Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Muškarci koji mrze žene

Godina:

2011

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

158 min

Režija:

David Fincher

Scenarij:

Steven Zaillian
, Stieg Larsson

Glavne uloge:

Joely Richardson
  >  Anita Vanger
Robin Wright
  >  Erika Berger
Steven Berkoff
  >  Frode
Christopher Plummer
  >  Henrik Vanger
Stellan Skarsgård
  >  Martin Vanger
Bengt C.W. Carlsson
  >  Palmgren
Daniel Craig
  >  Mikael Blomkvist
Ulf Friberg
  >  Wennerström
Eva Fritjofson
  >  Anna
Geraldine James
  >  Cecilia
Per Myrberg
  >  Harald
Donald Sumpter
  >  Detective Morell
Goran Visnjic
  >  Armansky
Yorick van Wageningen
  >  Bjurman
Tony Way
  >  Plague
Rooney Mara
  >  Lisbeth Salander
Moa Garpendal
  >  Harriet
Josefin Asplund
  >  Pernilla

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
    Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2011 u 21:06

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Žanr: Drama, Triler

Režija: David Fincher

Jezik: Engleski

Uloge: Daniel Craig, Rooney Mara, Robin Wright, Stellan Skarsgård, Christopher Plummer, Goran Visnjic

Premijera: 21. decembar

The Girl with the Dragon Tattoo je prvi od tri filma koji se snimaju prema bestselerima Šveđanina Stiga Larsona nazvanim “The Millenium Trilogy”. Režija je poverena Dejvidu Finčeru, a u glavnim ulogama su Danijel Krejg i Runi Mara. Ova drama snima se po prvom delu pomenute trilogije, ćiji su se delovi širom sveta prodali u ukupnom tiražu koji je veći od 50 miliona. 

Danijel Krejg je nedavno dao intervju u vezi sa svojim novim filmom: “Ovo je film za odrasle onoliko koliko neki film može da bude. Finčer se ovde nije uzdržavao. Dali su mu odrešene ruke i kada mi je nedavno pokazao neke scene, sav zaprepaščen pitao sam ga da li je normalan. Nije da su ti snimci tako živopisni zbog onoga što je vidljivo. Bilo je tu stvari koje se dešavaju i koje su se već desile, ali se to ipak ne vidi. Mnogo je načina da se oseti nasilje.”

2009. godine prikazane su sve tri ekranizacije nastale u Norveškoj. Sudeći prema odličnim kritikama koje je dobio prvi deo, Finčerovom filmu biće veoma teško da nadmaši svog evropskog prethodnika. Prikazivanje počinje 21. decembra.

Prezeto sa: http://sinemainfo.net

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1568346/

Ažurirao CSInvestigator - 17.Srpanj/Jul.2011 u 21:31
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Rujan/Sep.2011 u 16:42

Nešto mi ne miriše na dobro... Ouch

Ažurirao CSInvestigator - 22.Rujan/Sep.2011 u 16:42
Na vrh
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2011 u 20:39
Novi, 8-minutni trailer ovdje:

I još jedan poster. 

Ažurirao Titivillus - 02.Prosinac/Dec.2011 u 20:41
Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2012 u 23:53
Kolega Bambula najavio prevod Thumbs Up
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 01:27
Koji je rls?
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
Bambula View Drop Down
Master translator
Master translator
El Presidente

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bambula Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 01:58
The.Girl.With.The.Dragon.Tatto.2011.DvDSCR-Riskee
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 09:34
Ne znam za vas, ali ja imam  veliki problem da se setim zašto je Fincher još uvek relevantan.
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 10:47
Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Ne znam za vas, ali ja imam veliki problem da se setim zašto je Fincher još uvek relevantan.

U principu se slažem, mada, kada treba da se setim nekog novijeg Holivuda za kog smatram da vredi, to je obično Bendžamin Baton.
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 16:09

Da sam znao da ce trilogija biti tako dobra, ja bih snimio ove filmove....isli su skoro, jos jedan nastavak ide sledeceg vikenda. Filmovi su ekstra, za mene prijatno iznenadjenje od skandinavaca.

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 16:43
Kontam da je ovo jadna kopija orginala....
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 18:22

A original je....?

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 18:32
Neću da kudim unapred, čekam prevod, pa da krenem sa kritikama... Smile Mogu samo da kažem da mi je po trejleru Krejg ok, ali Noomi Rapace je vrhunski odigrala ulogu, teško da je Rooney Mara uspela da joj bude čak i do kolena... Mislim da su jako pogrešili sa kastingom, ali videćemo...
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 18:56

Originalno postovano od strane BELI BELI piše:

A original je....?

Män som hatar kvinnor - TEMA

Švedski original je iz 2009. godine, a ovaj američki remake iz 2011. Pošto ne znaju da čitaju (titlove), lakše im je da "sinhronizuju"... bup

Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2012 u 19:01

E da, sad sam hteo da se ispravim....kad sam ukucao originalni naslov video sam da sam pogresio....

http://www.imdb.com/media/rm1910866688/tt1216487

Schopenhauer
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2012 u 21:47
Pogledah film i šta da kažem nego odličan! Prije svega, ovo nije remake filma već adaptacija knjige, da odmah riješimo tu dilemu u kojoj smo svi griješili. Rooney Mara je odlična kao Lisbeth, Daniel Craig mi je inače drag (osim kad nije Bond ili kauboj protiv vanzemaljaca LOL) i pomalo mu uloga liči na onu Kelsa Flukea iz Arhangelska i super mu stoji uloga Blomkvista. Ostatak glumačke ekipe, prvenstveno mislim na Skarsgarda kao psihotičnog ubicu i Plummera kao Henrika, ih prati u stopu. Puno vjernija adaptacija od švedskog i za nijansu bolja. Puno više stvari liježe na svoje mjesto u ovoj adaptaciji. Što se tiče samog Lisbethinog lika, ovdje je prikazan u nešto nježnijem svjetlu za razliku od one u švedskom filmu tj. humanija je i osjećajnija nego tamo, a i njen blagi Edipov kompleks isplivava na površinu. Da ne zaboravim naglasiti i odličan soundtrack.
What can change the nature of a man?

Na vrh
Joe View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Joe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2012 u 23:00
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

Prije svega, ovo nije remake filma već adaptacija knjige

Da, tu vecina gresi,
rimejk nekog filma moze biti ako je taj prvi film radjen po originalnom scenariju.
dok ako je rec o adaptaciji knjige onda je to druga, treca filmska verzija,
a njihov hronoloski red nije kriterijum kvaliteta.
Sto se tice filma solidno.
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2012 u 01:00
Dakle, neverovatan slučaj... Čista radoznalost me naterala da pogledam Tajgerov prevod (ma, čekaću ja Bambulin...), kad onoConfused... Skoro pa besprekoran. Tu i tamo poneka preduga linija (u tekstu od 1600+ linija), našao 2-3 greške pri kondicionalima, par tipfelera... i ništa više. Prevod kao da ga je radio neko od renomiranih prevodilaca (JOKER ili Bambula, na primer, oni se u u zadnje vreme ponajviše bave novitetima). Rečenica tečna, nema brkanja č i ć, frljanja interpunkcijom... čudo jedno!

Biće da je to ipak uradila drugopotpisana osoba, Ajdi.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2012 u 19:11
Imajući u vidu da ovo NIJE rimejk, kao što i reče kolega Nameless One, ne bih baš da povlačim neke paralele sa prvom obradom knjige, ali realno, teško je izbeći poređenje, zar ne?

Kada bih morao da jednostavno i kratko kažem koji mi je film bolji, ne bih mnogo razmišljao i rekao: Män som hatar kvinnor (2009), (ali...)

Kod američke verzije knjige ima mnogo stvari koje su mi "parale" oči, prvo onoliko reklamiranje Apple-a, Epson-a, Nokia-e... onda oni cvetići, paketići, mašnice na kraju i onaj poklon Lisbet. ALO BRE, (")devojka koja ne brije pazuh("), ne piše mirišljava pisamca!!!! To mi je recimo sjajno odrađeno u prvoj varijanti. Onda, previše onih flešbekova (dobro bre ljudi, nismo toliki glupaci baš), takođe likovi, koji su mi potpuno nerazrađeni, nema hemije kao u švedskoj varijanti... opet, sa druge strane, američka verzija je lepša, što je i logično, jer su oni majstori za ulepšavanje, lepša fotografija, scenografija...
Da ja ne bih davio, a mogao bih, jer ima brdo materijala za frejm-po-frejm, moram priznati da je Fincher ipak mogao bolje da odradi posao.

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2012 u 00:06

Bambula hvala za prevod ruza

Titl mozete preuzeti OVDJE

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2012 u 16:22
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Kod američke verzije knjige ima mnogo stvari koje su mi "parale" oči, prvo onoliko reklamiranje Apple-a, Epson-a, Nokia-e... onda oni cvetići, paketići, mašnice na kraju i onaj poklon Lisbet. ALO BRE, (")devojka koja ne brije pazuh("), ne piše mirišljava pisamca!!!! To mi je recimo sjajno odrađeno u prvoj varijanti. Onda, previše onih flešbekova (dobro bre ljudi, nismo toliki glupaci baš), takođe likovi, koji su mi potpuno nerazrađeni, nema hemije kao u švedskoj varijanti... opet, sa druge strane, američka verzija je lepša, što je i logično, jer su oni majstori za ulepšavanje, lepša fotografija, scenografija...
Da ja ne bih davio, a mogao bih, jer ima brdo materijala za frejm-po-frejm, moram priznati da je Fincher ipak mogao bolje da odradi posao.

Šefe, taj product placement kod Amerikanaca je popularan već duže vremena. Tako ljudi grabe dodatnu lovu Big smile Što se tiče onog završetka, držali su se knjige. Jeste da je Lisbeth u švedskom filmu do kraja ostala dosljedna sebi, ali tu su odstupili od knjige. Zaillian se držao knjige i ostavio kraj onakav kakav jeste. Doduše, postoji i extended švedska verzija u kojoj je možda to ostavljeno. Nisam gledao. Flashbackovi su postojali i u švedskoj adaptaciji i to isti oni kao kod Amerikanaca, pa ne znam što im to zamjeraš LOL
What can change the nature of a man?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,500 sekundi.