Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Der Hauptmann (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Der Hauptmann (2017)

Der Hauptmann

Der Hauptmann (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Satnik

Godina:

2017

Žanr:

drama, povijesni, ratni

Trajanje:

118 min

Režija:

Robert Schwentke

Scenarij:

Robert Schwentke

Glavne uloge:

Hendrik Arnst
  >  Weyher
Haymon Maria Buttinger
  >  Dr. Kremer
Ferdinand Dörfler
  >  Farmer 1
Rike Eckermann
  >  Farmer's Wife
Samuel Finzi
  >  Roger
Alexander Hörbe
  >  Schnabel Wirt
Waldemar Kobus
  >  Hansen
Wolfram Koch
  >  Schneider
Milan Peschel
  >  Freytag
Sebastian Rudolph
  >  Gefreiter Paul
Harald Warmbrunn
  >  Farmer 2
Frederick Lau
  >  Kipinski
Damien Rabjastajn
  >  Bomber
Jörn Hentschel
  >  Farmer
Stefan Feddersen-Clausen
  >  Deserteur
Blerim Destani
  >  Dahler-Kaufmann
Rike Eckermann
  >  Farmer's Wife
Alexander Fehling
  >  Junker
Sascha Alexander Gersak
  >  Sichner
Max Thommes
  >  Bursche
Max Hubacher
  >  Willi Herold
Eugénie Anselin
  >  Irmgard
Marko Dyrlich
  >  Brockhoff
Kordian Rekowski
  >  Totschläger
Bernd Hölscher
  >  Schütte

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2018 u 16:41
Originalno postovano od strane mahoni mahoni piše:

Stvarno mislim da takvi filmovi namenski stvaraju zabunu i na kvarno teraju čoveka da odvaja stvari koje niko ne sme da odvaja. Naročito su u opasnosti oni ljudi koji ne vole istoriju ili da čitaju, odgledavši ovakav film prirodno odvajaju manje od većeg zla, a možda je zato stvoren. Ostaje samo da snime s' "ljudske strane" film o diviziji "Das Reich", ili o onim specijalnim policijama gestapoa koje su vršljale po evropskim zemljama. Da prikaže kako su i zašto učeni ljudi postali životinje.

Šta bi rekao čika Jung za njihov grb ?

Šalu na stranu, hitler je do detalja napisao šta planira i to nekoliko godina pre nego što je demokratsjim putem došao na vlast. I nisu sve Nemci isti, najbolje to zna moj đed koji je kao ratni zarobljenik kao rob radio na imanju kod izvesne Lujze. Bilo je antifašista o kojima su takođe od strane nemaca stidljivo snimani filmovi. Stidljivo jer su protivnici režima mahom bili komunisti.

Trump brani Haspel, kandidatkinju za direktora CIA-e

CIA mučenja

Tačno je, na žalost, da dok pišemo o Heroldu neko ubija i muči ljude. A neko posle scega toga i avanzuje. SEćam se da sam bio u neverici dok sam gledao dokumentarac Taxi to the Dark Side. Debelo sam se zeznuo, bilo je gore od onog što sam video. Realnost je mnogo gora od onog, što iz samo njemu znanih razloga, nudi Švenke i njemu slični.

O famoznoj norveškoj dvanaestorki ne želim da pišem, pisao sam u temi i vidim da je sve to izbrisano. Ne znam razlog, bio sam mnogo blaži nego u ovoj temi.

Nisam od onih koji plaču nad tuđim grobovima, Herold je uradio šta je uradio svom soju jer mu se moglo. Nije ni prvi ni poslednji. Isto važi i za pokušaj reditelja da patetikom i jakim senzacijama izazove empatiju nad žrtvama koje to u stvari nisu. Ne bih se iznenadio da od konclagera ne počnu da stvaraju mesta za odmor gde se, u pauzi, između sporta i razonode, povređeni uklanjaju sa terena zbog adekvatne pomoći. Dešava se to kad se pika fudbal.

Ažurirao Stole Haringa - 13.Rujan/Sep.2018 u 16:49
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2018 u 16:55
Ma razvlačiš temu, al' ono baš...
Jbg. Hoćemo li i malo o Nojevoj arci i potopu? O velikom prasku?
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2018 u 17:01
Originalno postovano od strane baho baho piše:

Ma razvlačiš temu, al' ono baš...
Jbg. Hoćemo li i malo o Nojevoj arci i potopu? O velikom prasku?

Hvala Baho, moja greška.

Originalno postovano od strane mahoni mahoni piše:

Dok mi pričamo o ovom filmu i o tom lažnom kapetanu u svetu bar trojica istih rade što je i on radio.

Nisam citirao ovaj deo na koji sam se nadovezao, ispravio sam. Hoće to posle rmbačune, ne zamerite. LOLLOLLOL

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2018 u 21:09

Baho, lep prevod. 

Gledajte, samo sam izneo svoje mišljenje. Ozbiljno verujem da na svetu postoji vrlo mali procenat krotkih ljudi. Pored toga, uveren sam da moć i sila može da iskvari 90% ljudi. Puno više no novac. Da sad okupimo 100 ljudi i prikažemo ovaj film verujem da bi 99% bilo ravnodušnije od npr. projekcije filma gde stradaju ruski ili američki zatvorenici. Dezerterstvo (izdaja države u ratnom stanju) nije nigde drugačije sagledavano, a verujem da nikada neće. Isto su radile ruske, američke, francuske, turske, vizantijske, rimske vlasti. Kod nas je to začinjeno i golim otokom. 

Da su nemci pobedili i da je snimljen film po ovom slučaju videli bi i njegovo suđenje i streljanje. Ovi što su pobijeni(zatvorenici) su zatvoreni u logor i zbog krađa i silovanja i ne bi bili drugačije prikazani. Lažnom kapetanu se posrećilo i onda je uz pomoć štapa i šargarepe(poltrona i dužnika) uspeo da uradi to što je uradio. Ne zaboravite, ipak su tu strukture koje mare za zakon i sistem i ne žele da se ogreše. Nisu previše bučni, ali ih ima. Glas razuma(nacista) koji se guši u povicima poltrona. Jedan bolesnik i gomila poltrona pravi razliku. LOL

Idem da nastavim da se nerviram. Angry 

Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2018 u 23:46

Ruje nisu nikog štedele, ni vlast ni dezertere. Isplati se samo zbog Serbeejakova gledati seriju.

Ne kaže se džabe daj čoveku vlast, pa da vidiš kakav je. Engleski perovi to najbolje znaju, oni imaju svoj gornji dom dok ih u donjem predtsavljaju raznorazni tipovi koji se umesto njih eksponiraju. Geldof je dobio titulu sera, Janićije Karić može može da je kupi i tu je za sve ostale granica. Per se postaje rođenjem i tu kompromisa nema. Imaju dve kategorije, Respected i Honourable Gentleman.

Ja ću organizovati reprizu Mladih lavova. Superiorni "arijevac" Brando protiv "američke bitange" M.KLifa.

Bežim sa teme.

Na vrh
dzabaludin View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzabaludin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2019 u 22:00
Odličan film. Prikazuje kako se mijenja psiha čovjeka koji "dobije" vlast. Dijelom me podsjeća na filmove iz 2015. "The Stanford Prison Experiment" i "Experimenter" gdje je jasno pokazano kako autoritet djeluje na podređene da bespogovorno izvršavaju naredbe bez obzira što im je savršeno jasno da čine zlo drugima.

Drugim riječima, čovječanstvo je mnogo bliže ovcama nego što to sami želimo priznati, s izuzetkom nekolicine čobana, a osim toga, to piše i u svetim knjigama, počevši od Biblije pa na dalje, što će reći da je to poznato od davnina. Preporuka!

Ažurirao dzabaludin - 02.Ožujak/Mar.2019 u 22:05
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2019 u 22:30
Lud film.Moze
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,168 sekundi.