Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Contratiempo (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Contratiempo (2016)

Contratiempo

Contratiempo (2016)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2016

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

106 min

Režija:

Oriol Paulo

Scenarij:

Oriol Paulo
, Lara Sendim

Glavne uloge:

Jose Coronado
  >  Tomás Garrido
Manel Dueso
  >  Inspector Milán
Bobby Gonzalez
  >  Agente 4 (as Robert González)
Blanca Martínez
  >  Virginia Goodman real
Francesc Orella
  >  Félix Leiva
David Selvas
  >  Bruno
Paco Tous
  >  Conductor
Ana Wagener
  >  Elvira
Ana Wagener
  >  Virginia Goodman
Bárbara Lennie
  >  Laura Vidal
Jordi Llordella
  >  Segurata Sala de Fiestas
Mario Casas
  >  Adrián Doria
Jordi Brunet
  >  Agente 3
Pere Brasó
  >  Agente 1
San Yélamos
  >  Sonia
Iñigo Gastesi
  >  Daniel Garrido
Ruth Llopis
  >  Eva
Annick Weerts
  >  Recepcionista Hotel
Martina Hurtado
  >  Alex

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Contratiempo (2016)
    Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2017 u 22:13
Stefy020397 hvala za prijevod 🌿
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2017 u 22:34

Mario Kasas, glavni muski glumac, je podpuno glumacki nedorastao ovoj filmu, i ovako visokoj produkciji. Povremeno toliko los ei neubedljivo glumi, da mi lici na pravu cepanicu.
Nasuprot njega, Ana Wagener, glavna zenska glumica, ga je prosto oduvala sa izvrsnom glumom, punom izraza i nijansi.
  Filma je mozda previse spekulativan, nazalost nije po kvaliteti blizu cuvenom filmu Telo,istog rezisera. Ne zasluzije po meni ocenu 7.4 .Moralo je mnogo bolje...

Sve pohvale ovako brzom prevodu, kad je pre preveden, samo sto sam ga pre neki dan odgledao na Festu.
Na vrh
Stefy020397 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stefy020397 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2017 u 22:59
Meni se takođe nije svideo, niti me oduševio nešto preteran. Film nije loš, ali mu fali nešto. Prvih 20 min je predosadno, dok ne krene da se zahukta radnja. Mario Kasas je meni oduvek bio manekenški glumac, a ovde nije ništa bolji. Nije loš kao i inače, ali opet ne ume neke situacije da iznese kako treba, mada moram da priznam da izgleda dosta zrelije fizički u odnosu na svoje prethodne filmove i serije. Priča je bila dobra i sviđa mi se kako su proanalizirali jedan zločin iz više uglova, tako da je suština s te strane odlično odrađena. Ana Vagner je bila odlična kao advokatica i u sobi sa Kasasom samo pokazuje koliko on zapravo ne ume da iznese dobro situaciju u kojoj se nalazi. Jedino što se meni ovde apsolutno nije dopalo je kraj, koji se dogodio za 3 minuta. Taj plot twist mi nije bio ni nešto šokantan, a nije me ni oduševio. Trebalo je da Adrijan na kraju dobije na tom suđenju i da sve vreme u filmu pred njega bude zaista Virhinija, a ne ovako kako ispade na kraju. Ili ako su već želeli takav plot twist, trebalo ga je detaljnije razraditi, a ne u 3 minuta. Sve u svemu, solidan film.

"El Cuerpo" je po mom mišljenju mnogo bolji, a u ovom filmu se itekako vidi da je režiser isti. Neki kadrovi su baš slični onom filmu.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2017 u 11:40
    Podpuno se slazem sa prevodiocem

Zaboravih da kazem , da je Barbara Lennie u ulozi ljubavnice Casasa, izvrsna, na njenu sam glumu mislio, kada sam rekao da je oduvala Casasa. Moja greska.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2017 u 14:19
Meni se film dopao, zapravo je jedan od boljih trilera koje sam gledao u poslednje vreme. Ni navedena lošija gluma glumca  koji nosi glavni lik, nije uticala na konačni sud o istom. Jednostavno, ovaj triler je ponudio ono što triler i treba da ponudi, dakle držao mi je pažnju od početka do kraja a onakav kraj iskreno, nisam predvideo. Ne slažem se ni sa konstatacijom da je početak filma usporen, naime ključni detalj filma (ubistvo u hotelu) oko kojeg se gradi čitava priča, dešava se pre desetog minuta filma.

Konstrukcija radnje je ono što mi se najviše svidelo u istom. Naime, film se odvija u 2 paralelne ravni a to je "battle of minds" advokatice i optuženog i flešbekovi koji nose glavni tok radnje i postepeno spajaju deliće ove zamršene priče.

O.k. možda bi Noriega ili Tosar bili bolji izbor za glavnu ulogu optuženog, ali svejedno, povoljan utisak o filmu, bar kod mene, ostaje nepromenjen.

Još jednom, hvala prevodiocu Stefiju na trudu, ovo je bio naslov koji sam dugo očekivao.

Ažurirao bgvracar - 08.Ožujak/Mar.2017 u 14:25
Na vrh
kontranapad View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kontranapad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2017 u 15:54
Nema ništa gore nego kad imaš dvojicu za i dvojicu protiv. Povodom gore navedene loše kritike mislio sam da propustim film a sad moram da ga pogledam. Censored
kontranapad
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2017 u 20:09
Originalno postovano od strane kontranapad kontranapad piše:

Nema ništa gore nego kad imaš dvojicu za i dvojicu protiv. Povodom gore navedene loše kritike mislio sam da propustim film a sad moram da ga pogledam. Censored

Pogledaj komentare koji su ostavili posetioci filmskog online sajta vojvodinanet na stranici koja se odnosi na ovaj film. Mislim, nije da su isti baš merodavni ali nekako je indikativno da postoji opšti konsenzus po pitanju kvaliteta istog.

http://www.vojvodinanet.com/publ/strani_filmovi/strani_filmovi/the_invisible_guest_2016/20-1-0-46516
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2017 u 10:56
relano
     Meni opsti koncenzus, nikada nije bio merilo objektivnosti kvaliteta.

Nikako se ne slazem, da gluma Maria Casasa ne utice na kvalitet gluma. Za glavnog glumca, bi bilo bolje da vise radi na sebi, ili da se drzi tinejdz serija i filmova, sto mu je do sada i bio neki domet.

Pogledacu, na kraju krajeva ponovo film, kraj filma mi ne deluje realno, nekako kao konstrukcija, pri tome, taj deo filma traje prekratko , kao sto kaze moj drugar, reditelj oce  da nas ubedi u nesto u sta ne verujemo.
  Sve u svemu , po meni, ovaj film se ne moze porediti sa filmom telom, po samoj kompoziciji, prici, logicnosti....
Na vrh
Srecko Delibasic View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Srecko Delibasic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2017 u 01:55
Od mene ovaj film dobija desetku. Sve je po mom ukusu. Španci 'FOR THE WIN'! Skoro niko, osim Francuza i Korejaca, im ne može prići, kad je ovaj žanr u pitanju. :)

Mario se nije toliko izdvojio, jer nije takav ni karakter. Ana je fantastična.
Na vrh
jeje cantiq View Drop Down
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2017 u 20:54
Prerano se otkriva plot s odvjetnicom i nadalje samo pratim hoće li biti kako mi izgleda, pa onda tako i bude.
Ne tvrdim da je to velik minus za standardnog gledatelja, no ja sam se nagledala toliko sličnih filmova da već u liftu (početak filma) kad se odvjetnica pogleda u zrcalo i popravi vlasulju točno sam znala što se sprema.
K tomu, odvjetnik ne smije tlačit svojeg klijenta priznaj, priznaj, njemu mora biti svejedno jel kriv ili nije, ne smije biti emotivnog nastupa kakvog ovdje imamo.

Šteta, inače španjolske filmove obožavam.
Na vrh
kontranapad View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kontranapad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2017 u 21:39
Nije loš trilerčić. Mario Kasas je klasičan tinejdžer maneken i vjerovatno će to da bude i u četrdesetoj mada sam ga ja uspješno ignorisao tokom čitavog filma. Sam film je malo predvidljiv kao što su i ostali primjetili mada nije toliko loš.
kontranapad
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2017 u 21:53
Nemam toliko primjedbi na Maria i njegovu glumu kao gornji sugovornici, ta uloga je tako napisana, nitko iz nje ne bi više izvukao.

Može se pogledat film samo mi se prebrzo otkrio zaplet.
Na vrh
idvi View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj idvi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2017 u 09:01
Bit filma i je da te zainteresira..ima predvidljivosti ali hoćeš da vidiš kako će se to izvesti. Uglavnom film te zaokupi ali moraš biti pažljiv..da ne zakljućuješ krivo situaciju. Film je u svakom slučaju za gledat a ocijena 6,5 /10 bila bi primjerenija nego "neki" filmovi koje gledatelji ocijenjuju sa 8/10 a po meni ne zaslužiju niti 4.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2017 u 22:17
Originalno postovano od strane subrianca subrianca piše:

Prerano se otkriva plot s odvjetnicom i nadalje samo pratim hoće li biti kako mi izgleda, pa onda tako i bude.
Ne tvrdim da je to velik minus za standardnog gledatelja, no ja sam se nagledala toliko sličnih filmova da već u liftu (početak filma) kad se odvjetnica pogleda u zrcalo i popravi vlasulju točno sam znala što se sprema.
K tomu, odvjetnik ne smije tlačit svojeg klijenta priznaj, priznaj, njemu mora biti svejedno jel kriv ili nije, ne smije biti emotivnog nastupa kakvog ovdje imamo.

Svaka ti čast kad si zapazila te detalje i predvidela kraj filma. Niko od mojih prijatelja i poznanika (uključujući i moju malenkost) koji su gledali film, nisu predvideli ovakav kraj istog a naročito ne činjenicu da je "advokatica" u stvari majka ubijenog momka.

Inače meni je pritisak advokata na klijente da priznaju ono što se zaista dogodilo normalan. Na taj način, prikupljajući informacije o slučaju, advokat izbegava neprijatna iznenađenja koja bi mu tužilac mogao servirati prikupljajući dokaze protiv njegovog klijenta.
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2017 u 22:26
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Svaka ti čast kad si zapazila te detalje i predvidela kraj filma. Niko od mojih prijatelja i poznanika (uključujući i moju malenkost) koji su gledali film, nisu predvideli ovakav kraj istog a naročito ne činjenicu da je "advokatica" u stvari majka ubijenog momka.

Inače meni je pritisak advokata na klijente da priznaju ono što se zaista dogodilo normalan. Na taj način, prikupljajući informacije o slučaju, advokat izbegava neprijatna iznenađenja koja bi mu tužilac mogao servirati prikupljajući dokaze protiv njegovog klijenta.

Baba je predstavljena kao vrhunski odvjetnik, takvi ne vrše pritisak na klijenta.
K tomu, osoba u liftu je plaha, napeta i nesigurna, a ta baba je ekspert u svojem poslu, pred mirovinom, i ide braniti balonju, nema zašto biti plaha i nesigurna.
Naravno nisam tad znala da je ona mater poginulog dečka, samo se vidjelo da osoba glumata...
Riječju, mogao je biti puno bolji film.

Usput, jesi gledao Que dios nos perdone (2016)?
To je primjer dobrog, napetog i logično posloženog trilera.

Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2017 u 13:08

Baba je predstavljena kao vrhunski odvjetnik, takvi ne vrše pritisak na klijenta.
K tomu, osoba u liftu je plaha, napeta i nesigurna, a ta baba je ekspert u svojem poslu, pred mirovinom, i ide braniti balonju, nema zašto biti plaha i nesigurna.
Naravno nisam tad znala da je ona mater poginulog dečka, samo se vidjelo da osoba glumata...

Jesam, odgledao sam taj triler i slažem se po pitanju kvaliteta istog. Vrlo slojevit film po pitanju radnje i likova. Međutim, meni je taj film u žanrovskom smislu, više drama nego triler. Naime, film se više bavi psihološkim profilima dvojice policajaca i njihovim privatnim problemima (jedan sa problemom kontrole besa, drugi sa govornom manom koja ga sputava da normalno funkcioniše...) dok je potraga za serijskim ubicom u drugom planu.

Ipak, kod trilera ja najviše volim taj elemenat misterije koji mi je Contratiempo u najvećoj meri uspeo da servira dok sam nakon gledanja Que dios nos perdone, nekako ostao ravnodušan prema sudbinama glavnih likova kao i prema motivu ubice.
Na vrh
Banned user
Banned user

jedan fašista manje

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeje cantiq Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2017 u 02:35

Jesam, odgledao sam taj triler i slažem se po pitanju kvaliteta istog. Vrlo slojevit film po pitanju radnje i likova. Međutim, meni je taj film u žanrovskom smislu, više drama nego triler. Naime, film se više bavi psihološkim profilima dvojice policajaca i njihovim privatnim problemima (jedan sa problemom kontrole besa, drugi sa govornom manom koja ga sputava da normalno funkcioniše...) dok je potraga za serijskim ubicom u drugom planu.

Ipak, kod trilera ja najviše volim taj elemenat misterije koji mi je Contratiempo u najvećoj meri uspeo da servira dok sam nakon gledanja Que dios nos perdone, nekako ostao ravnodušan prema sudbinama glavnih likova kao i prema motivu ubice.

Po tom kriteriju možeš i Smrtonosno oružje okrstiti dramom (dva drota, jedan ovakav, drugi onakav).

Contratiempo
je radi elementa misterije žrtvovao sve drugo, prije svega likove.
Mnogi bi se u takvoj situaciji odlučili potopit truplo i tako prikriti zločin, malo tko (osim profesionalnog ubojice) bi išao potopit živog čovjeka radi...čega točno?
Nije izvršio ubojstvo, odvede ga na hitnu, plati štetu i prođe s uvjetnom kaznom.
Mi uopće ne vidimo tu njegovu sjajnu, brilijantnu karijeru radi čije zaštite će on ubit ne jedanput nego dvaput.

To je moment u kojem konstrukcija rula i prestajemo vjerovati scenaristu/redatelju.
Da ne spominjem što babino paradiranje s vlasuljom ima puno više elemenata drame (čak dramuljine) od izvrsnog Que dios nos perdone koji je rasni triler.

Na vrh
zele View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 19:47
Film je dobar posebice kraj iznenadi.
Na vrh
njakimir View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj njakimir Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2017 u 21:49
Odličan film, nadam se da će Španska kinematografija dobiti veći prostor koji zaslužuje pa da pored američkih blokbastera imamo i nešto drugo u ponudi.
Na vrh
Misko View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Misko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2017 u 23:18
Odličan psihološki triler sa elementima kriminalističkog. Ovaj film samo pokazuje koliko je evropski film i dalje jak i nije se prepustio tehnici kao holivudski filmovi.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,195 sekundi.