Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Black Panther (2018)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=88059
Datum ispisa: 20.Lipanj/Jun.2026 u 21:51
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Black Panther (2018)
Objavio: Srecko Delibasic
Tema: Black Panther (2018)
Datum objave: 27.Sijecanj/Jan.2018 u 19:55
Evo ođe već ocijenjen ''tako-tako'', a nije ni izašao. Dafuq?

Odgovori:
Objavio: Boozywoozy
Datum objave: 27.Sijecanj/Jan.2018 u 20:38
Neko je otisao u buducnost i pogledao film ?!!!

Objavio: marsovcic
Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 19:53
Neko ga maznuo iz studija jos ne montiranog do kraja :D :D :D

Objavio: papiko
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2018 u 21:11
Odlicno mi izgleda treba pogledati.

-------------
S'poljubcima do samara...

Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2018 u 16:19
Zar nije već postao standard da svi Marvelovi tj. Diznijevi spektakli dobijaju hvalospeve i kad ih ne zaslužuju? Nije ovo ni prvi ni poslednji njihov proizvod koji se plasira kao nešto vrednije od onog što jeste. Nisam još pogledao film. Ne mora da znači da je sve tako kako tvrde ni većina američkih kritičara, ni IgaBiva. Ovo kažem čisto ilustracije radi.
Marvelovi filmovi su prvenstveno šarena zabava koja služi da zgrne pare i zadovolji nezahtevnu publiku. Ne treba od njih očekivati ništa više od toga.
Gledaće se u svakom slučaju.

-------------
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.

Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2018 u 17:11
Gleda se u svakom slucaju.

Objavio: Kakarot
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2018 u 18:48
Prvo, ne znam kad sam poslednji put procitao recenziju ovde a da nije bila negativna, a drugo, ne znam sta ljudi ocekuju od filmova koji proizlaze iz stripova. Oni sluze da se ljudi zabave, kao i citanje stripova, opustanje. Danasnja filmska fikcija se zasniva na tome ko je bolje iskoristio tehnologiju, hangar prekriven plavom i zelenom pozadinom, gluma u prazno itd.. I takvi filmovi u poslednje vreme dosta sluze za sirenje svakakvih politickih poruka. Ja sam odrastao uz razne stripove i svaka ekranizacija omiljenih heroja me raduje, neki filmovi su bolji, neki losiji, ali ocekivati nekakvo remek delo u ovom zanru je glupo. Volim svaki Marvelov film, i sto se mene tice samo neka stancaju. Ako ona nebuloza od Fast and Furious moze da se ovoliko snima, onda ovo tek moze, Materijala za snimanje imaju na pretek. Ako ces da trazis preteranu logiku u ovakvim filmovima onda nemoj ni da gledas.

Objavio: KrazyM
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2018 u 20:13
Komentar na tvoje zadnje rečenice - najavi spoilere jer u traileru spašavaju Andy Serkisa iz zatvora, a on bi trebao biti kao jedan od bad guyeva u filmu i već je bio par puta u MCU pa se ponadah da će imati možda neku veću ulogu u ovom filmu. Nije da mi je previše bitno ubiju li nekog tamo lika ili ne (svejedno ću ga gledati za dva dana jer sam fan stripova) ali ne volim spoilere i malčice se nadam da bi taj lik postao onaj kao u stripu, ali nakon ovog pročitanog, mislim da će završiti kao i Crossbones u Captain America - Civil War.

Objavio: dusan-jankov
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2018 u 23:47
Jako loša gluma i priča ništa posebno ali dinamično i drži pažnju. Pošto su 99% glumca crnci i pošto se spominje ropstvo i rasizam mora da prođe kod kritike. Crnci ga hvale, belci ne smeju da kažu ništa loše, kontam da mu prosečnu ocenu spuštaju Kinezi Smile . Nije jedinu film u 2017 su izašli i Get Out i Shape of water koji se dotiču diskriminacije  pa dobijaju hvalospeve za originalnost,a samo su obojili glumce ili poružnili lepoticu.

Objavio: matrix_4_life
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2018 u 10:08
De ne piši te recenzije više, MOLIM TE. Brate kako si počeo ti sa recenzija, ne gledam filmove više.

Objavio: Mrav074
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2018 u 10:10
"Pa zašto su ga spasavali iz zatvora, ako su ga odmah ubili" Pa da ga dovede kao poklon wakanđanima... Jesi ti gleda film???

Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2018 u 12:13
Sad ga moram pogledati što ne bih nikad jer ne volim taj žanr, moram vidit zašto su ga spašavali iz zatvora  AcaNholivud

-------------
zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).

Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2018 u 19:27
Da bi dokazao nesposobnost trenutnog kralja, pitanje je zašto ga nije ranije ubio jer je smrt starog kralja objvljena širom sveta i samo bi lakše došao na vlast jer je ustanovljeno da dobro poznaje običeja i lokaciju Vakande.

Objavio: matz_hr
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2018 u 21:03
Moram opet, naglasiti, da SF filmovi nisu za LOGIČKO objašnjavanje. Zato i jesu znanstveno-FANTASTIČNI. Kaj se tiče klinca i pitanja, zato postoje PG i slične restrikcije, jer dječji mozak u određenoj dobi ne može procesuirati neke činjenice poput odraslih. Film treba pogledati kao dobru zabavu i ništa "dublje"...

Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2018 u 21:41
Ne oni moraju biti logični u svom unirvezumu zato se i zovu znanstveno-FANTASTIČNI, a to nije za decu nego za debile, ja recimo sa malom gledam nove nindž kornjače i moram priznati da kada se gledaju u kontinuitetu priča je i tekako kompleksna. Moja preporuka za kornjače jer se tačno vidi kada fan pravi za fanove ,a ne za lovu.

Objavio: DinoMangafic
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2018 u 22:34
Film je jedan od najboljih superherojskih filmova ikada definitivno. Motiv Killmongera je jasan i dobro razrađen, negativac je definitivno urađen kako treba. Vizuelno i zvučno je film urađen vrhunski, muzika nevjerojatna. Upravo spoj tradicije i napredne tehnologije u svakom aspektu. Svi hvalospjevi su apsolutno zasluženi, a uvijek mora bit barem neko ko će kontrirati...

Objavio: Feniks901
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2018 u 23:42
Kakarot bravo care sve si rekao. Msm kritike treba biti u svemu ali ne treba traziti dlaku u jajetu. 

-------------
Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dijete dok se igra. Heraklit

Objavio: djcvrle
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 00:04
Jedno pitanje u vezi rezenzije ovog,po meni priglupog filma; Zar Spawn (1997) nije bio u neku ruku prvi superheroj-crnac iz stripa ??? ;-)

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 01:28
Prijevod je najavio Bambula ⚡

Objavio: salemanija
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 02:29
Jeste ali tu glumi Martin Sheen pa se ne racuna... LOL
Salim se, u pravu si, Spawn jeste bio prvi ali danasnji klinci ionako ne znaju za taj film tako da nema veze, jel?
A Spawn je siguran sam bolji od Black Panther-a.

Objavio: arzak
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 07:43
Zaboravili ste Steel (1997) sa Shaquille ONeal-om?Smile 

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 09:22
Pa NE pise "superheroj-crnac", nego "superheroj-afrikanac".

Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 16:36
Nismo, nismo. Steel je izasao 15 dana kasnije.. Tongue
Ali je najgori "superhero" film svih vremena definitivno. LOL

Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 16:37
Pa afrikanac moze da bude i beo, jel? WinkTongueSmile

Objavio: nele1
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 17:09
Recenzija je odlična (font je očajan) u svakom slučaju odgledaću film...

Objavio: fd-nikola-gavrilovic
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 23:49
Druze ako si iole pratio film skontao bi da ga je spasio da bi napravio pricu i lakse usao u Vakandu. A film je sa efektima i glumom pokidao a sad Marvel sta god da napravi je za dve klase bolje od bilo cega tog tipa. Cak je i gluma sve bolja, a film je npr jedan od boljih jer nema stalnih ponekad jako glupih Marvel forica kojih ima u Guardiansima i Avengersima stoga plus i za to..

Objavio: dragan-novi-profil-r
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2018 u 17:21
Tamo gde se vrti velika lova, diže se i velika prašina,još se prašina nije slegla videćemo na kraju, koliko je sati.Film nisam video, desiće se i to uskoro,javiću se ponovo....

Objavio: papiko
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2018 u 19:31
Ne znam kako vi ali ja cu ga pogledati barem jednom da bi mogao da osudjujem o bilo cemu. 
Realno zar ne .

-------------
S'poljubcima do samara...

Objavio: Lasius
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2018 u 13:12
"Black Panther nudi, zapravo, samo jednu stvar koja do sada nije viđena na filmskom platnu. To je - superheroj Afrikanac"

- Cak ni to nije istina i to je dio crnacke propagande, gdje i dalje lazno tupe kako su zrtve i kako su zahvaljujuci bjelcima nedovoljno zastupljeni na platnu.

Ovo je nista drugo do taktika da sto vise nekvalifikovanih crnaca sa socijale od par hiljada dolara predju na holywoodsku socijalu od par desetina pa i stotina hiljada.

Svi su izgleda zaboravili za Blade-a, koji je bio "prvi superheroj Afrikanac", a takodje i za Meteor Man-a ('93) koji je takodje bio "prvi superheroj Afrikanac" pa i za Spawn-a, Abar-a (crnca supermena), Hancock-a (Ocigledno niko nikada nije cuo za Will Smith-a...) koji su svi bili "prvi superheroji Afrikanci"
Pa cak i za Blackulu :)

Sta je naposljetku sa mnogim crncima koji su dijelili glavne uloge sa bjelcima u raznim blockbusterima (Lethal Weapon, X-man, Avengers i sl.)

Ovo je jedan od filmova koji definitivno ne planiram gledati, jer izbjegavam zanr "ispiranje mozga", a ni "zatri bjelcima sjeme" zanr mi se pretjerano ne dopada.

Objavio: Lasius
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2018 u 13:23
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Pa NE pise "superheroj-crnac", nego "superheroj-afrikanac".

Bio sam ubjedjen da izmedju te dvije vrste nigera nema nikakve razlike.

Hvala na ispravci, zadnje sto nam treba je da ljudi pomisle da smo rasisti. A mozda se i neki crncuga naljuti.

Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2018 u 15:15
Čamuga?
E moram ga pogledat...LOL

-------------
zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).

Objavio: Wux
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2018 u 19:59
Nisam gledao film pa ne znam da li "Afrikanac" znači da je lik iz Afrike ili samo crnac, ali nije tačno da je prvi ukoliko je crnac. Ima ih više ali rvi crnac superhero koga sam se setio je Henkok.

Objavio: little_mally
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2018 u 19:41
Par puta sam procitao ovde recenzije, i sve sam u fazonu bio, ma ne...do mene je, nije svaka recenzija negativna, "nabo" sam par takvih... A onda... Procitah malo vise njih... I skontam da je tebi prijatelju bukvalno ali BUKVALNO SVAKA RECENZIJA NEGATIVA. Pa bih samo voleo da odgovoris (a znam da neces ali ajd pitacu) zasto i cemu? 

Zaista mi nije jasno i ne znam sta si ocekivao od filma koji je tek uveo u celu fransizu - "black pantera" ? Odlicno je ispricana prica i lepo pripremljen teren za buduce nastavke filmova u kojma ce on igrati. Sve je izbalansirano u filmu kako treba.

Razumem ja da kad je negativna recenzija vise se diskutuje nego kad je pozitivna, ali aman ti pretera. MOZDA bi bilo najbolje da recenziras zanr koji ti volis i poznajes?! Samo kazem...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Originalno postovano od strane Kakarot Kakarot piše:

Prvo, ne znam kad sam poslednji put procitao recenziju ovde a da nije bila negativna, a drugo, ne znam sta ljudi ocekuju od filmova koji proizlaze iz stripova. Oni sluze da se ljudi zabave, kao i citanje stripova, opustanje.

Ocigledano je da se on ne opusta nikada.

Originalno postovano od strane Kakarot Kakarot piše:

Ako ces da trazis preteranu logiku u ovakvim filmovima onda nemoj ni da gledas.

Mislim da vecinu filmova nije odgledao. Ili ako ih je gledao to je bilo u fazonu gleda 2 min - smorio se - "skip 10min" i tako u krug.

Originalno postovano od strane matrix_4_life matrix_4_life piše:

De ne piši te recenzije više, MOLIM TE. Brate kako si počeo ti sa recenzija, ne gledam filmove više.

Ne vidim poentu da zbog nekog ti prestanes da gledas filmove... Jednostavno nemoj da ih citas :)
Ili citaj ali TEK kada odgledas film ;)

Objavio: mephisto1985
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2018 u 14:43
Jos jedno holivudsko dosadno smece.....

Objavio: sasar72
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 10:14
glupost ober gluposti

Objavio: bbane725
Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2018 u 20:51
Pogledao film , razocaran ,smori film traje dva sata.

Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2018 u 21:07
*ebo strinu svoju jos ga nema na torrentu,kako sirotinja da komentarise kad jos nije gledala ?

-------------
Nije siromah onaj koji ima vec onaj koji nema !!!

Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2018 u 21:45
Ima ga, ali u CAM verziji. Ona pristojna mora da se čeka dok ne dođe DVD/Blu-ray.

Zato sirotinja mora da gleda mutno i mračno. LOLLOLLOL

-------------
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.

Objavio: adm1r
Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2018 u 21:50
Sirotinji nikad da svane. Sirotino i Bogu si teška :(

-------------

Objavio: vladoperosevic
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2018 u 16:42
Препоручујем од срца свима којима треба мало одмора од учења ( спремање испита ). Гледаш, мозак на ''испашу'' ( tabula raza ). Film se završi и за два сата не знаш шта си гледао... Поштујем Амере јер ово могу да сниме, нахвале и паре зараде.

Objavio: chiba
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2018 u 05:57
Gledaće se.

Objavio: chiba
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2018 u 15:47
Dobri glumci u filmu koji ima dobar marketing.

Objavio: ninadenis
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2018 u 22:02
Film je Odlican!

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2018 u 22:04
Film je Odlican!

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2018 u 22:05
Film je Odlican!

Objavio: Dragan B Jovanovic
Datum objave: 27.Ožujak/Mar.2018 u 19:26
Gledao sam dosta losu kopiju filma,sto kod marvelovih filmova sa dosta spec. efekta nije bas preporucljivo.

Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2018 u 06:20
  Film nije ništa posebno, jedan od onih koji se lako prate a brzo zaboravljaju. Evidentno je da reditelj Kugler napreduje što u njegovom slučaju i nije toliko teško. Nema nazadovanja posle onog užasa od filma Fruitvale Station. Bila bi to poslednja stanica za većinu, ne i za Kuglera u čiju režiju sumnjam.

Datum objave: 02.Svibanj/May.2018 u 23:02
Jedino dobro u filmu je Wakanda,valjalo bit neki rostilj tamo baciti,uzivati u prirodi i posijati ono plavo cvijece iza kuce da drzim starog zivog zbog penzije... :D

-------------

Objavio: Black Raven
Datum objave: 05.Svibanj/May.2018 u 11:17
Film prelepo uradjen ali samo na momente zanimljiv, priča je veoma slaba i sve se zasniva na plemensku borbu oko pretstola i to je to. Meni se film dopao pa zato dajem ocenu 7,5/10 ali realna ocena bi trebalo da bude 6,5 -7 max. , preporuka za gledanje.

Datum objave: 05.Svibanj/May.2018 u 19:15
Nisam uspeo da odgledam film do kraja .Los je. A i stripa se ne secam.

Objavio: adm1r
Datum objave: 05.Svibanj/May.2018 u 19:20
Originalno postovano od strane Boozywoozy Boozywoozy piše:

Jedino dobro u filmu je Wakanda,valjalo bit neki rostilj tamo baciti,uzivati u prirodi i posijati ono plavo cvijece iza kuce da drzim starog zivog zbog penzije... :D

Bolesno kad ovakvi bauljaju i pisu po forumu. Ccc... wakando, 'bem ti socijalni sistem!

-------------

Datum objave: 05.Svibanj/May.2018 u 19:34
Originalno postovano od strane adm1r adm1r piše:

Originalno postovano od strane Boozywoozy Boozywoozy piše:

Bolesno kad ovakvi bauljaju i pisu po forumu. Ccc... wakando, 'bem ti socijalni sistem!

Jos sam zaboravio spomenuti da je ovo totalno rasisticki film,sve sami crnci :D 

-------------

Objavio: knez79
Datum objave: 06.Svibanj/May.2018 u 08:10
jos jedan film za zaborav

Objavio: knez79
Datum objave: 06.Svibanj/May.2018 u 08:11
jos jedan film za zaborav

Objavio: VladBetMi71
Datum objave: 08.Svibanj/May.2018 u 20:38
Stvarno film samo sa crncima ,no po meni interesantan film.

Objavio: tantal
Datum objave: 08.Svibanj/May.2018 u 21:25
Mislim da cu ovaj film preskociti.

Objavio: funky545
Datum objave: 08.Svibanj/May.2018 u 21:54
brez veze niti moj sin 5 let star ni gledal

Objavio: Black Panther
Datum objave: 09.Svibanj/May.2018 u 00:17
Моје замерке на овај филм:
1. Расизам о црнцима - Претерали!
2. Глупи дијалози - Мислим да је ово најгори Марвелов филм што се тога тиче.
3. Хумор на неким непотребним местима.

Све у свему, солидно, као и остали филмови из франшизе.

Datum objave: 09.Svibanj/May.2018 u 00:39
Originalno postovano od strane Black Panther Black Panther piše:

1. Расизам о црнцима - Претерали!
Uzevši u obzir da su film napisali i režirali crnci, ne bi se baš reklo da je tako. Pre se mogu kritikovati zbog nemara prema razlikovanju afričkih kultura.

-------------

Datum objave: 09.Svibanj/May.2018 u 02:04
  Ne razumem, glavni junak je crnac, radnja filma je u Africi i nešto malo u Americi i Kini. Nisam Kuglerov advokat ali šta da se očekuje od filma koji ima ovalav koncept. Nije Lugler Spajk Li mada bi neko zbog nekoliko likova koji nisu crnci baš to mogao da zaključi. Dpajk Li je, kad se malo raskravio i unormalio, počeo sa ubacivanjem belaca. U njegovoj prvoj, rasističkoj fazi, belci nisu mogli da se vide ni kako prelaze ulicu.

Ne razumem kako uopšte Kugler posle svog prvenca može uopšte da snima filmove. Njegov prvenac Fruitvale Station je ubedljivo nešto najgore što sam video ne od nekog crnca nego uopšte. Gledajte ga čik ako smete a ako ga i gledate spremite lavor za skupljanje ljige ispod monitora.

Kugler je za sada osrednji reditelj koji ipak još uvek uči. Šta će biti od njega ostaje da se vidi kad se i ako se izvuče iz ovog crnila.

Objavio: Alamut
Datum objave: 09.Svibanj/May.2018 u 13:39
Pa pomalo razočaran

Objavio: mahoni
Datum objave: 09.Svibanj/May.2018 u 13:45

Nisam uspeo da odgledam taj film. Probao sam i nije mi se svideo. Istina je da se na mala vrata uvek uvede priča o rasizmu, pa je slučaj i ovde, samo u prikrivenijoj varijanti. Dosadno je i ponekad baš bljutavo.

Možda grešim, ali u svakoj "crnačkoj priči" bez obzira kojeg žanra se uvek potencira na rasnoj pripadnosti. Možda zbog reči"nigga'" koju samo "crni" glumci uvek i obavezno upotrebljavaju? Stvarno ume da bude dosadno. Ili se koristi ona premisa "sad ja mogu da vratim".

Rasizam se pogrešno tumači baš zbog svojih korena. Nastao je u čistom STRAHU i postao psihosomatska pojava. Kod svih rasa. Glumica Octavia Spencer se specijalizovala za rasističke priče, ne za žanr ili za određene režisere. Pojavljuje se u svim tim pričama od komedije do "istinitih" priča.

Komentarisao sam film koji sam prevodio "Black or White" i posle postao svestan da sam u velikoj manjini. Svi ostali komentari koje sam pročitao na specijalizovanim sajtovima su bili na relaciji rasnog pomirenja, suživota i tih stvari. I dalje sam ubeđen da pipanje po tim stvarima neće dobra doneti. Uveren sam da se sve sklanja pod tepih i iznosi "ispod žita", na kvarno.

Po mom mišljenju Kugler je indisponirani režiser koji igra na kartu da će uvek da ima osiguranu publiku i nekog ko će da mi aminuje projekte. I ovaj film je na tom nivou i mislim da neće ništa promeniti do kraja svoje karijere.

P.S. Uvek mi je bilo zanimljivo da se npr. u americi kao pandam belom raisizmu stvorio crni rasizam. Odmah na početku. Nije bilo nikada pomena o nekoj jednakosti ili suživotu već je odmah osvanula parola"moć crnom narodu". Da je u pitanju bila pravda ili ravnopravnost i sam bih bio privržen. Ovako nisam siguran šta bih radio u takvoj situaciji. Odrastao u zdravoj okolini nemam pojma šta znači mržnja prema drugoj boji kože i verujem da bih imao debele probleme. LOL

-------------
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš

Datum objave: 10.Svibanj/May.2018 u 21:08

Prvo sam saznao za živuljku a potom i za pokret Crni panter. Što se mene tiče, bili su u pravu kad su nastali. To što se glavni junak filma tako zove nije Kuglerova već ideja autora stripa. Crnci koji nisu svojom voljom naselili Ameriku čine oko 10 % stanovništva a taj procenat nije za bacanje ako se na njih gleda kao na tržište.

Meni su govorili da pritisnuto jače tri puta bolje odskače. Isto važi i za crni ili bilo koji drugi rasizam čijih manifestacija sam bio pošteđen. U mojoj školi nije bilo Bunjevaca, svi ostali narodi i narodnosti eks SFRJ bili su zastupljeni. Koškali smo se i marisaku na drugoj osnovi i to je normalna faza odrastanja. Za ove što su naprasno okrenuli ćurak to se ne može reći. Razkikuje se rasizam tkz.Juga od rasizma Severa. Južnjaci su mnogo pošteniji što je paradoks.

Radnja filma i sve ono oko njega odigrava se pretežno u Africi i ja bar u ovom filmu ne vidim nikakav rasizam. U prašumi Afrike mogli su da pronađu samo belca Tarzana koji je tek peavi primer iz rasističke priče. Kuglerov prvenac je toliko ljigava antirasistička priča za hipstere. Slično se može napisati i za zadnjeg Rokija ali bez rasizma.

Kugler je za mene trenutno psasvim prosečan autor koji je u A produkciji najmanje svojom zaslugom. Ne znam, možda bude nešto od njega kasnije, napredak je uvek moguć. Kad je drugarica Džoli posle onog medeno krvavog čuda napredovala i snimila Unbroken (2014) ne vidim zašto ni Kugler ne bi mogao da iznenadi. Ne ulazim u to da li su nešto u međuvremenu naučili ili neki anonimus radi za njih. Nisam vidovit i zato gledam čiji je potpis na kraju filma.

Objavio: Wida
Datum objave: 10.Svibanj/May.2018 u 21:46
Ugasio nakon 15 min.

Datum objave: 10.Svibanj/May.2018 u 22:33
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Prvo sam saznao za živuljku a potom i za pokret Crni panter. Što se mene tiče, bili su u pravu kad su nastali. To što se glavni junak filma tako zove nije Kuglerova već ideja autora stripa. Crnci koji nisu svojom voljom naselili Ameriku čine oko 10 % stanovništva a taj procenat nije za bacanje ako se na njih gleda kao na tržište.

Radnja filma i sve ono oko njega odigrava se pretežno u Africi i ja bar u ovom filmu ne vidim nikakav rasizam. U prašumi Afrike mogli su da pronađu samo belca Tarzana koji je tek peavi primer iz rasističke priče. 

Kugler je za mene trenutno psasvim prosečan autor koji je u A produkciji najmanje svojom zaslugom.

LOLLOLLOL I ja sam čuo puno kasnije za američke crne pantere. Osvrt koji sam napravio je čisto socijalni. Ako tražiš da te tretiraju po ustavu i zakonu koji postoji, to je ljudski i pošteno. Ova organizacija je ČISTO politikanska. Moć je sasvim drugačija kategorija od ravnopravnosti.LOL

Sve ostalo si dobro napis'o. Doterani su na druge kontinente.LOL Opet, Kugler je po meni namenski režiser i stalno ispod žita naglašava ili potčinjenost ili superiornost što je (po meni) odraz indisponiranosti. Uvek želim da pogrešim u pogledu negativne ocene ljudi, tako da će mi biti drago da grešim. Za sada još uvek brlja sa tom tematikom. LOL 

Film nisam odgledao jer mi je bio bljutav. Možda sam i sam kriv, jer uvek očekujem ta poturanja i kad ih osetim postaje mi bljutavi i dalje ne idem.LOL Žali Bože skidanja i rezanja, jer sam se razmazio, pa sve gledam na TV-u.LOL

-------------

Datum objave: 10.Svibanj/May.2018 u 23:01
   Bila je negde slika Crnih pantera na kojoj su okrenuli leđa američkoj zastavi.

Crnci su po ustavu i zakonu i te 1968-me bili jednako tretirani. Tako je pisalo na papiru a u praksi je bilo nešto sasvim drugo. Tanteri su u tom slučaju i na početku svog delovanja bili u pravu.

Fakat je da su crnci potlačena stranka kao što je fakat da se to zloupotrebljava. Famozni O.J.Simpson se izvukao prvi put samo zato što je rođen crn i to je odlično odrađeno u seriji American Crime Story. Toliko dobro da sam se nekoliko puta dobro nasmejao kao što se sad smejem. Kako je danas crncima samo oni znaju.

Kuglerov prvenac je takav da sam više imao opravdanja za zlikovca koji je ubio "Još ovaj put, crnca." Ovo pod navodnicima je zbog toga što je glavni junak posle problema sa zakonom ostavio drogu, dilovanje i sve ostalo što crnci u getu rade. Ukratko, njegovu metanoju je prekinuo vrliki ćelavi zli belac u uniforni koji ga je ubio na želerničkoj stanici. Filmski ispeglani crnac živeo je u istom takvom getu koji izgleda rako lepo kao da je iz katakoga agenata za nekretnine. Sve čisto, fino, ljubazno i bez ijednog dilera koji ćoškari.

Spajk li je jedna a Kugler i slični hipsteri su druga krajnost. Očigledno ima(ju) zaleđinu a na meni je da odlučim hoću li ili neću to gledati. Isto važi i za upotrebu lavora kojim skupljam ljigu ispod monitora.

Umalo da zaboravim, moj prvi filmski dodir sa rasizmom bio je u kaibojcima. U slučaju crnaca beše to u fenomenalnoj seriji  https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjzqdKzhPzaAhUCLewKHf8CA_oQFgg4MAE&url=https%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt0075572%2F&usg=AOvVaw0x-EvqUmSCtEqa5Asqyj_p" rel="nofollow - Roots (TV Mini-Series 1977). Ima rimejk ali nisam ga gledao.

Sve se više potvrđuje u praksi ona teorija da loši filmovi ili serije imaju najviše komentara.LOL

Objavio: stipica-kljuce
Datum objave: 10.Svibanj/May.2018 u 23:05
Smeta mi pre djetinjasti humor kojim su podilazili širem gledateljstvu. Glupiranje takvog tipa je balvan u mozak. Serkisov lik je odličan jer je odbojan i anti simpatičan, kao pravi negativac i ološ. Tako da je Serkis odradio odlično jer je još pokazao paletu emocija. Suprotno tome, glavni junak i heroj je mogao biti doslovno bilo tko samo da je crnac i da je oku ugodan. Neke sporedne uloge su neprimjetne i film bi bio jednako dobar i bez njih.  Primjetio sam i suzdržanost tvoraca filma od dubljeg ulaženja u problematiku koja u ovom filmu dijeli dobro od lošeg. Vjerojatno bi bilo previše zamorno gledateljima željnima zabave. Koju su i filmom dobili.
Volio bih da su "grace-jones-like chick" imale drugačiju oznaku na glavi jer mi ona cik-cak linija na obrijanoj glavi izgleda kao poklopac.

Datum objave: 10.Svibanj/May.2018 u 23:31
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Sve se više potvrđuje u praksi ona teorija da loši filmovi ili serije imaju najviše komentara.LOL

Ovo potpisujem LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 11.Svibanj/May.2018 u 05:44
  Nemam ništa protiv, neka samo snimaju svoje moralno politički spodobne filmove.

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj9saT83fzaAhWO-qQKHfYADFcQFggvMAE&url=https%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt1185838%2F&usg=AOvVaw2Eiz19EvrZA8xdp1jln6S-" rel="nofollow -   Easy Rider 2: The Ride Home (2012)

Rimejk koji sam na žalost gledao. Ajde što je ispegkan i bljutav, nego propoveda sasvim nove vrednosti. Jedna od njih je da u najgoroj bajkerskoj usputnoj krčmi nema nikog ko duvani. Džoint je međutim i prihvatljiv i dozvoljen. Ne znam kako bih drugačije uporedio ono što su uradili Hoper i Fonda osim sa starim i novim Vudstokom. Ko je gledao oba znaće o čemu pišem.

Treba im dati dovoljno prostora i kanapa i srediće se sami. To je neka druga tema.

Objavio: amir.mira
Datum objave: 11.Svibanj/May.2018 u 17:28
čudan neki film, ne preporučujem ga, ipak je gubljenje vremena

Objavio: Freak37
Datum objave: 21.Svibanj/May.2018 u 01:19
Dobar !

Objavio: Vladika
Datum objave: 21.Svibanj/May.2018 u 02:07
Ako se gleda iz sveta Marvelovog univerzuma, najslabiji marvelov do sada, ali kako to Ameri rade, moraju se pomiriti sve strane. Svi superheroji belci, morao je ukociti i jedan crni (ako izuzmeno Rhodeya koji ipak nije vodeci lik i Nika Fjurija koji nije superjunak). Nadam se da ce ovo biti prvi i poslednji o ovom.

-------------
Vladika

Objavio: marko99119
Datum objave: 23.Svibanj/May.2018 u 02:31
Meni sasvim ok film ocjena 6,5...

Datum objave: 23.Svibanj/May.2018 u 09:31
Nisam odusevljen filmom.A I STRIPA SE NE SECAM.

Objavio: bojanadj
Datum objave: 23.Svibanj/May.2018 u 10:04
Slažem s s Vladikom. Devojke i ja smo ga odgledale, ali utisak je "mah". Kao da uopšte nije Marvel. Ermm

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Datum objave: 23.Svibanj/May.2018 u 19:16
Ne znam što vam toliko smeta Panter. Marvel k'o Marvel. Ništa posebno, ali sigurno nije najgore što su izdali. Iron Man 2 i 3 i Thor: The Dark World su mi npr. bili dosta slabiji od ovog.
Ton mu je malo drugačiji, jer ima osetno manje humora nego svi filmovi iz treće faze. Pogotovo kada se poredi sa direktnim prethodnikom Ragnarokom, u kom su, ma koliko zabavnih momenata imao, preterali sa humorom.
Ostali delovi su manje-više najklasičniji mogući Marvel. Zlikovac je pomak na gore što se tiče negativaca u ovom serijalu. Serkisov lik još bolji. Ostalo ne odskače, ali nije ni na nižem nivou.
Plus, ako vam smeta toliko, onda će biti vrlo nezgodno ako posle Osvetnika 4 Vakanda (T'Čala i Šuri) preuzmu funkciju koju sada u Osvetnicima ima Toni Stark. LOL

-------------

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 23.Svibanj/May.2018 u 21:53
Slede:

Latino Panter (xxx, 2020) i Žuti Panter (2021).     

A pre njih: Srpski pink panteri (2019).      

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">

Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2018 u 00:13

LOLLOLLOLLOLLOL

Stole, setio sam se zanimljivosti iz "Hancock (2008)". Ono što ja tvrdim da mora da se "ćušne" mala rasistička začkoljica.LOLLOLLOL

kada henkok dolazi pred banku gde je pljačka u toku. Pandur ga izveštava.

otprilike ovako: "Osmorica belaca pljačka banku....

a ovi umotani od glave do pete. LOLLOLLOL

P.S. Kako zaludnost može da posluži za drugu zaludnost, a ? LOLLOLLOL

Bolje da sa se dosetio kako da zaradim nešto.LOLLOLLOL

EDIT: mislim da sam se tačno prisetio. LOLLOLLOL

-------------

Objavio: daniel-dani
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2019 u 06:14
Ma klasika Marvel, efektivno

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk