| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Little Women (1949) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Little Women (1949)Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2013 u 18:20 |
|
Little Women (1949) ![]() IMDb Režija: Mervyn LeRoy Scenarij: Andrew Solt, Sarah Y. Mason, prema romanu Louise May Alcott. Žanr: Drama, Obiteljski, Romansa Jezik: Engleski Država: USA Trajanje: 122 min June Allyson ... Jo Peter Lawford ... Laurie Margaret O'Brien ... Beth Elizabeth Taylor ... Amy Janet Leigh ... Meg Rossano Brazzi ... Professor Bhaer Mary Astor ... Marmee Lucile Watson ... Aunt March C. Aubrey Smith ... Mr. Laurence Elizabeth Patterson ... Hannah Leon Ames ... Mr. March Harry Davenport ... Dr. Barnes Richard Wyler ... John Brooke Connie Gilchrist ... Mrs. Kirke Ellen Corby ... Sophie Priča o mladim sestrama March koje tijekom rata odrastaju u teškim uvjetima, smimljen prema klasičnom romanu Louise May Alcott. Nova Engleska u vrijeme Građanskog rata. Dok je gospodin March na bojištu, njegova supruga i četiri kćeri pokušavaju se snaći u novim okolnostima, u kojima su neizvjesnost i oskudica zamijenile prijeratnu bezbrižnost i bogatstvo. Ono što im ipak daje vjeru u bolje sutra njihova je međusobna privrženost i ljubav. Pod budnim okom brižne majke Marmee (M. Astor) djevojke odrastaju i pronalaze svoje interese: najstarija Meg (J. Leigh) želi se bogato udati, muškobanjasta Jo (J. Allyson) ne mari za ljubav, već se želi baviti pisanjem kad već ne smije na bojište, tašta Amy (E. Taylor) uglavnom misli na sebe i svoj izgled, a najmlađa Beth (M. O'Brien) sanjari o boljim vremenima i s divljenjem prati starije sestre. No, kako to obično biva, sudbina će za neke htjeti drukčije: Jo će se, premda nerado, morati suočiti s ljubavlju, a malena Beth nažalost s bolešću, koja će naprasno prekinuti njezine djevojačke snove. "Male žene", klasični roman američke spisateljice Louise May Alcott, triput je doživio hollywoodsku adaptaciju i malo koje literarno djelo može se pohvaliti tako kvalitetnim i bogatim filmskim životom. Pored Georgea Cukora, redatelja zaslužnog za impresivnu crno-bijelu verziju iz 1933. i redateljice Gillian Armstrong koja je priču uspješno ekranizirala 1994. godine, s Winonom Ryder u glavnoj ulozi, adaptacije ovoga romana prihvatio se i slavni redatelj Mervyn LeRoy (Mali Cezar, Quo Vadis), oplemenivši ovu sadržajno bogatu priču adekvatno raskošnom vizualnom dimenzijom. N A G R A D E: 1950: Academy Awards, USA Dobitnik nagrade Oscar za najbolju scenografiju. Nominacija nagrade Oscar za najbolju fotografiju. Prevod je uradio vlajan TITL izvor:inter.okr. |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |