Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Fuk Sau Che Chi Sei AKA Revenge: A Love Story (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Fuk Sau Che Chi Sei AKA Revenge: A Love Story (2010)

Fuk sau che ji sei

Fuk sau che ji sei (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2010

Žanr:

kriminalistički, misterij, triler, horor

Trajanje:

90 min

Režija:

Wong Ching-Po

Scenarij:

Juno Mak
, Wong Ching-Po
, Lai-Yin Leung

Glavne uloge:

Siu-Ho Chin
  >  Jeff
Tony Ho
  >  Kwok Hua
Tony Liu
  >  Do Ge
Shu-Tong Wong
  >  Lao Guay
Juno Mak
  >  Chan Kit
Sora Aoi
  >  Cheung Wing
Wai Lin Sun
  >  Grandma
Candy Cheung
  >  Ling
Tin-Bo Tam
  >  Neighbor #1
Ling Yuen Lam
  >  Ting
Tat-Chi Yu
  >  Grocery Store Boss
Candy Cheung
  >  Ling
Yan-Yee Connie Leung
  >  TV Presenter

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Fuk Sau Che Chi Sei AKA Revenge: A Love Story (2010)
    Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2011 u 17:19

Fuk sau che chi sei  (2010)

* Revenge: A Love Story *

http://www.imdb.com/title/tt1778258/

Režija: Ching-Po Wong
Scenarij: Ching-Po Wong,
Juno Mak po vlastitoj priči
Žanr: Triler
Država: Hong Kong
Jezik: Kantonski
Trajanje: 90 min

Juno Mak ... Kit
Sola Aoi ... Wing
Siu-hou Chin
Tony Ho
Tony Liu

Krvava, opako stilizirana osvetnička trilerčina!

Film počinje kao klasična saga o serijskom ubojici, razriješena već u prvih
deset minuta: nakon što se zaredaju ubojstva trudnica s vađenjem beba
iz trbuha, slijedi uhićenje osumnjičenika i sulude metode policijskog ispitivanja,
koje graniče sa španjolskom inkvizicijom.
No je li uhićeni zbilja psihopatski kiler i što sa svime imaju momci u plavom?
Probat će nam objasniti jedan veliki, uznemirujući flashback.

Savršena klizeća kamera, isprana i tmurna fotografija, gore i komorni soundtrack.
Spoj arthouse crnjaka i nasilne eksploatacije nikad nije bio za svakoga, ali ovog
puta ne može se reći da naslov nije dovoljno opisan, jer stvarno sažima samu
prirodu filma: spoja osvete i ljubavne priče.
Neobične, ali fino upakirane ljubavne priče, uvaljane u revenge triler
kakav se može snimiti samo u Hong Kongu.

Prevod uradio yolix83

TITL

izvor:inter.okr.

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2011 u 21:56
Tema osvete je vrlo česta kod azijskih režisera i scenarista, ali što je najbolje, sjajno to rade! Izuzetak nije bio ni u ovom filmu, iako se po imenu reditelja i glumaca (osim Sore Aoi, koju svi znamo inlove) to ne bi moglo zaključiti. Naravno, kao i obično, taj prvi utisak vara, jer imamo još jedno remek delo na temu osvete.
Sjajni obrti u priči, majstorski izvedeni "na platnu", daju vam neverovatan užitak gledanja i pored par zaista brutalnih scena... Stalne promene žrtva, ubica, ubica, žrtva, preplitanje dobrog i lošeg, stapanje oba u jedno, ne daju vam da se stavite na jednu stranu, tražeći i od vas sud o celoj priči, koja se može završiti baš kako ste vi hteli, ako odaberete pravi kraj.
Bez previše dijalog, sa mnogo mimike, gestikulacija i osećaja, film nas vodi kroz pravi horor, da bi preko trilera i drame došao do ljubavi, "najboljeg poklona od Boga, koja ima moć da zaceli sve emotivne ožiljke i rane." i završio krešendom: "Nijedna osveta nije tako potpuna kao oproštaj". (Josh Billings, književnik i humorista)
*Manja ocena samo zbog par nelogičnosti kroz koje je provejavao holivudski manir besmrtnosti ali... "Ljubav ima moć da zaceli sve ... ožiljke i rane." Zar i fizičke?

Sjajan prevod kolege yolix83 i sve preporuke za ljubitelje ovog žanra i azijske kinematografije.
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2011 u 18:30
Odličan film osvete. Mislim da nemam šta nadodati jer je darije sve rekao što je trebalo i u potpunosti potpisujem ono dobro i ono loše u filmu.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2022 u 11:30
Hong Kong se neko vreme, na žalost, prilično predao mainstreamu, daleko od "zloglasnih" CAT III filmova (ekvivalent američkom NC-17, filmovi krcati ekstremnom brutalnošću, i/ili seksom, zapravo svime onime što izbezumljuje cenzore i puritansku publiku) kakvi su se tamo snimali tokom '80ih i '90ih. Zbog svega toga me je prilično obradovao ovaj filmić, koji ponovo ruši barijere i kreće se manje utabanim stazama. Uz sve to, ovo nije kakav prizemni, jeftini film koji puca na niske strasti. Po sredi je ozbiljan, znalački snimljen, vođen i odglumljen film, i da sve bude još interesantnije, ovo je priča o osveti, o kojoj se činilo da je uveliko već sve rečeno. A, ne, ovaj film nas vodi kroz sasvim drugaciji košmarni svet brutalnog nasilja i poput svog čudnovatog naslova, kontradiktorno, kroz ludu emotivnu vožnju krcatu gnusnim postpucima likova, istovremeno uz privrženost i bezuslovnu ljubav, te kroz praštanje i sadizam, bol, tugu, nevinost i najmračnije uglove ljudske prirode. Sve na jednom mestu. Gotovo tipični azijski multižanrovski tobogan, pa ko izdrži LOLLOL

Ne bih uopšte zalazio u sinopsis, voleo bih da sve to ostavim gledaocima. Što manje znate, biće luđa vožnja. Wink
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 01:36
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

tipični azijski multižanrovski tobogan

Ma kakvi.

Neki dan sam nahvalio autora za treći njegov film.
A evo danas bio pogledao nekakav prema imdbu ljubavni triler... Koji veze s trilerom nema, nego je puka romantična dosada.

Prema naslovu ovdje jasno je da vas čeka ljubavna priča, ali i osveta.
I to ne bilo kakva osveta, ovakvu još niste vidjeli.
Pustite puppeta, ništa u filmu nije tipično.

Čuvati u kućnoj kolekciji!

Nemoj da čujem da se neko pravda da ne može gledati jer ga nema.
Ima i malo sam ispeglao postojeće titlove za novije verzije tako da ni to nije opravdanje.

Ažurirao JoxerTM - 02.Rujan/Sep.2025 u 01:48
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 12:14

Sto se tice Azijske kinematografije, meni licno je Hong Kongska kinematogarfija uvek bila najzabavnija i najmanje pretenziozna, sto je kvalitet sam po sebi.Hvala na ovom prevodu i komentarima. Gledam ovo preko mog  zacrtanog filmskog rasporeda.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 12:19

Da li se negde  moze naci uncut verzija filma, jer su ovde neke scene na primer silovanja izostavljene?
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 14:56
Nema, sva postojeća bluray izdanja su cenzurirana.
Nije izostavljeno silovanje, ne znam što jest izostavljeno, kladim se da su izrezani detalji određenih scena koje su ovako još strašnije kad ih se ne vidi (rezanje).

Ostaje još od istog lika Blood Brothers koji isto valja resyncati na strim, ali to ne znam kad ću stići, izašli su Nobody2 i novi Naked Gun... Ouch

Ažurirao JoxerTM - 02.Rujan/Sep.2025 u 15:22
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 15:08
Da i ja sam pronalazio samo skraćene verzije, i nemam pojma šta je izbačeno.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 15:10
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2025 u 15:20
Pa znam, nahvalio sam ga na sva zvona neki dan.
Tongue
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2025 u 23:28

Dosadno do bola. Vredi samo  prvih 15 minuta filma, posle totalni sunovrat radnje film sa velikom padom  tempa , radnje , krece spora drama, dalje nisam ni gledao....
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.