Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Trust (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Trust (2010)

Trust

Trust (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Povjerenje

Godina:

2010

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

106 min

Režija:

David Schwimmer

Scenarij:

Robert Festinger
, Andy Bellin

Glavne uloge:

Noah Emmerich
  >  Al Hart
Catherine Keener
  >  Lynn
Jason Clarke
  >  Doug Tate
Chris Henry Coffey
  >  Graham Weston
Viola Davis
  >  Gail Friedman
Clive Owen
  >  Will
Liana Liberato
  >  Annie
Zanny Laird
  >  Serena Edmonds
Jordan Trovillion
  >  Waitress
Yolanda Mendoza
  >  Tanya
Olivia Wickline
  >  Louise
Spencer Curnutt
  >  Peter
Aislinn DeButch
  >  Katie
Shenell Randall
  >  Alexa
Zoe Levin
  >  Brittany

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Trust (2010)
    Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2011 u 22:37

Trust (2010) 

* Povjerenje *

http://www.imdb.com/title/tt1529572/

Režija: David Schwimmer
Scenarij: Andy Bellin, Robert Festinger
Žanr: Drama, Triler
Država: USA
Jezik: Engleski
Trajanje: 106 min

Clive Owen ... Will Cameron
Catherine Keener ... Lynn Cameron
Liana Liberato ... Annie Cameron
Viola Davis ... Gail
Jason Clarke ... Doug Tate
Chris Henry Coffey ... Charlie / Graham Weston
Jordan Trovillion ... Waitress
Nicole Forester ... Susanna
Inga R. Wilson ... Aunt Nicole
Noah Crawford ... Tyler
Garrett Ryan ... Mark
Laura Niemi ... Susanna Weston

Film 'Trust' je mračna drama o razarajućem uticaju
online seksualnog progonitelja na jednu porodicu.
Roditelji 14-togodišnje djevojčice su šokirani otkrićem
da je ona žrtva odraslog muškarca koji je zadobio njeno
poverenje, predstavljajući se lažno kao tinejdžer na chatu.

NAGRADE:
2010: Chicago International Film Festival;
Liana Liberato, dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu

prevod uradila mm312

TITL

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2012 u 19:05
Originalno postovano od strane Rendgen Tehnicar Rendgen Tehnicar piše:

TRUST (2010)

Veoma dobar, "težak" i poučan film. Roditelji koji imaju decu (naročito kćerke) tinejdžere, trebali bi obavezno pogledati ovaj film.
Takođe bi trebali i narodni poslanici da odgledaju ovaj film, pa ne bi usvajali tako "smešne" i blage kazne za pedofile i seksualne manijake. Ocena filma 8/10.

P.S. Ja da sam vlast, takve umobolne pedofile bi vešao za jaja i to javno na trgu, da se vidi i zna, kako prolaze takve poremećene osobe.
    Siguran sam da bi se broj silovanja dece tada smanjio.

P.S.2. Ako AM urednici smatraju da sam bio suviše oštar i nepristojan u P.S. komentaru, nek ga obrišu.

Nije bilo silovanje u filmu vec su se povatali na pristanak devojcice.
 Scenario je umobolan od pocetka do kraja. 

Umobolno je napisano ponasanje devojcice koja mora da bude umno poremecena da bi imala onakve reakcije, posto nakon sto joj 101 lik kaze da je iskoriscena, ona i dalje sve dozivljava kao ljubav. Da bi cisto radi okoncanja filma ona promenila misljenje, ne jer je shvatila da je iskoriscena, vec jer je njen partner imao i druge. Fail iz faila u fail.

Sami ljudi su mi pricali svoja iskustva po pitanju ''internet fantasy upoznavanja'', posto misli lik da se dopisuje sa nekom odraslom devojkom, kad ga ono doceka dete osmi razred itd.
Da su propagirali pogubnost u ''age difference'' npr. devojka dvadeset a neka matora drtina od 40 pri cemu se oni ''vole'', pa bi imali nekog materijala. Ovako je film golo govno i komercijalno sranje.

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
Rendgen Tehnicar View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rendgen Tehnicar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2012 u 00:14
Originalno postovano od strane Kampfar Kampfar piše:

Nije bilo silovanje u filmu vec su se povatali na pristanak devojcice.
 Scenario je umobolan od pocetka do kraja. 
 Umobolno je napisano ponasanje devojcice koja mora da bude umno poremecena da bi imala onakve reakcije, posto nakon sto joj 101 lik kaze da je iskoriscena, ona i dalje sve dozivljava kao ljubav. Da bi cisto radi okoncanja filma ona promenila misljenje, ne jer je shvatila da je iskoriscena, vec jer je njen partner imao i druge. Fail iz faila u fail.
Sami ljudi su mi pricali svoja iskustva po pitanju ''internet fantasy upoznavanja'', posto misli lik da se dopisuje sa nekom odraslom devojkom, kad ga ono doceka dete osmi razred itd.
Da su propagirali pogubnost u ''age difference'' npr. devojka dvadeset a neka matora drtina od 40 pri cemu se oni ''vole'', pa bi imali nekog materijala. Ovako je film golo govno i komercijalno sranje.

Kampfar, stvar ukusa, meni se film veoma dopao, dobro je urađen. Tačno je što si rekao, devojčica nije silovana, već je dobrovoljno pristala, ali neko ko zavodi devojčice od 13-14 godina je nenormalni pedofil i zaslužuje najstrožiju kaznu, po mom nekom mišljenju.

Ažurirao Rendgen Tehnicar - 23.Prosinac/Dec.2012 u 00:14
Šta je najlepše na svetu? SLOBODA
Šta je najjače na svetu? LJUBAV
Šta je naoštrije na svetu? ISTINA
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2012 u 00:47
A koja je razlika kada neka ima 18, a lik 30-40-50? Isti k*** drugo pakovanje. Neki kreten jaše neku dok joj ne dođe iz dupeta u glavu, ako joj ikad uopšte i dođe.

Pravo na to gleda iz jedne perspektive, ali društvo je to koje sve diktira i sam čovek je uzrok.

Zrelost u razmisljanju, i ljudski instinkt često ne idu ruku pod ruku. Godine ne igraju ulogu, već prosto nečija ''znatiželja''. To što kreten od koliko god onde da već ima godina muva klinkice, to ne treba kriviti muvatora već bolesno društvo i standarde pod kojima se danas tera.
Gde je sad ono ''ljubav je slepa'' Dead ''ljubav ne bira godine'' Dead? Danas ne prepoznajem decu peti razred kada se našminkaju, a kamoli starije.
Po gradovima postoje ''Frizerski saloni za tinejdžere''
Ko se toga setio u dupe ga ljubim, jer mi kataklizme ne deluju strašno nad ovakvim i sličnim saznanjima.

Film je plitak, ne dotiče bukvalno ništa, i ne bi mogao da prođe ni kao dokumentarac jer ništa ne govori.
Klinka naletela na muvatora? Vauu, great story Sleepy
Deca se bre jašu danas sa 14-15 godina (medjusobno i sa starijima) i ne znaš dok ne zatrudne, tako da je ovo limunada.

Ažurirao Kampfar - 23.Prosinac/Dec.2012 u 00:50

Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2012 u 09:58
@Kampfar

Znači, tebi je OK da kreten od 20 godina pa nadalje siluje (da, siluje bez obzira na njen pristanak) dijete od 13 godina? Da li bi istu priču pričao da imaš kćerku od 13 godina koju je upravo kresnuo njen nastavnik od 40 godina? Ja bih mu presudio po kratkom postupku. Bez imalo dileme. I svakom istom umobolniku. Pristanak djeteta od 13 godina i djevojke od 18-20 na seksualni odnos nikako ne idu ruku pod ruku. Ako nešto nekoga tjera da proganja curice od 13-14 godina, a on je dvostruko stariji od njih, za to nije krivo društvo već njegov bolesni um. To što danas djeca stupaju u seksualne odnose u tim godinama ne daje nikome za pravo da to iskorištava. Uostalom, i prije se to radilo. Za te stvari možemo kriviti društvo, ali ne i za umobolnike.

P.S.
Da se nadovežem i na tvoju priču o internet upoznavanju. Tip od 40 godina ne može da skonta da priča sa djetetom od 14? Stvarno? Na kojem je on onda nivou? Ja radim u poslu gdje sam stalno u kontaktu sa djecom pa mi dolaze curice od 13-14 godina koje izgledaju puno starije, što zbog odjeće, frizure, šminke, ali to su djeca i ja ih nikako ne mogu drugačije posmatrati. Da li sam ja onda po tebi umobolan zbog mog razmišljanja ili je to tip koji bi s tom djecom "vodio ljubav" jer su one pristale na to? Recimo i da zaista postoji tip od 40 godina koji nije skontao da priča sa curicom od 14, i dogovori se s njom za sastanak i nađu se, kad ono na vratima dijete. Da li on treba ući u stan? Po tebi, da, jer je zaboga ona pristala na to. Kampfare, curice od 14 godina se zaljube i u svog omiljenog lika iz crtića, a kamoli u nekog dripca koji joj šapuću riječi o ljubavi i koječemu što one voli slušati.

Ažurirao Nameless One - 23.Prosinac/Dec.2012 u 10:10
What can change the nature of a man?

Na vrh
Rendgen Tehnicar View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rendgen Tehnicar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2012 u 12:05
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

@KampfarZnači, tebi je OK da kreten od 20 godina pa nadalje siluje (da, siluje bez obzira na njen pristanak) dijete od 13 godina? Da li bi istu priču pričao da imaš kćerku od 13 godina koju je upravo kresnuo njen nastavnik od 40 godina? Ja bih mu presudio po kratkom postupku. Bez imalo dileme. I svakom istom umobolniku. Pristanak djeteta od 13 godina i djevojke od 18-20 na seksualni odnos nikako ne idu ruku pod ruku. Ako nešto nekoga tjera da proganja curice od 13-14 godina, a on je dvostruko stariji od njih, za to nije krivo društvo već njegov bolesni um. To što danas djeca stupaju u seksualne odnose u tim godinama ne daje nikome za pravo da to iskorištava. Uostalom, i prije se to radilo. Za te stvari možemo kriviti društvo, ali ne i za umobolnike.P.S.Da se nadovežem i na tvoju priču o internet upoznavanju. Tip od 40 godina ne može da skonta da priča sa djetetom od 14? Stvarno? Na kojem je on onda nivou? Ja radim u poslu gdje sam stalno u kontaktu sa djecom pa mi dolaze curice od 13-14 godina koje izgledaju puno starije, što zbog odjeće, frizure, šminke, ali to su djeca i ja ih nikako ne mogu drugačije posmatrati. Da li sam ja onda po tebi umobolan zbog mog razmišljanja ili je to tip koji bi s tom djecom "vodio ljubav" jer su one pristale na to? Recimo i da zaista postoji tip od 40 godina koji nije skontao da priča sa curicom od 14, i dogovori se s njom za sastanak i nađu se, kad ono na vratima dijete. Da li on treba ući u stan? Po tebi, da, jer je zaboga ona pristala na to. Kampfare, curice od 14 godina se zaljube i u svog omiljenog lika iz crtića, a kamoli u nekog dripca koji joj šapuću riječi o ljubavi i koječemu što one voli slušati.

Nameless One, svaka ti je na mestu, k'o u Andrića Ive!!!
U potpunosti se slažem sa tobom. Svoje mišljenje sam već rekao u vezi tih bolesnih pedofila i seksualno izopačenih frikova, tako da sam završio više priču na ovu temu.
Šta je najlepše na svetu? SLOBODA
Šta je najjače na svetu? LJUBAV
Šta je naoštrije na svetu? ISTINA
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2012 u 14:38
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

@Kampfar

Znači, tebi je OK da kreten od 20 godina pa nadalje siluje (da, siluje bez obzira na njen pristanak) dijete od 13 godina? Da li bi istu priču pričao da imaš kćerku od 13 godina koju je upravo kresnuo njen nastavnik od 40 godina? Ja bih mu presudio po kratkom postupku. Bez imalo dileme. I svakom istom umobolniku. Pristanak djeteta od 13 godina i djevojke od 18-20 na seksualni odnos nikako ne idu ruku pod ruku. Ako nešto nekoga tjera da proganja curice od 13-14 godina, a on je dvostruko stariji od njih, za to nije krivo društvo već njegov bolesni um. To što danas djeca stupaju u seksualne odnose u tim godinama ne daje nikome za pravo da to iskorištava. Uostalom, i prije se to radilo. Za te stvari možemo kriviti društvo, ali ne i za umobolnike.

P.S.
Da se nadovežem i na tvoju priču o internet upoznavanju. Tip od 40 godina ne može da skonta da priča sa djetetom od 14? Stvarno? Na kojem je on onda nivou? Ja radim u poslu gdje sam stalno u kontaktu sa djecom pa mi dolaze curice od 13-14 godina koje izgledaju puno starije, što zbog odjeće, frizure, šminke, ali to su djeca i ja ih nikako ne mogu drugačije posmatrati. Da li sam ja onda po tebi umobolan zbog mog razmišljanja ili je to tip koji bi s tom djecom "vodio ljubav" jer su one pristale na to? Recimo i da zaista postoji tip od 40 godina koji nije skontao da priča sa curicom od 14, i dogovori se s njom za sastanak i nađu se, kad ono na vratima dijete. Da li on treba ući u stan? Po tebi, da, jer je zaboga ona pristala na to. Kampfare, curice od 14 godina se zaljube i u svog omiljenog lika iz crtića, a kamoli u nekog dripca koji joj šapuću riječi o ljubavi i koječemu što one voli slušati.

Ja pricam o razlici u godinama koja je pogubna. Ti pricas kako je strasno da neki od 40 navata devojcicu od 13-14, ali po tebi nije strasno ako ona ima 18, a lik i dalje 40, 30, 25 ili koliko god?
 Preispitaj bolje to malo. Sta je tebi tu merilo? Fiktivna punoletnost? U nekim zemljama se sa 21 postaje punoletan, pa ajde sad? Sta, teorija pade u vodu?
 Ili je to ono tipicno narodno pogresno shvatanje:
Ona 14, on 24 = Lose
Ona 18, on 28 = U pa to je manje strasno (A razlike nema)
 Evo ti primer: Dodje lik u teretanu skenjan sve (Ima 29 godina) i pitamo ga kako i sta je bilo, jer obicno je veseo?
A on kaze: Brate, ne mogu vise ovako. Zovem ja devojku da dodje na neku veceru, da gledamo neki film da se mazimo ovamo onamo, kad ona sve srecna kaze ''Ej, dobila sam peticu iz Biologije''! Clap
Ja sam 3 minuta gledao u jednu tacku posle toga...

Nepisano je pravilo da ''mladje devojke vole starije jer su zreliji''. Ko god da im je usadio to u glavu, bolje da se same streljaju. Tako da posavsi od toga, nagledao sam se mnogih veza i brakova gde ne znas je li zenska osoba cerka, zena ili sta vec... Ja licno ne podrzavam ni veze od 10 godina razlike, jer mislim da je to previse.

Ovde kod mene isto imas banglave dece, pa klinac koji mi se do pre 2 godine protinjao kroz noge kolicki je bio, pre par meseci je postao otac sa 16 godina, dok ona ima 15. Da li ti to govori nesto?

Meni je licno ispod casti da imam devojku mnogo mladju od sebe, jer sam se nagledao raznoraznih gadosti i fala Bogu jos od malih nogu ucio iz njih.  Da ti uzmes i da uskracujes dete (Musko ili Zensko), za nesto sto je ono zamislilo? (a u ovom slucaju je to neka starija budala) Pa to je kao da si ga napeo u pracku i jos vise doprineo necemu da se desi, jer kad nekom (bilo detetu ili coveku) nesto klikne u glavi, ispunice to po svaku cenu ako treba i u inat. Tako da roditelji mogu da saznaju na vreme ili ne moraju, uglavnom je potpuno svejedno, jer neke ''ustaljene drustvene procese'' ne mogu da iskrenu iz svoga toka.

I opet ponavljam, kada ti neko da pristanak, onda nema ni silovanja. Postoje razne starosne granice, situacije, itd. sa pravne strane koje tu mogu da se navedu, ali generalno u ovakvom slucaju nije. To da li ce neko da nahvata moje dete, i ja posle da isteram licnu pravdu to ni u kom slucaju ne resava nista do mog tada licnog primera. Da se to meni desi i da ti moju tragediju ispricas pred 30 klinaca, kod 29 na jedno uvo udje na drugo izadje.

A da, imaš finu kontradikciju gore. 
Kažeš kakav je to lik kada u 40 god. (ili 30 ili 50, potpuno svejedno) ne može da provali da li četuje sa devojčicom ili ženom, a posle kažeš kako ni ti sam ne možeš da provališ koliko neka klinka ima godina kada se namaže. Dead Ako se ta maže još kao klinka, sigurno ne zaostaje za nekim ''trendovima'', tako da preko neta mogu da te ubedim i da sam bernadinac ako hoću, a kamoli devojka od 30 tj. 15 god. 
Nekada te je bilo sramota da odeš i kupiš neki prljavi časopis ili nešto slično radi ''obrazovnog karaktera'', dok danas kucneš u google i eto ti sve što te zanima. Povedeš 3-4 razgovora sa 3-4 različita lika i uhodaš se bez problema, imao ti 7 ili 77 godina. 

Ažurirao Kampfar - 23.Prosinac/Dec.2012 u 15:58

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,221 sekundi.