| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Black Panther (2018) |
Odgovori
|
Stranica <1 234 |
| Korisnik | |
Alamut
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Svibanj/May.2018 u 13:39 |
|
Pa pomalo razočaran
|
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Svibanj/May.2018 u 13:45 |
|
Nisam uspeo da odgledam taj film. Probao sam i nije mi se svideo. Istina je da se na mala vrata uvek uvede priča o rasizmu, pa je slučaj i ovde, samo u prikrivenijoj varijanti. Dosadno je i ponekad baš bljutavo. Možda grešim, ali u svakoj "crnačkoj priči" bez obzira kojeg žanra se uvek potencira na rasnoj pripadnosti. Možda zbog reči"nigga'" koju samo "crni" glumci uvek i obavezno upotrebljavaju? Stvarno ume da bude dosadno. Ili se koristi ona premisa "sad ja mogu da vratim". Rasizam se pogrešno tumači baš zbog svojih korena. Nastao je u čistom STRAHU i postao psihosomatska pojava. Kod svih rasa. Glumica Octavia Spencer se specijalizovala za rasističke priče, ne za žanr ili za određene režisere. Pojavljuje se u svim tim pričama od komedije do "istinitih" priča. Komentarisao sam film koji sam prevodio "Black or White" i posle postao svestan da sam u velikoj manjini. Svi ostali komentari koje sam pročitao na specijalizovanim sajtovima su bili na relaciji rasnog pomirenja, suživota i tih stvari. I dalje sam ubeđen da pipanje po tim stvarima neće dobra doneti. Uveren sam da se sve sklanja pod tepih i iznosi "ispod žita", na kvarno. Po mom mišljenju Kugler je indisponirani režiser koji igra na kartu da će uvek da ima osiguranu publiku i nekog ko će da mi aminuje projekte. I ovaj film je na tom nivou i mislim da neće ništa promeniti do kraja svoje karijere. P.S. Uvek mi je bilo zanimljivo da se npr. u americi kao pandam belom raisizmu stvorio crni rasizam. Odmah na početku. Nije bilo nikada pomena o nekoj jednakosti ili suživotu već je odmah osvanula parola"moć crnom narodu". Da je u pitanju bila pravda ili ravnopravnost i sam bih bio privržen. Ovako nisam siguran šta bih radio u takvoj situaciji. Odrastao u zdravoj okolini nemam pojma šta znači mržnja prema drugoj boji kože i verujem da bih imao debele probleme. Ažurirao mahoni - 09.Svibanj/May.2018 u 16:05 |
|
|
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2018 u 21:08 |
|
Prvo sam saznao za živuljku a potom i za pokret Crni panter. Što se mene tiče, bili su u pravu kad su nastali. To što se glavni junak filma tako zove nije Kuglerova već ideja autora stripa. Crnci koji nisu svojom voljom naselili Ameriku čine oko 10 % stanovništva a taj procenat nije za bacanje ako se na njih gleda kao na tržište. Meni su govorili da pritisnuto jače tri puta bolje odskače. Isto
važi i za crni ili bilo koji drugi rasizam čijih manifestacija sam bio
pošteđen. U mojoj školi nije bilo Bunjevaca, svi ostali narodi i
narodnosti eks SFRJ bili su zastupljeni. Koškali smo se i marisaku na
drugoj osnovi i to je normalna faza odrastanja. Za ove što su naprasno
okrenuli ćurak to se ne može reći. Razkikuje se rasizam tkz.Juga od
rasizma Severa. Južnjaci su mnogo pošteniji što je paradoks. Radnja filma i sve ono oko njega odigrava se pretežno u Africi i ja bar u ovom filmu ne vidim nikakav rasizam. U prašumi Afrike mogli su da pronađu samo belca Tarzana koji je tek peavi primer iz rasističke priče. Kuglerov prvenac je toliko ljigava antirasistička priča za hipstere. Slično se može napisati i za zadnjeg Rokija ali bez rasizma. Kugler je za mene trenutno psasvim prosečan autor koji je u A produkciji najmanje svojom zaslugom. Ne znam, možda bude nešto od njega kasnije, napredak je uvek moguć. Kad je drugarica Džoli posle onog medeno krvavog čuda napredovala i snimila Unbroken (2014) ne vidim zašto ni Kugler ne bi mogao da iznenadi. Ne ulazim u to da li su nešto u međuvremenu naučili ili neki anonimus radi za njih. Nisam vidovit i zato gledam čiji je potpis na kraju filma. |
|
![]() |
|
Wida
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 06.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: River Styx Status: Offline Points: 459 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2018 u 21:46 |
|
Ugasio nakon 15 min.
