Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Le salaire de la peur aka The Wages of Fear (1953)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Le salaire de la peur aka The Wages of Fear (1953)

Le salaire de la peur

Le salaire de la peur (1953)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Nadnica za strah

Godina:

1953

Žanr:

drama, triler, avantura

Trajanje:

131 min

Režija:

Henri-Georges Clouzot

Scenarij:

Henri-Georges Clouzot
, Jérôme Géronimi
, Georges Arnaud

Glavne uloge:

Antonio Centa
  >  Camp Chief (as Centa)
Véra Clouzot
  >  Linda (as Vera Clouzot)
Luis De Lima
  >  Bernardo
Jo Dest
  >  Smerloff
Folco Lulli
  >  Luigi
Darling Légitimus
  >  (as Miss Darling)
Yves Montand
  >  Mario
Darío Moreno
  >  Hernandez (as Dario Moreno)
William Tubbs
  >  Bill O'Brien
Peter van Eyck
  >  Bimba
Charles Vanel
  >  M. Jo

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Le salaire de la peur aka The Wages of Fear (1953)
    Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2011 u 17:04

Le salaire de la peur

aka

The Wages of Fear (1953)

Žanr: Drama, Triler

Režija: Henri-Georges Clouzot

Jezik: Francuski, Engleski, Španski, Nemački, Italijanski, Ruski

Uloge: Yves Montand, Charles Vanel, Folco Lulli, Peter van Eyck

Trajanje: 131 min

Henri Georges-Clouzot režirao je ovu napetu dramu o četvorici muškaraca koji su toliko očajni za slobodom da dobrovoljno rizikuju svoje živote kako bi preneli opasan tovar. U malom, izolovanom, toplom i prašnjavom selu u Srednjoj Americi, postoji samo jedna stvar: san da se izađe. Ukazuje se šansa za beg - ali samo za one sa čeličnim nervima. Američka naftna kompanija ponudila je velike pare da se prenesu dva kamiona puna nitroglicerina. Kvaka: nepopločani put ima dovoljno rupa i džombi da nestabilna supstanca sama eksplodira... i na mestu ubije vozača. Ipak, kompanija na raspolaganju ima mnogo muškaraca gladnih posla, i bira četvoricu najsposobnijih. Međutim, čak i ovi stameni muškarci će uskoro otkriti da strah od smrtonosnog tovara može da usija čak i najhladnije emocije...

Izvor: http://www.cinemacity.org

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0046268/

TITLOVI

Ažurirao kadetoni - 25.Veljaca/Feb.2021 u 21:18
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2011 u 20:39
Jedan od najuzbudljivijih filmova u historiji kinematografije. 
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2011 u 21:18
Sjajno. Baš pre neki dan sam ga odgledao ponovo nakon, pa recimo 25 godina. U sećanju od ranije mi je ostalo samo par scena... Što je najbolje, nakon svih ovih godina, zadovoljstvo gledanja mi je ostalo isto, jer osim ovog, iz ranog detinjstva, pamtim samo par filmova a za većinu od njih, kad sam ih ponovo pogledao, nemam baš sve reči hvale.
Naravno, tehnika snimanja je mnogo uznapredovala pa neke scene izgledaju 'čudno', ali globalno gledano - sjajan film. Čudi me da niko od "pametnjakovića" iz Holivuda nije rimejkovao ovo...
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2011 u 22:05

Naravno da jesu Wink

William Friedkin je snimio Sorcerer (1977) sa Roy Scheiderom u glavnoj ulogi.
Film je snimljen po istom romanu autora Georgesa Arnauda po kojem je snimljen
i The Wages of Fear (1953), a da li je to bas ista priča, to je drugi film LOL

Inace za The Wages of Fear (1953) je malo reci da je napeta drama, dva sata
vam drzi paznju i povecava nervozu, a o izgrizenim noktima da ne pricam Wink
Noviji Hollywood nije mu do koljena sto se tice akcije, napetosti i suspensa,
bez obzira na zastarjele metode snimanja.

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2011 u 22:32
Tek kad sam pogledao trejler za Sorcerer setih se da sam ga gledao. Ona scena na visećem mostu... Ništa više od toga mi nije u sećanju...
Mislio sam na neki savremeni, BAŠ rimejk...
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2011 u 02:38
Nisam ga gledao, stavio sam danas ovaj film u bookmarks, još kad ga sad nahvalište, moraću ga  pomaketi na listi.
Hvala CSI zbog posla koji odrađuje u ovoj sekciji. Nisam bio ni svjestan koliko sam dobrih filmova gledao, a što nisam sad sam dobio reminderpoguzi

Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2011 u 13:45

Originalno postovano od strane A2D2 A2D2 piše:

Jedan od najuzbudljivijih filmova u historiji kinematografije. 

apsolutno

Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2017 u 13:42
Dobar film, ali meni ne baš toliko besprekoran koliko je generalno hvaljen.
Glumci su svoj deo solidno odradili, tehnički deo režije je dobro izvršen. Uvodni deo mi je bio neujednačen i predugačak. Jad i čemer života u latinoameričkoj bestragiji je solidno prikazan, ali ima previše nepotrebnih ili otegnutih scena i karakterizacija likova mi nije legla. Tek kada krene deo sa požarom i ponudom posla film postaje zanimljiv. Akcija je dobro odrađena i fino održava napetost. Reditelj vrhunski dočarava tenziju savladavanja prepreka na putu kamiona punih eksploziva. Likovi postaju zanimljiviji i bolje odrađeni u drugom delu filma. Luiđi i Bimba su mi bili mnogo dopadljiviji nego Žo i Mario, pa su mi njihovi delovi bili samim tim i napetiji, no poenta ovog filma i nije da nam se likovi dopadnu. Na momente ima logičko-tehničkih propusta, ali sam ih tolerisao, jer ipak je ovo samo film. Sve bi se to na kraju lepo izbalansiralo da nije one završne scene, koja me je malo razočarala. U globalu je dobro osmišljeno da on koji je tako olako prihvatio smrt ostalih i uzeo pare dočeka istu sudbinu zbog svog nemara i odsustva straha koji ga je pratio ceo film i odlično odudara od holivudskog hepiend šablona, ali ono namerno zanošenje kamona na krivudavoj planinskoj nizbrdici je potpuna glupost. Neki drugi oblik neprimerene vožnje ili neki drugi razlog udesa bi bili bolje rešenje. Ovo mi je bilo glupo. Dakle, ne smeta mi sam kraj priče, nego egzekucija.
Sve u svemu, dobar film koji je u vreme kada je izašao bio jedinstven. Vredan gledanja.

Ažurirao Hogar Strašni - 15.Sijecanj/Jan.2017 u 13:48
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2017 u 00:39
Ocena za moj predlog The Wages of Fear (1953) (nepristrasno  Wink)  9,5/10

Odlično urađen posao režisera i glumaca od uvoda do kraja. Realistično oslikana atmosfera beznađa i iščekivanja sreće u atmosferi kad bude-biće i danas te ima, sutra nema. Uvodni deo je prava priprema za izluđivanje u drugom delu. Pustolovni likovi, svaki sa svojim željama i planovima, iz jedne učmalosti i prinudne dosade ulaze u rizični posao puni odlučnosti do fanatizma. (usput nam kidajući živce)

Ovaj film je u ličnoj kolekciji, za sva vremena. Daj Bože da ga jednom gledam sa unucima   metuzalem

Ažurirao kadetoni - 16.Sijecanj/Jan.2017 u 00:41
Na vrh
Alreadydead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alreadydead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2017 u 01:33
Dobar je film, ali nisam odusevljen. Rezija, scenario, gluma, sve je tu super. Ali ja nisam video nista posebno u filmu, nisam osetio napetost, nisu mi iskidani zivci. Film je drzao paznju sve vreme, prica je zanimljiva, kraj mi se nije svideo. Sasvim ok film, ali meni nista posebno. Ocena: 7/10
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2017 u 07:56
Originalno postovano od strane Hogar Strašni Hogar Strašni piše:

Dobar film, ali meni ne baš toliko besprekoran koliko je generalno hvaljen.
Glumci su svoj deo solidno odradili, tehnički deo režije je dobro izvršen. Uvodni deo mi je bio neujednačen i predugačak. Jad i čemer života u latinoameričkoj bestragiji je solidno prikazan, ali ima previše nepotrebnih ili otegnutih scena i karakterizacija likova mi nije legla. Tek kada krene deo sa požarom i ponudom posla film postaje zanimljiv. Akcija je dobro odrađena i fino održava napetost. Reditelj vrhunski dočarava tenziju savladavanja prepreka na putu kamiona punih eksploziva. Likovi postaju zanimljiviji i bolje odrađeni u drugom delu filma. Luiđi i Bimba su mi bili mnogo dopadljiviji nego Žo i Mario, pa su mi njihovi delovi bili samim tim i napetiji, no poenta ovog filma i nije da nam se likovi dopadnu. Na momente ima logičko-tehničkih propusta, ali sam ih tolerisao, jer ipak je ovo samo film. Sve bi se to na kraju lepo izbalansiralo da nije one završne scene, koja me je malo razočarala. U globalu je dobro osmišljeno da on koji je tako olako prihvatio smrt ostalih i uzeo pare dočeka istu sudbinu zbog svog nemara i odsustva straha koji ga je pratio ceo film i odlično odudara od holivudskog hepiend šablona, ali ono namerno zanošenje kamona na krivudavoj planinskoj nizbrdici je potpuna glupost. Neki drugi oblik neprimerene vožnje ili neki drugi razlog udesa bi bili bolje rešenje. Ovo mi je bilo glupo. Dakle, ne smeta mi sam kraj priče, nego egzekucija.
Sve u svemu, dobar film koji je u vreme kada je izašao bio jedinstven. Vredan gledanja.

Originalno postovano od strane Alreadydead Alreadydead piše:

Dobar je film, ali nisam odusevljen. Rezija, scenario, gluma, sve je tu super. Ali ja nisam video nista posebno u filmu, nisam osetio napetost, nisu mi iskidani zivci. Film je drzao paznju sve vreme, prica je zanimljiva, kraj mi se nije svideo. Sasvim ok film, ali meni nista posebno. Ocena: 7/10

Potpisujem kolege od reči do reči (pogotovo Hogarov elaborat) i od mene ide 7/10.

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2017 u 14:38
Šta reć' o ovome filmu a da nije sto puta netko rekao. Odličan film, remek djelo, svakako. Ocjena 8/10, malo zato što je uvod predug, a malo zato  što je vremenska distanca učinila svoje. No 8 je od mene visoka ocjena, jer je 10 rezervirana za mene ako sam snimim film.LOL
Meni je najbolji lik stari Jo. Najzanimljiviji i najživotniji ako ćemo pravo. A ni yebivjetar Mario nije loš. U stvari svi su dobri i opraštam im što su mi maznuli dva i pol sata života.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.