Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Conclave (2024)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=106162
Datum ispisa: 16.Srpanj/Jul.2026 u 23:51
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Conclave (2024)
Objavio: sasa-stipisic
Tema: Conclave (2024)
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2024 u 22:39
Film koji je jedino zanimljiv jer se radi o procesu nakon smrti pape u Vatikanu i kako to možda izgleda tokom samih konklava, zato sam ga i odgledao. Film nije loš, ali nije ni nešto što bi nekome preporučio. Film koji preispituje vjeru, iskazuje ljudske karakterne osobine i različitosti kod najučenijih crkvenih ljudi. Psihološka drama koja je nošena jako dobrom glumom, stvarno pohvala za sve glumce. Može se reći blago šokantni i kontroverzni kraj, to će mi ostati najviše u sjećanju.

Odgovori:
Objavio: Boris-HA
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2024 u 23:57
Dodajem ga na Listu Filmova koje bi trebalo odgledati.

-------------
2025 - Max

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2024 u 00:41
Brišem s liste. Još jedna kvazibiografija koja nema veze s mozgom nego je fejsbučka teorija urote ko Černobil.

Objavio: kjovo
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2024 u 09:21
Bolje pogledati italijanski

Habemus Papam

https://www.imdb.com/title/tt1456472/, slicna tema mislim drugaciji film skroz meni odlican.

Objavio: bgvracar
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2024 u 09:14
Počeo da čitam Herisov istoimeni roman, kako bih spreman dočekao film. Smile

Objavio: HiDe
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2024 u 22:31
What a shit...Habemus Papam was excelent.

Objavio: sals
Datum objave: 04.Prosinac/Dec.2024 u 00:49
10/10

Objavio: elvismasni
Datum objave: 04.Prosinac/Dec.2024 u 22:34
Meni je dobar film nije vau factor ali za pogledati je skroz OK

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2024 u 10:07
Meni je dobar film.  Hteo sam da pročitam roman ali nisam, možda sam i pogrešio. Jeste mogući scenario  oko samog procesa izbora zanimljiv, ok nekoga interesuje, nekog ne,  uz to da je slično i kod drugih izbora, i oko ambicija, pogleda,  suparništva, itd.

Jesu pitanja oko različitih načina ponašanja,  stvari koje su izlazile na videlo, pa i izjave kardinala, svega je to bilo, nisam mogao ni da pretpostavim šta je to na kraju ,  što će izazvati polarizaciju,  jeste za polemiku , šta znam imam neko svoje mišljenje, tj. svako od nas će imati, a tu diskusiji nema kraja.

Vizuelno  odličan, dobra gluma, dobra muzička podloga, ništa mi tu nije smetalo. Može se tu pisati oko slojevitosti likova, da li je kod nekoga bilo više potencijala, da li su dijalozi mogli biti bolje napisani ,određenih detalja  itd.  

Oko žanra ovo  mi i jeste u u suštini drama sa elementima trilera.

Da zaboravih , hvala za prevod!

Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2024 u 00:22
Zanimljiv film , preporuka .

Objavio: vedrislav
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2024 u 13:06
Sjajan film , odlicna gluma i jos bolja fotografija

Objavio: southbanat
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2024 u 23:19
odlican

Objavio: Mizi
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2024 u 23:28
Promocija Vatikanske kulture i nježnosti!

Objavio: Djurowsky
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2025 u 11:10
Odličan i zanimljiv film. 8/10

Objavio: jolydred
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2025 u 00:37
Vatikanski triler sa elementima prihvatanja novih trendova u samom centru Katolicanstva. Da malo prodrma temelje dogme. Vredi pogleddati. 7/10

Objavio: marcobobby
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2025 u 21:09
Izvesno je da će se ''Konklava'' naći u trci za Oskara. Ralph Fiennes kao nosilac glavne role, promovisao je sebe u ozbiljnog kandidata za osvajača ''zlatnog kipića'', ali ni ostatak glumačke postave nije bio loš. Naprotiv, Tucci, kao i veterani Lithgow i Rossellini, takođe na visokom nivou. Zaslužuje punu pažnju svakog filmofila.

