Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva > Virtual Dub: sve na jednom mestu
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Uputstvo za "brisanje" nalepljenog prevoda
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Uputstvo za "brisanje" nalepljenog prevoda

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Kolovoz/Aug.2009 u 10:04
Može, ali danas posle 14h, kad dođem kući.
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2009 u 16:50
link je još neaktivan
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2009 u 17:05
Postavljeno.
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2009 u 17:01
hvala Thumbs Up
Na vrh
X2X View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj X2X Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2009 u 23:41
Dečki pa zar nije jednostavnije samo zamagliti taj dio slike sa pluginom od VD-a a ne staviti ružnu debelu crnu traku????
Očekuj neočekivano!
Na vrh
ReefRaider View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ReefRaider Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2010 u 21:49
Zdravo ljudi. Imam jedan skinut film sa neta sa zaljepljenim titlom, ali na danskom jeziku. Zanima me mogu li taj titl (što je zaljepljen) kako obrisati?

Ažurirao ReefRaider - 04.Sijecanj/Jan.2010 u 22:46
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2010 u 22:49
ReefRaider, ovde sve ima, samo treba potraziti fino lepo.
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ReefRaider Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 03:37
Ne brini se našao sam, a skinuo sam i upustvo. Ali postoji jedna mala kvaka. Kako u upustvu stoji skinuo sam divx codec 5.2.1 i instalirao. Fol je u tome kad idem na video > compression, uopšte mi nema tog codeca na listi, odnosno ima Divx MPEG 4 fast i low motion. Koji da izaberem? Po upustvu ovakav prozorčić mi se treba otvoriti, ali njega nema.

Na vrh
X2X View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj X2X Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 14:02
Pa prvo preporučujem ti neki noviji Divx codec npr meni je najbolji 6.0.3 (iako ima i novijih)
Ili najbolje skini i instaliraj K-lite codec pack i tamo imaš sve...
ako ti se ni onda ne pojavi u listi javi da vidimo što se može još napraviti...
Očekuj neočekivano!
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ReefRaider Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2010 u 21:15
Originalno postovano od strane X2X X2X piše:

Pa prvo preporučujem ti neki noviji Divx codec npr meni je najbolji 6.0.3 (iako ima i novijih)

Skinuo sam K lite kako si i savjetovao ali ne znam gdje upisati ono famozno  frame size, lenght i data rate. Bar mi neko upustvo pošalji.

P.S. U listi mi se pokazalo ffdshow Video Codec ako je to to.
Na vrh
X2X View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj X2X Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2010 u 12:24
Originalno postovano od strane ReefRaider ReefRaider piše:

Originalno postovano od strane X2X X2X piše:

Skinuo sam K lite kako si i savjetovao ali ne znam gdje upisati ono famozno  frame size, lenght i data rate. Bar mi neko upustvo pošalji.

Ajmo ovako....
Otvori Control Panel i tamo nađi dodavanje i uklanjanje programa... Deinstaliraj sve moguće kodeke i k-lite i divx i xvid..... nakon toga instaliraj k-lite codece pazeči pritom da na podešavanjima ne staviš ffdshov već divx i xvid jer ti je s njima lakše raditi...
nakon kaj to napraviš trebalo bi ti se pojaviti kad odeš u vd-u video->compresion divx x.x.x (neki broj), nije bitno.... a ako ne onda skini i divx codec i intaliraj i njega... znači prvo k-lite a zatim divx... i onda kad dobiješ tu funkciju bit će ti lakše....
onda češ moći podešavati i bitrate, resolution... a što se tiče fps-a on ti se štela na samom vd-u...
[/URL]http://img199.imageshack.us/img199/583/23108103.jpg
Očekuj neočekivano!
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 04:30
Citiraj

Ako već želiš pomoć, pomozi prvo ti nama da ti pomognemo.Postavi ovde sliku kodeka koje ti VirtualDub pokazuje kao instalirane kad klikneš na compression...(zapravo dve slike, da bi se videli svi kodeci, obrati pažnju na klizač sa desne strane).Znači print screen, pa paste u paint, pa odseci samo ono što treba i uploaduj na recimo TinyPic i postavi ovde linkove.

Nešto otprilike ovako:

1.

2.

Ako imaš instaliran Xvid MPEG-4 kako je prikazan na slici, zaboravi slobodno na DivX 5.2.1 ili bilo koji drugi.

Uradi ovako kako sam ti pokazao, pa da pričamo dalje.

Ako nemaš većinu ovih kodeka uradi kako ti je X2X objasnio.Deinstaliraj sve kodeke i instaliraj K-Lite 5...nešto, ne znam tačno koji je poslednji.

P.S.

Da ne zaboravim, K-Lite će ti ponuditi instalaciju VobSub 2.33 ili tako nešto i 2.55.To nemoj da instaliraš.Instaliraj VobSub 2.23.Trebaće ti za lepljenje prevoda preko već nalepljenog, što je brže, efikasnije i lepše od postavljanja crne trake preko celog filma.Za to će ti trebati i jedan plugin za Vdub koji možeš skinuti odavde:

http://rapidshare.com/files/275720626/VirtualDubPlugins.rar.html

a evo i VobSub 2.23:

http://rapidshare.com/files/275752425/VobSub_2.23.rar

Ažurirao Rocky75 - 08.Svibanj/May.2015 u 08:52
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ReefRaider Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 04:39
Imam taj zadnji što si naveo xvid mpeg 4. Ako imaš šta dalje reci mi pa mogu nešto iskombinovati.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 04:58

Originalno postovano od strane ReefRaider ReefRaider piše:

Imam taj zadnji što si naveo xvid mpeg 4. Ako imaš šta dalje reci mi pa mogu nešto iskombinovati.

Baš lepo što si online, pa da nastavimo.Skini one pluginove sa linka i ubaci ih u folder VDub-a.Zatim otvori film sa nalepljenim prevodom.Pogledaj dužinu filma jer ti je potrebno vreme koje ćeš ubaciti u Xvid kalkulator da bi odredio kompresiju.Do 2h trajanja filma može na 700Mb, preko toga preporučujem 1.4Gb.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Slika 1 pokazuje određivanje u koliko prolaza će VDub odraditi lepljenje prevoda (1 prolaz)

Slika 2 pokazuje gde se određuje željena veličina fajla, trajanje filma, fps i vrsta tona koja je u filmu.Obično je ne menjamo, osim ako nije mp3 VBR.U tom slučaju mora da se promeni u CBR da ne dođe do desinhronizacije tona i slike.To se radi u audio delu VDub-a.Full processing - mp3 CBR...itd.

SLika 3 pokazuje koji plugin se koristi za lepljenje titla.Neće se videti iako je u plugins folderu VDub-a ako nije instaliran VobSub 2.23.

Slika 4 pokazuje gde se otvara titl koji će biti zalepljen i opcije za podešavanje.

Slika 5 pokazuje opcije koje je potrebno podesiti.

Slika 6 pokazuje opcije fonta koje je potrebno podesiti.

na kraju kliknemo Apply i OK za sve što je otvoreno.

Slika 7 pokazuje rezultat.

Sada još samo save as...i za relativno kratko vreme voila...

Ažurirao Movie Master - 21.Sijecanj/Jan.2010 u 05:20
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2010 u 14:11
Evo dodatka na sve do sada prikazano u ovoj temi i možda nabolje rešenje.
Potreban je VirtualDub i plugin logoaway v401 i naravno - instalirani kodeci.

VirualDub ćete naći na NET-u,
a logoaway v401 ovde: Folder Plugins

Kao prvo otvorite film sa nalepljenim titlom u VD, a zatim u video delu, pod filters pronađite filter logoaway koji ste prethodno ubacili u VD folder, podfolder plugins. Otvoriće se prozor kao na slici. Kao prvo, štiklirajte Visible borders da bi se video početni položaj, kao i kasnija podešavanja logoaway polja. Kao drugo, uključite video preview prozor. Kao način rada postavite XY. Sada pomoću Logo border position - X, Y , postavite ono malo polje u levi gornji ugao najšireg titla u filmu koji ste pronašli klizačem u video preview prozoru. Zatim pomoću Logo border size - Width, Height podesite da logoaway polje obuhvati ceo titl i malo više. Sada uz pomoć komandi XY-wight i Blur power podesite logoaway polje da najmanje utiče na izgled slike (zamućenje koje se najbolje uklapa u sliku). To je sve od podešavanja filtera, sada isključite Visible borders i video preview i kliknite OK. U levom polju VD-a videćete originalni film, dok će u desnom biti film sa logoaway efektom.

Sva ostala podešavanja u vezi kodeka, tona i ostalog su već objašnjena u gornjem postu, isto važi i sada. Ovaj filter, ovako podešen, izuzetno je brz u radu kao što piše u slici, 45-50min. za film od dva sata.
Checking ...
Live Links : 0/0

Ažurirao Movie Master - 05.Sijecanj/Jan.2013 u 14:50
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2010 u 22:35
Na na slici je odlican rezultat.
Na vrh
conja View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj conja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2010 u 21:42

Ma i objasnjenje je extra,ja dosad nisam dobijao ovakav rezultat.....Movie Master svaka ti cast i hvala......  

Thumbs Up

Ažurirao conja - 08.Svibanj/May.2010 u 21:43
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2010 u 12:23
Šljaka stvar, malo petljancije ali radi.
Imao sam film sa uljepljenim (žutim) francuskim prijevodom i skinuo ga je.
Interesantno, tražio sam film godinama na mreži i nađem samo DVDrip na nekom francuskom forumu sa onim iritantno fluorescentnim titlom.
Na mjestu gdje je bio prijevod se vidi zamućenje slike ali je sasvim prihvatljivo.
Uostalom, tu će ionako (manje-više) ići novi titl i prekriti ga.
Sve radi samo si dajte truda.
Na vrh
S0nic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj S0nic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2010 u 09:56
dali je moguce pobrisati i sa kojim programom tv reklamu sa HDTV ripa koja se nalazi na crnom polju, znači nema je na sliki samo na suzenom crnom dijelu 16:9 formata, hvala
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2010 u 15:11
S0nic, a da probas ovo uputstvo, mozda ces uspeti?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.