Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dvizhenie vverkh (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dvizhenie vverkh (2017)

Dvizhenie vverkh

Dvizhenie vverkh (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Put ka vrhu

Godina:

2017

Žanr:

drama, sportski

Trajanje:

133 min

Režija:

Anton Megerdichev

Scenarij:

Aleksandr Konovalov
, Nikolay Kulikov
, Andrey Kureychik

Glavne uloge:

John Savage
  >  Hank Aiba
Marat Basharov
  >  Tereschenko
Sergey Garmash
  >  Sergey Pavlov, head of Goskomsport
Vladimir Mashkov
  >  Vladimir Garanzhin
Andrey Smolyakov
  >  Sergey Bashkin
Viktoriya Tolstoganova
  >  Ksenia
Dmitriy Frid
  >  Referee
Ivan Kolesnikov
  >  Aleksander Belov
James Tratas
  >  Modestas Paulauskas
Irakli Mikava
  >  Zourab Sakandelidze
Lacy Diamond
  >  Tom Henderson
Aleksandra Revenko
  >  Aleksandra Ovchinnikova
Egor Klimovich
  >  Aleksander Boloshev
Nikita Yakovlev
  >  Shurka
Kirill Zaytsev
  >  Sergey Belov
Otar Lortkipanidze
  >  Mikhail Korkia
Aleksandr Ryapolov
  >  Alzhan Zharmukhamedov
Ivan Orlov
  >  Sergey Kovalenko

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dvizhenie vverkh (2017)
    Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2018 u 20:47
Prijevod je najavio tplc ⚡
Na vrh
TheMancic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TheMancic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2018 u 16:59
Gledao sam ga pre desetak dana a film je stvarno fantatsican
Na vrh
ROCCAFORTE, BELGRADO View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ROCCAFORTE, BELGRADO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2018 u 17:54
Da ne preterujemo,film je solidan..Ruska basna a na bazi ,Bicemo prvaci sveta,mozete ga bezbrizno pogledati i utrositi 2.10minuta ,bez da Vam bude zao..uglavnom 7/10 recimo
Na vrh
vladablok9a View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vladablok9a Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2018 u 17:43
moracu da odgledam, samo molim vas nemojte nista usporedjivati sa "bicemo prvaci sveta" jer je to nesto najgore i potpuno istorijski netacno sto sam ikada gledao
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2018 u 21:32

Naravno da je zanimljiv film, jer je snimljen po istinitom događaju.

Naravno da je bilo zeznuto u "neprijateljskom" okruženju.

Naravno da je protivnik odigrao dobru odbranu ono ne bi bilo moguće.

neka se malo sovjeti sete koliko su bili nadmeni u evropi i kako su se ponašali.

I mogli bi da se sete ko im je došao glave.LOL

A mi bolje da smo snimili film o našim timovima koji su srušili i sovjete i amere nego što snimamo kojekakvo smeće. LOLLOLLOL

Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2018 u 22:03
  Gledaću film u toku nedelje sam ili sa starim koji više zna.

Moka je ispričao anegdotu sa jednog običnog treninga reprezantacije. Gomeljski je prvo pitao da li sme da ih gleda a kad je došao izvadio je blokče i pi9tao da li sme da hvata beleške. Dozvolili su mu, počeli su da izvode svoje egzibicije dok je Gomelkski nešto pisao. Na kraju mu je prišao Moka da bi ga ubio u pojam. Rekao mu je da to sve što rade na treningu možda ne bude na utakmici jer oni se toliko dobro uigrani da smišljaju finte u hodu.

Sovjeti / Rusi su imali takve igrače koji su samo svojom pojavom plašili druge igrače. Tkačenka koji je bio gora od čoveka nasledio je Sabonis i oni su stvarno bili za poštovanje. To za naše nije važilo jer oni ih se nisu bojali. Nisu imali straha ni pred kim i to su demonstrirali baš nad Tkačenkom i Sabonisom koji su im služili kao zid preko kog se prebacuje lopta. Što bi rekli, ipreskakali su ih kad god su hteli. To kako je Gomeljski otkrio Tkačenka je druga i zanimljiva priča.

SFRJ je imala oko 21 milion stanovnika, SAD isto toliko regirstrovanih košarkaša. Za Ruse nemam podatke.

Na kraju, najlepše od svega je što naša ženska ekipa nije nimalo zaostajala za muškom.

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2018 u 22:24

Znam da sreća ponekad i prati hrabre, ali onako nešto može da prođe jednom u milion godina. Da lopta bude bačena pod koš gde ima više protivničkih igrača, da ne bude odbitka i da je pokupi igrač napada pod samim košem i položi. Kolika je to stvarna mogućnost? Da uključimo sve "priznate" statističe greške verujem da ne može da prođe 5%.

Naravno, daleko od toga da pokušavam da omalovažim njihov pokušaj. Selektor sovjete jeste uveo igrača koji je poznat po tome da može da baci koliko toliko "kontrolisanu" dugu loptu. Znači išao je na to. Sve ostalo je domen naučne fantastike, ali kao što rekoh, sreća ponekad prati hrabre.

Setio sam se i "gaučosa" koji su bacali kontrolisane lopte pod efeom i odbitkom, tkz. "žabice" preko celog terena. Sa malim odstupanjima išla je u ruke ili prema igraču Argentine.

Što se tiče "naših" to je više bio komentar na ono šta snimamo i šta bismo mogli, ali to je davno sažvakana priča. LOL 

Ažurirao mahoni - 13.Svibanj/May.2018 u 00:06
Na vrh
ROCCAFORTE, BELGRADO View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ROCCAFORTE, BELGRADO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2018 u 22:25
Pa kažem basna, romantizovano, zabavan film, bez nekih pretenzija, za široke mase koje baš i ne zanima koliko je tačno, meni je i domaća verzija zabavna, igrao sam basket pa mi je simpa.. Od sportskih pogledajte dokumentarac o braći Kličko, impresivan
ROCCAFORTE, BELGRADO
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2018 u 22:51

Nisam gledao film i tu trenutno ostajem bez komentara.

Snimićemo i mi nešto kad neko zameni naše akademike i umetnike. Slažem se, to je prežvakana i uvek aktuelna priča.

Nama po mentalitetu odgovara ekipa od 5-6 ljudi koja više liči na hajdučku družinu u kojoj "svi mogu sve". Naša zadnja zajednička utakmiva u Argentini kad su se tri igrača našla spod koša i kad je svako od njih mogao da poentira govori više od svih teorija. Poentirao je Dražen kao poslednji kom je dodana lopta.  Ni posle raspada nismo bili za bacanje a to što su Ameri svoje profesionalce smeli da ubacuju u reprezantaciju mogu da zahvale našem Bori Stankoviću. I to je neka druga priča.

Imam sad dva filma za gledanje.LOL

Ispravka.

Zaboravih da dosam da su baćuške uvek bile pod pritiskom. Ne znam za ostale, mi smo bili rasterećeni i opuštani. Nema lepšeg primera od odbojke u Manili.

Ažurirao Stole Haringa - 12.Svibanj/May.2018 u 22:57
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2018 u 23:07

LOLLOLLOL I za Stoleta i Rokafortea

Ja sam gledao snimak prave utakmice i te zadnje 3 sec. su skoro 100% "preslikane".

LOLLOLLOL a pošto sam dugo trenirao istu tu košarku znam kako i koliko je teško dodati korisnu loptu u igri, a da ne pričamo iz auta pod koš suparnika. Rusi su uspeli. Bog ih je pogledao i zato sad gledamo film. Ovo je zaista istinit događaj i veliki skandal tog vremena, jer su ameri već mislili da su pobedili i bili vraćeni na teren te zadnje 3 sekunde.LOL

1972 god OI Minhen

Ne postoji više snimak cele utakmice, ali evo šta se događalo pri kraju.

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2018 u 23:21
Kakav potez. Vredan zlatne olimpijske medalje. Bravo za Sovjete.    

Pobeda čista ko suza, Ameri nisu verovali da je to moguće za 3 sekundi.   

* Hvala ti dragi Gorane za ovaj video klip.    

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2018 u 23:42

Nema na čemu druže moj.

Imali smo u svoje vreme snimak cele utakmice i još nekoliko koje smo morali da odgledamo. 

Naravno, mlađi treneri su šetali među nama ne bi li nas naterali da ih i odgledamo.LOLLOLLOL

A kako ti se u takvim situacijama spava, ne mogu da vam objasnim. LOLLOLLOL

Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2018 u 14:05
Originalno postovano od strane mahoni mahoni piše:

Znam da sreća ponekad i prati hrabre, ali onako nešto može da prođe jednom u milion godina. Da lopta bude bačena pod koš gde ima više protivničkih igrača, da ne bude odbitka i da je pokupi igrač napada pod samim košem i položi. Kolika je to stvarna mogućnost? Da uključimo sve "priznate" statističe greške verujem da ne može da prođe 5%. 
 Slažem se u potpunosti. Bez greške Amera nije moguće ono izvesti. Prije gledanja snimka mislio sam da je u pitanju tajm aut i da je lopta sa strane. i takve koševe sam viđao više puta i za to je potrebno manje od sekunde. Jeste teško i rijetko ali izvodivo. Ovo ovako s koša na koš nisam nikad vidio.

Zašto je vraćeno da se ponovo igraju te 3 sekunde, nije mi to jasno iz klipa?

U to vrijeme je važilo pravilo da vrijeme ne ide dok igrač ne primi loptu poslije izvođenja?
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2018 u 14:45

Ameri su utrčali u teren 3 sekunde pre kraja i počeli da slave. Sudije su sa delegatima i pod budnim okom "sovjeta" odlučili da za svaki slučaj vrate ekipe na teren i te 3 sekunde. Sve posle je istorija. Čak ne mogu da kažem da je greška odbrambenih igrača. Lopta je letela kako je letela i bilo je kontakta, ali je završila u rukama igrača zbornaje pod samim obručom. Stvarno ih je Bog pogledao. Tad i nikad više.

Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2018 u 16:01
S tim da je prvi put vracena samo sekunda vremena, pa Sovjeti nisu uspeli da za to vreme daju kos. Onda Su se ponovo bunili kod sudija, pa IM je naknadno ponovo dato da se odigraju tri sekunde. Cak se Ni Ameri nisu preterano bunili, jer Su bili sigurni da je nemoguce da se postigne kos za tri sekunde...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2018 u 21:30
  Odgledao sam film i za trenutak napustio omiljenu temu, moj kutak za hejtersji trenutak.

Šalu na stranu, Ruje ne zaostaju mnogo od svojih zapadnih kolega. Primetio sam to dok sam gledao njihove ratne filmove, odmah zatim drame, serije...Mislim na ostvarenja koja su čedo novog milenijuma. U nekim slučajevima mi se imitacija radi imitacije ne sviđa, u nekim slučajevima nemam ništa protiv. Ono što mi se dopada bez presedana su epp filmovi poput ovog. Da se odmah oqradim, nemam ništa protiv da bilo ko snima epp ili sa velikim P patriotske filmove poput ovog koji je dokaz više da Ruje i na ovom polju polako stižu konkurenciju. Koliko je to dobro i dokle su u stanju da odu tek će se videti.

„Покрет увис“: Совјетска кошарка

Da ne pišem o tome iz druge ruke, ko želi neka sledi link i pročita šta o igračima ima da kaže neko ko ih je lično upoznao. Itekako ima veze i sa temom i sa utakmicom koja je poput olimpijade u Minhenu bila samo jedan od skandala koji su uticali ne samo na sport. Od talačke krize i Jevreja koji su se posle krivcima načestitali majke pa do skandala na utakmici SFRJ Portoriko koji je bio veći i značajniji od ovog koji je verno prikazan u filmu.

Три секунде које су потресле свет

Isti slučaj važi i za utakmicu, ko želi neka sledi link.

Napisah gore u koju sam kategoriju svrstao film u kom ni Ruje nisu imune na čokoladiranje svoje stvarnosti. Opis igrača koje je Duci poznavao odudara od filmskih igrača u mnogo čemu. Ono sa čime se delimično slažem je Kodrašin koji im je svima bio i otac i majka. Bez svake sumnje, bio je dobar čovek ali ne toliko dobar da ne dopusti srčanom bolesniku da igra za Zbornaju komandu. Skandal koji se desio bio je tehničke prirode jer se za košarku u Evropi tada nije mnogo marilo. To naravno ne umanjuje podvig na kraju utakmice. Sreća prati hrabre, najbolje to zna Saša Đorđević koji je ne jednom već dva puta u zadnjoj sejundi rešio utalmicu. To je neka druga priča a ovo je bilo jače od mene.

Da ne davim više, vizura rusofila se razlikuje od vizure putinofila koji če se u bar jednom složiti sa rusofobima. Složiće se da je ovo odličan film koji gledaoca ne ostavlja ravnodušnim. Ka sam lično više nego zadovoljan viđenim kao što sam zadovoljan činyebicom da smo ih sve zajedno preslišavali na svakoj utakmici.

Ispravka.

Zaboravio sam da napišem nešto o braći Amerima. Pomoćni trener im je bio Don Haskins, čovek koji je prvi od kad je sveta i veka stvorio tim od pet crnaca. Podrazumeva se da je imao probleme.

Ažurirao Stole Haringa - 14.Svibanj/May.2018 u 22:44
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2018 u 22:41
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Od talačke krize i Jevreja koji su se posle krivcima načestitali majke pa do skandala na utakmici SFRJ Portoriko koji je bio veći i značajniji od ovog koji je verno prikazan u filmu. 

Složiće se da je ovo odličan film koji gledaoca ne ostavlja ravnodušnim. Ka sam lično više nego zadovoljan viđenim kao što sam zadovoljan činyebicom da smo ih sve zajedno preslišavali na svakoj utakmici. 

Nemoj tako, trener Portorika nije bio dopingovan i onaj momak što im nosi peškire i vodu, tako da je fiba računala da je to sasvim dovoljno. LOLLOLLOL

Svaka sportska tema tj. film o tome ne ostavlja ravnodušnim. Sada kad pogledaš mao realnije. Ceo svet, čak i zemlje trećeg poziva imaju filmove sličnih tematika. Mi smo malo čudni. Ubi nas licemerje. Valjda oni ostaci čojstva i junaštva nas teraju da se ne hvalimo i da verujemo da se takve stvari pamte, a onda počnemo da kukamo kad samo nas kažnjavaju za stvari koje svi rade. Više volimo da opanjkavamo jedni druge i da se naslađujemo istim tim kaznama, ako je komšija u pitanju. Ma nema veze. LOL Film je sasvim ok, a naš je problem što smatramo da takve ne treba snimati. Politikanskih imamo više i od jačih država, ali kada treba da se pokloniš i priznaš uspeh deci iz naroda, onda je i balkon sasvim dovoljan. Normalno, pamte se oni koji su ih primili na balkon. LOLLOLLOL

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2018 u 23:03

Šalu na stranu, da promovišem lepšu stranu košarke.

Ruje su bile siledžije i to su naši lepo koristili. Isprovociraju Tkačenka, Sabonisa ili nekog drugog, oni naprave lične i onda služe umesto kozlića za preskakanje. Moka je naspram ostalih bio patuljak ali je znao znanje. Znao je kako treba sa razbijačima, ne samo on, njega sam se prvog setio. U filmu ih je Kodrašin tukao njihovim oružjem. Ja sam zapamtio pukovnika Gomeljskog a o ovoj utakmici nisam imao pojma. Znao sam za talačku krizu i kako je Duci održao reč u Minhenu i to je neka druga priča.

Ruje uče zanat i tek će na radost filmofila, ostalih fila i foba, pokazati šta znaju. Ratni filmovi su im sve bolji i bolji, počeli su da obrađuju svoj svemirski program a sad i sport. Američki recept ima i svojih mana a jedna od njih je što im je pogled sužen poput konja sa oglavom. Na priemr, preko utakmica koje su odigrali,samo su pretrčali.

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2018 u 23:34

Istina je za ruje. Neću nikad da zaboravim kada sam aktivno nabavljao gomile filmova i gutao ih svakodnevno. Moj prvi susret sa "novim" talasom ruskog filma i moje ne malo iznenađenje.

Pošto sam ga imao među prvima u mom okruženju sećam se koliko sam morao da nagovaram ljude da ga pogledaju. Naravno, u pitanju je "Noćna Straža". Nisam mogao da poverujem da je i produkcija ruska. LOLLOLLOL Odmah potom sledi i susret sa novim talasom ratnog filma. 9 četa je isto bio veliko i prijatno iznenađenje.

Ovo je sportski i utisci su pozitivni. E da, ovde ima više floskula nego u dva predhodno navedena.LOL Sve u svemu meni je utisak pozitivan. Za sad. LOL

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2018 u 05:51

Bilo je potrebno minimum 60 leta da ukapiraju u čemu je stvar.LOL

Šalu na stranu, ono gore je prvi ruski ratni film koji sam gledao. Pomerio je granice i bio je vesnik novih i dobrih ruskih filmova. Čistilište jen za mene bio i ostao mračan film koji vredi gledati i reprizirati. Mihalkov je bio dobar dok nije postao dvorski reditelj ali na svu sreću on nije jedini. 

Rusi imaju dečije bolesti što se u ovom filmu itekako vidi ali imaju želju i sredstva da sve to prebole. Inače, ovo je drugi sportski i biografski film koji su snimili. Legend No. 17 (2013) je takođe solidan.

Ažurirao Stole Haringa - 15.Svibanj/May.2018 u 06:42
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.