Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kako se nosite s tim?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kako se nosite s tim?

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
valkanela View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj valkanela Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kako se nosite s tim?
    Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 20:59
Nisam čest prevoditelj, odradim samo ono što me zanima, ne obećajem ništa jer ne znam kako ću s vremenom. U jedan prijevod ulupam brat-bratu oko 5, 6 sati, znanje engleskog mi je solidno, kad nisam siguran u nešto nije mi problem proguglati 'riječ+meaning', držim se književnog hrvatskog jezika,... ono, ništa posebno. Ne zahvaljujem se drugima na prijevodima jer sam lijen za tako nešto, pa i ne očekujem da se meni netko zahvali. Ono, ionako je sve ovo na izvol'te. Onda mi uleti lik sa komentarom, kao 'čemu još jedan prijevod na istom jeziku, bla, bla...'. Nisam vidio da je netko stavio prijevod od zkarlova, a i da jesam, opet bih ubacio svoj, jer čemu sam ga radio? Naravno, nakon mog komentara da se žali Ministarstvu za istraživanje ruda i gubljenje vremena, lik prelazi na moju bližu obitelj, točnije pokojnog oca, koji i nema baš puno veze sa svim ovim. Naravno, počasti me i nadimkom 'wannabe zkarlov', pogrešno napisanim, ali jasno je što mu je na pameti. Dugo sam na internetu, tamo od sredine devedesetih, ali nikako se ne mogu priviknuti na te anonimne junačine. Znam da ima svakakvih, život ga satire, žena ga vara, djeca ne uče, sto čuda mu je na grbači... i onda naiđe na 2 prijevoda za istu epizodu i još na istom jeziku... Pa jel' nije to za pop...dit, da prostite? Zanima me mišljenje kolega prevoditelja koji su se spoticali o takve likove. Kako se nosite s tim?
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 21:06

@valkanela

Eh, kad "odgulis" 10 tak godina na sajtovima sa titlovima jednostavno odignorises.Smile

Naravno, svako se nosi na svoj nacin, ali prije svega treba napomenuti da taj sto pise
najcsce ne postize svoj cilj, vec  svojim izborom kako i sta ce pisati, pokaze svoj pravi ja.

Bar onima koji znaju "citati" Wink LOL

Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 21:07
Originalno postovano od strane valkanela valkanela piše:

Zanima me mišljenje kolega prevoditelja koji su se spoticali o takve likove. Kako se nosite s tim?

Postao sam administrator pa ih kažnjavam. LOL

Relax. Ignoriraj budalu. Vidiš da je toliko glup da je ničim izazvan rekao da posjeduje još jedan nick ovdje, a to nije dopušteno.
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 21:10

Ijuuu, pa onda ih i ja mogu kaznjavati LOLLOLEmbarrassed

Na vrh
Neshoo10 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Neshoo10 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 21:19

Kolega, samo ti udri i ne dopuštaj da te neko spotiče u onom što voliš da radiš LOL

Samo su ljudska glupost i univerzum beskonačni, za univerzum nisam siguran.
Na vrh
Rocky75 View Drop Down
Translator
Translator
Budale i pečurke se ne sade, same niču

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 21:27
Originalno postovano od strane Neshoo10 Neshoo10 piše:

Kolega, samo ti udri i ne dopuštaj da te neko spotiče u onom što voliš da radiš LOL

+1Thumbs Up
Brigada žandarmerije pronašla i zapalila 2 hektara pod marihuanom, nakon čega su objavili da su oni sada divizija i da kreću u svemir da pohapse Pokemone!
Na vrh
dum-spiro-spero View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dum-spiro-spero Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 22:05
I sama sam prije nekog vremena imala slučaj gdje me tip popljuvao zbog prijevoda koji čak i nije bio moj. Na kraju je uvidio grešku i ispričao se. Međutim, ja sam dan, dva bila iskreno potresena i detaljno pregledala sve što sam do tada prevodila. Mogu ti reći da mi je pomoglo da uvidim neke svoje greške i da napredujem. Iako sam bila na pola puta da od svega odustanem, zahvaljujući podršci dobrih ljudi odavde, nastavila sam. Da ti bude lakše, nisi jedini koji je imao loša iskustva. Nekome će se sviđati ono što radiš nekome ne. Svi smo mi pomalo sujetni na ono što radimo i lijepo je kad dobiješ priznanje za dobro odrađen posao. No moraš biti svjestan da će biti i kritika, opravdanih i neopravdanih i da se moraš znati nositi s njima. Na kraju krajeva, sve je ovo dobra zabava i ništa više. Onog trenutka kad prestane biti, nađi neki drugi hobi. Do tada, ne obaziri se na glupe komentare, jer čovjeka koji ti zbog duplog prijevoda istog filma spominje užu i širu familiju treba samo žaliti. Sretno i sve najbolje Wink
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 22:40
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Postao sam administrator pa ih kažnjavam. LOL

A ja ih prijavim "učiteljici" iri koji ih kažnjava LOL

Ko kaže "hvala", ja njemu "nema na čemu". Ostale ignorišem ili ako ima elemenata prijavim za kaznu LOL Još sad kad počne da se primenjuje novi Zakon o prekršajima od 01. marta, pisaćemo kazne kao saobraćajci LOL
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 22:53

jednostavno je:  pocni uzdravlje
Na vrh
Rocky75 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 23:19
Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

jednostavno je:  pocni uzdravlje

Opet si se ušibala.LOLLOLLOL
Brigada žandarmerije pronašla i zapalila 2 hektara pod marihuanom, nakon čega su objavili da su oni sada divizija i da kreću u svemir da pohapse Pokemone!
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 23:21
pa ja LOL  vidim da nam se tihi vratio, opet radite popolaLOL

aj buduci da znamo kakav je moj vid dok sam ovako, provjeri onaj link u drugoj temi, da ne ispadne da krivo opet vidimLOLLOLLOL
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 12:23
Budala i paprati nikad nestat neće...
Na vrh
Rocky75 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 12:24
Za paprat nisam siguran, sve ih je manje.LOL
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 12:37
Alkohol, alkohol i još alkohola (iako vidim da me Cersei pretekla - ah, ti Lannisteri!).
Ili svakih 6 mjeseci nestaneš s foruma i nema te (a ni titlova) narednih 6 mjeseci (kao pojedinci  ovdje prisutni)...
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 13:53
Originalno postovano od strane Rocky75 Rocky75 piše:

Za paprat nisam siguran, sve ih je manje.LOL

i to što kažeš LOL
Na vrh
skajler View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skajler Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:34
 Ne daj se obeshrabriti! A ovih "preko svega, nečega", njima nikad dosta razloga za njihove aktivnosti... Furaš svoj fazon i ne osvrćeš se... Na kraju krajeva, ti frikovi su nebitni, a ako baš "iritiraju do panja", pm administratoru i budu uklonjeni!iromafia

Ažurirao skajler - 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:36
Na vrh
Dr IggY View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr IggY Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:37
Kako se u narodu kaze... Nemoj da ti je srce blizu dupeta. Ne potresaj se zbog nebitnih stvari.
Trn u tudjem oku svi vide,a panj u svom niko.
Na vrh
valkanela View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj valkanela Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:42
Eno ga: http://titlovi.com/titlovi/supernatural-176673/komentiraj-prijevod/

... još pljuje po meni. Ne smeta mu prijevod, već zašto sam postavio još jedan za istu epizodu. Podsjeća me na lika što me nazvao na sam Badnjak. Imao sam neki oglas za laptop i lik mi SMS-a da bi on zamijenio svoju Opel Corsu iz '93 za moj 3 mjeseca star laptop. Ja se zacenio, rekoh 'koji šaljivdžija' i nastavim u revijalnom tonu. Napišem mu da ću mu se obavezno javiti kad nađem laptop približnog godišta, pa da se zamijenimo. Sinko moj, kad je zapjenio... mislim da mu se slina slijevala s mog mobitela dok sam čitao poruku. Te oca, te mater, te djecu... sve je spomenuo. Onda sam mu poslao k'o fol broj policijske značke i zamolio ga da ne gasi mobitel kako bih ga mogao locirati. Lol... i dan danas ga zvrcnem da provjerim: "Birali ste broj koji se više ne koristi"! Eh, te sitnice koje život znače ;-)
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:47
U virtuelnom svetu trolova, ljudi ne treba da se odlikuju sa:
1) Thick skin
2) Butt hurt 

U suprotnom je čovek malouman, imao i 10,000 prevoda.

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
valkanela View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj valkanela Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:55
Baš ti hvala... uvijek je lakše kad se javi dežurni optimista
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.