i poštuje (peva sa Royem "Pritty  women" 
i kad Roy kaže "mercey" koje iskreno oduševljenje. Na 1:45 )

i u dokumentarcu, kojeg je preveo Iromafia, "Sprengsteen & I " kad pusti na scenu Elvisovog imitatora
da peva, a nemajući pojma ko je, otkud, zašto i da li nešto zna, LOL   kao pravi džek nesebično mu je
pomogao da ostvari svoj san. To igru neizvesnosti mogu da prihvate samo vrhunski muzičari i ličnosti.

Nego, stara kajlo, Wink  vidim da si ljubitelj i poznavalac prave mjuze, ima li još neki prevedeni dokumentarac 
o Deep Purple?  

Hvala ti i za prevod Foreman 2017.  sinoć sam ga pogledao.    Thumbs Up 

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Siniša 138 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 01:07
Biće uskoro Making of Machine Head. Od DVD sam napravio mkv, izvadio njemački titl i sad prevodim.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Siniša 138 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 01:18
Ta međusobna muziciranja i hvaljenja su marketing, prenemaganje i moda međusobnog pušenja, koja vlada u zadnjim decenijama, kao neki rokerski p.c. kodeks. Kao ono crnogorsko: "Ja ću tebi vojvodo, a ti meni serdare, a oba znamo koja smo govna."
Nisu rokeri nekad bili takve tetkice, bili su sličniji Ričiju. Što lošije sviraju i što ih je vrijeme više pregazilo, to su vještiji marketinškim marifetlucima i smijanju k'o lud na brašno. Nekad su to bili buntovnici pa su se tako i ponašali, a sad su to poslovni ljudi, političari.
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 01:45
Originalno postovano od strane Siniša 138 Siniša 138 piše:

Ta međusobna muziciranja i hvaljenja su marketing, prenemaganje i moda međusobnog pušenja, koja vlada u zadnjim decenijama,  
Što znači da se ne odnosi na njih dvojicu   LOL      (Roy se upokojio 1988.)
Pije vodu to što kežeš da rokeri evoluiraju od buntovnika do poslovno-političkih tetkica, godine rade svoje. 
A sa godinama se menjaju prioriteti i potrebe, tako da su nekad težili da menjaju svet, a sad  svoj konto.
Ali. neka ih i takvih, neka vijaju lovu, treba im za lekove.  LOL
Sledeći petak odo' da  uživo proverim "Drugi nači", da nisu i oni izabrali neki "drugi način" rokerstva.  LOL

Hvala unapred za novi prevod DP.

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Siniša 138 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 02:15
Odnosi se i na njih dvojicu.
Žalosno je gledati ostatke ostataka nekadašnjih velikih faca, a propos "Drugog načina".
Tu je kod mene prije par godina svirala nekakva kombinovana ekipa iz Zagreba, nekoliko mlađih + Neno Neugebauer, Boris Babarović i nekad nenadmašni gitarista Željko Kovačević Pes. Desetak ljudi u publici!
, a divno ljetnje veče na unskoj adi! Ovi ostarili, tamo za stolom ih čekaju ljutite žene koje paze da ne piju previše. Babarović i Neno komunikativni, gode im komplimenti,a Pes isti kao i nekad, smrknut i težak.
Tu me podsjetio na Ričija, bio je godinama najbolji, a za njega je znalo samo nešto gitarista, a od raje nekih, 0,1%. Njegov bend "Mladi", najjači u Jugi, nije nikad snimio ploču. Ali nije pušio nikome, nikad.
Ako se ne znaš kliberiti i dodvoravati medijima, i ne uđeš u enciklopediju ili dobiješ deset reda, kao Purple.
I Džef Bek je nekad bio nezgodan momak, ali kad je prešao u vegetarijance i počeo se smijati postao je opštepoznat i sveprisutan.
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 02:43

Žalosno je gledati ostatke ostataka nekadašnjih velikih faca, a propos "Drugog načina".

Poslušaj "Jedro za oluju" i "Zgubidan" prže mladalački,  i "Htio bih vratiti" ( ta stvar me razvalila, rekao sam ženi i deci kad me budu Topalovići pržili  da se samo ta stvar vrti. To je moj svojevrsni epitaf).
Naravno da nisu kao nekad i nema Kurtovića, ali i dalje je to veličanstveno. A izbor između novog ničeg sličnog i njih starijih sa mladalačkom energijom, je jasan. Tu mislim i na YU grupu i Smak/Točak je ostao dosledan i nisu se kurvali po estradi.  (šteta što je Aranđelović umro).
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 02:58

Što se mene tiče, poslednji su ostali ovekovečeni u Skorsezeovom filmu The Last Waltz. To je bio kraj ere dinosaurusa od kojih su neki i danas živi i aktivni. Nil Jang, na primer.

Mogu u tu gtupu da ubrojim Metaliku koja osim dobrih međuljudskih odnosa ima koš vrlina. Jedna os njijh je da potpisuju ono što obrade. To što su u stanju da za svoju dušu sviraju ispred ljudi koji se slučajno nađu baš tamo gde sviraju za svoju dušu...pa to je još jedan plus koji pokazuje koliko su u stvari veliki. Da ne bude zabune, nisam njihov fan.

Umalo da zaboravim Nirvanu na dodeli MTV nagrade. Trio je bio poznat po urnisanju instrumenata gde god da se pojave. Svuda osim na toj dodeli na kojoj su posle svega i stalak i mikrofon ostali na istom mestu.

Gledaće se ovo ovih dana ili do kraja meseca. Hvala na prevodu.

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Siniša 138 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 03:03
Yu grupa je uvijek bila dobra, i nekad /čak i kad je Dragi bio u vojsci, pa je Žika pjevao, a Bata Kostić bio na gitari sam/ i prije par godina kad sam ih gledao zadnji put uživo.
A Točak se znao reklamirati jako dobro, i svašta pričati. Znam ga jako dugo, i po priči i po svirci.
Za Ričija je rekao da on to može svirati usred noći lijevom nogom!?
Najprije je govorio da mu je Dave Edmunds ukrao "Ulazak u harem" i naparavio "Sabre Dance".
Kasnije su mu rekli da je to obrada Hačaturijanove kompozicije pa je promijenio priču, i rekao da je Edmundsov rad bio njemu inspiracija za "Ulazak u harem"!? Konziostentna ličnost. Ima o njemu još dosta toga, ali nije za ovakav forum.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Siniša 138 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 03:11
Za Metallicu sam malo prestar, ali sam ih dosta slušao i mislim da su oni mjera dokle je trebalo ići sa speed metalom, taman toliko. Obrade su im sjajne, Garage Inc. je klasika. Pa svirka s filharmonijom, takođe.
Drago mi je da se neko uključio u priču o nečemu što nije pucačina ili lupačina.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 03:11

Tri stara majstora za kraj.

Zaboravio sam da napišem da je za mene muzika do početka devedestih bila dobra. Tad su skoro svi odreda bili dobri. Danas kvalitet održavaju alternativni pravci koje retko ko konzumira. Džezeri i bluzeri su uvek isti, pre i posle devedesetih. Džem sešn je još uvek  živ zahvaljući njiima

Tako to izgleda kad korporacije stvaraju neorganske bendove i prodaju maglu. Tako mi Mili Vanili pomogao. LOL

Postoje i legende poput Dilana koje su karijeru počele angažovanim pesmama. Kad je skupio pare kupio je akcije firmi koje proizvode oružje ali je i prestao da bude angažovan. Bar nije licemer ako se ja pitam. On je čovek koji je ostario pametno, sad je srećan deka koji sa svojim unucima svira u grupi. Bio je nekad tako dobar onalo sam na stadiomu u Zemunu pre 20 i kusur godina. Mikrofon, šešir, gitara i usna harmonika.

Ispravka.

Napisah da nisam fan Metalike, naveo sam ih kao nastavljače tradicije muzičara koji su oplemenili i muziku i društvo.

Bežim sa teme.

Ažurirao Stole Haringa - 16.Lipanj/Jun.2018 u 03:20
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Siniša 138 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 03:28
U vrijeme snimanja filma ti momci su bili mladi, trideset i neka. Jedino je Madi Voters bio star, ali on je oduvijek bio star. Zanimljivo je da je film snimljen u dvorani Winterland u kojoj je Clapton nekoliko godina ranije odsvirao s grupom Cream svoj najcjenjeniji solo, Crossroads. A u filmu ga je Robertson skroz ušio na Further Up on The Road.
Termin dinosaurus je zaživio pojavom panka krajem sedamdesetih. Momcima od dvadesetak godina ljudi od 35 su bili matorci, tako je to oduvijek. A dinosaurusi su mlatili i veliku lovu, time je oštrica roka i uništena. Bogati se ne bune, a i zašto bi? Na stranu to što su muzički diletanti manjak umijeća nadoknađivali viškom priče i pravljenjem ispada.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Siniša 138 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 03:36
Hvala ti za ovu trojku. Neki dan gledam film Bube u glavi, a iza Bočekova gitara, mrak. Malo LP, malo akustuka.
Dilena sam prvi put vidio 1972. u filmu Koncert za Bangladeš. Nastupio je nenajvljen i izvodio samo stare stvari, akustara i usnjak. Tad sam shvatio da nije sve u gitarskom solu i moćnom glasu. Sve što radi, vjeruješ mu. Oduvao je ostale.
A to što radi privatno, pomaže državu svog naroda, ne znam šta bih mu rekao, i s kojim pravom.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 04:15

Nema na čemu, za laku noć ili dobro jutro.

Bulgakov je napisao, parafraziram : "Ljudi kao ljudi, u suštini dobri, a pare vole. "

Bio je prvi folker koji je akustičnu zamenio električnom gitarom.

Moj najozbiljniji Bitls, Harison, stoji iza tog koncerta koji je bio pereteča onog humanitarnog za Etiopiju koji je održan na dva kontinenta istovremeno. Mislim da je tad Nil Jang zadnji put javno nastupio sa Krozbijem, Stilsom i Nešom.

Kako muzika napreduje ili nazaduje pokazuje Vudstok. Neuporedivo je ono što je bilo na prvom i što se dalo videti posle 25 godina. Ostale nisam gledao, nisam imao živaca.

Bacam se na skidanje dokumentarca.

Ažurirao Stole Haringa - 16.Lipanj/Jun.2018 u 04:57
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 14:44

A Točak se znao reklamirati jako dobro, i svašta pričati. Znam ga jako dugo, i po priči i po svirci.
Za Ričija je rekao da on to može svirati usred noći lijevom nogom!?
Najprije je govorio da mu je Dave Edmunds ukrao "Ulazak u harem" i naparavio "Sabre Dance".
Kasnije su mu rekli da je to obrada Hačaturijanove kompozicije pa je promijenio priču, i rekao da je Edmundsov rad bio njemu inspiracija za "Ulazak u harem"!? Konziostentna ličnost. Ima o njemu još dosta toga, ali nije za ovakav forum.
Ja upravo suprotno mislim, problem Smaka je bio u tome što su marketinški bili slabi, što je Točak van bine bio poprilično nesiguran i bojao se prihvatiti izazove (pozive za inostranu karijeru)
Točak je oduvek govorio da je "Ulazak u Harem"  kompozicija koju je uzeo od svog učitelja gitare Dragoljuba Jarakovića Jaraka. (gledao u dokumentarcu). A neke izjave, najverovatnije novinareske "umotvorine" mi ne liče na njega, nije prepotentan tip, ne znam ga lično, samo što sam pročitao i gledao ga. Nepobitno je, da je imao poslovnog duha, nos za lovu kao Bregović(plagijator), imali bi svetsku karijeru.
Inače, drago je i meni razmeniti mišljenje sa nekim ko kapira i voli pravu, suvislu, emotivnu mjuzu, a ne instant-mutant buku.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,258 sekundi.