Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Kingkiller Chronicle: The Name of the Wind (202?)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Kingkiller Chronicle: The Name of the Wind (202?)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Kingkiller Chronicle: The Name of the Wind (202?)
    Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2017 u 17:39
The Kingkiller Chronicle: The Name of the Wind (201?)

http://www.imdb.com/title/tt6291470/?ref_=fn_al_tt_2

"Krao sam kraljevne iz grobova uspavanih kraljeva. Spalio sam grad Trebon do temelja. Ubio zmaja. Proveo sam noć s Felurian i otišao zadržavši i zdrav razum i život. Izbacili su me sa Sveučilišta u dobi kad većinu tek primaju. Kročio sam noću putovima o kojima se drugi boje govoriti danju. Razgovarao sam s bogovima, ljubio žene i pisao pjesme od kojih putujućim sviračima naviru suze na oči. Zovem se Kvothe. Možda ste nekad čuli moje ime."

Priča o najvećem čarobnjaku svojeg doba koji je nestao s lica zemlje dok legende o njegovim pothvatima kruže i postaju sve nevjerojatnije. No jedan čovjek uvjeren je da može saznati istinu. Ljetopisac, putujući kroničar izgubljenog vremena i zaboravljenih zbivanja, uvjeren je da je nakon godina potrage utvrdio da je neupadljivi vlasnik zabitog konačišta Stanac zapravo čovjek koji jednom riječju može zazvati vjetar. Cijena njegove šutnje je priča, prava istinita priča o tome tko je ustvari Kvothe, odakle je došao i kako je postao strah i trepet zemalja Saveza.

Još nema nekih službenih podataka kada izlazi, ko glumi itd, dopunit će se, ali ovo se čeka najviše od svega među nama ljubiteljima fantazijeSmile

Prevod radi: Bambulasizivizdravgrin
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Svibanj/May.2019 u 20:08
nadam se da neće zaposliti onu dvojicu idiota da mi i ovu knjigu useruLOLLOL
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2019 u 06:44
Jedan od meni najbližih romana epske fantastike, po meni ne suviše filmičan, ko god i kako god pristupili ekranizaciji, ne mogu tek tako preneti najbitnije čari romana a to je sam Rothfussov stil pisanja.

Usput, i Patrick Rothfuss, poput Martina, ne završava svoj ep u roku tako da u najavi već možemo imati haos oko slobodnijeg/mimo autora nastavljanja serije od strane producenata i ko zna kakvih scenarista. No, videćemo.
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2019 u 08:51
Još nema nekih službenih podataka kada izlazi, ko glumi itd, dopunit će se, ali ovo se čeka najviše od svega među nama ljubiteljima fantazije
Naravno "Točak Vremena" ( The Wheel of Time")--- od JordanaApprove
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2019 u 08:56
Slažem se Puppetom u  svezi stila pisanja Rothfussa i filmičnosti. Mislim da je zato Jordan ko stvoren za novi GoT- 150 golemih bitaka i još toliko srednjih. Čarke se ne isplati brojati. Likova ima više no GoT, jerbo ima 12 knigaLOL+ je umro pa je čiča miča gotova priča ( završio Sanderson )- Pošto ga uspoređuju s Tolkienovim "Gospdarem prstenova",  ja bih dodao - Tolkien za odrasleCool
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2021 u 19:48
Originalno postovano od strane robin12345 robin12345 piše:

Slažem se Puppetom u  svezi stila pisanja Rothfussa i filmičnosti. Mislim da je zato Jordan ko stvoren za novi GoT- 150 golemih bitaka i još toliko srednjih. Čarke se ne isplati brojati. Likova ima više no GoT, jerbo ima 12 knigalol+ je umro pa je čiča miča gotova priča ( završio Sanderson )- Pošto ga uspoređuju s Tolkienovim "Gospdarem prstenova",  ja bih dodao - Tolkien za odraslecool

Nećeš mi verovati ali nisam još čitao Jordana, igrom slučaja mi do sada prosto nije došao do ruku. Mada ja i ne volim da započinjem te epopeje od 10ak knjiga ako nisam siguran da će mi svi nastavci biti dostupni a preko glave mi je više da nešto pročitam na srpskom, nastavak na engleskom, treći deo preslušam audio book... 😄😄

Izdavač (Laguna) je rasprodao većinu delova serijala, nema novih tiraža, po bibliotekama takođe fali pola...pokupovaću ih sve vremenom, polovne, pa polako. Sandersona (Put kraljeva, Reči blistavosti kakoveć) čitah doduše, video zašto je upravo on svojevremeno dobio zeleno svetlo da završi "Točak...", možda suviše herojska fantastika za moj ukus ( ta lik je poput boga) ali je vrhunski napisano, ne ispušta se iz ruku.

Rothfuss je postao poput Martina, piše rečenicu mesečno 😄, no valjda će ipak uskoro izaći nastavak. Ne znam šta se dešava sa razvojem serije...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,238 sekundi.