Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Favourite (2018)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Favourite (2018)

The Favourite

The Favourite (2018)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2018

Žanr:

biografski, drama, povijesni

Trajanje:

119 min

Režija:

Yorgos Lanthimos

Scenarij:

Tony McNamara
, Deborah Davis

Glavne uloge:

Rachel Weisz
  >  Sarah Churchill
Mark Gatiss
  >  Marlborough
Nicholas Hoult
  >  Robert Harley
James Smith
  >  Godolphin
Jennifer White
  >  Wanking Man
Léo Arguello
  >  Fastest Duck in the City
Emma Stone
  >  Abigail Masham
Denise Mack
  >  Kitchen Servant
Olivia Colman
  >  Queen Anne
John Locke
  >  Eviction Courtier
Faye Daveney
  >  Sarah's Maid
Isaura Barbé-Brown
  >  Courtier
Basil Eidenbenz
  >  Footman #1
Jenny Rainsford
  >  Mae
Edward Aczel
  >  Earl of Stratford
Emma Delves
  >  Queen's Maid
James Melville
  >  Footman #4
Carolyn Saint-Pé
  >  Madam Tournee
Joe Alwyn
  >  Masham
Wilson Radjou-Pujalte
  >  Pigeon Boy
Timothy Innes
  >  Footman #2
Willem Dalby
  >  Central Tory Booker
Hannah Morley
  >  Courtier
Lilly-Rose Stevens
  >  Sally

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Favourite (2018)
    Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2019 u 14:49
Izvanredan film, najbolji od Lanthimosa do sada. 

Prvi njegov koji je snimio a da nije po sopstvenom scenariju i - pun pogodak! Reč je o izvanrednoj drami sa bravuroznim literarnim predloškom koji je pretio da film pretvori u filmovano pozorište, ali je Lanthimos sjajno izbegao zamke i napravio snažan i sugestivan film. 

Osim zanimljive priče, film je i izvrsno snimljen. Prostranstvo kraljevskog dvorca i njegovi široki i dugački hodnici inspirisali su Lantimosa za nove igrarije sa pokretnom kamerom i neuobičajenim uglovima snimanja. Ono što je započeo sa prethodnim, "Ubistvom svetog jelena", Yorgos je produbio u novom filmu i ti neobični rakursi kamere polako postaju Lanthimosov autorski pečat. Dok je u prethodnom filmu kamera dobar deo filma bila postavljena blago iznad ljudskih glava i sugerisala neodređeno prisustvo neiskazanog božanskog, u "Omiljenoj" je ona, kako film odmiče, postavljana sve niže i niže, da bi se film završio neobičnim kadrovima, urađenim iz žablje perspektive i gotovo sa poda. U početku mi je to ličilo na hotimično i nemotivisano režisersko preterivanje i oneobičavanje, ali je razvoj same priče i odnosa glavnih junakinja Lanthimosu dao puno opravdanje za takav postupak.

Odličan tekst savremene engleske drame (sa temom iz 18. veka) Yorgos je majstorski režirao. Retkost da u filmu imate tri jaka ženska lika zaintrigirala je Lanthimosa i povuklo da izađe iz "svojih" tema. Zlobni će kukati kako je ovo još jedan profeministički film napravljen da bi ulovio Oskara i - naravno, progrešiće. ispočetka naizgled trivijalan, film se kako ide svom kraju uozbiljuje, da bi se završio tragički trijumfalno. 

Posebna vrednost filma je gluma. sve tri glumice su odigrale bravurozno i ne zna se koja je bila bolja. Meni se najviše dopala glumačka kreacija kraljice, suptilno i nenametljivo portretisana. 

Oni koji se ne služe najbolje engleskim, neka sačekaju prevod. Reč je o literarnom britanskom engleskom, nimalo lakom za one koji su navikli na američke bućuriše sa rudimantarnim tekstovima. 

Posle "Rome" Alfonsa Cuarona, još jedno izuzetno ovogodišnje ostvarenje, Obavezno ga pogledajte. Ja sam ga pogledao već dva puta i nije isključano da ću još koji put.

Ažurirao 2b0rn0t0b - 16.Sijecanj/Jan.2019 u 16:02
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2019 u 16:06
Prijevod je najavio Dartanjan ⚡
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2019 u 12:46
Zaista odličan film. Jedan od retkih filmova gde dominiraju 3 glumice, dok muški likovi nisu ni epizodni, već marginalni. Sve 3 glumice su briljantne, ali Olivia Colman je bila fascinantana u ulozi kraljice Ane. Ako neko zaslužuje onu kičastu, zlaćastu figurinu, onda je to ona. Režija i kamera su izvabredni, veoma neobični uglovi snimanja doprinose dramaturgiji priče. Kostimi i scenografija su raskošni i savršeni, tako da očekujem i tu neku nagradu. I moram da napomenem sjajan osvrt na film 2b0rn0t0b, i odličan prevod Dartanjana. Svaka čast.

Ažurirao Vilin - 31.Sijecanj/Jan.2019 u 12:53
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2019 u 23:45
Prijevod je uradio i PROINTERPRET 👍
Na vrh
shvejk View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj shvejk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2019 u 13:15
Film za koji se nezna zasto je snimljen. Razume se sve je profesionalno, ali film nema ni poentu, ni razlog zasto ga gledati.
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2019 u 18:44
Originalno postovano od strane shvejk shvejk piše:

Film za koji se nezna zasto je snimljen. Razume se sve je profesionalno, ali film nema ni poentu, ni razlog zasto ga gledati.

Dovoljno rečeno već ovom nepravilnom pravopisnom negacijom. 
Zašto misliš da ako ti nisi shvatio poentu iste i nema? 
A, kad smo kod razloga, ja, pak, mislim da nema razloga stavljati takve komentare. Ni većim lafovima se nije verovalo na reč (čitaj: jednu rečenicu).
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2019 u 18:39

Latimos zahteva filmsko predznanje a bogami i poznavanje drustvenih nauka, mitologije, filozofije itd...
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2019 u 21:20
Yorgos Lanthimos - neko lepo napisa da je to specifičan režiser, sa specifičnim temama i sa specifičnom publikom.   

Očnjak mi je super, Alpe imam ali nikako da pogledam, Killing sada gledam, Lobster mi se čini interesantnim,... a Miljenicu?
Pa što da ne, ipak je nominovan za 10 Oskara i toliko hvaljen od kritičara a delom i od publike.

# aleksayu: cenim tvoje komentare i recenzije, ako pogledaš ovaj film, zamolio bih te za komentar istog. Hvala unapred.   

Posle onog njegovog prethodnog VRLO LOŠEG filma može samo nabolje da ide.    
Ili ipak ne može ??? Ostaje da se vidi.    

Na vrh
shvejk View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj shvejk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2019 u 21:59
Originalno postovano od strane 2b0rn0t0b 2b0rn0t0b piše:

Originalno postovano od strane shvejk shvejk piše:

Dovoljno rečeno već ovom nepravilnom pravopisnom negacijom. 
Zašto misliš da ako ti nisi shvatio poentu iste i nema? 
A, kad smo kod razloga, ja, pak, mislim da nema razloga stavljati takve komentare. Ni većim lafovima se nije verovalo na reč (čitaj: jednu rečenicu).

Jedan zarez- visak.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2019 u 22:10
Moracu da procitam grcku tragediju sa motivom krivice i kazne za nju koja je predlozak Jelenu.
Na vrh
vladablok9a View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj vladablok9a Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2019 u 14:00
Ema i Rejcel odlicne, ne znam za koje je sve oskare nominovan, nemam nista protiv montaze, scenografije, glumice savrsene ... ali ako je za najbolji film, onda mi to jos jednom potvrdjuje sav apsurd i izdrkavanje filmske akademije. Obican dramski tekst, apsolutno nista spektakularno, bez nekih ozbiljno dobrih dijaloga koji su temelj za dobru dramu. Tri zene su iskrojile Englesku istoriju (rat ruza) tako da i tu nema niceg novog i spektakularnog. Da tri glumice nisu dale 150% i tako od prosecnog tekstica ipak napravile gledljiv film, ovo bi bio jos jedan ispodprosecni umetnicki film.

Ažurirao vladablok9a - 23.Veljaca/Feb.2019 u 14:07
Na vrh
vladablok9a View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vladablok9a Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2019 u 12:59
kao sto i napisah, jedino glumice valjale, i to im je i jedini oskar, mada po meni i Ema i Rejcel su bile daleko bolje od Olivije, a ako je vec bilo izmedju nje i Glen klouz onda je ova druga po meni trebalo da dobije
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2019 u 13:41
Danas svakakvo sranje moze da dobije oskara. Odavno mi to nije nikakav reper za kvalitet , cak sta vise suprotno...
Na vrh
alterego View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alterego Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2019 u 15:18
Solidan film 6/10
Na vrh
daniel-dani View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj daniel-dani Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2019 u 06:16
Dopao mi se jedino zbog price koja mi je bila poprilicno nepoznata. Realan prikaz.
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2019 u 18:16
Dobar !
Na vrh
Marineli View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Marineli Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2019 u 00:22
Bljak...degutantan...veliko razocarenje...neko je rekao da je bolji od Green book, zato sam i gledala.,..ali ne mogu ni da se porede.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.