| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Er ist wieder da Aka Look Who's Back (2015) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Vvesko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 16.Studeni/Nov.2013 Lokacija: Teslić Status: Offline Points: 553 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Er ist wieder da Aka Look Who's Back (2015)Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2016 u 23:25 |
![]() Režija: David Wnendt Scenarij: David Wnendt, Mizzi Meyer Žanr: Komedija Jezik: Njemački Država: Njemačka Trajanje: 1h 56min Uloge: Oliver Masucci, Fabian Busch, Christoph Maria Herbst, Katja Riemann, Franziska Wulf, Lars Rudolph, Michael Kessler… Adolf Hitler budi da se u 21. veku, te teži da ostvari karijeru komičara… ![]() Preveo/la: Prevod najavio: zaboravko2 ![]() Ažurirao Vvesko - 29.Travanj/Apr.2016 u 23:40 |
|
![]() |
|
zaboravko2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 05.Veljaca/Feb.2014 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 1650 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Svibanj/May.2016 u 18:33 |
|
Postavljen prijevod.
|
|
|
Pametni uče i od budala, budale ni od pametnih.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2016 u 21:48 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2018 u 14:57 |
|
Naravno, svojevremeno sam video ovu knjigu/roman u Laguni i zaprepastio se ne zašto je neki lik po imenu Timur Vermes, nemačko-mađarskog porekla jednog arhizlikovca, ludaka i genocidnog zločinca stavio kao glavnog junaka "komedije" već zašto se to uopšte prodaje, ko to kupuje i ko ima lepo mišljenje o tome.
Zamislimo da je neko napisao horor roman ili snimio horor film u kome su Gandi, Dalaj Lama, Majka Tereza serijske ubice, psihopate, ratni zločinci... Ne ide. Adolf Hitler je oličenje i simbol najmračnije stranice svetske istorije. Niko ni pre ni posle njega nije sistematski po konc. logorima istrebljavao više naroda. Niko nije imao takav stav i mišljenje o drugim religijama, nacijama, rasama. Niko nije zamišljao Svet kao što je on zamišljao, njegova SDP i državna politika nacističke Memačke 1933-1945.god. Adolfu jednostavno nije mesto u komediji. Već u paklu svih religija. Radoje Domanović je to maestralno odradio u svom delu "Kraljević Marko po drugi put među Srbima" tako da ideja nije ni nova ni originalna. Link knjige: https://www.laguna.rs/n2347_knjiga_opet_on_laguna.html Da li se današnja EU može porediti sa Hitlerovom vizijom Trećeg Rajha? Sigurno da ne, bili mi evroskeptici ili evrofanatici. Ovo je samo novi pokušaj revizije istorije. Ko više pamti lik i delo Adolfa Hitlera? Sve se to gura pod tepih zarad dobrosusetskih odnosa ostalih zemalja i moćne, vodeće ekonomske sile Nemačke. Za 50 ili 100 godina Hitler će biti dobrodušan, neshvaćen, oklevetan simpatičan čikica koji mrava nije zgazio. Konc.logori, stratišta i masovne grobnice će biti klevete i laži sila pobednica. Sve dok se opet ne pojavi neki novi Adolf koji će propovedati čist arijevsku i neku drugu rasu, a niže rase će raditi za njega u ekonomski kolonijalnom porobljenom Svetu. Ukratko, Hitler kao komičar u komediji/satiri je potpuno nespojivo. |
|
![]() |
|
aca1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 10.Srpanj/Jul.2017 Status: Offline Points: 500183 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2018 u 16:22 |
|
Meni je ova satira legla. Jeste osetljiva tema ali fino je to reditelj upakovao u danasnje vreme. Hitler jeste olicenje najveceg zla i kako kaze junak ovog filma (parafraziram) "Da li sam cudoviste? Izabran sam i jasno sam izrazio svoje ideje i Nemacka me je izabrala. Da li su svi oni cudovista? Na kraju krajeva, svi ste vi kao ja, ne mozete me se otarasiti, jer sam deo vas - prepoznajes me ponekad u sebi"?!
Na genijalan nacin reditelj govori da Hitler nikad' blizi nije nama i da uvek vreba pod ovim teskim iskusenjima. Tako to ja shvatam i nije to obicna komedija - parodija, vec nesto sto otvara oci sirom... Hvala Stoletu Haringi - inace bi mi promakao. |
|
|
Love is the morning and the evening star
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2018 u 22:37 |
Izvinjavam se, nisam mogap da nađem temu. Film je satira, i to dobra satira koja pravi presek društva koje je na legalan, demokratski način, izabrala svog vođu koji se nije razlikovao mnogo od svojih kolega. On je u praksi sproveo sve ono što je napisao u knjizi koju je prodavao nekoliko godina pre nego što je došao na vlast. Čak ni ideje nisu njegove, pisah već o tome, da se ne ponavljam. Autori knjige i filma su uspeli da nepovređeni pređu put preko ivice žileta. Tema jeste delikatna, grozni su povampireni logoraški vicevi, spoznaja da nacoši i dalje legalno deluju...Što bi rekli, licemerju nema kraja ali takvo je moderno građansko društvo koje se nije mnnogo izmenilo. Aca je shvatio suštinu kad je opisao pretposlednje scene filma. Mogu da dodam da je pre dolaska na vlast Hitler u svojoj knjizi koja je bila u prodaji obelodanio svoje planove koje je kasnije sproveo u delo. Stari hitler je u dve godine dugoj predizbornoj kampanji koju je zbao lovomna duše, prešao Nemačku uzduž i popreko. Novi je u kombiju uradio nešto slično, ispipao je novo, potencojalno glasačko telo posle kog je odabrao koalicionog partnera. Stari je posle podmetačine zvane Rahjstag došao na vlast, novi je postao "žrtva" siledžija. Ima još sličnosti koje ne upadaju u oko i te finese nisu usamljene u filmu. Meni se taj skriveni filigranski rad autora svideo. Ostatak neka sazna potencijalni gledalac koji, cenim, neće uzalud protraćiti vreme. Hvala vama koji ste pronašli i učestvovali u temi. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |