Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Conclave (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Conclave (2024)

Conclave

Conclave (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Konklava

Godina:

2024

Žanr:

drama, triler

Trajanje:

120 min

Režija:

Edward Berger

Scenarij:

Robert Harris
, Peter Straughan

Glavne uloge:

Ralph Fiennes
  >  Cardinal Lawrence
Isabella Rossellini
  >  Sister Agnes
John Lithgow
  >  Cardinal Tremblay
Stanley Tucci
  >  Cardinal Bellini
Loris Loddi
  >  Cardinal Villanueva
Vincenzo Failla
  >  Guttoso
Garrick Hagon
  >  Krasinski
Jacek Koman
  >  Archbishop Wozniak
Rony Kramer
  >  Cardinal Mendoza
Joseph Mydell
  >  Nakitanda
Madhav Sharma
  >  Landolfi
Giulio Schiffer
  >  Swiss Guard
Bruno Novelli
  >  Dead Pope
Valerio Da Silva
  >  Father Haas

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Conclave (2024)
    Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2024 u 22:39
Film koji je jedino zanimljiv jer se radi o procesu nakon smrti pape u Vatikanu i kako to možda izgleda tokom samih konklava, zato sam ga i odgledao. Film nije loš, ali nije ni nešto što bi nekome preporučio. Film koji preispituje vjeru, iskazuje ljudske karakterne osobine i različitosti kod najučenijih crkvenih ljudi. Psihološka drama koja je nošena jako dobrom glumom, stvarno pohvala za sve glumce. Može se reći blago šokantni i kontroverzni kraj, to će mi ostati najviše u sjećanju.
Na vrh
Boris-HA View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boris-HA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2024 u 23:57
Dodajem ga na Listu Filmova koje bi trebalo odgledati.
200 - Max
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2024 u 00:41
Brišem s liste. Još jedna kvazibiografija koja nema veze s mozgom nego je fejsbučka teorija urote ko Černobil.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2024 u 09:21
Bolje pogledati italijanski

Habemus Papam

https://www.imdb.com/title/tt1456472/, slicna tema mislim drugaciji film skroz meni odlican.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2024 u 09:14
Počeo da čitam Herisov istoimeni roman, kako bih spreman dočekao film. Smile
Na vrh
HiDe View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HiDe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2024 u 22:31
What a shit...Habemus Papam was excelent.
Na vrh
sals View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sals Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2024 u 00:49
10/10
Na vrh
elvismasni View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj elvismasni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2024 u 22:34
Meni je dobar film nije vau factor ali za pogledati je skroz OK
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2024 u 10:07
Meni je dobar film.  Hteo sam da pročitam roman ali nisam, možda sam i pogrešio. Jeste mogući scenario  oko samog procesa izbora zanimljiv, ok nekoga interesuje, nekog ne,  uz to da je slično i kod drugih izbora, i oko ambicija, pogleda,  suparništva, itd.

Jesu pitanja oko različitih načina ponašanja,  stvari koje su izlazile na videlo, pa i izjave kardinala, svega je to bilo, nisam mogao ni da pretpostavim šta je to na kraju ,  što će izazvati polarizaciju,  jeste za polemiku , šta znam imam neko svoje mišljenje, tj. svako od nas će imati, a tu diskusiji nema kraja.

Vizuelno  odličan, dobra gluma, dobra muzička podloga, ništa mi tu nije smetalo. Može se tu pisati oko slojevitosti likova, da li je kod nekoga bilo više potencijala, da li su dijalozi mogli biti bolje napisani ,određenih detalja  itd.  

Oko žanra ovo  mi i jeste u u suštini drama sa elementima trilera.

Da zaboravih , hvala za prevod!

Ažurirao AlexDeLarge - 05.Prosinac/Dec.2024 u 11:29
Na vrh
DurmitoracŠljivo View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DurmitoracŠljivo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2024 u 00:22
Zanimljiv film , preporuka .
Na vrh
vedrislav View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj vedrislav Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2024 u 13:06
Sjajan film , odlicna gluma i jos bolja fotografija
Na vrh
southbanat View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj southbanat Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2024 u 23:19
odlican
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2024 u 23:28
Promocija Vatikanske kulture i nježnosti!

Na vrh
Djurowsky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Djurowsky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2025 u 11:10
Odličan i zanimljiv film. 8/10
Na vrh
jolydred View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jolydred Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2025 u 00:37
Vatikanski triler sa elementima prihvatanja novih trendova u samom centru Katolicanstva. Da malo prodrma temelje dogme. Vredi pogleddati. 7/10
Na vrh
marcobobby View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2025 u 21:09
Izvesno je da će se ''Konklava'' naći u trci za Oskara. Ralph Fiennes kao nosilac glavne role, promovisao je sebe u ozbiljnog kandidata za osvajača ''zlatnog kipića'', ali ni ostatak glumačke postave nije bio loš. Naprotiv, Tucci, kao i veterani Lithgow i Rossellini, takođe na visokom nivou. Zaslužuje punu pažnju svakog filmofila.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.