Objavio: dzindzin16
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2025 u 04:48
Kakav proliv od filma.Ma neverovatno.

Objavio: Mizi
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2025 u 10:42
Promocija vatikanske vrednosti i kulture.
Pišam se na to.

Objavio: 2b0rn0t0b
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2025 u 13:25
Dajte, nemojte nas više zasmejavati ovakvim filmovima.

Otprilike sam znao šta dobijam gledanjem ovog filma. Znao sam da će biti dobre glume i zanimljive priče, pune preokreta, intriga, iznenađujućih dešavanja, ali ono što su nam scenaristi ovog filma na kraju priredili je najbljutavija filmska prevara 2024. godine (zadržaću se na tome).

Naravno da neću otkrivati detalje, ali i pored toga ovo je samo filmski promašaj.

Džaba odlični Reif, džaba plejada dobrih uloga, noseća ideja filma je bofl, loša, glupa i indoktrinirajuće debilna.

-------------
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/

Objavio: dzindzin16
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2025 u 15:48
Originalno postovano od strane 2b0rn0t0b 2b0rn0t0b piše:

Dajte, nemojte nas više zasmejavati ovakvim filmovima.

Otprilike sam znao šta dobijam gledanjem ovog filma. Znao sam da će biti dobre glume i zanimljive priče, pune preokreta, intriga, iznenađujućih dešavanja, ali ono što su nam scenaristi ovog filma na kraju priredili je najbljutavija filmska prevara 2024. godine (zadržaću se na tome).

Naravno da neću otkrivati detalje, ali i pored toga ovo je samo filmski promašaj.

Džaba odlični Reif, džaba plejada dobrih uloga, noseća ideja filma je bofl, loša, glupa i indoktrinirajuće debilna.

Bravo 👏👏👏

Objavio: Poochee
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2025 u 01:29
Na prvi pogled obećavajuća premisa: politička intriga unutar Crkve koja pokreće borbu pojedinaca za "dušu" institucije - koja realno odavno nema sluha ni za šta što se dešava u svijetu koji je okružuje, tako da bi moglo biti zanimljivo ispratiti propovijed. No, već na sredini se rastvara u plitku moralku, a da nije ni neka polusvjesna ironija.

Osim toga nekako mi je to serivrano kao: Pst! Jeste znali da je Crkva kao institucija duboko politička? -Da? -A ispod mantija se kriju ljudske slabosti. -Ma šta kažeš! Pričaj mi još! 

Film ne pokušava da pruži ikakav dijalektički trenutak, samo u nekim širokim crtama naznačava neke tamo daleke implikacije narativa: moral i politika, reforma Crkve, čistota, povratak "pravim vrijednostima"... U tom smislu novi Papa je simbol šta ova priča ustvari nije i da takva priča danas uopšte nije ni potrebna. Ne treba da gledamo trijumf etike nad politikom, nego jebote pazi ovo šta sad recimo trans-muškarac da bude sveštenik?! Pa to nismo do sad imali. I malo kao daj mu ga malo po stejtmentu da im kao pukne bomba nad glavom kao.

Btw, onaj film Dogma sa Dejmonom i Aflekom je sjećam se bio baš glup. E, to mi se gleda nakon ovoga.

Objavio: puppet_master
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2025 u 18:43
Ipak bih se pre naterao, neka sa mukom, da pročitam knjigu, neka film uštedi vreme ali umaraju me adaptacije godinama unazad, iako sigurno da ima izuzetaka, samo mi trenutno ne pada išta na pamet.

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 15.Srpanj/Jul.2025 u 16:53
I Conclave i Habemus Papam imaju svojih kvaliteta, ali su do kraja neiskorićeni. Papam je, ipak, za nijansu "ozbiljnije" umetničko delo. Nisam preterano oduševljen nijednim od ovih filmova. Conclave je mogao biti dobar, pa... triler, ali je u drugom delu skliznuo u rekao bih pokušaj ekstravagantne patetike, dok je Papam svojom satiričnošću ipak ostao ne baš do kraja ubojit skliznuvši u prosečnost...

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk