| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Shutter Island (2010) |
Odgovori
|
Stranica <1234 5> |
| Korisnik | |||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 14:07 |
||
|
Svidio mi se film, vrlo dobar triler, nikako horor.
Leonardo je posao odradio sasvim ok po meni, makar se moglo naći i boljih rješenja za ovu ulogu. Priča odlična, i sve zanimljivija kako se film bližio kraju. Slažem se da je film malo previše razdužen, s nepotrebnim i dosadnijim scenama, ali ok. Rasplet filma mi se svidio, ali ne i sam kraj filma, kao što kaže kolega "otvoreni kraj". Svakako preporuka, iako nije film u potpunosti originalan, nije niti daleko od toga, po meni. ![]() Ocjena - 8(10). |
|||
![]() |
|||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 18:59 |
||
|
A zašto vi mislite da je kraj "otvoren"?
Poslednje rečenice: -Znaš, ovo mjesto me tjera da se zapitam... -Da, što to, šefe? -Što bi bilo gore? Živjeti kao čudovište ili umrijeti kao dobar čovjek? Mislim da je ovde itekako jasno šta je hteo i šta će biti i da je definitivno stavljena tačka. |
|||
|
|||
![]() |
|||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 19:28 |
||
|
vi sa spojlerima, bi trebali te delove text-a, malo da potamnite. Hteo čiitati ili ne, kad ovako stoji, prilikom listanja, mora i nešto za oko da padne. Tako da nije fora!
|
|||
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|||
![]() |
|||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 19:34 |
||
Upravo tako. Sve je rekao s time, samo treba znati dobro pročitati. |
|||
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|||
![]() |
|||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 19:37 |
||
Cela tema u vezi sa ovim filmom je spoiler. Ni slovo se ne može reći a da ne bude SPOLER, tako da onaj ko nije gledao film ne treba ni reč odavde da pročita!!
Pročitati ono što je napisano ![]() . Odličan prevod kolega!!!![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 19:42 |
||
Pročitati ono što je napisano ![]() . Odličan prevod kolega!!!![]() [/QUOTE] Pa jeste, nije samo odgledati film, nego je bit da i probaš shvatiti što autor želi reći time. Nekad je jasno i očigledno, a nekad te malo natjera na razmišljanje... HVALA
|
|||
|
|||
![]() |
|||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 19:42 |
||
slažem se,e više se bojim čitati,kad svugdje ti spoileri..,htjeo sam vidjeti jel se ljudima svidio film ili nije,a ovdje sve puno spoilera tako da više u ovu temu ne ulazim,dok ne pogledam film...a i dnevnik gledanja filmova više nije siguran,i tamo se spoileri pišu na veliko, ... |
|||
![]() |
|||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 19:46 |
||
da, zeznuto je to... ni ja ne volim kad mi ispričaju film, a ovdje je još gore jer je takav koji nije zanimljiv ako znaš unaprijed...
|
|||
|
|||
![]() |
|||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 20:40 |
||
|
ja obozavam spojlere, zelim da znam koji film o cemu je, sta je, kako je, i to od ljudi koji su pogledali film a ne one marketing trikove od 3-15 sek.
Obavezno cu pogledati ovaj film u dani koji slede, bas da vidim kako je to L. Di K. odglumio namurtenu i bledu facu uz doze ocajnosti i umora od rata.
Ocekujem dobru komediju. Ažurirao prijatel-MKD - 21.Ožujak/Mar.2010 u 20:43 |
|||
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|||
![]() |
|||
Coolrunner
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 21:23 |
||
|
Ja i dalje vidim kraj kao otvoren, jbg.
|
|||
![]() |
|||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 21:35 |
||
Dobro, onda ga zatvori i nećeš više imat briga... ![]() Ili ćemo popričat sa Scorseseom da učini nešto po tom pitanju...
|
|||
|
|||
![]() |
|||
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2007 Lokacija: Hrvatska/Klc Status: Offline Points: 1318 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 21:51 |
||
+1
barem da se zatamne rečenice,onda ok...
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2010 u 02:17 |
||
|
A ljudi, ja sam napisao u svom postu:
Kao i koleginica CSInvestigator. Nakon toga slede replike i replike na replike. Pogađate šta ima u njima... Žao mi je ako sam/smo nekom pokvario uživanje u gledanju filma. |
|||
|
|||
![]() |
|||
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2010 u 03:35 |
||
|
dajte bre sta se tripujete sa tim spojlerima meni ne smeta kad mi neko isprica film ,cak sta vise taman mi pomogne da na neke delove obratim vecu paznju |
|||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2010 u 04:03 |
||
da ti si upozorio,i tvoj tekst nisam ni čitao jer si napisao da sadrži spoilere,,ovo sam pročitao,vezano za kraj filma,ali eto već sam zaboravio tako da nemam pojma o čemu se radi ..nema potrebe za isprike,nego samo ovaj film dugo čekam,a film je takav da je najbolje da ništa ne znaš prije gledanja,jer tako je zanimljivije...![]() |
|||
![]() |
|||
asvalttina
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2743 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2010 u 09:05 |
||
|
pogledala sam ga i ja. od mene 8/10
ima spojlera nisam se mogla uziviti previse u film zbog leonarda - ista stvar kao i s elijahom u oxford murders. slazem se s darijem, ova uloga nije za njega ni pod razno jer smatram da se psihicki problemi, od bolesti do trauma iz stvarnog zivota manifestiraju na fizickom izgledu osobe i da je to neizbjezno i kak onda da leonarda prihvatim kao takvog s tim njegovim lookom. A sto se tice kraja i cijelog filma, mozda sam ja to krivo shvatila ali po meni nije otvoren, recenica + na kraju scena kad onaj doktor nosi siljak + zadnja scena - svjetionik. |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Coolrunner
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2010 u 15:32 |
||
|
Nasao sam veoma zanimljivu kritiku na netu.
Spoiler: Iako je načinjen svaki pokušaj da se ne otkriju činjenice u ovoj recenziji, teško je pružiti jasnu diskusiju o Shutter Island bez odavanja nečega, tako da se čitaoci upozoravaju. Međutim, ukoliko ste pročitali knjigu, nema razloga da se zaustavite ovde...
Šta nije u redu sa Shutter Island? Ovo je pitanje koje se nameće još otkako je studio Paramount Pictures odlučio da pomeri premijeru trilera iz ugodne pred-Oskarovske pozicije u februarsku "pustoš". Ispostavilo se da ništa nije u redu - osim što možda nije materijal vredan Oskara. Kao jedan atmosferičan triler, ovaj film voli da se poigrava sa percepcijama publike i snimljen je sa toliko kompetentnosti da se izdiže iz linearne priče koja je poslužila kao osnova za roman Dennisa Lehanea. Jačina filma, kao i same knjige, leži u tome što gledalac nikada nije opušten sa onim što gleda. A to je zato što je Shutter Island predstavljen iz perspektive nepouzdanog naratora i, kao u takvom, linija između fantazije i realnosti često je toliko zamućena da je lako izgubiti se u pokušaju razlučivanja šta je realno a šta ne. Može se čak reći da je film toliko opterećen pristupom da ne uspeva da se poveže na emotivnom nivou. Shutter Island ukazuje na neke veoma moćne i uznemiravajuće koncepte, ali, uprkos efektivnim performansama glavnih glumaca, psihološki uticaj filma je minimalan. Godina je 1954, Hladni rat je u jeku, prateća paranoja je u porastu, a crna magija nacističke Nemačke još uvek nije u potpunosti uklonjena. Mesto je ostrvo Shutter, zabit u blizini obale Nove Engleske. Na ostrvu se nalazi bolnica Ashecliffe, azil za mentalno obolele kriminalce. Obezbeđeniji od Alkatraza, ostrvo Shutter garantuje da je jedini način da se izađe ili zvanično puštanje na slobodu ili kao žrtva mora i stena koje ga okružuju. Federalni maršal Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) i njegov novi partner Chuck Aule (Mark Ruffalo), dolaze jednog jesenjeg dana da istraže slučaj zatvorenice Rachel Solando (Emily Mortimer) koja je nestala bez traga. Njeni lekari, Cawley (Ben Kingsley) i Naehring (Max von Sydow), nisu raspoloženi za saradnju, a njihova nezainteresovanost povećava sumnje kod Teddyja da nije sve tako kao što izgleda. Tragovi ga navode na zaključak da on ne istražuje samo nestanak jedne žene, već da je naišao na eksperiment iz Nemačke koji se koristi za razvoj savršenih "Hladnih ratnika". Iz striktno narativne tačke gledišta, Shutter Island predstavlja odraz svog izvornog materijala. Film nije ni nalik skorijim Lehaneovim adaptacijama, Mystic River i Gone, Baby, Gone, jer je više gotski, atmosferičan i odvojen od realnosti moderne tragedije. Pozicija istorijskog filma omogućava Scorseseovoj stilizovanoj perspektivi da bude efektivna. On doslovno pozajmljuje elemente iz noir filma i uobičajenog horora, što nas podseća pristupu koji je imao Stanley Kubrick kada je snimao The Shining. Malo je verovatno da bi neki drugi reditelj snimio Shutter Island na isti način. Mesto je lik. Olujno vreme je lik. Čak je i glasna muzika lik. Problem u filmu jeste taj što su centralne tragedije Teddyjevog lika emotivno neme. One počinju (u flešbekovima) sa njegovom reakcijom na koncentracioni kamp u Dahau gde stiže kao član oslobodilačkih snaga i nastavljaju se sa skorijim događajem: smrću njegove žene Dolores (Michelle Williams) u požaru. On je izmučen i progonjen čovek, i te stvari samo počinju da otkrivaju demone koji zaposedaju njegovu dušu. Ipak, možda zbog strukture koja zahteva to, Scorsese čuva gledaoca na distanci i mi posmatramo Teddyja bez saosećanja. Mi shvatamo njegov bol, ali ne doživljavamo ga kao on. I pored sve veštine kojom je Shutter Island snimljen u odnosu na Mystic River i Gone, Baby, Gone, njegov emotivni udar je minimalan. DiCaprio, koji je postao Scorseseov omiljeni glumac u post-DeNiro eri, pruža još jednu jaku i zrelu ulogu. Odmah po Titanic-u, DiCaprio je dopustio sebi da zaradi malo na talasu uspeha, ali, tokom godina, gravitirao je ka prestižnim projektima i radu sa uvaženim rediteljima (Scorsese, Christopher Nolan, Sam Mendes, Edward Zwick). Da je Shutter Island zadržao svoju prvobitnu premijeru za kraj 2009, DiCaprio bi se sada nalazio u trci za Oskara. Tu je i snažna podrška u vidu filmskih legendi Bena Kingsleyja i Maxa von Sydowa, koji opravdavaju svoju dobru reputaciju. Mark Ruffalo je pomalo neprimetan, ali njegov lik ni nema puno šta da radi. Ostatak glumačke ekipe čine priznati glumci: Emily Mortimer, Patricia Clarkson, Jackie Earle Haley, Ted Levine, John Carroll Lynch, Elias Koteas. (Uprkos dugotrajnim glasinama na Internetu, DeNiro se ne pojavljuje u filmu.) Shutter Island je zadovoljavajuć za razliku od većine februarskih filmova. Poput svih čvrstih trilera, okupira pažnju i izaziva um. Ipak, lako je razumeti nevoljkost Paramount-a da održi premijeru filma u pik Oskarovske sezone jer nije u potpunosti film kalibra za nagradu. Shutter Island je zanimljiv zbog načina na koji je Scorsese pristupio materijalu, ali na kraju nije ništa više do dobro osmišljenog žanrovskog filma. Pošto je skinuo sa sebe teret očekivanja od Oskara, možda će Shutter Island naći odjek kod publike koja Scorsesea smatra previše "umetničkim". Na kraju svega, ova produkcija se može opisati sa mnogo imena, ali pretenciozno nije među njima. Ažurirao Coolrunner - 22.Ožujak/Mar.2010 u 15:34 |
|||
![]() |
|||
Autoportert
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 13.Ožujak/Mar.2010 Lokacija: ! Status: Offline Points: 36 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 21:15 |
||
|
Pogledao sam Film Shutter Island. Martin Skorseze je ličnost koja je "napravila" djelo i film koji je po mom mišljenju i doživljaju meni najbolji i najbliži uradak u mediju filma! To je bilo prije 34 godine, daleke 1976.godine. Riječ je o Taksisti. Cijenim Vaša mišljenja vezana uz ovaj film, i pročitao sam šta ste napisali. Drago mi je što bar ovaj film nije uletio u histeriju kao neki nedavni naslovi, primjerice Avatar i sl. Sto se tiče analize i kritike, nevjerovatna je opčinjenost ljudi da se toliko duboko bacaju u analizu, teorije, vrednovanja, ali to je i razumljivo i normalno jer to su naše mogućnosti zašto to ne iskoristiti.
Sve je stvar ličnog doživljaja pojedinca na film, da li je Leonardo di Kaprio prava osoba za Skorsezeovu ulogu, ili neki drugi glumac, da li mora imati izmorenije tijelo i lice kao neko ko ima traumu pa mu se, to tako manifestira, ili ipak blago i nevino lice odaje u takvoj atmosferi bolji utisak shizofrenije, ludosti itd. Skorseze je taj koji je odabrao to što je odabrao i što smo vidjeli, i to je njegov pristup filmu. Postoje neke objektivne stvari koje se mogu iznjeti kao zaključci, kritike, tehnološko-tehničke prirode u filmu, kamere, snimanje, montaža,ono što ste rekli za trajanje i pojedine scene, ali sve ostalo se događa u našoj glavi, i kako ce mo doživiti film. Meni je lično di Kaprio bolji za ovu ulogu od recimo Nikolsona koji je imao izvrsne nastupe u nekim "psiho-likovima"(Meni iskreno Nikolson nikako ne leži kao pojava u filmu, u filmovima koji nisu vezani uz navedene "psiho-likove", a koje je odlično odigrao, no nije mi za ulogu koju je imao di Kaprio u Shutter Island-u). Ali to je moje viđenje,i to vrijedi samo za mene,i ne vrijedi ni za Asvaltinu, niti za Darije, koji imaju naravno svoje vidjenje koje vrijedi samo za njih.
Preporučujem da se pogleda film Shutter Island , uz želju da Martin Skorzeze do kraja svoje bogate karijere napravi još barem jedno antologijsko djelo sa Robert de Nirom u vodećoj ulozi,i da taj uradak prodrma malo filmski svijet!
Ažurirao Autoportert - 23.Ožujak/Mar.2010 u 21:17 |
|||
![]() |
|||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2010 u 23:21 |
||
|
Prvo, moram da kažem svima kojima spojleri smetaju da sam ja bila pametna i čim je šef prvi put rekao da sledi spojler izašla sam iz teme i odlučila da ne ulazim u nju dok ne pogledam film, jer mi je bilo jasno u kom smeru će diskusija da teče.
Onima kojima spojleri ne smetaju moram reći da, kad su ovakvi filmovi u pitanju, ne treba da znate ništa o filmu da bi ste ga u potpunosti doživeli ![]() Svima koji su spojlerisali moram reći "niste fer", jer bez obzira na sve, pravilo je da se spojleri pišu sivim slovima ![]() E sad o filmu: Film mi je odličan. Konačo triler po mom ukusu ![]() (onima koji nisu gledali ne preporučujem da dalje čitaju - što manje informacija, veće uživanje )Moram se složiti sa Darijem i Tinom da Kaprio (iako je fenomenalno izneo ulogu) ne bi bio ni moj prvi izbor. Ne bi ni Nikolson(trenutno nemam ni ideju ko bi bio bolji), ali definitivno bih odabrala nekoga sa tvrđom facom. No, već sam rekla, Leo se (po mom mišljenju) fenomenalno izborio sa ulogom i nije mi umanjio kvalitet ni lika ni filma. Takođe, kao i ostali i ja navodim da ima malo praznih hodova, ali nekako smatram da su bili potrebni da nam daju vremena da posložimo kockice u glavi (nisam ih koristila, već sam zaustavljala kada sam išla po vodu )Kao veliki obožavalac filma "Blistavi um" moram priznati da sam vrlo brzo uskočila u igru i sve vreme sam uživala u pretpostavljanju. Ono što je najbitnije, nisu me ni malo razočarali po pitanju komplikovanja priče. U jednom momentu bih ruku u vatru stavila za neku pretpostavku, a posle 10 min se baš i ne bih kladila u to, već bih je bar malo korigovala, pa još malo....a sve to je upravo razlog zašto volim ovakve filmove. 1000% spojler(ko nije gledao film molim da ne čita, jer pišem o najbitnijim začkoljicama) (to da je on pacijent počela sam sumnjati od prvog aspirina ali sam bila 100% sigurna tek kada su pokisli, pa im dali drugu odeću i jedine cigarete koje imaju na ostrvu - tad sam odmah i posumnjala da je njegov partner ustvari doktor koji je navodno otišao na GO.... no, ona devojčica na zgarištu me zbunjivala dok nije prvi put dobila boju i pogledala ga, a potom kad joj je on u snu govorio da "nije stigao na vreme" bila sam 1000% sigurna da je ona njegova kćerka. E sad,mozak mi je malo preskako kad mu se žena počela pojavljivati u halucinacijama sa mokrom kosom, a potom i u svakoj sledećoj; povezala sam da ipak nije umrla u požaru, već da njena smrt ima veze sa vodom. No, dok nisam povezala priču o devojčici nisam kontala ni zašto joj je mokra kosa. Kad sam rešila jedno, bilo je jasno i drugo Ipak, nisam povezala da je imao 3 dece, tj da je ona priča o troje udavljene dece "njegova priča" već sam mislila da su imali samo devojčicu i da se žena udavila sa njom...naravno, nisam uopšte mislila da je žena bila bolesna i da je ona udavila, već sam mislila da ih je neko udavio)Što se tiče samog kraja, iako volim filmove i sa otvorenim krajem, moram se složiti sa šefom i nešicom da kraj jasno određen. I ne samo da je određen, smatram da je savršen ![]() Kao jagoda na šlagu na torti! Sve u svemu, jako mi je drago što sam gledala ovaj film! Što više razmišljam o njemu i detaljima sve mi se više sviđa ![]() |
|||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|||
![]() |
|||
Coolrunner
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2010 u 23:38 |
||
Slazem se u potpunosti. Samo bih dodao da, sto se mene licno tice, u ovoj vrsti psiho-petljancije film Dezurni krivci definitivno zauzima prvo mesto.
|
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
Stranica <1234 5> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |