Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Selo nadomak Irine kavane
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - 152. Povratak u Titlston
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTSTVO ZA PRAVLJENJE PREVODA SUBTITLE WORKSHOP
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zatvorena tema152. Povratak u Titlston

 Odgovori Odgovori Stranica  123 14>
Korisnik
Poruka
Hogar Strašni View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar
Sujo Veličanstveni

Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013
Status: Offline
Points: 40218
Direktni link do posta Tema: 152. Povratak u Titlston
    Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2020 u 22:46


Dobro došli u Tiltston, gradić na Divljotitlovačkom Zapadu koji je tokom svog kratkog postojanja bio poprište mnogih legendarnih zbivanja. A kako i ne bi, kada je omiljeno stecište namernika sa svih strana zbog svoje idealne lokacije tj. na bezbednoj je razdaljini od Meksika, a dovoljno blizu Kanade. Dugo vremena je njime harao najpoznatiji vukodlak Zapada, sve dok nije stradao u obračunu kod Titl Korala, nakon čega su se Titlstonjani zauvek rešili nečastive pošasti. Ili su barem tako mislili.

Jednog jutra, propraćen prvim zracima sunca sa horizonta, u grad je dojahao misteriozni stranac. Pristao je ispred najprometnijeg saluna u gradu, Bičevanog Robija, otresao prašinu sa ponča, vezao svog vernog magarca pored pojila i povikao: „Toni Ekspres! Vama na usluzi!“

„Valjda misliš Poni Ekspres?“, dobaci mu čovek sa metalnom zvezdicom na košulji.

„Ne, gospodine. Toni Ekspres“, odgovori mu ovaj i pokaza ka magarcu na kom je dojahao. „Sporiji smo i manje pouzdani od Poni Ekspresa, ali smo zato jeftiniji. Poslovna strategija našeg osnivača, Tonija Kadetija“.

„Daj ’vamo neke isprave“, uzvrati mu organ zakona na šta mu ovaj pruži firminu legitimaciju.

„Pa, ovde ti pod imenom ne piše ništa“, reče mu ovaj.

„To je zato što sam ja Čovek Bez Imena“, pojasni misteriozni dođoš.

„Pa, kako te onda zovu?“ upita ga radoznali čuvar zakona.

„Zovu me Tihi“, odgovori mu kurir.

„E, pa, Tihi, mene zovu Klen Vejn i ja sam zamenik zamenika šerifa. Tako da dobro pazi šta radiš dok si ovde, da ne bih morao da te prevaspitavam“, pripreti mu ovaj na isti način na koji preti svima koji dođu u grad otkako je postao zamenik zamenika šerifa iako mu to baš i nije nadležnost.

Tihi produži unutar saluna i sede za šank da malo okvasi grlo, jer se po običaju niko nije javio da ga angažuje kada je u nasumično vreme viknuo na ulici da je stigao u grad.

„Jedan viski, gazda... rice“, reče on zbunjeno nakon što je utvrdio da pred njim stoji brkata žena za koju je zbog moćnih brkova prvo pomislio da je muško.

„Nisam ti ja gazdarica“, odgovori ona. „Ja sam samo šankerica. Gazdarica Cersei je na spratu, bičuje lokalnog pijanca Robija. Po tome je salun i dobio ime. Ja sam Boni, za redovne mušterije Brat Boni“, reče ona dok je točila čašu viskija.

„Joj, Brate Boni, daj mi neku žestinu da dođem k sebi. Ovi lokalci navalili kao mutavi danas u bordel. Jedva stižem da im naplatim“, reče umorno jedna žena dok je prilazila šanku.

„Radite u bordelu?“ upita je Tihi.

„Na šta ti ja ličim?“ odgovori mu ona uvređeno. „Ja sam Ana Brotel, vlasnica najboljeg i jedinog bordela u Titlstonu“.

„Dakle, preduzetnica koja pruža šansu za zaposlenje lokalnim devojkama“ odgovori ovaj šaljivo.

„Ne, nijedna žena u Titlstonu se ne bavi najstarijim zanatom. Ja samo izdajem sobe klijentima“.

„Hm, muški bordel. Čuo sam za tako nešto u Njujorku, ali nikada nisam verovao da postoji“, reče Čovek Bez Imena iznenađeno.

„Nije ni to“, uzvrati mu ona.

„Čekajte, ako se vi ne bavite tom delatnošću i niko u gradu ne radi za vas, kakav je to onda bordel?“ upita je on potpuno zbunjen.

„Samouslužni“, reče Ana kratko i popi čašu viskija naiskap.

„Ti valas na kaltama! Ne moze ima cetli dzokela!“ povika neobično obučeni čovek za stolom u uglu. Bio je to Edi Gso, kineski izvođač radova na železnici i glavni razlog zašo je baš u Titlstonu prestajala pruga. Tačnije, toliko mu se svidelo u ovom mestu, da se već par godina opija i kocka po gradu, a centrali šalje izveštaje kako je i dalje nemoguće probiti tunel kroz planinu, iako se Titlston nalazi u ravnici.

„Ma, opet si popio previše vatrene vode, Edi“, odgovori mu Indijanac koji se kartao s njim. „Sedi pre nego što neko počne da puca iz gromovitog štapa. Znaš da su bledoliki laki na obaraču u ovom gradu“, smirivao je azijskog inženjera pripadnik lokalnog plemena Titlapača, Naedench’ow Ekbratmu, ili na jeziku kolonizatora Zeleni Koji Često Gine.

„Hehehe, ne znam šta da vam kažem momci, ali karta me baš hoće večeras“, govorio je sa osmehom lokalni zelenaš Danilo Dolar dok je grabio sve pare sa stola ka sebi. Danilo je provodio slobodno vreme između otimanja para lokalnom stanovništvu baveći se svojim omiljenim hobijem, otimanjem para manjinama i doseljenicima.

„Kranje je vreme došlo kad više ne možeš ni čudotvorni eliksir da prodaš narodu“, promrmlja elegantno obučeni muškarac dok ulazio u salun.

„O, profesore Baho!“ dobaci mu Boni. „Opet ne ide prodaja?“

„Neverovatno. Niko više ne želi da kupi čudotvorni eliksir protiv kašlja, groznice, starenja, uroka i tvrdokornih mrlja“, reče razočarano lokalni prevarant, profesor Baho Sajensmen.

„Naravno da neće kad ga prodaješ ovde već godinama. Znaš, poenta tog tvog biznisa je da se ne zadržavaš ni u jednom mestu, a ti si ovde otkad si rođen“, reče mu šankerica.

„Sve ja to znam, ali znaš li ti koliko su skupa kola i konji? Treba da rmbačim godinama samo to da otplatim. Neka me ovde“, odgovori joj on.

„Daj piće i najbržem revolverašu Zapada“ dobaci momak koji je sedeo za najbližim stolom.

„Stvarno toliko brzo pucate?“ upita momka Tihi koji je i sam bio revolveraš rekreativac.

„Ma, ne. Ja mnogo brzo trčim. Najbrži sam u celom kraju. Mogu čak i šerifovog konja da pobedim u trci“, odgovori mu kauboj po imenu Iso Sprint. „Čak su i neki ljudi dolazili iz prestonice da me vide. Žele da me vode da trčim za Ameriku na nekoj Olimpi... Olem... Ol.. Olimpinijadi! Da, preko okeana da idem“, reče on zadovljno kada se spolja začu vrisak.

„O, ne! Kakva strahota!“ čuli su se napolju vrisci Cokalberte fon Tračhofen, titlenštajnske grofice koja je pošla na proputovanje Amerikom koje je naišlo na zastoj u Titlstonu, jer je u njenom odsustvu u Titlenštajnu izbila revolucija, a njena cela dinastija ostala bez bogatstva.

„Čega li se grofica sad prepala“, reče Boni kolutajući očima. „Mora da je opet videla konjski izmet na ulici“.

Kada su izašli napolje, prisutni ugledaše konja kako vuče raskomadano telo Teksa Vilina, bivšeg šerifa i do tog trenutka aktuelnog gradonačelnika Titlstona. Ostacima nesrećnog čuvara reda i zakona je odmah prišao doktor Stole Harington i ubrzo dao dijagnozu: „Nije živ“. Naime, doktor Stole je za dve decenije svoje medicinske prakse u Titlstonu uspostaviljao samo dva tipa dijagnoza bez obzira na simptome kod bolesnika: Živ je i Nije živ. Nesrećnicima koji dobiju prvu dijagnozu bi prepisao strogo mirovanje u krevetu (po mogućstvu da budu vezani za krevet) i konzumiranje neke nečastive brlje koju je on nazivao lekom sve dok se ne uspostavi druga dijagnoza.

„Vukodlaci! Vukodlaci su se vratili u Titlston! Aaaaaaaa!“ bilo je sve što je Robi stigao da vikne kroz prozor pre nego što ga je Cersei ošinula bičem i povukla nazad u sobu.


Ažurirao Hogar Strašni - 17.Rujan/Sep.2020 u 00:06
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar
Sujo Veličanstveni

Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013
Status: Offline
Points: 40218
Direktni link do posta Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2020 u 22:47
11 igrača, 2 vukodlaka, 1 izdajnik i 1 vidovnjak.

Srećno!

Sad još dok vas pohvatam da vam pošaljem uloge. LOL
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Avatar
George R. R. Martin

Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010
Lokacija: Tu i tamo
Status: Offline
Points: 6894
Direktni link do posta Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2020 u 22:57
Udri, Cersei!
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar
Sujo Veličanstveni

Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013
Status: Offline
Points: 40218
Direktni link do posta Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2020 u 23:16
Originalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

Udri, Cersei!
Cepaj, Cersei! LOL


Mislim da sam svima poslao poruke. Ako je neko ostao neidentifikovan, neka se javi.

As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011
Lokacija: Titluša Donja
Status: Online
Points: 20498
Direktni link do posta Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2020 u 23:17
Ja glasam za CerseiLOL
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Legio VII Claudia Pia Fidelis

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 21408
Direktni link do posta Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2020 u 23:43
Važno upozorenje:   
Sve, sve... ali nipošto nemojte da se smejete Tihijevoj mazgi.
Ps.bata Tihiju je rođiš tako da od mene ima rođendanski imunitet prvi krug.   Brat Boni...


Ažurirao Danilo-Naissus - 16.Rujan/Sep.2020 u 23:49


Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Avatar
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Pridružen: 29.Svibanj/May.2010
Lokacija: Selendra
Status: Online
Points: 16511
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 00:00
Originalno postovano od strane Hogar Strašni Hogar Strašni piše:

Originalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

Udri, Cersei!
Cepaj, Cersei! LOL


Mislim da sam svima poslao poruke. Ako je neko ostao neidentifikovan, neka se javi.

Robiju ne moraš, prenijet će mu Cersei... LOL
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Avatar
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Pridružen: 29.Svibanj/May.2010
Lokacija: Selendra
Status: Online
Points: 16511
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 00:01
Usput, bravo, Hogi! Nasmijao si me samo tako... LOLLOLLOL
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Legio VII Claudia Pia Fidelis

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 21408
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 00:28
Originalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

Udri, Cersei!

Eto... stara titlstonska izreka koju sam izmislio glasi:
"Bolje se sam prijavi nego da te Hogi odjavi (u partiji)".   
Viline i Robi, vidimo se u nekoj od narednih partija.
Ps.udri Cersei.   

Sjajna priča i omaž pojedinim titlstonskim veteranima.   

Starring:

Čovek Bez Imena aka Tihi, kurir Toni Ekspresa
Klen Vejn, zamenik zamenika šerifa
Boni, za redovne mušterije Brat Boni, šankerica
Ana Brotel, vlasnica najboljeg i jedinog bordela u Titlstonu
Edi Gso, kineski izvođač radova na železnici
Naedench’ow Ekbratmu, ili na jeziku kolonizatora Zeleni Koji Često Gine, Indijanac, pripadnik lokalnog plemena Titlapača
Danilo Dolar, lokalni zelenaš
profesor Baho Sajensmen, lokalni prevarant
Iso Sprint, kauboj
Cokalberta fon Tračhofen, titlenštajnska grofica
doktor Stole Harington

Specijalni gosti 152.epizode:

Toni Kadeti
Gazdarica Cersei
Robi, lokalni pijanac
Teks Vilin, bivši šerif

Ažurirao Danilo-Naissus - 17.Rujan/Sep.2020 u 14:43


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Legio VII Claudia Pia Fidelis

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 21408
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 00:33
Ana Brotel   

Ako mi da neki popust za bordel možda iskoristim kviska, lako ćemo.   


Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011
Lokacija: Titluša Donja
Status: Online
Points: 20498
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 02:01
Ja ću za kaubojca, mislim, ne treba ni da objašnjavam zašto. Haug. LOL


Na vrh
Boni View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Avatar
Brat Boni xD

Pridružen: 13.Veljaca/Feb.2015
Lokacija: 3...l...p...m
Status: Online
Points: 26899
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 06:57
Al me nasmeja Hogi, svaka čast!

Jope imam brkove!

Profesor Baho Sajensmen...

Ažurirao Boni - 17.Rujan/Sep.2020 u 07:08
I will keep you in the corner of my eye
Na vrh
coka50 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Avatar
Torokuša foruma AKA Glavna tračara

Pridružen: 12.Kolovoz/Aug.2013
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Points: 2256
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 08:51
Svaka čast Hogi!


Grofica Cokalberta fon Tračhofe glasa za profesor Baho Sajensmen
Na vrh
Edigs0 View Drop Down
Translator
Translator
Avatar

Pridružen: 28.Listopad/Oct.2019
Lokacija: Debeljača
Status: Offline
Points: 171
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 08:56
Klen Vejn.

P.S. Hogi, priča je odlična. darije
"We think too much and feel too little."
                                -Charlie Chaplin
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Legio VII Claudia Pia Fidelis

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 21408
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 09:03
Originalno postovano od strane coka50 coka50 piše:

Svaka čast Hogi!

Grofica Cokalberta fon Tračhofe glasa za profesor Baho Sajensmen

Pratim Coku.
Kvisko: profesor Baho Sajensmen

Inače, XXXI seosku priču - Epizoda broj 42 - Titleston - Divljotitlovački Zapad možete pročitati ovde.   


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Legio VII Claudia Pia Fidelis

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 21408
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 09:06
Titlstonska tabela (ver.1.3.)

Čovek Bez Imena aka Tihi
      Klen Vejn    (1)
Boni aka Brat Boni    (2)
      Ana Brotel
Edi Gso
Naedench’ow Ekbratmu aka Zeleni Koji Često Gine
Danilo Dolar
prof Baho Sajensmen     (3)
      Iso Sprint    (1)
Cokalberta fon Tračhofen
      dr Stole Harington

Glasalo:   7/11
Kvisko:   10/11
Rok za glasanje:   22:15h


Legenda - broj glasova: (1)   (2)   (3)   (4)   (5)   (6)

- glasao/la.
- kvisko iskorišćen.

Ažurirao Danilo-Naissus - 17.Rujan/Sep.2020 u 14:44


Na vrh
Ana Thishpetana View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Poglavica Sela

Pridružen: 03.Studeni/Nov.2011
Lokacija: Split
Status: Offline
Points: 17841
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 09:28
Edi
Za njega još nisam glasala
    I ❤ SPAM
Klik :)
Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011
Lokacija: Titluša Donja
Status: Online
Points: 20498
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 09:29
Al' ste se zalepili na daskala ko muve.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Legio VII Claudia Pia Fidelis

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 21408
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 09:57
Originalno postovano od strane Ana Thishpetana Ana Thishpetana piše:

Edi
Za njega još nisam glasala

Nije podvučeno, tj. (podvučeno) draga Anči... tako da je ovo samo komentar.   
Originalno postovano od strane NaEdenCovekBratMu NaEdenCovekBratMu piše:

Al' ste se zalepili na daskala ko muve.

Može prevod ???

Aha, ok... http://staznaci.com/daskal    


Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Avatar
George R. R. Martin

Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010
Lokacija: Tu i tamo
Status: Offline
Points: 6894
Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2020 u 10:14
Sve je to sumnjivo... Ajde za Brkatu Boni.

Moguće da mi je pljunula u viski kad sam naručio.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 14>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,197 sekundi.