Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Top 7 omiljenih filmova
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Top 7 omiljenih filmova

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Top 7 omiljenih filmova
    Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2015 u 21:20
Zamisao je da svako sastavi svoju listu od 7 najboljih filmova koje je do sada odgledao.Nisam video ovakvu temu, a mislio sam da bi bilo poželjno da postoji. Pored sedam omiljenih i najdražih filmova; onih koje posle dugo vremena ponovo odgledate i koje ste odgledali jednom ali su vam ostali urezani u sećanju, navedite i dodatne filmove koji za vas lično imaju neku vrednost...

1. Schindlers List
2. The Silence of the Lambs
3. Lord of the Rings trilogy
4. Gladiator
5. Green Mile
6. A Beautiful Mind
7. The Pianist

Dodatak (NOTABLE MENTIONS):  The Shawshank Redemption, Green Mile, The Mist, Interstellar,  V for Vendetta, Minority Report, Children of Men, The Sixth Sense, Se7en, Downfall, Saving Private Ryan, Bravehearth, Apocalypto, Life is Beautiful, Driving Miss Daisy,  Leon: the Professional, The Elephant Man, The Hunt aka Jagten, i podmornice: Hunt for red October,
K-19 The Widowmaker, U-571, Das Boot; ima tu još desetak, dopisaću,  kad ih se setim :)

Ažurirao Atrahasis - 09.Sijecanj/Jan.2015 u 15:22
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2015 u 21:49

1. The Good, the Bad and the Ugly (1966)
2. The White Buffalo (1977)
3. If I Stay (2014)
4. The Fault in Our Stars (2014)
5. Avatar (2009)
6. Hachi: A Dog's Tale (2009)
7. Phenomenon (1996)

NOTABLE MENTIONS: The Notebook (2004), A Walk to Remember (2002), Titanic (1997), Dragonball: Evolution (2009), Hancock (2008), Music and Lyrics (2007), The Proposal (2009), Yes Man (2008), Charlie St. Cloud (2010), How to Train Your Dragon (2010), Prince of Persia: The Sands of Time (2010), How Do You Know (2010), The Sixth Sense (1999), Big Momma's House (2000), Big Stan (2007), Rat Race (2001), Montevideo, Bog te video! (2010), Montevideo, vidimo se! (2014), High School Musical (svi), Harry Potter (svi filmovi), Terminator (svi), Rambo (svi), The Expendables (svi), Scooby-Doo (svi), Pirates of the Caribbean (svi), The Lord of the Rings (svi, osim Hobita), X-Men (svi), Hulk (svi), Wrong Turn (svi), The Texas Chain Saw Massacre (svi), Drag Me to Hell (2009), The Chronicles of Narnia (svi), Resistance (2011), Eternal First Love (2010), većina Džeki Čenovih filmova, posebno Snake in the Eagle's Shadow (1978), većina Nikolas Kejdžovih filmova, većina Stiven Sigalovih, većina Bad Spenserovih i Terens Hilovih, 4 Brus Lijeva filma, većina indijskih filmova... LOL

Ažurirao NikolaJe - 10.Sijecanj/Jan.2015 u 00:26
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2015 u 22:44
1. There Will Be Blood
2. Inception
3. The Shawshank Redemption
4. The Big Lebowski
5. Casablanca
6. Pulp Fiction
7. Léon: The Professional

Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2015 u 23:32
Tesko je odabrati samo 7, narocito jer bih iz svakog zanra mogao da odaberem bar po 7, a ovako ispada da su mi samo drame favoriti...
1.
The Shawshank Redemption
2.
Schindlers List
3. Green mile
4.
City of God
5. It's a wonderful life
6. Once upon a time in the west
7. Cinema paradiso
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2015 u 23:57
Originalno postovano od strane let4mi let4mi piše:

Tesko je odabrati samo 7, narocito jer bih iz svakog zanra mogao da odaberem bar po 7, a ovako ispada da su mi samo drame favoriti...

Možeš slobodno da dodaš sa strane (kao notable mentions), još neke drage filmove...

We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2015 u 00:33
1. Mou gaan dou II (2003)
2. Mou gaan dou (2002)
3. Mou gaan dou III: Jung gik mou gaan (2003)
4. The Godfather: Part II (1974)
5. The Godfather (1972)
6. Zar postoji još neki film!?Confused
7. Mora da postoji, ali ne mogu da se setim.LOL
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2015 u 01:25
@darije:

Postoji!!!

Chugyeogja (2008)luka2

Ažurirao srkis - 09.Sijecanj/Jan.2015 u 01:31
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2015 u 01:40
Нема шансе да се сетим свих филмова, али ово је оно што бих издвојио из своје листе рејтинга са имдб-а (кад поменем неки серијал, мислим на све филмове, не могу да издвајам):

Хари Потер
ЛОТР
Пирати с Кариба
Агора (2009)
Проклетство златног цвета (2006)
Нека буде и Титаник (1997), иако нисам неки романтик, могу стално да га гледам
И нека буде и Интерстелар (2014), мада можда треба неко време да прође да бих га реално оцени, сад сам под утиском још.

Покушао сам да буде разнолика листа.
Не волим израз најбољи филм, кад се каже омиљен некако ми је лакше.

Ažurirao Zolala - 09.Sijecanj/Jan.2015 u 01:42
Još nisi instalirao f.lux?

u.to/ewM5Dg
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2015 u 02:13
Au, nema šanse da ovo svedem na konačnih sedam. So I'll cheat and put two franchises on the list. Ovako bi izgledalo da odmah iz glave sročim sedam.

1.      Groundhog Day
2.      Monty Python and the Holy Grail
3.      The Lord of the Rings
4.      Star Wars
5.      The Shawshank Redemption
6.      Pulp Fiction
7.      The Brave Little Toaster (My childhood always gets a vote when I make listsLOL)

Verovatno bi spisak bio potpuno drugačiji da ga sastavljam neki drugi dan.Confused

As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2015 u 09:19
Originalno postovano od strane Hogar Strašni Hogar Strašni piše:

Verovatno bi spisak bio potpuno drugačiji da ga sastavljam neki drugi dan.Confused

LOL Isto ovo sam pomislila kad sam videla temu. Nemam omiljeni film. Ne znam ni šta bi okarakterisala kao najbolji film. Neke filmove mogu gledati milion puta, ali uopšte nisu u kategoriji da "razvaljuju" (npr Umri muški, Terminator 2, Osvetnici, TransformersiLOL), dok neke koji razvaljuju sam pogledala samo jednom i više ne mogu, jer su mi preteški, ma kako dobri bili (Život je lep, Šindlerova lista...)
Recimo ovako, najrazličitijih sedam filmova/serijala filmova, kojih bih se setila "na prvu" da me neko pita za preporuku (bez brojeva, jer ne mogu da ih ocenim i poslažem od najboljeg do najmanjenaboljegLOL):

Drame
- Oldboy (2003)  - izuzetno teška za srca
The Man from Earth (2007) - nije teška za srce, ali je sjajna
- The Notebook (2004) - meni broj 1 ljubavna drama

Fantazija
- Trilogija Gospodari prstenova (The Lord of the Rings: The Return of the King (2003))

Trileri
- 1408 (2007)
- Se7en aka. Seven (1995)

Ratni - ovde mi je najteže izdvojiti, prejaka konkurencija LOL, ali recimo
- 9 rota (2005)
- Nanjing! Nanjing! (2009)
- i mrtva trka između K-19: The Widowmaker (2002) i The Hunt for Red October (1990)

Pokušala sam, ali mi ne ide da izdvojim samo sedam. Nek bude prvih deset kojih se setim "na prvu". LOL

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2015 u 12:37

Top 7? Svih vremena??? Nema šanse...

Da se ograničimo na XXI vek (only):

1. Hable con ella (2002) aka. Talk to Her

2. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

3. Katyn (2007)

4. Auf der anderen Seite (2007) aka. The Edge of Heaven

5. Gangs of New York (2002)

6. 12 (2007)

7. Incendies (2010)
-------------------------------------
Moraju i:

Tropic Thunder (2008)
Chugyeogja (2008) aka. The Chaser
Babam ve Oglum (2005) aka. My Father and My Son
...

i, naravno, kompletna trilogija Osvete (Chan-wook Park)

Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2015 u 14:48
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2015 u 18:13
Izdvojio sam ovih manje poznatih 7, ostale možete videti u ovoj TEMI "Preporuči film"     

1.   Creation [2009] (6,6*)
2.   Speak [2004]   
3.   The Dead Girl [2006] (6,7*)
4.   When Nietzsche Wept [2007] (6,1*)    
5.   Role Models [2008] (6,9*)
6.   Roger Dodger [2002] (7,0*)
7.   Good Advice [2001] (6,0*)

Ocene u zagradi od 1* do 10* su preuzete sa sajta imdb.com/1.Mart.2013.

Dodatak (NOTABLE MENTIONS) po abecednom redosledu:

8. Atonement [2007]
9. Agora [2009]   
10. Bella [2006]
11. Cross of Iron [1977] (7,5*)
12. I Spit on Your Grave [2010] (6,3*)
13. Pandorum [2009] (6,8*)
14. Reign Over Me [2007] (7,5*)
15. Seven Pounds [2008] (7,5*)
16. Shrink [2009] (6,6*)
17. The 40 Year Old Virgin [2005] (7,3*)
18. The Family aka Malavita (2013)
19. The Men Who Stare at Goats [2009] (6,3*)
20. The Social Network [2010] (7,9*)
21. The Town [2010] (7,6*)
22. The Upside Of Anger [2005]
23. Wedding Crashers [2005] (7,0*)
24. Welcome to the Rileys [2010] (6,9*)

Vel.pozzzz. za sve !                 

D.N.   

Na vrh
Sodom View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sodom Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2015 u 20:56
'Ajde i ja da glasam:
1. Halloween - one & only. Film moje mladosti
2. The Pianist - po meni najbolji film o Holokaustu
3. Pulp Fiction - šta reći osim da je ovo Tarantinovo remek-delo
4. Monthy Python's Meaning of Life - vrhunac pajtonovskog humora
5. The Green Mile - neočekivano dobar film Toma Henksa
6. The Naked Gun - suze su mi tekle od smeha kada sam ga prvi put gledao
7. 8 mm - stvarno dobar film iako u njemu glumi Nikolas Kejdž
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2016 u 21:44
Originalno postovano od strane Hogar Strašni Hogar Strašni piše:

Živa istina, dragi naš Hogare Strašni.   

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2017 u 10:23
Jedna od prelepih, istovremeno i najnezahvalnijih tema...najomiljeniji filmovi...čitav život sam posvetio filmu, ima ih nekoliko stotina kojima se često vraćam, izdvojiti 100 bi bio Sizifov posao, ne bih mogao da ih zguram u taj broj, večito bih želeo da u listu ubacim jos ovaj ili onaj naslov, nikada ne bih napravio spisak. LOL Jedina mogućnost je to da prosto izbacim iz sebe samo ono što mi momentalno padne na pamet i da se zaustavim na broju 7... naslovi koji su na ovaj ili onaj način oblikovali moju strast prema filmu bili bi

2001: A Space Odyssey (1968)
Fight Club (1999)
Dawn of the Dead (1978)
Big Wednesday (1978)
Il buono, il brutto, il cattivo (1966)
The Godfather (1972)
Kill Bill (2003)

...što je svakako nepravda prema evropskom ili azijskom filmu, mojoj ljubavi prema hororu, te klasicima...a da sve bude smešnije (ili pre tragičnije?), napisao sam par hiljada tekstova upravo na temu dotičnih, prosto mi je nemoguće napraviti listu bez kolapsa u mojoj glavi. No šta da se radi, valjda je ovo ipak tema za mnogo manje fucked up ljude od mene LOLLOL

Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2017 u 11:16
Zahvalan broj sedam u puno stvari ali samo sedam omiljenih filmova za izdvojiti nemoguća misija,ipak eto ja ću zaokružiti svoj izbor na brjku 10.

1. Kum
2. Kum 2
3. Let Iznad Kukavičjeg Gnijezda
4. Iskupljenje u Shawshanku
5. Svi filmovi Sergio Leonea
6. Amarcord
7. Zelena Milja
8. Trilogija Gospodar Prstenova
9. Trilogija Hobbit
10. 7 aka Seven

A za notable mention morao bih pisati pola dana,netko je gore spomenuo filmove po žanru,što je odlična ideja.Možda da se napravi tema za svaki žanr,neke žanrove ja osobno ne podnosim pa bi bilo zanivljivije da se vrtimo u svom žanru.Ova tema može ostati kao točka razno (crtići su također žanr za sebe).
Everything is a joke !
Na vrh
adm1r View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj adm1r Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2017 u 15:34
Bez nekog određenog reda,

Wu-Ji (The Promise)
Back to the Future trilogija
Indiana Jones serijal
Seven
Alien serijal
Lord of the Rings trilogija
Howl's Moving Castle
Na vrh
banisa2006 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj banisa2006 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2017 u 00:39
1. Halloween 1978
2. The Thing 1982
3. The Fog 1980
4. Dirty Dancing 1989
5. Aliens 1986
6. Jaws 3-D 1983
7. Sve od Stephena Kinga
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2017 u 11:42
Originalno postovano od strane banisa2006 banisa2006 piše:

...
6. Jaws 3-D 1983
...

Zanimljiv izbor Smile Kada je Jaws 3-D prikazivan u BG-u, bio sam još majušan, nisu me vodili da ga overim, no nekoliko godina kasnije, igrom blesavih okolnosti, prilikom nekog programa u osnovnoj školi, svojevrsne "razmene učenika" gde su klinci odavde odlazili širom zemlje gde bi u gostima provodili nedelju dana sa novim drugarima u novoj sredini...nas nekolicinu su poslali na Kosovo, u Prizren, te ja, budala kakva jesam, jer gde god da odem volim da obiđem bioskope, gledah u sred Prizrena, tamo negde 1988. Jaws 3, avaj bez 3-D OuchUnhappy te mi je žao što taj filmić nikada nisam video onako kako je zamišljeno videti ga. Ouch

Usput, veliki pozdrav za Arsima, gde god da je sada, dečaka koji me je, iako nije znao išta o meni, primio u svoj dom, i ulepšao mi poznanstvo sa meni lepim Prizrenom, filiperima, ćevapima, čajdžinicama (u kojima su se puštali piratski VHS filmovi LOL) uber cool noževima (Famipa Prizren) koje sam voleo da skupljam, i naravno sa Ajkulom 3, neka i u kojoj dimenziji manje. Smile

Ažurirao puppet_master - 30.Lipanj/Jun.2017 u 11:46
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.