Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - ENG-HR-SR translator
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

ENG-HR-SR translator

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: ENG-HR-SR translator
    Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2008 u 19:43
Danas mi je čovijek postavio pitanje koji koristim program za prevođenje sa engleskog na hrvatski. Morao sam ga "razočarati" činjenicom da sjednem za komp, uključim SW-translator mode i ručno prevedem film. Prije nekog vremena imao sam priliku isprobati jedan takav "translator" (ne sjećam mu se imena) koji me strašno razočarao. Stvar je bila u tome da je dobiveni prijevod bio toliko jadan da bi nakon "prevođenja" teksta dobio takve nebuloze da nije bilo druge nego pogledati u englesku verziju da bi se otkrilo "što je pisac time htio reći". Druga bitna stvar je da sve rečenice na engleskom koje govore o tome što je netko radio počinju osobnim zamjenicama (ja, ti, on...) što se u svim ex-yu jezicima smatra gramatički neispravno (I went to school today = Ja sam danas išao u školu = Danas sam išao u školu)

Moje pitanje glasi: služi li se itko takvim prevoditeljem i dali je poboljšan od kada sam ga zadnji puta vidio?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2008 u 00:01
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2008 u 12:58
Hvala majstore. Thumbs Up
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2008 u 12:11
Nakon proučenog teksta i par "translatora", došao sam do zaključka da, nažalost, još uvijek ne postoji dovoljno kvalitetan program koji bi preveo tekst, a da ne izgleda kao da ga govori guverner Californije. LOLLOLLOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.