| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Goltzius and the Pelican Company (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Goltzius and the Pelican Company (2012)Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2015 u 03:41 |
|
Goltzius and the Pelican Company (2012) ![]() ![]() Režija: Peter Greenaway Scenarij: Peter Greenaway Žanr: Biografski, Istorijski Jezik: Engleski, Nizozemski , Francuski Država: Velika Britanija, Nizozemska, Francuska, Hrvatska Trajanje: 128 min Uloge: F. Murray Abraham ... The Margrave Giulio Berruti ... Thomas Boethius Halina Reijn ... Portia Flavio Parenti ... Eduard Vincent Riotta ... Ricardo del Monte "Golcijus i Pelikansko društvo" je film zasnovan na životu Hendrika Golcijusa, holandskog slikara iz 16. veka, autora erotskih grafika. On ubeđuje Margrava Alzaškog da plati za štamparsku mašinu uz pomoć koje će se objavljivati ilustrovane knjige. Golcijus mu obećava izuzetnu knjigu erotskih slika, zasnovanih na Starom zavetu? Samson i Dalila, Lot i njegove ćerke, Jovan Krstitelj i Saloma. Kako bi ga još više primamili da se upusti u ovaj poduhvat, Golcijus i njegovi saradnici nude Margrevu da na njegovom dvoru izvedu dramatizacije ovih erotskih priča. "Golcijus i Pelikansko društvo" je drugi film iz Grinvejeve (8 žena, Noćna straža) serije "Holandski majstori". Treći film biće posvećen Hijeronimusu Bošu. Prevod i tekst za temu je uradio: mita53 ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |