Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Star Trek (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Star Trek (2009)

Star Trek

Star Trek (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2009

Žanr:

akcija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

127 min

Režija:

J.J. Abrams

Scenarij:

Alex Kurtzman
, Roberto Orci
, Gene Roddenberry

Glavne uloge:

Winona Ryder
  >  Amanda Grayson
Leonard Nimoy
  >  Spock Prime
Ben Cross
  >  Sarek
Eric Bana
  >  Nero
John Cho
  >  Sulu
Bruce Greenwood
  >  Pike
Jennifer Morrison
  >  Winona Kirk
Rachel Nichols
  >  Gaila
Simon Pegg
  >  Scotty
Zachary Quinto
  >  Spock
Zoe Saldaña
  >  Uhura
Karl Urban
  >  Bones
Anton Yelchin
  >  Chekov
Chris Hemsworth
  >  George Kirk
Chris Pine
  >  Kirk

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Star Trek (2009)
    Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 20:28

Originalni naslov:

Star Trek

Žanr:
akcija, avantura, ZF

Trajanje:
126'

Godina izdanja:
2009.

Zemlja:
SAD / Njemačka

Izdavač/Distributer:
Paramount Pictures/Blitz

Linkovi:
službena stranica

Uloge:
John Cho, Ben Cross, Bruce Greenwood, Simon Pegg, Chris Pine, Zachary Quinto, Winona Ryder, Zoe Saldana, Karl Urban, Anton Yelchin, Eric Bana, Leonard Nimoy

Režija:
J.J. Abrams

Scenarij:
Roberto Orci, Alex Kurtzman

Producent/i:
J.J. Abrams, Damon Lindelof

Novi regruti moraju pronaći načina da zaustave zlo biće čija želja za osvetom prijeti čitavom čovječanstvu.

Sudbina galaksije leži u rukama žestokih rivala s različitih svjetova. Prvi je James Tiberius Kirk, delikventan i pustolovan dečko sa farme u Iowi, rođeni vođa u potrazi za ciljem u životu. Drugi je Spock, odrastao na planetu Vulkan, gdje je izopćenik zbog svoga polu-ljudskog podrijetla. Ono ga čini podložnim burnim emocijama bez kojih su Vulkanci odavno naučili živjeti, ali ga to ne priječi da postane genijalan i ustrajan student koji će postati prvi iz svoje vrste primljen u Akademiju Zvjezdane flote.

Kirk i Spock ne mogu biti veće suprotnosti. No, u svojom željama da saznaju tko su i što mogu ponuditi svijetu, oni kao kadeti na obuci postaju veliki suparnici. Sa svojim potpuno oprečnim stilovima – jedan potaknut vatrenom strašću, a drugi rigoroznom logikom – oni postaju prkosni i svadljivi suparnici koji daju sve od sebe ne bi li bili izabrani među odabranu skupinu koja će se pridružiti posadi 'U.S.S. Enterprisea', najmodernijeg svemirskog broda ikada sagrađenog.

'Zvjezdane staze', trailer

U svojoj povijesti, dužoj od četrdeset godina, koja je ostavila traga na više generacija, 'Zvjezdane staze' su postale ikona pop kulture kao jedina trajna priča koja objedinjuje strahopoštovanje te čudesnost i hrabru odrješitost ljudske težnje da dohvati zvijezde. Neizbrisivim početnim riječima originalne televizijske serije iz šezdesetih, 'Svemir, posljednja granica', pokrenut je niz putovanja kroz svemir koja su, kako prije tako i sada, slavila uzbuđenje pustolovine, istraživački duh i nagon za što nevjerojatnijom budućnošću punom mogućnosti.

Za režisera J.J. Abramsa ('Cloverfield', 'Nemoguća misija 3'), povratak na početak nakon više od šest televizijskih serija i deset cjelovečernjih filmova bio je jedini način kako iskoračiti u budućnost. Njegova vizija bila je doslovno početi iz početka, odnosno prikazati napredovanje Jamesa T. Kirka i Vulkanca Spocka kroz Akademiju Zvjezdane flote. Izrada scenarija povjerena je dokazanim hollywoodskim scenaristima, Robertu Orciju i Alexu Kurtzmanu koji su već imali prilike surađivati na filmovima kao što su 'Transformeri' i 'Nemoguća misija 3'.

Ovoga puta dogodila se jedna zanimljiva i neočekivana stvar na internet stranici Rotten Tomatoes. Ocjena koju su izrekli kritičari glasi maksimalnih 100%, dok su obični gledatelji film ocijenili s 69%. Opće mišljenje kaže kako je ovo jedna sjajna znanstveno-fantastična avantura koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a ovako tvrde pojedini mediji – 'Nove 'Zvjezdane staze' će warp brzinom transportirati u nirvanu sve obažavatelje ovog žanra.' (Variety), 'Spektakularne akcijske scene, hipnotički specijalni efekti, briljantna gluma te poznati i omiljeni likovi. Sve to, pa i više nudi ovaj izvrsni naslov.' (Hollywood Reporter).

filmski.net

Ažurirao luka0037 - 08.Ožujak/Mar.2010 u 20:33

Na vrh
Carick235 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Carick235 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2010 u 19:26
Film je premasio sva moja ocekivanja, pun je akcije i mnogo humora, a glumacka ekipa nije mogla da bude bolja tako da ga preporucujem svim ljubiteljima SF filmova!
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2010 u 18:08
Mene osobno ovaj film nije ni malo oduševio.
Solidan akcijski SF, ali ništa više od toga.
Niti sama priča, niti glumci nisu mi nešto posebno.
Daleko od toga da je film gubljenje vremena, isplati ga se pogledati, pogotovo za one koji su ljubitelji ovog žanra odnosno ove tematike, što ja osobno nisam.

Ocjena - 6.5(10).
Na vrh
asvalttina View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Ožujak/Mar.2010 u 04:20
meni je super ali kad je star trek u pitanju ja ne mogu biti objektivna  
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Ožujak/Mar.2010 u 10:47

Originalno postovano od strane asvalttina asvalttina piše:

meni je super ali kad je star trek u pitanju ja ne mogu biti objektivna  
+1
live long and prosper
Na vrh
DzonDon View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DzonDon Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2021 u 20:40
Dobar film, priča solidna. Nisam one ranije gledao jer sam čitao na netu da nije neophodno, tako da nakon samo ovog dela mogu reći da mi se dopao.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.