Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Balkanskiy rubezh (2019)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=93052
Datum ispisa: 20.Kolovoz/Aug.2019 u 01:08
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com


Tema: Balkanskiy rubezh (2019)
Objavio: beogradski
Tema: Balkanskiy rubezh (2019)
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2019 u 17:51
Balkanskiy rubezh /original/, će biti prvi ruski film koji ću da gledam a da igra toliko pozmati Miloš Biković, a gledao sam na tone ruskih projekata, bilo da se radi o filmu, seriji ili mini seriji. Znači prevodi koje su radili bilo tplc, čarnojević, LjibicaSP, kumek i co..ynaci to su odlični projekti ali svaki od njih bez našeg toliko ''poznatog'' Bikovića. Meni je drago da u ovom projektu igra Yuriy Kutsenko. Inače, bez ljutnje, onaj projekat gde igraju Biković i Banders, ono je bolno odgledati trejler a kamoli film. Gledaću naš film Južni vetar sa Bikovićem, ali zaista, ne ulazim dublje, ali... toliko sam gledao od ruske kinematografije a njega ni u jednom od tih prijekata. Pritom, opet bih napomenuo bez ljutnje, ali on je jedan u nizu sa naših prostora koji nisu uspeli preko. Odgledao sam baš skoro Kraftidioten. I zaista sramota bilo toliko aktuelni Sergej Trifunović, po ko zna koji put u stranom projektu nije nešto odglumeo. Takođe Goran Navojec. Pa njih dvojica skupa u inostranim filmovima nisu sklopili ni 13 rečenica. Pa pokojni Bruno Ganz -RiP, je boljeo odglumeo Srbina i pričao naš jezik, nego što su odradili pomenuti dvojac sa dodatkom Mikija Krstovića - Poslednji krug u Monci i Lepota poroka, gde stavlja ženi onu pogaču na glavu, baš se naglumeo. Iskreno, sa ex zu prostora jedino je u jednom trenutku a i to je dovoljno je trajao Goran Višnjiić koji je zamenio Klunija u tada polularnoj seriji ER. I opet, iskreno, Balkan nema glumca koji je uspeo preko. Neću spominjati Hollywood jer je ovde reč o ruskom projektu, ali to je činjenica. I da dodam, Biković je na sve to i prepotentan, samo ne znam sa čim i zbog čega. Možda zbog big pizza reklame? Eto, moj komentar kao recenzija) A film é i te kako moci da se odgleda !Odgovori:
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2019 u 19:16
"Tačnije, ovo je rusko-srpska skupa produkcija o tome kako su Rusi zauzeli prištinski aerodrom Slatina, u zoru 12. aprila 1999. godine, tik ispred jedinica NATO, čime je kako na kraju filma piše izvojevana "prva pobeda nove Rusije" (ili tako nekako)."

Jelcin ih je poslao 12.juna 1999. a Putin ih je povukao 1. avgusta 2003.godine.
Pravi razlozi za dolazak i povlačenje sa Kosmeta će možda biti dostupni javnosti za 30-tak godina.    

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow - Seoske priče by Silent_passenger
Objavio: budimir69
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2019 u 23:46
moš' mislit... ruske bajke i nebuloze... NE hvala


Objavio: Mile_sd
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2019 u 20:20
Film je lepo urađen.


Objavio: budimir69
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2019 u 21:03
šta reći? zaobići u širokom luku, nebuloze ... ruske bajke i srpske iluzije upakovane u film? koja pobjeda nad nato-m ? sto su pojurili krijuci i bez najave da sedomognu aerodroma, a onda dosao nato i ispratio ih laganice? NE hvala


Objavio: grka96
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2019 u 23:58
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

"Tačnije, ovo je rusko-srpska skupa produkcija o tome kako su Rusi zauzeli prištinski aerodrom Slatina, u zoru 12. aprila 1999. godine, tik ispred jedinica NATO, čime je kako na kraju filma piše izvojevana "prva pobeda nove Rusije" (ili tako nekako)."

Jelcin ih je poslao 12.juna 1999. a Putin ih je povukao 1. avgusta 2003.godine.
Pravi razlozi za dolazak i povlačenje sa Kosmeta će možda biti dostupni javnosti za 30-tak godina.    

Pa dosli razmontirali sve od sovjetske/ruske tehnike sto je bilo na aerodromu da se amerikanci ne bi dokopali, spakovali i otisli kucama. Nemas sta da cekas 30 godina.


Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2019 u 00:01

  Rusi su snimali odlične ratne filmove i serije. Mislim da tako nešto holivuđani mogu samo dea sanjaju. Ono što mi se ne sviđa su filmovi novijeg datuma, filmovi u kojim autori kopiraju Holivud.

  Bikovića sam gledao prvi i jedini put u Sunčanici N.Mihalkova. Nije odskakao od ostakuh, bio je suv prosek. Sunčanica je potcenjen film a Bikoviću je to bila prva veća uloga u ruskom filmu.

  Nadam se da će ovo biti bar solidan film koji će otvoriti seriju sličnih.

  Da, slažem se, veliko Spasiba prevodiocu.

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjfq-ug6pHhAhUpmYsKHVuaBnMQFjAAegQIARAB&url=http%3A%2F%2Fmondo.rs%2Fa1173437%2FZabava%2FFilm%2FBalkanska-medja-o-filmu.html&usg=AOvVaw1fLUAKYO--Riav3Dg86rJl" rel="nofollow -

- Balkanska međa o filmu


  Vest je malo bajata ali može da posluži svrsi.


Objavio: silversurfer
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2019 u 17:57
Postaje već otužno glrdati takve filmove bilo čije


Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2019 u 19:22
Obrisani su komentari nepotrebno "nacionalne" sadržine i oni koji su se nadovezali na njih. Izvinjavam se onima čiji su komentari bili konstruktivan pokušaj odgovora na takve ispade na brisanju komentara. Razumem da je tematika filma"pipava", ali ovo nije nacionalistički forum i takve poruke neće biti tolerisane i svaka naredna poruka tog tipa će biti brisana. Pričajte o filmu i Rusima i čega već sve nema u filmu, a srpsko-hrvatsko-bosanskohercegovačko-slovenačko-crnogorsko-makedonske odnose zaobiđite. Wink


-------------
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.


Objavio: salko2
Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2019 u 12:53
Odlična Akciona Drama,u maniru Holivudski akcioni filmova. Odlični odrađene scene borbe i ratnih dejstava,ni jednog momenta mi nije bio dosadan. Preporuka za ljubitelje dobrog filma.


Objavio: Munzeland
Datum objave: 27.Ožujak/Mar.2019 u 18:04
Lepo odradjen film! Efekti su prenaglaseni ali su u sustini ok. Sto se tice tematike, e pa sada... ajmo da se takmicimo sa holivudskim ratnim propagadnim filmovima! Sve, pa i samo bombardovanje, recimo Beograda je prenaglaseno! Scena panorame Beograda u kojem gori ceo grad.... ma ajte molim vas! Budimo realni. Sve u svemu zelim da se zahvalim Rusima koji su pokusali, jedini na Svetu, da nas predstave u ovakvom svetlu.
Film kao film je njaaa... nemam ocenu :)


Objavio: dankman
Datum objave: 03.Travanj/Apr.2019 u 16:19
Niti sam se vezao za neki lik, niti je objasnjeno zasto im taj aerodrom toliko znaci, CGI preteran... mogli su to mnoogo bolje, eto im za primer 9. rota!


Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 03.Travanj/Apr.2019 u 19:11

  Pa objasnili su, aerodrom je, baš kao i Bonstil koji je nastao kasnije, važan za izvoz praška za pecivo. Smile

  Bez trgovine praškom nema love, a kad nema love nema ni ratnih igara.


Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2019 u 01:44
Ovde bih samo citirao Miloša Bikovića:

"U pitanju je jedan istinit događaj, koju smo mi uzeli kao okosnicu naše priče... i oko njega smo napravili jednu ličnu priču, jednu ratnu priču, jedan spektakl, naravno izmišljujući neke događaje i neke lične sudbine, koristeći određene elemente iz tog istorijskog momenta". (kraj citata)

Miodrag Radonjić: "Moj junak je na neki način klasičan prototip negativca."

Miloš Biković: "Mi smo se trudili da ostavimo činjenice onakve kakve jesu."

Tadašnja VJ je ostavila/ustupila ruskim mirovnim snagama iz IFOR-a/tj. SFOR-a stacioniranim u BiH vojni aerodrom Slatina. Rusi su se sukobili sa 0 (nula) vojnika UČK/OVK i imali 0 (nula) gubitaka pri preuzimanju aerodroma. Ni mediji u Rusiji ni mediji u SRJ nisu izvestili o bilo kakvim sukobima na ili oko ovog vojnog objekta. Glavna opasnost ruskim mirotvorcima je predstavljao NATO. Da li je već bio ugovoren dolazak Rusa u "Kumanovskom sporazumu" da bi se bacila koska/nagradica rukovodstvu SRJ a pre svih najgorem političaru u istoriji Srbije? Vrlo verovatno - da.

Miodrag Radonjić: "...mi smo grupa albanskih boraca koji zauzimaju aerodrom. To je recimo fikcija. Tako da mi smo ta ekipa a oni dolaze sa Rusima i "oslobađaju "aerodrom."   (kraj citata)

Fun Facts:

2:46 min - na vojnom kamionu je umesto oznake UČK stavljena oznaka UČK PMB koja tada nije ni postojala ni kao naziv ni kao teroristička formacija.

5:35 min - Miodrag Radonjić: "...kada se povlači JNA". Lapsus ili neznanje? Povlačila se Vojska Savezne Republike Jugoslavije (VJ). JNA je prestala da postoji tj. preimenovana je u Vojsku Jugoslavije u maju 1992.godine.

Kao što glumci sami napomenuše - fin ratni akcioni filmić. Pre svega namenjen ruskoj publici. Fikcija ili ne, ruski patriotsko propagandni projekat.

Preporuka, odličan filmić uz pepsi i kokice/čips uz odmori mozak i bez opterećivanja koliko je istinit ili ne. Zasnovan je na istinitom događju, kao i u Holivudu, ostalo su umetničke slobode, fantazije i interpretacije.    

* glumci su stvarno odlično obavili svoj deo posla. I Rusi i naši. Svaka čast.Super fun fact: Vladimir Putin je kao obaveštajac "učestvovao" u ovoj akciji.   
25.jula 1998. je imenovan za šefa FSB-a.
9.avgusta 1999. je imenovan za premijera Ruske Federacije.
Sigurno je znao, sigurno bio obavešten, da li je učestvovao ili ne u planiranju ove akcije. Samo on zna.


-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow - Seoske priče by Silent_passenger
Objavio: alterego
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2019 u 18:20
Los film 2/10


Objavio: titlovi.com
Datum objave: 27.Travanj/Apr.2019 u 20:11
Prijevod je uradila nAnaD 👍


Objavio: srborus
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2019 u 11:50
meni se ne sviđa.....nikakav je...razočarali me rusi...


Objavio: Cojamen
Datum objave: 01.Svibanj/May.2019 u 11:03
Cini mi se da je film ciljan za rusko trziste, jasno je da je propaganda, al kad mogu ameri u svaki film da trpaju politiku uredu je da i druga strana uzvrati...


Objavio: milebrasa
Datum objave: 03.Svibanj/May.2019 u 11:34
odlican film i ozbiljno uradjen a koliko znam 20ct ga producira, a spram onih sramotno gebelsovskih o vijetnamu ovi su blage jage, definitivno


Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 17.Svibanj/May.2019 u 14:32
Film je odličan , preporučujem za gledati.
 


Objavio: icemaher
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2019 u 20:46
Ako moze neko samo da napise koja je normalna verzija za gledanje. Sve sto nadjem sve ubacen ruski zvuk, ne cuje se srpskiConfused.

-------------Objavio: Gewehr98
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2019 u 23:28
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Ako moze neko samo da napise koja je normalna verzija za gledanje. Sve sto nadjem sve ubacen ruski zvuk, ne cuje se srpskiConfused.

WEB-DL x264-BD4YUIspiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk