| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Giù La Testa Aka Duck, You Sucker Aka A Fistful Of Dynamite (1971) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Giù La Testa Aka Duck, You Sucker Aka A Fistful Of Dynamite (1971)Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2014 u 20:37 |
|
Once Upon a Time in the Revolution (1971) "Giù la testa" (originalni naslov) ![]() Žanr: Avantura, Vestern Trajanje: 138 min Država: Italija Jezik: Italijanski, Španski Režija: Sergio Leone Scenario: Sergio Leone, Sergio Donati Muzika: Ennio Morricone Uloge: Rod Steiger ... Juan Miranda James Coburn ... John H. Mallory Romolo Valli ... Dr. Villega Maria Monti ... Adelita Film "Za šaku dinamita" dio je takozvane "američke trilogije" (uz "Bilo jednom na Divljem zapadu" i "Bilo jednom u Americi") Sergia Leonea, redatelja koji je udahnuo novi život specifično američkom žanru i zauvijek ušao u povijest filma kao otac špageti-vesterna. Riječ je o priči bogatoj događanjima i dosjetkama o dvojici desperadosa, Meksikancu i Ircu, koji stjecajem okolnosti postaju sudionici zapatističkog prevrata. Različiti životni putovi meksičkoga razbojnika, koji sa svojom mnogobrojnom obitelji napada putnike i sanja o velikoj pljački, te irskoga revolucionara Johna A. Mallonyja, vještog profesionalca sa svim vrstama eksploziva, slučajno se susreću, a zatim i neočekivano spajaju u matici ustanka meksičkih seljaka predvođenih Panchom Villom. Dvojica koji se isprva nalaze na suprotnim stranama na kraju će postati nerazdvojni prijatelji i suborci... više: mojtv |
|
![]() |
|
![]() |
|
ivankadjo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 08.Svibanj/May.2009 Lokacija: Svajcarska Status: Offline Points: 4 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2017 u 12:12 |
|
Film je odličan.
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2025 u 20:21 |
|
vrlo dobar film. Coburn pogodak. Scenarij dobar.
samo ću o tome zašto mi nije odličan.
Kad se studio počne miješat u odabir glumaca onda glumi Steiger (koji uopće nije loš, čak i vrlo dobar) umjesto Wallacha. Film je prerazvučen/predug i često lovi zijevanje.
Nije mi to sve baš najbolje sklopljeno u cjelinu.
Od 7 Leoneovih zvaničnih dugometražnih (the colossus of rhodes nisam gledo ili se ne sjećam da jesam) ovaj i once upon a time in america su mi najmanje dragi.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |