Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Balkanskiy rubezh (2019) |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Offline Points: 36 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2019 u 17:51 |
Balkanskiy rubezh /original/, će biti prvi ruski film koji ću da gledam a da igra toliko pozmati Miloš Biković, a gledao sam na tone ruskih projekata, bilo da se radi o filmu, seriji ili mini seriji. Znači prevodi koje su radili bilo tplc, čarnojević, LjibicaSP, kumek i co..ynaci to su odlični projekti ali svaki od njih bez našeg toliko ''poznatog'' Bikovića. Meni je drago da u ovom projektu igra Yuriy Kutsenko. Inače, bez ljutnje, onaj projekat gde igraju Biković i Banders, ono je bolno odgledati trejler a kamoli film. Gledaću naš film Južni vetar sa Bikovićem, ali zaista, ne ulazim dublje, ali... toliko sam gledao od ruske kinematografije a njega ni u jednom od tih prijekata. Pritom, opet bih napomenuo bez ljutnje, ali on je jedan u nizu sa naših prostora koji nisu uspeli preko. Odgledao sam baš skoro Kraftidioten. I zaista sramota bilo toliko aktuelni Sergej Trifunović, po ko zna koji put u stranom projektu nije nešto odglumeo. Takođe Goran Navojec. Pa njih dvojica skupa u inostranim filmovima nisu sklopili ni 13 rečenica. Pa pokojni Bruno Ganz -RiP, je boljeo odglumeo Srbina i pričao naš jezik, nego što su odradili pomenuti dvojac sa dodatkom Mikija Krstovića - Poslednji krug u Monci i Lepota poroka, gde stavlja ženi onu pogaču na glavu, baš se naglumeo. Iskreno, sa ex zu prostora jedino je u jednom trenutku a i to je dovoljno je trajao Goran Višnjiić koji je zamenio Klunija u tada polularnoj seriji ER. I opet, iskreno, Balkan nema glumca koji je uspeo preko. Neću spominjati Hollywood jer je ovde reč o ruskom projektu, ali to je činjenica. I da dodam, Biković je na sve to i prepotentan, samo ne znam sa čim i zbog čega. Možda zbog big pizza reklame? Eto, moj komentar kao recenzija) A film é i te kako moci da se odgleda !
|
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23753 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
"Tačnije, ovo je rusko-srpska skupa produkcija o tome kako su Rusi zauzeli prištinski aerodrom Slatina, u zoru 12. aprila 1999. godine, tik ispred jedinica NATO, čime je kako na kraju filma piše izvojevana "prva pobeda nove Rusije" (ili tako nekako)."
Jelcin ih je poslao 12.juna 1999. a Putin ih je povukao 1. avgusta 2003.godine. Pravi razlozi za dolazak i povlačenje sa Kosmeta će možda biti dostupni javnosti za 30-tak godina. |
|
budimir69
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 10.Svibanj/May.2011 Status: Offline Points: 14 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
moš' mislit... ruske bajke i nebuloze... NE hvala
|
|
Mile_sd
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 14.Rujan/Sep.2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 69 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Film je lepo urađen.
|
|
budimir69
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 10.Svibanj/May.2011 Status: Offline Points: 14 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
šta reći? zaobići u širokom luku, nebuloze ... ruske bajke i srpske iluzije upakovane u film? koja pobjeda nad nato-m ? sto su pojurili krijuci i bez najave da sedomognu aerodroma, a onda dosao nato i ispratio ih laganice? NE hvala
|
|
grka96
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 11.Ožujak/Mar.2019 Lokacija: Zvezdara Status: Offline Points: 17 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Pa dosli razmontirali sve od sovjetske/ruske tehnike sto je bilo na aerodromu da se amerikanci ne bi dokopali, spakovali i otisli kucama. Nemas sta da cekas 30 godina.
|
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 90101 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Rusi su snimali odlične ratne filmove i serije. Mislim da tako nešto holivuđani mogu samo dea sanjaju. Ono što mi se ne sviđa su filmovi novijeg datuma, filmovi u kojim autori kopiraju Holivud. Bikovića sam gledao prvi i jedini put u Sunčanici N.Mihalkova. Nije odskakao od ostakuh, bio je suv prosek. Sunčanica je potcenjen film a Bikoviću je to bila prva veća uloga u ruskom filmu. Nadam se da će ovo biti bar solidan film koji će otvoriti seriju sličnih. Da, slažem se, veliko Spasiba prevodiocu. Vest je malo bajata ali može da posluži svrsi.
Ažurirao Stole Haringa - 21.Ožujak/Mar.2019 u 00:06 |
|
silversurfer
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 19.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 4 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Postaje već otužno glrdati takve filmove bilo čije
|
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 54038 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Obrisani su komentari nepotrebno "nacionalne" sadržine i oni koji su se nadovezali na njih. Izvinjavam se onima čiji su komentari bili konstruktivan pokušaj odgovora na takve ispade na brisanju komentara. Razumem da je tematika filma"pipava", ali ovo nije nacionalistički forum i takve poruke neće biti tolerisane i svaka naredna poruka tog tipa će biti brisana. Pričajte o filmu i Rusima i čega već sve nema u filmu, a srpsko-hrvatsko-bosanskohercegovačko-slovenačko-crnogorsko-makedonske odnose zaobiđite.
Ažurirao Hogar Strašni - 25.Ožujak/Mar.2019 u 19:44 |
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
salko2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 01.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Virgin Islands Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Odlična Akciona Drama,u maniru Holivudski akcioni filmova.
Odlični odrađene scene borbe i ratnih dejstava,ni jednog momenta mi nije bio dosadan. Preporuka za ljubitelje dobrog filma.
|
|
Munzeland
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 16.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 28 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Lepo odradjen film! Efekti su prenaglaseni ali su u sustini ok. Sto se tice tematike, e pa sada... ajmo da se takmicimo sa holivudskim ratnim propagadnim filmovima! Sve, pa i samo bombardovanje, recimo Beograda je prenaglaseno! Scena panorame Beograda u kojem gori ceo grad.... ma ajte molim vas! Budimo realni. Sve u svemu zelim da se zahvalim Rusima koji su pokusali, jedini na Svetu, da nas predstave u ovakvom svetlu.
Film kao film je njaaa... nemam ocenu :) |
|
dankman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 22.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 21 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Niti sam se vezao za neki lik, niti je objasnjeno zasto im taj aerodrom toliko znaci, CGI preteran... mogli su to mnoogo bolje, eto im za primer 9. rota!
|
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 90101 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Pa objasnili su, aerodrom je, baš kao i Bonstil koji je nastao kasnije, važan za izvoz praška za pecivo. Bez trgovine praškom nema love, a kad nema love nema ni ratnih igara.
|
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23753 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Ovde bih samo citirao Miloša Bikovića:
"U pitanju je jedan istinit događaj, koju smo mi uzeli kao okosnicu naše priče... i oko njega smo napravili jednu ličnu priču, jednu ratnu priču, jedan spektakl, naravno izmišljujući neke događaje i neke lične sudbine, koristeći određene elemente iz tog istorijskog momenta". (kraj citata) Miodrag Radonjić: "Moj junak je na neki način klasičan prototip negativca." Miloš Biković: "Mi smo se trudili da ostavimo činjenice onakve kakve jesu." Tadašnja VJ je ostavila/ustupila ruskim mirovnim snagama iz IFOR-a/tj. SFOR-a stacioniranim u BiH vojni aerodrom Slatina. Rusi su se sukobili sa 0 (nula) vojnika UČK/OVK i imali 0 (nula) gubitaka pri preuzimanju aerodroma. Ni mediji u Rusiji ni mediji u SRJ nisu izvestili o bilo kakvim sukobima na ili oko ovog vojnog objekta. Glavna opasnost ruskim mirotvorcima je predstavljao NATO. Da li je već bio ugovoren dolazak Rusa u "Kumanovskom sporazumu" da bi se bacila koska/nagradica rukovodstvu SRJ a pre svih najgorem političaru u istoriji Srbije? Vrlo verovatno - da. Miodrag Radonjić: "...mi smo grupa albanskih boraca koji zauzimaju aerodrom. To je recimo fikcija. Tako da mi smo ta ekipa a oni dolaze sa Rusima i "oslobađaju "aerodrom." (kraj citata) Fun Facts: 2:46 min - na vojnom kamionu je umesto oznake UČK stavljena oznaka UČK PMB koja tada nije ni postojala ni kao naziv ni kao teroristička formacija. 5:35 min - Miodrag Radonjić: "...kada se povlači JNA". Lapsus ili neznanje? Povlačila se Vojska Savezne Republike Jugoslavije (VJ). JNA je prestala da postoji tj. preimenovana je u Vojsku Jugoslavije u maju 1992.godine. Kao što glumci sami napomenuše - fin ratni akcioni filmić. Pre svega namenjen ruskoj publici. Fikcija ili ne, ruski patriotsko propagandni projekat. Preporuka, odličan filmić uz pepsi i kokice/čips uz odmori mozak i bez opterećivanja koliko je istinit ili ne. Zasnovan je na istinitom događju, kao i u Holivudu, ostalo su umetničke slobode, fantazije i interpretacije. * glumci su stvarno odlično obavili svoj deo posla. I Rusi i naši. Svaka čast. Super fun fact: Vladimir Putin je kao obaveštajac "učestvovao" u ovoj akciji. 25.jula 1998. je imenovan za šefa FSB-a. 9.avgusta 1999. je imenovan za premijera Ruske Federacije. Sigurno je znao, sigurno bio obavešten, da li je učestvovao ili ne u planiranju ove akcije. Samo on zna. |
|
alterego
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 11.Kolovoz/Aug.2012 Status: Offline Points: 158 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Los film 2/10
|
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 213 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Prijevod je uradila nAnaD 👍
|
|
srborus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 03.Ožujak/Mar.2014 Status: Offline Points: 7 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
meni se ne sviđa.....nikakav je...razočarali me rusi...
|
|
Cojamen
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 17.Veljaca/Feb.2015 Status: Offline Points: 12 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Cini mi se da je film ciljan za rusko trziste, jasno je da je propaganda, al kad mogu ameri u svaki film da trpaju politiku uredu je da i druga strana uzvrati...
|
|
milebrasa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 07.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 10 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
odlican film i ozbiljno uradjen a koliko znam 20ct ga producira, a spram onih sramotno gebelsovskih o vijetnamu ovi su blage jage, definitivno
|
|
DurmitoracŠljivo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 26.Sijecanj/Jan.2018 Status: Offline Points: 375 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Film je odličan , preporučujem za gledati.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |