Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Resting Place (1986)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Resting Place (1986)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Resting Place (1986)
    Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2012 u 14:56

Resting Place

(1986)

* Mjesto za počinak * 

http://www.imdb.com/title/tt0091844/

Režija: John Korty
Scenarij: Walter Halsey Davis
Žanr: Drama
Država: USA
Jezik: Engleski
Trajanje: 100 min

Richard Bradford ... Gen. Willard P. Hauer
John Lithgow ... Maj. Kendall Laird
Richard Brooks ... Booker T. Douglas
Morgan Freeman ... Luther Johnson
John Philbin ... Bradford Erskine
CCH Pounder ... Ada Johnson
G.D. Spradlin ... Sam Jennings
Brian Tarantina ... Sp4 Beyer
M. Emmet Walsh ... Sarge

Misteriozna smrt mladog američkog oficira postaje predmetom istrage.

Bojnik američke vojske Kendall Laird (J. Lithgow) 15. veljače 1972. godine vlakom stiže
u provincijski gradić Rockville u Georgiji. On treba predati tijelo poginulog vojnika
Dwighta Johnsona njegovim roditeljima Lutheru(M. Freeman) i Adi (CCH Pounder), te se
pobrinuti da bude sahranjen uz sve vojne počasti na mjesnom groblju.
Rockville je zatvorena i vrlo konzervativna sredina u kojoj je rasizam itekako prisutan,
i u kojoj se šerif (M. Hetfield) i gradska uprava otvoreno suprotstavljaju mogućnosti
da Dwight bude sahranjen na bjelačkom groblju.
Ne pomažu činjenice da je mladić poginuo herojskom smrću, da se nekad školovao
na West Pointu te da njegovi kolege Merwyn Oliver (T. West), Booker T. Douglas (R. Brooks),
Porter (B. Herron) o njemu imaju samo riječi hvale.Jedini koji staju na Kendallovu stranu
i snažno se suprotstavljaju rasizmu su energična Eudora McAlister (F. Sternhagen) i izdavač
gradskih novina Sam Jennings (G. D. Spradlin). Dok pokušava udobrovoljiti mještane i
privoljeti ih da omoguće dostojnu Dwightovu sahranu, Kendall upoznaje Luthera i Adu,
nekad ponosne ljude koje je sinova smrt potpuno izmijenila.
Nakon što u razgovorima s Oliverom, Douglasom i drugim Dwightovim suborcima otkrije
da oni o pokojniku i njegovoj pogibiji govore identičnim riječima i frazama, Kendall iznenađen
zaključi da bi mladićeva smrt mogla kriti i neke neugodne detalje.

Nominirana za prestižnu nagradu Emmy u kategoriji najbolje režije, izvrsna TV drama cijenjenog
dokumentarista i uglavnom TV redatelja Johna Kortyja (Breaking the Habit, Riverrun, Silence,
Oliver´s Story, Twice Upon a Time), 1978. godine nagrađenog Oscarom za dokumentarac
Who Are the DeBolts? And Where Did They Get Nineteen Kids?, tematski je intrigantno, emotivno,
tjeskobno i iznimno angažirano ostvarenje koje nekim elementima zapleta podsjeća na remek-djelo
"Loš dan u Black Rocku" Johna Sturgessa.

TITL

izvor:inter.okr.

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,125 sekundi.