| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Proshchay, Lyubimaya... (2014) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
jevstatije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Proshchay, Lyubimaya... (2014)Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2016 u 17:20 |
|
Zbogom, draga... Прощай, любимая... ![]() Režija i scenario: Alena Zvanceva Žanr: dekteviski, krimi Jezik: Ruski Država: Rusija Trajanje: 8 epizoda (400 minuta) Konstantin Lavronenko ... Vladimir Sotnjikov Polina Agurejeva ... Margarita Sotnjikov Aleksandra Uruljak ... Olga Trofilova Aleksandar Grišin ... Andrej Trojanov U jednom od moskovskih parkova nađeno je telo četrdesetogodišnje žene. Po mišljenju policije, njena smrt je nastupila prirodnim putem, stoga nema razloga za otvaranje istrage. Sa druge strane, muž preminule, bankarski analitičar i matematičar Sotnjikov, je siguran da je njegova žena ubijena. Ne naišavši na podršku policije, on počinje sopstvenu istragu. Ne vlada ni medicinom, ni poznavanjem prava, ali poseduje izvanredan analitički um. Uskoro dolazi do dva zaključka. Prvi - njegova žena je zaista ubijena. Drugi - žena, sa kojom je živeo 19 godina, je imala ljubavnika. Ko je i zašto ubio Margaritu Sotnjikov? Prevod: Jevstatije |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Online Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2016 u 23:01 |
|
Ovo cu obavezno pogledati. Hvala prevodiocu na seriji. Javljam utiske i ocenu.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Online Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2016 u 23:06 |
|
Zaboravih najvazniju stvar, gledacu seriju zbog Konstantina Lavrovenko, veoma dobrog glumca, koji je bio profesionalan vojnik, pre negosto sem posvetio glumi. Preporucujem svima njegov fenomenalni triler snimljen u Ceskoj po nazivu Kajinek. Film je nenormalno dobar, zeznuo je masu Americkih filmova tog tipa. |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2016 u 00:20 |
|
Odgledao sam prvu epizodu. Veoma sam iznenadjen , jednom recju, veoma dobro, iznad svakog proseka. Jedva cekam , da gledam dalje Dao bih jaku 8/10 P.S. Hvala prevodiocu, na odlicnom prevodu!
|
|
![]() |
|
jevstatije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2016 u 17:37 |
|
Ja bih dodao koju reč o režiserki (i scenaristkinji) Aljoni Zvancovoj, koja režirala i (već kultnu) mini-seriju Nebeski sud (Nebesniy sud) iz 2011. i njen nastavak u 2014. A kao scenarista je ostavila i traga u filmu Ja ostajem (Ya ostayus) (preveden), serijama Doktor Tirsa, Ottepel, Ladoga (prevedena).
Nadam se da će se u neko skorije vreme prevesti i divan miniserijal Nebeski sud, gde su glavne uloge igraju Konstantin Habenski i Mihail Porečenkov.
Ažurirao jevstatije - 27.Ožujak/Mar.2016 u 17:48 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2016 u 22:12 |
|
Za serijui Nebeski sud nisam cuo. Ima li sanse da je vi mozda prevedete....?
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2016 u 23:51 |
|
Druga epizoda je vrh! Jos bolja od prve. Dao bih 9/10. Da li ce serija u ovakvom tempu dalje izdrzati , videcemo.....
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2016 u 16:19 |
|
Treca epizoda je kao i druga vrh. Jedva cekam cetvrtu!
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2016 u 16:20 |
|
Neverovatno cetvrta jos bolja od trece. Jedva cekam petu. Ovo je jedna od boljih serija zadnjih godina.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2016 u 01:05 |
|
Odgledao i petu i sestu. Jedva cekam sedmu. Neverovatno je da tenzija, misterija , ne popusta ni posle 6 epizoda!?
|
|
![]() |
|
jevstatije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2016 u 07:43 |
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2016 u 14:33 |
|
Hvala na ovojoj seriji.Se.rija je vrh,bolja od svega sto sam gledao zadnjih godina, a bogami gledao sam ih dosta
Razmisljam da joj dam 9 ili 10. Serija je vrh, a rasplet je neverovatan pomalo cak genijalan...Inteligentan scenario, odlicna gluma, atmosfera, muzika , fotografija, produkcija....Bio sam prikovan za tv, a poslednje dve epizode sam odgledao u jednom dahu. Ovo je meni najbolja serija u poslednjih par godina iz krime, mystery zanra, pored svedske serije Wallander ,i narocito uz bugarsku seriju Pod prikritie, koja je meni licno remek delo i nabolja krimi serija u poslednjih 30 godina. Rusi su zadali domaci, skandinavcima, dancima , islandjanima, cije krime serije veoma dobro poznajem. Hvala prevodicu, na odlicnim prevodima! |
|
![]() |
|
kumek
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2016 u 08:52 |
|
Evo i ja sam odgledao ovu mini seriju i mogu reći da je scenario dosta dobar, međutim radnja koja je realno trebala biti smeštena u 4 epizode, razvučena je u 8, što u pojedinim delovima prerasta u dosadu. Sve u svem, imajući u vidu ostale ruske serije koje sam gledao, ovoj bih dao ocenu 3 (od 5).
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2024 u 11:25 |
|
Pa imam podeljene utiske o datoj seriji. Opis je super, žanrovi pogođeni. Mogla je kraće da traje, neke scene kao i dužine trajanja su bespotrebne i lično su mi bile dosadne. Lepo započeta i završena, ok sviđa mi se, iznenadilo me je , međutim u sredini su podeljeni utisci, teško pisati bez nagoveštaja, ali neka rešenja u scenariu, načini ponašanja, su mi neozbiljni, a nisu morali tako, i to mi je baš smetalo, Dakle ubace nešto dobro ali način na koji to urade i razviju, povežu mi se ne sviđa, glavni lik mi je tu opšteno sporan, i još jedna osoba. Ima dosta finih stvari, Aleksa je naveo pa jeste atmosfera, muzika, fotografija, odlično je sve to, gluma je dobra, lepo su i zakomplikovali postoji ali... Dakle vuklo me je da gledam, ima tu dosta dobrih stvari, ali neke odluke, nekako ne ide mi to tako, i to što mi je bilo dosadno u pojednim delovima svake epizode to mi baca senku. Hvala za prevode! |
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2024 u 09:38 |
Hvala najlepše jevstatiju na skretanju pažnje na Aljonu Zvacovu i serije i filmove na kojima je ona radila. Veoma interesantan autorski rad. |
|
![]() |
|
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2025 u 20:26 |
|
@Kumek Evo i ja sam odgledao ovu mini seriju i mogu reći da je scenario dosta dobar, međutim radnja koja je realno trebala biti smeštena u 4 epizode, razvučena je u 8, što u pojedinim delovima prerasta u dosadu. Sve u svem, imajući u vidu ostale ruske serije koje sam gledao, ovoj bih dao ocenu 3 (od 5).......pa daj nesto bolje od ovoga sto kazes da si gledao posto je ovo razvuceno malo vise a ti kao vrhunski prevodioc i znalac znas sta da preporucis( samo da nije istorija, rat , horor i neke romanticne baljezgarije,) hvala
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |