| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Fuk Sau Che Chi Sei AKA Revenge: A Love Story (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Fuk Sau Che Chi Sei AKA Revenge: A Love Story (2010)Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2011 u 17:19 |
|
Fuk sau che chi sei (2010)
* Revenge: A Love Story * http://www.imdb.com/title/tt1778258/
Režija: Ching-Po Wong
Film počinje kao klasična saga o serijskom ubojici, razriješena već u prvih
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2011 u 21:56 |
|
Tema osvete je vrlo česta kod azijskih režisera i scenarista, ali što je
najbolje, sjajno to rade! Izuzetak nije bio ni u ovom filmu, iako se po
imenu reditelja i glumaca (osim Sore Aoi, koju svi znamo
) to ne bi moglo zaključiti. Naravno, kao i obično, taj prvi utisak vara, jer imamo još jedno remek delo na temu osvete. Sjajni obrti u priči, majstorski izvedeni "na platnu", daju vam neverovatan užitak gledanja i pored par zaista brutalnih scena... Stalne promene žrtva, ubica, ubica, žrtva, preplitanje dobrog i lošeg, stapanje oba u jedno, ne daju vam da se stavite na jednu stranu, tražeći i od vas sud o celoj priči, koja se može završiti baš kako ste vi hteli, ako odaberete pravi kraj. Bez previše dijalog, sa mnogo mimike, gestikulacija i osećaja, film nas vodi kroz pravi horor, da bi preko trilera i drame došao do ljubavi, "najboljeg poklona od Boga, koja ima moć da zaceli sve emotivne ožiljke i rane." i završio krešendom: "Nijedna osveta nije tako potpuna kao oproštaj". (Josh Billings, književnik i humorista) *Manja ocena samo zbog par nelogičnosti kroz koje je provejavao holivudski manir besmrtnosti ali... "Ljubav ima moć da zaceli sve ... ožiljke i rane." Zar i fizičke? Sjajan prevod kolege yolix83 i sve preporuke za ljubitelje ovog žanra i azijske kinematografije. |
|
|
|
![]() |
|
Salvador
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač Pridružen: 27.Srpanj/Jul.2010 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 8210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2011 u 18:30 |
|
Odličan film osvete. Mislim da nemam šta nadodati jer je darije sve rekao što je trebalo i u potpunosti potpisujem ono dobro i ono loše u filmu.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2022 u 11:30 |
|
Hong Kong se neko vreme, na žalost, prilično predao mainstreamu, daleko od "zloglasnih" CAT III filmova (ekvivalent američkom NC-17, filmovi krcati ekstremnom brutalnošću, i/ili seksom, zapravo svime onime što izbezumljuje cenzore i puritansku publiku) kakvi su se tamo snimali tokom '80ih i '90ih. Zbog svega toga me je prilično obradovao ovaj filmić, koji ponovo ruši barijere i kreće se manje utabanim stazama. Uz sve to, ovo nije kakav prizemni, jeftini film koji puca na niske strasti. Po sredi je ozbiljan, znalački snimljen, vođen i odglumljen film, i da sve bude još interesantnije, ovo je priča o osveti, o kojoj se činilo da je uveliko već sve rečeno. A, ne, ovaj film nas vodi kroz sasvim drugaciji košmarni svet brutalnog nasilja i poput svog čudnovatog naslova, kontradiktorno, kroz ludu emotivnu vožnju krcatu gnusnim postpucima likova, istovremeno uz privrženost i bezuslovnu ljubav, te kroz praštanje i sadizam, bol, tugu, nevinost i najmračnije uglove ljudske prirode. Sve na jednom mestu. Gotovo tipični azijski multižanrovski tobogan, pa ko izdrži
![]() ![]() Ne bih uopšte zalazio u sinopsis, voleo bih da sve to ostavim gledaocima. Što manje znate, biće luđa vožnja.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 01:36 |
Ma kakvi. Neki dan sam nahvalio autora za treći njegov film. A evo danas bio pogledao nekakav prema imdbu ljubavni triler... Koji veze s trilerom nema, nego je puka romantična dosada. Prema naslovu ovdje jasno je da vas čeka ljubavna priča, ali i osveta. I to ne bilo kakva osveta, ovakvu još niste vidjeli. Pustite puppeta, ništa u filmu nije tipično. Čuvati u kućnoj kolekciji! Nemoj da čujem da se neko pravda da ne može gledati jer ga nema. Ima i malo sam ispeglao postojeće titlove za novije verzije tako da ni to nije opravdanje. Ažurirao JoxerTM - 02.Rujan/Sep.2025 u 01:48 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 12:14 |
|
Sto se tice Azijske kinematografije, meni licno je Hong Kongska kinematogarfija uvek bila najzabavnija i najmanje pretenziozna, sto je kvalitet sam po sebi.Hvala na ovom prevodu i komentarima. Gledam ovo preko mog zacrtanog filmskog rasporeda.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 12:19 |
|
Da li se negde moze naci uncut verzija filma, jer su ovde neke scene na primer silovanja izostavljene?
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 14:56 |
|
Nema, sva postojeća bluray izdanja su cenzurirana.
Nije izostavljeno silovanje, ne znam što jest izostavljeno, kladim se da su izrezani detalji određenih scena koje su ovako još strašnije kad ih se ne vidi (rezanje). Ostaje još od istog lika Blood Brothers koji isto valja resyncati na strim, ali to ne znam kad ću stići, izašli su Nobody2 i novi Naked Gun...
Ažurirao JoxerTM - 02.Rujan/Sep.2025 u 15:22 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 15:08 |
|
Da i ja sam pronalazio samo skraćene verzije, i nemam pojma šta je izbačeno.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 15:10 |
|
Dobar mu je Zhou chu chu san hai AKA The Pig, the Snake and the Pigeon
Blood Brothers nisam gledao.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 15:20 |
|
Pa znam, nahvalio sam ga na sva zvona neki dan.
![]() |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2025 u 23:28 |
|
Dosadno do bola. Vredi samo prvih 15 minuta filma, posle totalni sunovrat radnje film sa velikom padom tempa , radnje , krece spora drama, dalje nisam ni gledao....
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |