| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Pomoc oko prevoda? |
Odgovori
|
| Korisnik | |
alex1974
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 12 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Pomoc oko prevoda?Objavljeno: 09.Svibanj/May.2009 u 22:12 |
|
Kao prvo pozdrav svima. Imam jedan problem i molio bih vas za pomoc:skinuo sam seriju Hustle(Prevaranti) prvu sezonu i titlovi koje sam pronasao nemogu da se usklade,dok engleski koji imaju u nazivu 23.976fps rade savrseno.E sada me interesuje jel mugu sa nekim programom da se i ovi nasi prevodi preprave pa da rade kako treba ili moram da ih"rucno"prepravljam?Inace za uskladjivanje koristim TimeAdjuster a probao sam i Subtitle Workshop i nisam nista uspeo.Unapred hvala svima na pomoci. |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72053 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Svibanj/May.2009 u 23:00 |
|
Uzmi "Subtitle Workshop" i učitaj samo titl (ako treba, isključi opciju "Autosearch for movie" u settingsu). Sad napravi slijedeće:
Imaš "Input FPS" i "FPS". Tebi treba 23,976 pa to izaberi pod "FPS" (input FPS ti nije bitan, tamo će vjerojatno pisati neka druga cifra, npr. 25). Vremena na titlu će se promijeniti. Sad označi cijeli titl i pusti film iz početka. U trenutku izgovaranja prve rečenice pauziraj i pritisni "alt + M". Sada si podesio početak titlova. Pošto se radi o seriji, vjerojatno je bila prekidana reklamama (ako se radi o TV snimci). Titlovi će jedno vrijeme biti OK, a onda će opet brzat ili kasnit. Nađi prvu liniju koja kasni i označi sve titlove od nje do kraja filma. Pronađi mjesto na kojemu se izgovara ta rečenica, pauziraj i pritisni "alt + M". Tako radiš sve do kraja filma (u serijama obično treba podesiti titl na 3-5 mjesta. |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
alex1974
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 12 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Svibanj/May.2009 u 23:38 |
|
To sam vec radio ali se nista ne desava
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |