| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Cidade de Deus aka City of God (2002) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Cidade de Deus aka City of God (2002)Objavljeno: 19.Svibanj/May.2010 u 03:17 |
|
scenario: Paulo Lins, Bráulio Mantovani producenti: Andrea Barata Ribeiro, Mauricio Andrade Ramos, Walter Salles žanr: drama/krimi trajanje: 133 min proizvodnja: Brazil, 2002. ![]() Ono što je u filmu najlošije i jeste zaobilaženje ideološki veoma opasnog mesta: ima li u tom filmu ikoga vrednog naše pažnje? Kao i svi filmovi o bandama, kriminalcima, ubijanju i nasilju, harizma je uvek na strani tih i takvih junaka, a onaj koji je pošten i moralan, naprosto izgleda njanjavo. Ako se otvoreno suprotstavlja (kao Diane Keaton u pomenutom Kumu ), nervira i ostale aktere filma, a i publiku; ako samo beleži dogadaje, onda svojim „prica, a ne radi“-slabicstvom eksponira velicinu aktivnih negativaca i to opet stvara odredenu dozu mucnine kod gledalaca (cak i kad se radi o kontraverznom samo polu-negativcu kakav je John Houston u Eastwoodovom Beli lovac, crno srce . Da stvar bude gora, glavni junak i narator je novinski fotograf! Poznata je stvar koliko je i novinarsko i fotografsko zanimanje kompromitovano i koliko mediji profitiraju na ljudskoj nesreci i mogucim manipulacijama njome. Da ublaže stvar, autori su pricu pomerili u šezdesete i sedamdesete, kojima, navodno, tzv. sloboda medija lepše stoji. Takode, na pocetku i na kraju filma (koji, s kokoškom koja beži od klanja neverovatno podsecaju na kratki domaci film Malj Aleksandra Ilica) Meiralles i srpski (tj. portugalski) naglašava da i kada si deo zlikovaca i kada si njihov protivnik isto ti je – nastradaceš u delu Rija koji se zove Božji grad. TITLOVI Ažurirao icemaher - 03.Travanj/Apr.2013 u 17:15 |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Svibanj/May.2010 u 20:19 |
|
Odličan film. Definitivno MUST SEE. Ja sam se dugo predomišljao da li da ga pogleda i onda pogledam Tropa de Elite koji me je zalijepio za stolicu, i odlučim pogledati ovo remek djelo. Čista desetka
![]() |
|
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2011 u 00:02 |
|
Ovo je toliko dobar film da ja nemam adekvatan način da to iskažem.
|
|
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2011 u 13:27 |
|
Vrhunski filmovi, a isplati se pogledati i Tropa de Elite 2 i Cidade dos homens
|
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Uvijek u pravu. Pridružen: 29.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 2706 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2011 u 12:52 |
|
toliko dobar film, da mi se svidio iako ne volim ništa što nije na engleskom.
|
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Veljaca/Feb.2016 u 01:09 |
|
Nešto mi se potrefilo da u zadnje vreme svi filmovi koje sam odgledao su mi se svideli. Ni ovaj nije isključak.
![]() Preporuka za one koji ga nisu gledali, a ljubitelji su krimi-drame.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |