| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Midnight's Children (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Midnight's Children (2012)Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2014 u 12:53 |
|
Midnight's Children (2012) ![]() IMDb Režija: Deepa Mehta Scenarij: Deepa Mehta, Salman Rushdie prema vlastitom romanu Žanr: Drama Jezik: Engleski, Hindi, Urdu Država: Kanada, Velika Britanija Trajanje: 146 min Rajat Kapoor ... Aadam Aziz Vansh Bhardwaj ... Boatman Anupam Kher ... Ghani Neha Mahajan ... Young Naseem Dhritiman Chatterjee ... Mian Abdullah (as Dhritiman Chaterji) Kusum Haidar ... Rani of Cooch Naheen (as Kusum Haider) Zaib Shaikh ... Nadir Khan Kabir Singh Chowdhry ... Mian's Assassin Shabana Azmi ... Naseem Anita Majumdar ... Emerald Shahana Goswami ... Mumtaz / Amina Shikha Talsania ... Alia Rahul Bose ... Zulfikar Hasitha Samarasekara ... Adjutant Ronit Roy ... Ahmed Sinai Magično-realistična pričao dvojici dječaka rođenih na dan kada je Indija postala neovisna od Velike Britanije. Njihovi će životi biti potpuno različiti od života njihovih roditelja. Film je snimljen po kultnoj knjizi 'Djeca ponoći' proslavljenog Salmana Rushdija, objavljenog 1981. za koju je dobio nagradu "Best of Booker" i govori o događajima iz 1947. kad je Indija izborila nezavisnost. Alegorijska priča o rođenju suvremene indijske nacije, donosi mu popularnost svjetskih razmjera. Zbog prvog romana našao se na udaru hindusta koji su ga protumačili kao kritički osvrt na rođenje suvremenog indijskog identiteta pa su mu iz rodnog zavičaja počele stizati prijetnje. Pisac indijskog podrijetla poznat je i po fetvi koja ga prati već 20 godina zbog romana 'Sotonski stihovi', a u Velikoj Britaniji proglašen je vitezom. NAGRADE: 2013 - Directors Guild of Canada Deepa Mehta, dobitnica nagrade DGC Team 2013 - Genie Awards Salman Rushdie, dobitnik nagrade za najbolji adaptirani scenarij Seema Biswas, dobitnica nagrade za najbolju žensku sporednu ulogu Deepa Mehta, dobitnica nagrade za postignuće u režiji Dilip Mehta, dobitnik nagrade za postignuće u produkciji Giles Nuttgens, dobitnik nagrade za postignuće u kinematografiji Prevod je uradila Marina M. TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |