Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krađa prevoda
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Krađa prevoda

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bokachos pa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokachos pa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Krađa prevoda
    Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 10:15
Sinoć je ponovo na Pink Sc emitovan film Teenage Mutant Ninja Turtles sa mojim prevodom koji sam vama ustupio. O čemu se radi gospodo? Ovo je već ko zna koji moj prevod koji Pink emituje.
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 10:31
Nažalost, tu ne možemo ništa i nisi jedini. Svojevremeno smo otvarali i teme, ali ne možemo da tužimo TV kuće.
Svi smo mi viđali svoje titlove na raznim programima. Evo vidi:

Na vrh
MetalikeOperiteKose View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MetalikeOperiteKose Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 13:19
Da li ovo uopšte podleže zakonu o zaštiti autorskih prava?
Sećam se da sam pre desetak godina čitao o tome (ako me pamćenje služi - Press Magazin).
Prevodioci se žale da im televizije (i ne samo one) kradu prevode i da je problem u tome što nisu zakonski zaštićeni i pozivaju državu da uradi nešto tim povodom.
Ne znam da li se od onda šta promenilo, ali ne bi me iznenadilo da nije.
Inače, u članku je bilo bisera (po tome sam ga i zapamtio) kad televizije ćape amaterski prevod bez da ga provere, pa im svašta osvane na ekranu.
Vrh sa bosanske televizije - Ja sam osoba, a ne gracija (I am persona non grata).
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 13:35
Naravno da ne podleže zaštiti autorskih prava  jer smo ih dobrovoljno stavili na internet
i nemamo nikakav ugovor. Čak i da imamo, misliš da je moguće tužiti TV Pink ili neku agenciju?
Jedino možemo da zaštitimo svoje članove od prisvajanja titlova na ovom sajtu i to je sve.

PS. Meni je najveći TV biser iz serije Isabel, kad neko vikne otprilike: Odlazi!
a u prevodu: Van mog prisustva! LOL
E, da je samo to...
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 17:50
Moj je prijedlog da po jednu rečenicu ili dvije u filmu uvijek prevedete na način koji će ubosti oko TV gledateljima, a nama ostalima nije bitno jer znamo zašto je tako.
Pa kad se spomene nečija rodbina na ekranu u ne baš lijepom kontekstu u ninđa kornjačama, Pink će bolje razmisliti.
Na vrh
MetalikeOperiteKose View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MetalikeOperiteKose Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 18:27
Iskreno, da mi se desi šta slično, gledao bih na to kao da me je stigla karma LOL
Realno, koliko puta sam se, što prevodeći što gledajući, neovlašćeno napio vode sa izvora... nema smisla kukati ako neko srkne sa mog... LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,125 sekundi.