Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Grejanje laptopa
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Grejanje laptopa

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Grejanje laptopa
    Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 01:51

Da li neko zna da mi odgovori

1. Imam Dell 1525 laptop (1 Gb Ram) i mnogo se greje kad radi convertxtobvd ili spajanje 2 .avi

fajla itd. Da li je to normalno (core do 99° po Speed fanu)

2. Da li bi mu pomoglo, mislim na ta "oranja", ako dokupim memoriju?

3. Imaju postolja za laptop sa 3 ventilatora, kače se na usb i navono snižavaju tº računara. Vredi li to neke 3 000 dinara koliko košta?

Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 01:55
ako je laptop stariji, onda bi mu najbolje doslo jedno dobro propuhavanje
sigurno se nakupilo masa prasine

ja sam svoj propuhao i radna temp pod punim opterecenjem pala za 20 stupnjeva
a sto se rama tice, nece utjecat na zagrijavanje, ali na opcenite performanse da
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 01:57
Tu definitivno nesto ne stima,cim je tolika temp ,a sto se tice postolja,kontam da vrede,ali jbg,sve zavisi gde su rupe u lapu tj da li su rupe tamo gde duvaju ventilatori.Ja kupio,ali meni prasi u plastiku i kako stvari stoje,bacio sam pare,jer ne mogu da hlade kroz te otvore,nego hlade plastiku.Zato pre kupovine,vidi gde su rupe na lapu i polozaj ventilatora.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 02:00
Zbog converxtodvd moguce je da greje ipak ima pc tu muke da odradi, ali za spajanje avi-ja? Mislim, ako spajas i kompresiras video i slicno OK, ali ako u virtual dub-u samo spajas uz opciju video-direct stream copy, onda bi to zavrsilo za minut-2 bez ikakvog opterecenja,  jer tu samo spajas, nista ne kompresujes, pa da mucis pc.
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 02:09

Originalno postovano od strane Sentinel Sentinel piše:

ako je laptop stariji, onda bi mu najbolje doslo jedno dobro propuhavanje

sigurno se nakupilo masa prasine

ja sam svoj propuhao i radna temp pod punim opterecenjem pala za 20 stupnjeva
a sto se rama tice, nece utjecat na zagrijavanje, ali na opcenite performanse da

Šta znači propuhati laptop? Razumem reč, ali na šta misliš? Smile

Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 02:16

Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Zbog converxtodvd moguce je da greje ipak ima pc tu muke da odradi, ali za spajanje avi-ja? Mislim, ako spajas i kompresiras video i slicno OK, ali ako u virtual dub-u samo spajas uz opciju video-direct stream copy, onda bi to zavrsilo za minut-2 bez ikakvog opterecenja,  jer tu samo spajas, nista ne kompresujes, pa da mucis pc.

Mislio sam join .avi u total converteru, treba mu 2 prolaza i dvaput više vremena nego što traje film. Ako ima neki lakši način, reci. Cilj mi je da od filma iz 2 cd napravim film od 1cd.

Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 02:17

Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

Tu definitivno nesto ne stima,cim je tolika temp ,a sto se tice postolja,kontam da vrede,ali jbg,sve zavisi gde su rupe u lapu tj da li su rupe tamo gde duvaju ventilatori.Ja kupio,ali meni prasi u plastiku i kako stvari stoje,bacio sam pare,jer ne mogu da hlade kroz te otvore,nego hlade plastiku.Zato pre kupovine,vidi gde su rupe na lapu i polozaj ventilatora.

Koliko sam video svi su isti, sa 3 ventilatora. Jedino da pomeram laptop LOL

Na vrh
slowrun View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj slowrun Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 02:21
Na koliko stepeni ti radi u svakodnevnom radu, da kažem pod normalnim opterećenjem?
In my body, where the shame gland SHOULD be, there's a second AWESOME gland.   True Story
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 02:23

Originalno postovano od strane slowrun slowrun piše:

Na koliko stepeni ti radi u svakodnevnom radu, da kažem pod normalnim opterećenjem?

55-60º

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 02:33
Originalno postovano od strane Filaret Filaret piše:

Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Mislio sam join .avi u total converteru, treba mu 2 prolaza i dvaput više vremena nego što traje film. Ako ima neki lakši način, reci. Cilj mi je da od filma iz 2 cd napravim film od 1cd.

mozda ti ovo zavrsi posao za spajanje .avi fajlova
http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=25975&title=split-join-divx-avi-fajlove-bez-reenkodiranje

Za komp. ako je stariji od godinu-godinu ipo   to je naverovatno zbog prasine. Pokusaj prvo pocistiti prasinu ako je ima i vidi rezultat kako ce reagovati temp.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 02:49

Hvala, nisam znao da to može tako da bude, da prašina toliko smeta.

Sledi čišćenje, sajt proveravam i javljam.

Hvala prijatel-MKD!

Na vrh
JDs Revenge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Čovek sa "Raskršća"

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JDs Revenge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 14:53
ako nije crko do sada od tog sto kazes nece ni u buduce
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 20:10

Uradio sam po savetima, očistio, propuhao, produvao, odmah pustio convertxtodvd i, priznajem sa nevericom, sve vreme gledao Speed fan. I imao šta i da vidim.

Za 100 - ak minuta rada (konverzija i rezanje) Tmax harda je bila 44° (manja za 11°), a jezgra 78° (21° manje). Baš kako je Sentinel napisao.

Pojma nisam imao ni za ovo sa prašinom ni za spajanje video fajlova u virtualdub-u, a po uputstvu prijatel-MKD.

Hvala svima!

Sutra kupujem kompresor da produvam sve u kući što radi na struju...LOL

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2010 u 20:12
Originalno postovano od strane Filaret Filaret piše:

Sutra kupujem kompresor da produvam sve u kući što radi na struju...LOL

0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.