|
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2018 u 22:33 |
Sve ostalo si dobro napis'o. Doterani su na druge kontinente. Film nisam odgledao jer mi je bio bljutav. Možda sam i sam kriv, jer uvek očekujem ta poturanja i kad ih osetim postaje mi bljutavi i dalje ne idem. |
|
|
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2018 u 23:01 |
|
Bila je negde slika Crnih pantera na kojoj su okrenuli leđa američkoj zastavi. Crnci su po ustavu i zakonu i te 1968-me bili jednako tretirani. Tako
je pisalo na papiru a u praksi je bilo nešto sasvim drugo. Tanteri su u tom slučaju i na početku svog delovanja bili u pravu. Fakat je da
su crnci potlačena stranka kao što je fakat da se to zloupotrebljava. Famozni O.J.Simpson se izvukao prvi put samo zato što je rođen crn i to je odlično odrađeno u seriji American Crime Story. Toliko dobro da sam se nekoliko puta dobro nasmejao kao što se sad smejem. Kako je danas crncima samo oni znaju. Kuglerov prvenac je takav da sam više imao opravdanja za zlikovca koji je ubio "Još ovaj put, crnca." Ovo pod navodnicima je zbog toga što je glavni junak posle problema sa zakonom ostavio drogu, dilovanje i sve ostalo što crnci u getu rade. Ukratko, njegovu metanoju je prekinuo vrliki ćelavi zli belac u uniforni koji ga je ubio na želerničkoj stanici. Filmski ispeglani crnac živeo je u istom takvom getu koji izgleda rako lepo kao da je iz katakoga agenata za nekretnine. Sve čisto, fino, ljubazno i bez ijednog dilera koji ćoškari. Spajk li je jedna a Kugler i slični hipsteri su druga krajnost. Očigledno ima(ju) zaleđinu a na meni je da odlučim hoću li ili neću to gledati. Isto važi i za upotrebu lavora kojim skupljam ljigu ispod monitora. Umalo da zaboravim, moj prvi filmski dodir sa rasizmom bio je u kaibojcima. U slučaju crnaca beše to u fenomenalnoj seriji Roots (TV Mini-Series 1977). Ima rimejk ali nisam ga gledao. Sve se više potvrđuje u praksi ona teorija da loši filmovi ili serije imaju najviše komentara. ![]() |
|
![]() |
|
stipica-kljuce
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 30.Prosinac/Dec.2013 Lokacija: Split, Croatia Status: Offline Points: 21 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2018 u 23:05 |
|
Smeta mi pre djetinjasti humor kojim su podilazili širem gledateljstvu. Glupiranje takvog tipa je balvan u mozak. Serkisov lik je odličan jer je odbojan i anti simpatičan, kao pravi negativac i ološ. Tako da je Serkis odradio odlično jer je još pokazao paletu emocija. Suprotno tome, glavni junak i heroj je mogao biti doslovno bilo tko samo da je crnac i da je oku ugodan. Neke sporedne uloge su neprimjetne i film bi bio jednako dobar i bez njih. Primjetio sam i suzdržanost tvoraca filma od dubljeg ulaženja u problematiku koja u ovom filmu dijeli dobro od lošeg. Vjerojatno bi bilo previše zamorno gledateljima željnima zabave. Koju su i filmom dobili.
Volio bih da su "grace-jones-like chick" imale drugačiju oznaku na glavi jer mi ona cik-cak linija na obrijanoj glavi izgleda kao poklopac. |
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2018 u 23:31 |
Ovo potpisujem |
|
|
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2018 u 05:44 |
|
Nemam ništa protiv, neka samo snimaju svoje moralno politički spodobne filmove. Easy Rider 2: The Ride Home (2012) Rimejk koji sam na žalost gledao. Ajde što je ispegkan i bljutav, nego propoveda sasvim nove vrednosti. Jedna od njih je da u najgoroj bajkerskoj usputnoj krčmi nema nikog ko duvani. Džoint je međutim i prihvatljiv i dozvoljen. Ne znam kako bih drugačije uporedio ono što su uradili Hoper i Fonda osim sa starim i novim Vudstokom. Ko je gledao oba znaće o čemu pišem. Treba im dati dovoljno prostora i kanapa i srediće se sami. To je neka druga tema. |
|
![]() |
|
amir.mira
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 05.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 17 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2018 u 17:28 |
|
čudan neki film, ne preporučujem ga, ipak je gubljenje vremena
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Svibanj/May.2018 u 01:19 |
|
Dobar !
|
|
![]() |
|
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1945 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Svibanj/May.2018 u 02:07 |
|
Ako se gleda iz sveta Marvelovog univerzuma, najslabiji marvelov do sada, ali kako to Ameri rade, moraju se pomiriti sve strane. Svi superheroji belci, morao je ukociti i jedan crni (ako izuzmeno Rhodeya koji ipak nije vodeci lik i Nika Fjurija koji nije superjunak). Nadam se da ce ovo biti prvi i poslednji o ovom.
|
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
marko99119
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 12.Listopad/Oct.2011 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 550 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2018 u 02:31 |
|
Meni sasvim ok film ocjena 6,5...
|
|
![]() |
|
Dragan B Jovanovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 08.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: srbija,mat.banj Status: Offline Points: 33 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2018 u 09:31 |
|
Nisam odusevljen filmom.A I STRIPA SE NE SECAM.
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2018 u 10:04 |
|
Slažem s s Vladikom. Devojke i ja smo ga odgledale, ali utisak je "mah". Kao da uopšte nije Marvel.
![]() |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57078 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2018 u 19:16 |
|
Ne znam što vam toliko smeta Panter. Marvel k'o Marvel. Ništa posebno, ali sigurno nije najgore što su izdali. Iron Man 2 i 3 i Thor: The Dark World su mi npr. bili dosta slabiji od ovog. Ton mu je malo drugačiji, jer ima osetno manje humora nego svi filmovi iz treće faze. Pogotovo kada se poredi sa direktnim prethodnikom Ragnarokom, u kom su, ma koliko zabavnih momenata imao, preterali sa humorom. Ostali delovi su manje-više najklasičniji mogući Marvel. Zlikovac je pomak na gore što se tiče negativaca u ovom serijalu. Serkisov lik još bolji. Ostalo ne odskače, ali nije ni na nižem nivou. Plus, ako vam smeta toliko, onda će biti vrlo nezgodno ako posle Osvetnika 4 Vakanda (T'Čala i Šuri) preuzmu funkciju koju sada u Osvetnicima ima Toni Stark.
![]() Ažurirao Hogar Strašni - 23.Svibanj/May.2018 u 20:00 |
|
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23762 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2018 u 21:53 |
|
Slede:
Latino Panter (xxx, 2020) i Žuti Panter (2021). A pre njih: Srpski pink panteri (2019).
|
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2018 u 00:13 |
|
Stole, setio sam se zanimljivosti iz "Hancock (2008)". Ono što ja tvrdim da mora da se "ćušne" mala rasistička začkoljica. kada henkok dolazi pred banku gde je pljačka u toku. Pandur ga izveštava. otprilike ovako: "Osmorica belaca pljačka banku.... a ovi umotani od glave do pete. P.S. Kako zaludnost može da posluži za drugu zaludnost, a ? Bolje da sa se dosetio kako da zaradim nešto. EDIT: mislim da sam se tačno prisetio. |
|
|
|
|
![]() |
|
daniel-dani
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2019 u 06:14 |
|
Ma klasika Marvel, efektivno
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 234 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |