| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Rebecca (1997) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Rebecca (1997)Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2013 u 23:24 |
|
Rebecca (1997) ![]() IMDb Režija: Jim O'Brien Scenarij: Arthur Hopcraft, prema romanu Daphne Du Maurier Žanr: Drama, Misterij, Romansa Jezik: Engleski Država: Velika Britanija, Njemačka Trajanje: 190 min Charles Dance ... Maxim de Winter Diana Rigg ... Mrs. Danvers Geraldine James ... Beatrice Jean Anderson ... Grandma Emilia Fox ... The Second Mrs. de Winter Faye Dunaway ... Mrs. Van Hopper Jonathan Cake ... Jack Favell Tom Chadbon ... Frank Crawley Denis Lill ... Giles John Branwell ... Ben Lucy Cohu ... Rebecca John Horsley ... Frith Jonathan Stokes ... Robert Kelly Reilly ... Clarice Film je baziran na gotik romanu 'Rebecca' spisateljice Daphne Du Maurier i klasična je priča o ljubavi i mržnji. Nakon tragične smrti svoje prelepe, šarmatne i opšte omiljene supruge Rebeke, Maksim de Vinter uzima za ženu neuglednu, stidljivu, povučenu mladu devojku iz nižeg društvenog sloja. Nova supruga je sušta suprotnost Rebeki. De Vinter dovodi novu suprugu na svoje veliko imanje Menderli. U početku je svi primaju sa velikim iznenađenjem i nepoverenjem, ali ubrzo uviđajaju da je nova supruga dobra, plemenita i požrtvovana. I rođaci i posluga je prihvataju prijateljski. Jedni neprijatelj joj je domaćica imanja gospođa Denvers, koja obožava pokojnu Rebeku koju zna od najranijeg detinjstva i čijom udajom se i ona doselila u Menderli. Gđa Denvers dovodi novu suprugu u niz neprijatnih situacija ni sama ne znajući koliku štetu nanosi svima njima pa i sebi, što dovodi do tragičnog kraja njenog života ali i propast imanja Menderli. Poznatija verzija ekranizacije romana je 'Rebecca (1940)' koju je režirao Alfred Hitchcock i jedini je njegov film koji je nagrađen Oskarom. Prevod je najavila Marijana T izvor:inter.okr. Ažurirao Kneginja - 08.Rujan/Sep.2013 u 20:17 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2013 u 00:58 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |