Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - MKVToolnix 5.4.0 - uputstva
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

MKVToolnix 5.4.0 - uputstva

Odgovori Odgovori Stranica  <1234 6>
Korisnik
Poruka
realpetko View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj realpetko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 08:06
Nema na čemu, draga koleginice drugari
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 11:11
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Ljudi moji, imam neke koncerte u mkv formatu - svaki ima oko 7 GB, hoću da ih narežem, ali mi treba preporuka za neki program kojim mogu da podelim video na 2 dela da bi stalo na dvd... Tongue

Kupi disk od 8 giga LOL

Ažurirao bojanadj - 30.Svibanj/May.2012 u 11:11
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 16:27
Lako ja kupim disk, ali čime da narežem? LOL
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 18:59
Prebačeni postovi, već imamo temu za to.
Pa narezi režačem(ma da se ne isplati uopšte)? Nećeš valjda iglomLOL
Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 19:57
A kako da skinem titl koji je zalepljen, a nema ga u editu, tj ima samo film tj video i zvuk?
Skidao sam titl bez problema do sada, ali kako ovo da resim?
bolje golub na grani, no guska u krevetu
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 20:33
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Prebačeni postovi, već imamo temu za to.
Pa narezi režačem(ma da se ne isplati uopšte)? Nećeš valjda iglomLOL

Nije mi ni palo na pamet da tražim ovde u uputstvima LOL Ma rezaću iglom i kamenom LOL
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 22:07
Originalno postovano od strane sipa sipa piše:

A kako da skinem titl koji je zalepljen, a nema ga u editu, tj ima samo film tj video i zvuk?

Ako je stvarno nalepljen, samo pomoću SubRip 105b4, uz dosta muke, truda i nekoliko sati rada.
Našao sam jedan program koji kao automatski to može, ma nema šanse, samo pešaka.

Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Svibanj/May.2012 u 15:07
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Originalno postovano od strane sipa sipa piše:

Ako je stvarno nalepljen, samo pomoću SubRip 105b4, uz dosta muke, truda i nekoliko sati rada.
Našao sam jedan program koji kao automatski to može, ma nema šanse, samo pešaka.

Mislio sam kako da ga uklonim, a ne da skinem da bi imao srt ili sub. Jer kad otvorim mkv merge i uvucem film, tamo ima video i audio zapis, nema titla. Medjutim kad pustim film da gledam onda ima titla i smeta mi kad gledam film preko plejera na tv. Kako taj titl da uklonim?
bolje golub na grani, no guska u krevetu
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Svibanj/May.2012 u 17:09
Nismo se onda razumeli. Jedino što mi u tom slučaju pada na pamet je da je taj mkv pravljen
od avi fajla u koji je implementiran titl. Probaj da izvučeš audio/video stream iz mkv-a i sa
MediaInfo pogledaj da li je to stvarno slučaj, tj. da li imaš tri streama u fajlu: video, audio i
na kraju titl.
Ako je to slučaj, možeš da ga ubaciš u VirtualDub i prosto ga sa "Direct stream copy..." kako
za video, tako i za audio (pretpostavljam da je audio AC3, u najgorem slučaju mp3, ako je
AAC biće problema) sačuvaš kao novi avi fajl, što će izbaciti stream za titl.
Zatim sa MKVMerge opet vratiš u mkv kontejner.

Nadam se da će ti ovo pomoći, lakše bi bilo kad bih imao taj tvoj mkv.

Na vrh
enad View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj enad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2012 u 13:20
Može jedno pitanjce u vezi  "subtitle charset" u mkvmerge. Inace koristim windows-1250. Zanima me da li je  CP-1250 i ISO 8859-2 isto što i windows-1250? I koje je najbolji charset koristiti za hrv i serb tilove?
http://www.spill.com/
Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2012 u 23:05
Zdravo svima!

Čitala sam temu od samog početka, nešto detaljno, nešto površno i ako smem postavila bih nekoliko pitanja:

1. Mogu li da nalepim titl na film mkv formata veličine 5,46gb, a da on ne izgubi na kvalitetu?
2. Koji na kraju program preporučujete za to?
3. Koliko bi okvirno lepljenje na ovakav jedan film trajalo? Nije bitno i ako traje nekoliko sati ako će program to da odradi. Pitam iz radoznalosti. Imam komp star 3 godine, nije krš, a nije ni nabudžen za igrice. Neka sredina.

4. Ne mogu da skinem Darijevo uputstvo iz prvog posta. Ima li neki valjan link u okviru teme, a da ga ja nisam videla ili ga neko može opet okačiti ovde?

5. Inače, ovako nalepljen titl bi se puštao isključivo na LCD TV sa USB memorije.

Hvala

Ažurirao faithlessmary - 11.Srpanj/Jul.2012 u 03:44
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2012 u 10:01
Prvo, na mkv se ne lepi prevod, ubacuje se u kontejner, programom MKVMerge:

1. Skini odavde komplet programa za rad sa MKV kontejnerom.
2. Izvuci ga iz rar arhive i stavi gde želiš, ne instalira se.
3. Napravi prečice na desktopu za mmg.exe i MKVextractGUI.exe
4. Ako već nema nekog titla u mkv kontejneru, pokreni mmg.exe (MKVMerge)
     Ako ga ima a ne želiš da ostane, izbaci ga na sledeći način:

a. otvori mkv
     b. sada se vidi sadržaj kontejnera, deštikliraj titl koji želiš da ukloniš
     c. odredi ime novog mkv fajla
     d. Start muxing...

Na isti način se izbacuje ili dodaje sve što želiš: drugi audio stream, titlovi....

To je bilo izbacivanje suvišnog titla, a sada dodavanje:

Otvori mkv kontejner sa add... a zatim dodaj sređeni prevod istim dugmetom.
Štikliraj sve streamove (video, audio, titl). Odredi novo ime mkv fajla i gde želiš
da bude, pa zatim klikni na Start muxing... Operacija završena za manje od minuta.

I evo rezultata:

Ažurirao Movie Master - 14.Rujan/Sep.2013 u 15:05
Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2012 u 12:23
Hvala MM! Jedva čekam da probam, još mi se skida film, pa javim kako sam uradila!! Puno hvala od srca!!! Hug
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2012 u 22:08
Meri ovde imas na prvu stranicu komplet uputstvo.Wink
Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2012 u 00:25

Meri ovde imas na prvu stranicu komplet uputstvo.Wink

Hvala puno Ice Smile
Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 19:20
Imam mkv fajl bez titla. Ubacim ga preko USB na Sony TV i pusti film ali kaže audio nije podržan i zvuka nema. Uradim posle toga muxovanje kako si mi rekao MM, na kompu vidim da ima titla u kontejneru, kao sve je ok, ali opet nema ni zvuka ni titla. Confused Ajd za zvuk, možda je do TV-a, ali mi nije jasno za titl. Da li je ovo jedini i najbolji način lepljenja titla na mkv fajl ili postoje još neki provereni načini?
Na vrh
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 22:25
Ne znam da li će da pomogne, ali ljudi sa sličnim (istim) problemom su "ubacili" idx/sub titl u mkv i onda im je TV "puštao" taj titl.
A kako pretvoriti srt u idx/sub> srt -> idx/sub

xm... ili možda piše da su stavili idx/sub titl u isti folder sa mkv fajlom?!ConfusedDead

Ažurirao bojan969 - 15.Srpanj/Jul.2012 u 22:34
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 22:29
Zar ti ne prepoznaje titl pored mkv fajla istim imenom? Ili mora da je ugradjen u samog mkv fajla?
Probaj ovako:
Udji u opcije i selektiraj ovo polje:
Disable header removal compression for audio and video tracks by default

Mislim da te zbog toga zeza zvuk ili pa ti tv ne podrzava neki codec, kao sto su DTS ili mozda AAC.

Ažurirao icemaher - 15.Srpanj/Jul.2012 u 22:31
Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 23:12

Hvala. Probaću još da čačkam pa ću javiti. Neću odustati tako lako!!! :)

A postoji li varijanta da konvertujem samo audio u neki drugi format pa da ga onda ubacim u mkv, a da se on poklapa sa videom?

Ažurirao faithlessmary - 15.Srpanj/Jul.2012 u 23:13
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 23:18
Moze:

Evo mala pomoc od kolegu krbo:
Ako imate mkv fajl sa DTS zvukom a vas plejer/TV ne moze da procita takav zvuk, to cete lako obraditi u ac3:

Za MKV2AC3 -> Audio options

možeš staviti hrpicu filmova da se prekodiraju pa otići na piće

standardni AC3 bitrate je 384kHz, možeš se zabavljati do 640

ne uključuj AC3 normalize

ako imaš 2 fizička diska u PC najbrže će ići ako čitaš sa jednog, a destination je na drugom

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 6>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,438 sekundi.