Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Balkanskiy rubezh (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Balkanskiy rubezh (2019)

Balkanskiy rubezh

Balkanskiy rubezh (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Balkanska međa

Godina:

2019

Žanr:

akcija, ratni

Trajanje:

130 min

Režija:

Andrey Volgin

Scenarij:

Natalya Nazarova
, Ivan Naumov
, Andrey Anaykin

Glavne uloge:

Michael Khmurov
  >  General Somov
Aleksandar Sreckovic
  >  Smuk (as Alexander Srechkovich)
Aleksandar Radojicic
  >  Fadilj
Dmitriy Frid
  >  Doctor Gerhard Shtern
Milos Bikovic
  >  Maevsky
Nodar Dzhanelidze
  >  Gireiy
Kirill Polukhin
  >  Barmin
Anna Chapman
  >  Journalist
Miodrag Radonjic
  >  Amir

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Balkanskiy rubezh (2019)
    Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2019 u 17:51
Balkanskiy rubezh /original/, će biti prvi ruski film koji ću da gledam a da igra toliko pozmati Miloš Biković, a gledao sam na tone ruskih projekata, bilo da se radi o filmu, seriji ili mini seriji. Znači prevodi koje su radili bilo tplc, čarnojević, LjibicaSP, kumek i co..ynaci to su odlični projekti ali svaki od njih bez našeg toliko ''poznatog'' Bikovića. Meni je drago da u ovom projektu igra Yuriy Kutsenko. Inače, bez ljutnje, onaj projekat gde igraju Biković i Banders, ono je bolno odgledati trejler a kamoli film. Gledaću naš film Južni vetar sa Bikovićem, ali zaista, ne ulazim dublje, ali... toliko sam gledao od ruske kinematografije a njega ni u jednom od tih prijekata. Pritom, opet bih napomenuo bez ljutnje, ali on je jedan u nizu sa naših prostora koji nisu uspeli preko. Odgledao sam baš skoro Kraftidioten. I zaista sramota bilo toliko aktuelni Sergej Trifunović, po ko zna koji put u stranom projektu nije nešto odglumeo. Takođe Goran Navojec. Pa njih dvojica skupa u inostranim filmovima nisu sklopili ni 13 rečenica. Pa pokojni Bruno Ganz -RiP, je boljeo odglumeo Srbina i pričao naš jezik, nego što su odradili pomenuti dvojac sa dodatkom Mikija Krstovića - Poslednji krug u Monci i Lepota poroka, gde stavlja ženi onu pogaču na glavu, baš se naglumeo. Iskreno, sa ex zu prostora jedino je u jednom trenutku a i to je dovoljno je trajao Goran Višnjiić koji je zamenio Klunija u tada polularnoj seriji ER. I opet, iskreno, Balkan nema glumca koji je uspeo preko. Neću spominjati Hollywood jer je ovde reč o ruskom projektu, ali to je činjenica. I da dodam, Biković je na sve to i prepotentan, samo ne znam sa čim i zbog čega. Možda zbog big pizza reklame? Eto, moj komentar kao recenzija) A film é i te kako moci da se odgleda !
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2019 u 19:16
"Tačnije, ovo je rusko-srpska skupa produkcija o tome kako su Rusi zauzeli prištinski aerodrom Slatina, u zoru 12. aprila 1999. godine, tik ispred jedinica NATO, čime je kako na kraju filma piše izvojevana "prva pobeda nove Rusije" (ili tako nekako)."

Jelcin ih je poslao 12.juna 1999. a Putin ih je povukao 1. avgusta 2003.godine.
Pravi razlozi za dolazak i povlačenje sa Kosmeta će možda biti dostupni javnosti za 30-tak godina.    

Na vrh
budimir69 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj budimir69 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2019 u 23:46
moš' mislit... ruske bajke i nebuloze... NE hvala
Na vrh
Mile_sd View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mile_sd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2019 u 20:20
Film je lepo urađen.
Na vrh
budimir69 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj budimir69 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2019 u 21:03
šta reći? zaobići u širokom luku, nebuloze ... ruske bajke i srpske iluzije upakovane u film? koja pobjeda nad nato-m ? sto su pojurili krijuci i bez najave da sedomognu aerodroma, a onda dosao nato i ispratio ih laganice? NE hvala
Na vrh
grka96 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj grka96 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2019 u 23:58
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

"Tačnije, ovo je rusko-srpska skupa produkcija o tome kako su Rusi zauzeli prištinski aerodrom Slatina, u zoru 12. aprila 1999. godine, tik ispred jedinica NATO, čime je kako na kraju filma piše izvojevana "prva pobeda nove Rusije" (ili tako nekako)."

Jelcin ih je poslao 12.juna 1999. a Putin ih je povukao 1. avgusta 2003.godine.
Pravi razlozi za dolazak i povlačenje sa Kosmeta će možda biti dostupni javnosti za 30-tak godina.    

Pa dosli razmontirali sve od sovjetske/ruske tehnike sto je bilo na aerodromu da se amerikanci ne bi dokopali, spakovali i otisli kucama. Nemas sta da cekas 30 godina.
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2019 u 00:01

Rusi su snimali odlične ratne filmove i serije. Mislim da tako nešto holivuđani mogu samo dea sanjaju. Ono što mi se ne sviđa su filmovi novijeg datuma, filmovi u kojim autori kopiraju Holivud.

Bikovića sam gledao prvi i jedini put u Sunčanici N.Mihalkova. Nije odskakao od ostakuh, bio je suv prosek. Sunčanica je potcenjen film a Bikoviću je to bila prva veća uloga u ruskom filmu.

Nadam se da će ovo biti bar solidan film koji će otvoriti seriju sličnih.

Da, slažem se, veliko Spasiba prevodiocu.

Vest je malo bajata ali može da posluži svrsi.

Ažurirao Stole Haringa - 21.Ožujak/Mar.2019 u 00:06
Na vrh
silversurfer View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silversurfer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2019 u 17:57
Postaje već otužno glrdati takve filmove bilo čije
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2019 u 19:22
Obrisani su komentari nepotrebno "nacionalne" sadržine i oni koji su se nadovezali na njih. Izvinjavam se onima čiji su komentari bili konstruktivan pokušaj odgovora na takve ispade na brisanju komentara. Razumem da je tematika filma"pipava", ali ovo nije nacionalistički forum i takve poruke neće biti tolerisane i svaka naredna poruka tog tipa će biti brisana. Pričajte o filmu i Rusima i čega već sve nema u filmu, a srpsko-hrvatsko-bosanskohercegovačko-slovenačko-crnogorsko-makedonske odnose zaobiđite. Wink

Ažurirao Hogar Strašni - 25.Ožujak/Mar.2019 u 19:44
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
salko2 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj salko2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2019 u 12:53
Odlična Akciona Drama,u maniru Holivudski akcioni filmova. Odlični odrađene scene borbe i ratnih dejstava,ni jednog momenta mi nije bio dosadan. Preporuka za ljubitelje dobrog filma.
Na vrh
Munzeland View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Munzeland Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2019 u 18:04
Lepo odradjen film! Efekti su prenaglaseni ali su u sustini ok. Sto se tice tematike, e pa sada... ajmo da se takmicimo sa holivudskim ratnim propagadnim filmovima! Sve, pa i samo bombardovanje, recimo Beograda je prenaglaseno! Scena panorame Beograda u kojem gori ceo grad.... ma ajte molim vas! Budimo realni. Sve u svemu zelim da se zahvalim Rusima koji su pokusali, jedini na Svetu, da nas predstave u ovakvom svetlu.
Film kao film je njaaa... nemam ocenu :)
Na vrh
dankman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dankman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2019 u 16:19
Niti sam se vezao za neki lik, niti je objasnjeno zasto im taj aerodrom toliko znaci, CGI preteran... mogli su to mnoogo bolje, eto im za primer 9. rota!
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2019 u 19:11

Pa objasnili su, aerodrom je, baš kao i Bonstil koji je nastao kasnije, važan za izvoz praška za pecivo. Smile

Bez trgovine praškom nema love, a kad nema love nema ni ratnih igara.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2019 u 01:44
Ovde bih samo citirao Miloša Bikovića:

"U pitanju je jedan istinit događaj, koju smo mi uzeli kao okosnicu naše priče... i oko njega smo napravili jednu ličnu priču, jednu ratnu priču, jedan spektakl, naravno izmišljujući neke događaje i neke lične sudbine, koristeći određene elemente iz tog istorijskog momenta". (kraj citata)

Miodrag Radonjić: "Moj junak je na neki način klasičan prototip negativca."

Miloš Biković: "Mi smo se trudili da ostavimo činjenice onakve kakve jesu."

Tadašnja VJ je ostavila/ustupila ruskim mirovnim snagama iz IFOR-a/tj. SFOR-a stacioniranim u BiH vojni aerodrom Slatina. Rusi su se sukobili sa 0 (nula) vojnika UČK/OVK i imali 0 (nula) gubitaka pri preuzimanju aerodroma. Ni mediji u Rusiji ni mediji u SRJ nisu izvestili o bilo kakvim sukobima na ili oko ovog vojnog objekta. Glavna opasnost ruskim mirotvorcima je predstavljao NATO. Da li je već bio ugovoren dolazak Rusa u "Kumanovskom sporazumu" da bi se bacila koska/nagradica rukovodstvu SRJ a pre svih najgorem političaru u istoriji Srbije? Vrlo verovatno - da.

Miodrag Radonjić: "...mi smo grupa albanskih boraca koji zauzimaju aerodrom. To je recimo fikcija. Tako da mi smo ta ekipa a oni dolaze sa Rusima i "oslobađaju "aerodrom."   (kraj citata)

Fun Facts:

2:46 min - na vojnom kamionu je umesto oznake UČK stavljena oznaka UČK PMB koja tada nije ni postojala ni kao naziv ni kao teroristička formacija.

5:35 min - Miodrag Radonjić: "...kada se povlači JNA". Lapsus ili neznanje? Povlačila se Vojska Savezne Republike Jugoslavije (VJ). JNA je prestala da postoji tj. preimenovana je u Vojsku Jugoslavije u maju 1992.godine.

Kao što glumci sami napomenuše - fin ratni akcioni filmić. Pre svega namenjen ruskoj publici. Fikcija ili ne, ruski patriotsko propagandni projekat.

Preporuka, odličan filmić uz pepsi i kokice/čips uz odmori mozak i bez opterećivanja koliko je istinit ili ne. Zasnovan je na istinitom događju, kao i u Holivudu, ostalo su umetničke slobode, fantazije i interpretacije.    

* glumci su stvarno odlično obavili svoj deo posla. I Rusi i naši. Svaka čast.

Super fun fact: Vladimir Putin je kao obaveštajac "učestvovao" u ovoj akciji.   
25.jula 1998. je imenovan za šefa FSB-a.
9.avgusta 1999. je imenovan za premijera Ruske Federacije.
Sigurno je znao, sigurno bio obavešten, da li je učestvovao ili ne u planiranju ove akcije. Samo on zna.

Na vrh
alterego View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alterego Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2019 u 18:20
Los film 2/10
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2019 u 20:11
Prijevod je uradila nAnaD 👍
Na vrh
srborus View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj srborus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2019 u 11:50
meni se ne sviđa.....nikakav je...razočarali me rusi...
Na vrh
Cojamen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Cojamen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2019 u 11:03
Cini mi se da je film ciljan za rusko trziste, jasno je da je propaganda, al kad mogu ameri u svaki film da trpaju politiku uredu je da i druga strana uzvrati...
Na vrh
milebrasa View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj milebrasa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2019 u 11:34
odlican film i ozbiljno uradjen a koliko znam 20ct ga producira, a spram onih sramotno gebelsovskih o vijetnamu ovi su blage jage, definitivno
Na vrh
DurmitoracŠljivo View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DurmitoracŠljivo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Svibanj/May.2019 u 14:32
Film je odličan , preporučujem za gledati.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,305 sekundi.