| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Fourth Kind (2009) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Fourth Kind (2009)Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 11:42 |
Susreti četvrte vrsteŽanr: Horor Scenario: Olatunde Osunsanmi (WIthIN, 2005.), Terry Robbins (WIthIN, 2005.) Režija: Olatunde Osunsanmi (WIthIN, 2005.) Glavne uloge: Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton Godina proizvodnje: 2009 Zemlja porekla: SAD Trajanje: 98 min There are four kinds of alien encounters. The fourth kind is abduction. Sinopsis: Godine 1972, uspostavljena je merna skala za susrete sa vanzemaljcima. Zapažanje NLO-a je bio bliski susret prve vrste, sakupljanje dokaza je bilo bliski susret druge vrste, a kontakt sa vanzemaljcima, naravno, bliski susret treće vrste. Sledeći nivo je bila otmica, i to bio bliski susret četvrte vrste. Ovaj susret je bilo najteže dokumentovati... sve do sada. Snimljen poput nijednog filma do sada, The Fourth Kind je provokativni triler čija je radnja smeštena u sadašnjem Nomeu, na Aljasci i gde svake godine - od 60-ih - nestaje određen broj ljudi. Uprkos višebrojnim istraživanjima od strane FBI-ja, istina nikada nije otkrivena. Ovde, u ovoj udaljenoj oblasti, psiholog dr. Abigail Tyler (Milla Jovovich) počinje sa terapijama pacijenata koji su pretrpeli traume i počinje da otkriva uznemiravajuće dokaze o vanzemaljskim otmicama. Koristeći se do sada neviđenih arhivskim snimcima, The Fourth Kind izlaže jeziva otkrića višebrojnih svedoka. Njihova svedočenja o posetama vanzemaljaca su uznemiravajuće identična, čija se validnost ispituje kroz ovaj film. Rezime: Iako pruža neke šokantne priče i snimke, The Fourth Kind je nespretno snimljen zbog čega bliski susreti deluju smešno. Trivija: - Prema promotivnim materijalima Universal studija, film je snimljen prema psihologu po imenu Abigail Tyler koja je ispitivala traumatizovane pacijente u Nomeu. Međutim, licencirana istražiteljka države Aljaska Jan Mays rekla je da ne može da pronađe nikakve podatke da je Abigail Tyler ikada obavljala bilo kakvu profesiju na Aljasci. Ron Adler, direktor Instituta za psihijatriju Aljaske, i Denise Dillard, predsednica Udruženja psihologa Aljaske rekli su da nikada nisu čuli za Abigail Tyler. Vebsajtovi za "Alaska Psychiatry Journal" i "Alaska News Archive" sa referencama o Tylerovoj kreirani su od strane producenata filma, ali ispostavilo se da su prevara kada je otkriveno da su registrovani samo mesec dana pre premijere filma, kao i kada je autorka jednog članka iz arhive izjavila da ga nikada nije napisala. - Izmišljeni intervjui u filmu (koji su predstavljani kao istiniti) razjarili su porodice pravih nestalih osoba u i okolini Nomea na Aljasci zbog trivijalizovanja njihovih gubitaka. Melanie Edwards, podpredsednica organizacije Kawerak (koja predstavlja plemenske ljude na Aljasci) opisala je film kao "bezosećajan prema porodicama ljudi koji su nestali u Nomeu tokom godina". Studio Universal odbio je da komentariše film sa tom organizacijom ili lokalnim novinarima. ![]() ![]() ![]() happynovisad.com Ažurirao bojan969 - 19.Veljaca/Feb.2014 u 20:26 |
|
![]() |
|
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 21:08 |
The Fourth Kind (Susreti četvrte vrste)Originalni
naslov: Žanr: Trajanje: Godina izdanja: Zemlja: Izdavač/Distributer: Linkovi: Uloge: Režija: Scenarij: Producent/i: SADRŽAJ FILMA: "1972.
godine donesene su mjere opreza kod susreta s vanzemaljcima. Otkriće
NLO-a naziva se susretom prve vrste. Prikupljanje dokaza poznato je kao
susret druge vrste. Kontakt s vanzemaljcima označava susret treće vrste.
Sljedeća faza, otmica, naziva se četvrtom vrstom.
Trenutno je najopasnije na Aljasci, gdje je iz godine u godinu znatan broj populacije proglašeno nestalima. Unatoč konstantnim istragama FBI-a, istina o njihovom nestanku nikad nije otkrivena. U ovoj usamljenoj regiji, psiholog Dr. Abigail Tyler počela je snimati seanse s traumatiziranim pacijentima i potpuno slučajno otkrivati neke od najuznemiravajućih dokaza alienskih otmica ikada. Film „The Fourth Kind“ bavi se zastrašujućim otkrićima svjedoka čija su svjedočanstva o otmicama gotovo identična do najsitnijih detalja, a u glavnoj ulozi pojavljuje se Milla Jovovich." Ažurirao bojan969 - 19.Veljaca/Feb.2014 u 20:22 |
|
![]() |
|
HeadBurn3r.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 21:34 |
|
Stavljeno na Download listu, nadam se da će vredeti...
|
|
![]() |
|
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 22:39 |
|
^^meni je jako dobar horor...
|
|
![]() |
|
HeadBurn3r.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2010 u 13:20 |
|
Čim su vanzemaljci tu mora bit nešto od njega...
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 01:30 |
|
Žanr: Horor Scenario: Olatunde Osunsanmi (WIthIN, 2005.), Terry Robbins (WIthIN, 2005.) Režija: Olatunde Osunsanmi (WIthIN, 2005.) Glavne uloge: Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton Godina proizvodnje: 2009 Zemlja porekla: SAD Trajanje: 98 min There are four kinds of alien encounters. The fourth kind is abduction. Sinopsis: Godine 1972, uspostavljena je merna skala za susrete sa vanzemaljcima. Zapažanje NLO-a je bio bliski susret prve vrste, sakupljanje dokaza je bilo bliski susret druge vrste, a kontakt sa vanzemaljcima, naravno, bliski susret treće vrste. Sledeći nivo je bila otmica, i to bio bliski susret četvrte vrste. Ovaj susret je bilo najteže dokumentovati... sve do sada. Snimljen poput nijednog filma do sada, The Fourth Kind je provokativni triler čija je radnja smeštena u sadašnjem Nomeu, na Aljasci i gde svake godine - od 60-ih - nestaje određen broj ljudi. Uprkos višebrojnim istraživanjima od strane FBI-ja, istina nikada nije otkrivena. Ovde, u ovoj udaljenoj oblasti, psiholog dr. Abigail Tyler (Milla Jovovich) počinje sa terapijama pacijenata koji su pretrpeli traume i počinje da otkriva uznemiravajuće dokaze o vanzemaljskim otmicama. Koristeći se do sada neviđenih arhivskim snimcima, The Fourth Kind izlaže jeziva otkrića višebrojnih svedoka. Njihova svedočenja o posetama vanzemaljaca su uznemiravajuće identična, čija se validnost ispituje kroz ovaj film. Rezime: Iako pruža neke šokantne priče i snimke, The Fourth Kind je nespretno snimljen zbog čega bliski susreti deluju smešno. Trivija: - Prema promotivnim materijalima Universal studija, film je snimljen prema psihologu po imenu Abigail Tyler koja je ispitivala traumatizovane pacijente u Nomeu. Međutim, licencirana istražiteljka države Aljaska Jan Mays rekla je da ne može da pronađe nikakve podatke da je Abigail Tyler ikada obavljala bilo kakvu profesiju na Aljasci. Ron Adler, direktor Instituta za psihijatriju Aljaske, i Denise Dillard, predsednica Udruženja psihologa Aljaske rekli su da nikada nisu čuli za Abigail Tyler. Vebsajtovi za "Alaska Psychiatry Journal" i "Alaska News Archive" sa referencama o Tylerovoj kreirani su od strane producenata filma, ali ispostavilo se da su prevara kada je otkriveno da su registrovani samo mesec dana pre premijere filma, kao i kada je autorka jednog članka iz arhive izjavila da ga nikada nije napisala. - Izmišljeni intervjui u filmu (koji su predstavljani kao istiniti) razjarili su porodice pravih nestalih osoba u i okolini Nomea na Aljasci zbog trivijalizovanja njihovih gubitaka. Melanie Edwards, podpredsednica organizacije Kawerak (koja predstavlja plemenske ljude na Aljasci) opisala je film kao "bezosećajan prema porodicama ljudi koji su nestali u Nomeu tokom godina". Studio Universal odbio je da komentariše film sa tom organizacijom ili lokalnim novinarima. ![]() ![]() |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 01:35 |
|
Predobar film,eto nemam sta reci,jer bilo sta drugo,ce otkriti neke delove iz filma.Ima jezivih scena,ne strasnih,nego jezivih.
|
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
buja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
12.11.1954. - 31.10.2011. Pridružen: 16.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Samobor Status: Offline Points: 511 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 08:24 |
|
Glavni problem je što nema jednog jedinog poštenog titla od pet postavljenih ovdje (+2 na engleskome, njih nisam provjeravao). Netko je to (Leon/Kayser Soze??? - jedini titl s potpisom) ubacio u valjda Google translator, pa onako s vrha popravio, a svi ostali nekritički to prenose i samo prilagođavaju pojedinim verzijama... s takvim prijevodom gledanje filma može samo frustrirati!!!!
|
|
|
buja
Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava! |
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 10:34 |
Pa posto sam gledao HD verziju,a nije bilo damaceg uskladjenog prevoda,ja sa gledao sa engleskim prvodom,tako da ne znam sta je problem sa nasim prevodom,a dok sam trazio tj.sredjivao prevod za HD verziju,video sam da ni jedan prevod nema prevedeno onih zadnjih 5 minuta filma. |
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 13:21 |
znači kolega svidio ti se,ma znao sam ..stvarno odličan film...![]() |
|
![]() |
|
buja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
12.11.1954. - 31.10.2011. Pridružen: 16.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Samobor Status: Offline Points: 511 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 14:54 |
|
Pa što nisi onda barem to sredio??
[/QUOTE]
Pa posto sam gledao HD verziju,a nije bilo damaceg uskladjenog prevoda,ja sa gledao sa engleskim prvodom,tako da ne znam sta je problem sa nasim prevodom,a dok sam trazio tj.sredjivao prevod za HD verziju,video sam da ni jedan prevod nema prevedeno onih zadnjih 5 minuta filma. [/QUOTE] |
|
|
buja
Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava! |
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 15:06 |
Pa posto sam gledao HD verziju,a nije bilo damaceg uskladjenog prevoda,ja sa gledao sa engleskim prvodom,tako da ne znam sta je problem sa nasim prevodom,a dok sam trazio tj.sredjivao prevod za HD verziju,video sam da ni jedan prevod nema prevedeno onih zadnjih 5 minuta filma. [/QUOTE] hm dobro pitanje,a u suštini,kako film završi i tu prevod završi,ali dok ide odjavna špica ima dobrih 5 minuta komentara raznih ljudi,koji su pričali priče (da sad ne bi spojlerisao) U suštini ništa ne košta to za film,jer nema direktnog uticaja na radnju. @outside pa naravno da mi se svideo,kad je dobar ![]() Ažurirao AcaN - 03.Ožujak/Mar.2010 u 15:07 |
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
HeadBurn3r.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 23:16 |
|
Ja ispravljam greške koliko toliko i ispravljam na srpski za ovu verziju DVDRip.XviD-DiAMOND.
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 23:18 |
mene cudi,sto niko nije preveo onih zadnjih 5 minuta.Ne znam da li je taj deo i bio,kad je isao bioskopski snimak,pa mozda i zbog toga niko nije ni preveo ili sta vece ? |
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
HeadBurn3r.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 23:20 |
|
Ne znam ja još na to nisam naišao.
Prevodioc nije potpisan, kada bi neko znao ko je da ga dodam? |
|
![]() |
|
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2010 u 00:06 |
|
ja koliko se sjećam nije bilo tih scena što acan govori,,ali nisam siguran..ja sam gledao u dvd scr verziji...
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2010 u 00:15 |
pa o tome govorim.Znaci to je razgovor koji se vodi,kad ide odjavna spica,pa do kraja(bukvalno),a kontam,da u bioskopskoj verziji odmah saseku,kad film stane i da je na toj verziji radjen prevod i kad je izasao rip,onda je samo korigovan |
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Online Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Svibanj/May.2025 u 12:47 |
|
Izvrstan film u svakom pogledu. Nestalo je oko 2000 ljudi tokom vise decenika u ovim podrucjima Amerike. Cak je FBI vodio godinama istragu bez ikakvog rezultata.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |