| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Les statues meurent aussi Aka Statues also Die (1953) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Les statues meurent aussi Aka Statues also Die (1953)Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2015 u 22:50 |
|
Les statues meurent aussi Aka Statues also Die (1953) ![]() ![]() Režija: Ghislain Cloquet, Chris Marker Scenarij: Chris Marker Žanr: Dokumentarni, Kratki Jezik: Francuski Država: Francuska Trajanje: 30 min Uloge: Jean Négroni ... Récitant / Narrator Alain Resnais je ovaj dokumentarni film o umjetnosti uradio sa Chrisom Markerom. Tema filma je imperijalizam zapadne civilizacije nad afričkom kulturom. Projekat je finansirala antikolonijalna organizacija 'Présence africaine'. Uprkos tome što je prikazan na Kanskom festivalu 1954. godine, a kasnije iste godine osvojio i nagradu Prix Jean Vigo, film je nakon toga bio zabranjen za prikazivanje, tako da je ostao u senci anonimnosti više od deset godina. ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |