| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
MKVToolnix 5.4.0 - uputstva |
Odgovori
|
Stranica <1234 6> |
| Korisnik | ||
realpetko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 08:06 |
|
|
Nema na čemu, draga koleginice
|
||
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 11:11 |
|
Kupi disk od 8 giga ![]() Ažurirao bojanadj - 30.Svibanj/May.2012 u 11:11 |
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 16:27 |
|
|
Lako ja kupim disk, ali čime da narežem?
|
||
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
||
![]() |
||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 18:59 |
|
|
Prebačeni postovi, već imamo temu za to.
Pa narezi režačem(ma da se ne isplati uopšte)? Nećeš valjda iglom ![]() |
||
![]() |
||
sipa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 19:57 |
|
|
A kako da skinem titl koji je zalepljen, a nema ga u editu, tj ima samo film tj video i zvuk?
Skidao sam titl bez problema do sada, ali kako ovo da resim? |
||
|
bolje golub na grani, no guska u krevetu
|
||
![]() |
||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 20:33 |
|
Nije mi ni palo na pamet da tražim ovde u uputstvima Ma rezaću iglom i kamenom ![]() |
||
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 22:07 |
|
Ako je stvarno nalepljen, samo pomoću SubRip 105b4, uz dosta muke, truda i nekoliko sati rada. Našao sam jedan program koji kao automatski to može, ma nema šanse, samo pešaka. |
||
|
||
![]() |
||
sipa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Svibanj/May.2012 u 15:07 |
|
Mislio sam kako da ga uklonim, a ne da skinem da bi imao srt ili sub. Jer kad otvorim mkv merge i uvucem film, tamo ima video i audio zapis, nema titla. Medjutim kad pustim film da gledam onda ima titla i smeta mi kad gledam film preko plejera na tv. Kako taj titl da uklonim? |
||
|
bolje golub na grani, no guska u krevetu
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Svibanj/May.2012 u 17:09 |
|
|
Nismo se onda razumeli. Jedino što mi u tom slučaju pada na pamet je da je taj mkv pravljen
od avi fajla u koji je implementiran titl. Probaj da izvučeš audio/video stream iz mkv-a i sa MediaInfo pogledaj da li je to stvarno slučaj, tj. da li imaš tri streama u fajlu: video, audio i na kraju titl. Ako je to slučaj, možeš da ga ubaciš u VirtualDub i prosto ga sa "Direct stream copy..." kako za video, tako i za audio (pretpostavljam da je audio AC3, u najgorem slučaju mp3, ako je AAC biće problema) sačuvaš kao novi avi fajl, što će izbaciti stream za titl. Zatim sa MKVMerge opet vratiš u mkv kontejner. Nadam se da će ti ovo pomoći, lakše bi bilo kad bih imao taj tvoj mkv. |
||
|
||
![]() |
||
enad
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 17.Veljaca/Feb.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 290 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2012 u 13:20 |
|
|
Može jedno pitanjce u vezi "subtitle charset" u mkvmerge. Inace koristim windows-1250. Zanima me da li je CP-1250 i ISO 8859-2 isto što i windows-1250? I koje je najbolji charset koristiti za hrv i serb tilove?
|
||
|
http://www.spill.com/
|
||
![]() |
||
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2012 u 23:05 |
|
|
Zdravo svima!
Čitala sam temu od samog početka, nešto detaljno, nešto površno i ako smem postavila bih nekoliko pitanja: 1. Mogu li da nalepim titl na film mkv formata veličine 5,46gb, a da on ne izgubi na kvalitetu? 2. Koji na kraju program preporučujete za to? 3. Koliko bi okvirno lepljenje na ovakav jedan film trajalo? Nije bitno i ako traje nekoliko sati ako će program to da odradi. Pitam iz radoznalosti. Imam komp star 3 godine, nije krš, a nije ni nabudžen za igrice. Neka sredina. 4. Ne mogu da skinem Darijevo uputstvo iz prvog posta. Ima li neki valjan link u okviru teme, a da ga ja nisam videla ili ga neko može opet okačiti ovde? 5. Inače, ovako nalepljen titl bi se puštao isključivo na LCD TV sa USB memorije. Hvala
Ažurirao faithlessmary - 11.Srpanj/Jul.2012 u 03:44 |
||
|
Veži konja gde ti gazda kaže
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2012 u 10:01 |
|
|
Prvo, na mkv se ne lepi prevod, ubacuje se u kontejner, programom MKVMerge:
1. Skini odavde komplet programa za rad sa MKV kontejnerom. 2. Izvuci ga iz rar arhive i stavi gde želiš, ne instalira se. 3. Napravi prečice na desktopu za mmg.exe i MKVextractGUI.exe 4. Ako već nema nekog titla u mkv kontejneru, pokreni mmg.exe (MKVMerge) Ako ga ima a ne želiš da ostane, izbaci ga na sledeći način: a. otvori mkv b. sada se vidi sadržaj kontejnera, deštikliraj titl koji želiš da ukloniš c. odredi ime novog mkv fajla d. Start muxing... Na isti način se izbacuje ili dodaje sve što želiš: drugi audio stream, titlovi.... To je bilo izbacivanje suvišnog titla, a sada dodavanje: Otvori mkv kontejner sa add... a zatim dodaj sređeni prevod istim dugmetom. Štikliraj sve streamove (video, audio, titl). Odredi novo ime mkv fajla i gde želiš da bude, pa zatim klikni na Start muxing... Operacija završena za manje od minuta. ![]() I evo rezultata: ![]() Ažurirao Movie Master - 14.Rujan/Sep.2013 u 15:05 |
||
|
||
![]() |
||
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2012 u 12:23 |
|
|
Hvala MM! Jedva čekam da probam, još mi se skida film, pa javim kako sam uradila!! Puno hvala od srca!!!
|
||
|
|
||
![]() |
||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2012 u 22:08 |
|
|
Meri ovde imas na prvu stranicu komplet uputstvo.
|
||
![]() |
||
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2012 u 00:25 |
|
Hvala puno Ice
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 19:20 |
|
|
Imam mkv fajl bez titla. Ubacim ga preko USB na Sony TV i pusti film ali kaže audio nije podržan i zvuka nema. Uradim posle toga muxovanje kako si mi rekao MM, na kompu vidim da ima titla u kontejneru, kao sve je ok, ali opet nema ni zvuka ni titla.
Ajd za zvuk, možda je do TV-a, ali mi nije jasno za titl. Da li je ovo jedini i najbolji način lepljenja titla na mkv fajl ili postoje još neki provereni načini?
|
||
|
|
||
![]() |
||
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 22:25 |
|
|
Ne znam da li će da pomogne, ali ljudi sa sličnim (istim) problemom su "ubacili" idx/sub titl u mkv i onda im je TV "puštao" taj titl. A kako pretvoriti srt u idx/sub> srt -> idx/sub xm... ili možda piše da su stavili idx/sub titl u isti folder sa mkv fajlom?!
![]() ![]() Ažurirao bojan969 - 15.Srpanj/Jul.2012 u 22:34 |
||
![]() |
||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 22:29 |
|
|
Zar ti ne prepoznaje titl pored mkv fajla istim imenom? Ili mora da je ugradjen u samog mkv fajla?
Probaj ovako: Udji u opcije i selektiraj ovo polje: Disable header removal compression for audio and video tracks by default Mislim da te zbog toga zeza zvuk ili pa ti tv ne podrzava neki codec, kao sto su DTS ili mozda AAC. Ažurirao icemaher - 15.Srpanj/Jul.2012 u 22:31 |
||
![]() |
||
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 23:12 |
|
|
Hvala. Probaću još da čačkam pa ću javiti. Neću odustati tako lako!!! :) A postoji li varijanta da konvertujem samo audio u neki drugi format pa da ga onda ubacim u mkv, a da se on poklapa sa videom? Ažurirao faithlessmary - 15.Srpanj/Jul.2012 u 23:13 |
||
|
|
||
![]() |
||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 23:18 |
|
|
Moze:
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica <1234 6> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |