| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
De rouille et d'os aka Rust & Bone (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: De rouille et d'os aka Rust & Bone (2012)Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2012 u 11:14 |
De rouille et d'osakaRust & Bone (2012)Žanr: drama, misterija, ljubavni Režija: Jacques Audiard Jezik: francuski Uloge: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts... Trajanje: 120 min Tri godine nakon nagrađivane zatvorske drame Prorok (Un prophète) francuski reditelj Žak Odiar nam se vraća svojim šestim filmom Rđa i kost (De rouille et d’os).
Scenario je napisao zajedno sa svojim stalnim saradnikom Tomasom Bigedainom a radi se o ekranizaciji jedne od novela kanadskog pisca Krejga Davisona. Film prati sudbinu dvoje marginalaca koji se bore sa svojim unutrašnjim demonima i opsesijama. S jedne strane imamo Stefani, dreserku orka kitova u akvaparku, devojku koja zavodi muškarce do iznemoglosti a kojoj se život ruši kada joj amputiraju obe noge nakon nesreće. A sa druge strane imamo Alija, boksera koji učestvuje u borbama na “crno” koji dobija sina na izdržavanje, a nema ni stana ni novca. Dve mučene duše koje će se sastaviti i suštinski izmeniti život jedno drugom. Glavne uloge tumače oskarovka Marion Kotijar i prošlogodišnje filmsko otkrovenje Matijas Šonaerts (film Bullhead). Ova ljubavna drama izlazi u francuske bioskope 17 maja a učestvuje u trci za ovogodišnju Zlatnu palmu u Kanu. Preuzeto sa: http://www.megablog.rs IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2053425/ |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2012 u 11:18 |
|
Ja sam toliko fascinirana trejlerima da ću prevesti film čim bude dostupan na netu i kad se pojavi dobar engleski titl, pošto veze nemam francuski
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2012 u 12:54 |
|
Jedva čekam tvoj prevod da ga pogledam. Mada bi bilo još bolje kad bi nam svetlanalane prevela
|
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2012 u 13:23 |
|
Naravno, ne bih se ja usudila da prevedem ako ne bude bilo dobrog engleskog titla, da ne upropastim film
Što se mene tiče, ja mogu da prevedem pa da dam njoj da iskontrološe, ili ako bude htela neka prevede ona, ali da ne bude da joj namećemo obavezu
|
|
|
|
![]() |
|
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2012 u 13:36 |
To je uvek dobro reći. A ko zna da li je dobar?
![]() |
|
|
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin |
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2012 u 13:42 |
|
Pa vidi se Mando po rečenicama u titlu jesu li smislene, kao kad bi hteo da pogledaš film sa eng titlom i zapitaš se da li ti je sve jasno
Pored toga, postoje i ocene titlova na stranim sajtovima Kako si ti znao jesu li dobri titlovi za one korejske filmove koje si prevodio? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2012 u 13:44 |
|
Ko kaže da sam znao?
Btw, šalu na stranu. Nijedan od njih nije bio u potpunosti smislen. Naprosto nije logično. Ne prevodi se film, tu se prevodi prevod filma ![]() Ažurirao Mandarinan - 06.Rujan/Sep.2012 u 13:45 |
|
|
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin |
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2012 u 14:16 |
Odličan predlog. Na taj način je najmanje obavezujemo i možemo da dobijemo odličan prevod Kao što se kaže "uhvatili me i napisali dobrovoljac" ![]() |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
asvalttina
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2743 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2012 u 14:21 |
Slazem se. Dosla sam samo ovo da napisem. ![]() Nego, neki dan kada sam gledala anime, 2 su bile sinkronizirane na engleski, a osoba je valjda prevodila sa japanskog na engleski i netko s engleskog na nas. Jedna je bila za 3/5, druga 1/5. Prvih 10-ak minuta ja sam umrla od smijeha koliko prijevod nema veze s vezom. Znaci kao da je gledao samo slike i ekspresije lica i lupao sto bih tu moglo otprilike doci. Prvo sam pomislila da lik nije znao prevesti s engleskog, no skinula sam engleski titl i pogledala par recenica i vidim da lik nije krivo prevodio nego ocito da osoba koja je prevodila s japanskog na engleski nije bas bajna u japanskom. A i meni se s azijskim filmovima znalo dogoditi da neka recenica nema veze s dijalogom u filmu i tu sam znala dodati nesto sto bi po meni pasalo ili jednostavno preskocila tu recenicu jer meni osobno je gluplje da napisem nesto u sto sam sigurna da nema veze s vezom, nego da ne znam sta je rekao. Sto se tice filma, i ja jedva cekam. A prophet mi je bio 10/10. Ažurirao asvalttina - 06.Rujan/Sep.2012 u 14:24 |
|
|
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2012 u 00:29 |
|
Prevod je najavila noema |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2012 u 19:14 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
noema
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2012 u 19:39 |
|
Nema na čemu
![]() Uopšte mi nije jasan onaj engleski titl, dobro su prevedene rečenice koje sam ja jedva čula i koje verovatno ne bih uspela da rastumačim samo na sluh, a neke baš jasne su totalno promašene. No dobro, to je već njihova stvar, mi imamo naš prevod ![]() |
|
![]() |
|
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2012 u 21:13 |
|
Nije to prvi takav eng prevod francuskog filma. Recino, engleski za Jeux d'enfants (2003) je čista katastrofa, pa su, sledstveno, i svi srpskohrvatski bili još crnji... dok svetlanalane (na moj nagovor
Ažurirao srkis - 07.Prosinac/Dec.2012 u 21:14 |
|
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2012 u 17:11 |
|
Odličan film, pogledala ga pre par dana, pa zaboravila sa iskomentarišem
Baš je u fazonu onih festivalskih drama, koje su po meni uvek super, pošto nekako "imaju srca"... Dvoje glavnih glumaca je odlično odradilo zahtevne uloge, a najjače su mi montirane scene koje deluju izuzetno realno... Originalna priča, dijalozi nisu preterani i zaista se stiče utisak kao da gledamo real life situaciju, ništa nije isforsirano... Šta znam, meni je film baš prijao, utiče na psihu, odnosno na neka razmišljanja i stvara nadu... Od mene 9/10 A što se prevoda tiče, najpre hvala noemi na prevodu, verujem da je sredila loše engleske titlove i učinila film gledljivim... I moram pohvaliti prevod, super je za treći autorski... Jedino što me nervira kad gledam film na nekom jeziku van engleskog govornog područja jeste da uvek mislim da sam uskraćena za neke nijanse pošto ne razumem šta pričaju... Tako je npr. u slučaju prevoda one tetovaže za koju mislim da je verovatno imala još neko značenje... Možda kao što right na engleskom može da znači i desno i ispravno... Tako neke finese ![]() |
|
|
|
![]() |
|
noema
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2012 u 18:20 |
|
Tetovaža (reč "droite") u ovom slučaju znači samo desna, kao što i na levom patrljku ima istetovirano "gauche" (lik, dok je tetovira, počinje da piše G), što znači leva. Samo značenje je, kako sam ja to doživela, višestruko - njena spremnost da se bori, leva-desna u boksu, doza crnog humora (leva ili desna noga se razlikuju po stopalima i eventulano kolenima, a ona nema ni jedno ni drugo).
A što se tiče prevoda, možda mi je treći autorski u oblasti kinematografije, ali u književnosti je taj broj malo veći ![]() U svakom slučaju, hvala na pohvalama. ![]() |
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2012 u 19:16 |
|
Naj film 2012. godine...
|
|
![]() |
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 380 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2012 u 19:48 |
|
+1 |
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2012 u 20:32 |
|
uskoro bi mogli otvorit i anketu za ovu godinu...
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2013 u 00:53 |
|
Kako negde napisa ghostwheel, Žak Odijar još nije snimio loš film. Ovaj mu nije najbolji, ali je dobar. Poput svog (još uvek) slavnijeg sunarodnika Bertrana Tavernija i Odijar ume da ispriča priču. Ovu o vezi fizičkog i emotivnog bogalja je zaista maestralno ispričao, bez srozavanja u varijacije na temu Lepotice i zveri. Koristi zanimljive "paranarativne" asocijacije tipa čeljusti orke-polomljene vilice ili dečak u govnima-ona misli da smrdi-odlazak na kupanje, što je inače najbolja scena u filmu. Kamera je možda previše nemirna, naročito u "svetlim" scenama, kad su zajedno, za razliku od njene samoće u polutami, ali je tako film lakši za gledanje. Što se tiče glavne muške uloge Matijasa Šunartsa, ovaj film kao da je prikvel Bikove glave. I naravno, čestitke i zahvalnost noemi za prevodilački poduhvat. |
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2018 u 18:13 |
|
Odličan film. Samo, nešto mu fali da bude nešto više od odličnog. Mislim da mu fali neka iskra duhovitosti, neko iskakanje iz mutne bujice teške i turobne priče o dva invalida.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |