Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - J. Edgar (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

J. Edgar (2011)

J. Edgar

J. Edgar (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2011

Žanr:

biografski, drama, povijesni, kriminalistički, ljubavni

Trajanje:

137 min

Režija:

Clint Eastwood

Scenarij:

Dustin Lance Black

Glavne uloge:

Leonardo DiCaprio
  >  J. Edgar Hoover
Judi Dench
  >  Annie Hoover
Jordan Bridges
  >  Labor Dept. Lawyer
Jack Donner
  >  Edgar's Father
Josh Hamilton
  >  Robert Irwin
Cheryl Lawson
  >  Palmer's Wife
Geoff Pierson
  >  Mitchell Palmer
Naomi Watts
  >  Helen Gandy
Kelly Lester
  >  Head Secretary
David A. Cooper
  >  Franklin Roosevelt
Ed Westwick
  >  Agent Smith
Gunner Wright
  >  Dwight Eisenhower
Brady Matthews
  >  Inspector
Kaitlyn Dever
  >  Palmer's Daughter
Dylan Burns
  >  Hoover as a Child

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: J. Edgar (2011)
    Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 16:56

J. Edgar (2011)

Žanr
: Biografski, Drama

Režija: Clint Eastwood

Jezik: Engleski

Uloge: Leonardo DiCaprio, Naomi Watts, Josh Lucas, Armie Hammer, Ed Westwick

Datum premijere: 9. novembar 2011. god.

Kao predstavnik zakona u Americi gotovo 50 godina, Džej Edgar Huver je bio čovek kog su se plašili, kome su se divili i poštovali ga. Ali iza zatvorenih vrata, čuvao je tajne koje su mogle da unište njegov lik, karijeru i život.

Glavna uloga poverena je talentovanom Leonardu DiKapriju, koji prvi put ima priliku da sarađuje sa još jednom legendom iz sveta filma, Klintom Istvudom, koji će se ovaj put naći iza kamere, kao režiser.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1616195/

Ažurirao CSInvestigator - 22.Sijecanj/Jan.2012 u 20:17
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 16:59
Izgleda super... Leo i Klint, šta čovek može da traži više... Smile
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 17:16
Da, definitivno će biti odličan film. Dosad me nijedan Clintov film (redateljski) nije razočarao, a Leo već dugo nije omanuo s filmovima.

Da ja sad rezerviram prevođenje ili kad izađe? LOLLOLLOLLOL

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
Hv22N87 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hv22N87 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 19:19
Gledao sam toliko filmova/serija u kojima se spominje J. Edgar Hoover, a sad ću konačno i gledati film o njemu. Mora biti dobro kad su tu Clint, Leonardo i Naomi.Big smile

Ažurirao Hv22N87 - 20.Rujan/Sep.2011 u 19:19
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2011 u 21:23
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Leo već dugo nije omanuo s filmovima.

I ja sam pomislila isto ovo LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2011 u 18:47

Najavu za prevod filma je zvanicno objavio nebojsa66 Clap Wink

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 13:56
Svim nestrpljivima, stigao je titl, znam da ste ga zaista dugo čekali, čak dva dana od pojave dvd/br/bluray ripova i zaista znam da vam je bilo mukotrpno čekati. Ja vam se duboko ispričavam i nadam se da ćete mi oprostiti... LOL

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 14:31
Sad kad KONAČNO imamo prevodLOL može li neki kometar o filmu? LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 15:42
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Sad kad KONAČNO imamo prevodLOL može li neki kometar o filmu? LOL

Kometar? Stiže! LOLLOL

Meni je bio dobar. Nije najbolji njegov uradak, ali odlična igra prošlosti i budućnosti tijekom Hooverovog života. To mi se najviše svidjelo, povezivanje raznih događaja i slično. Odličan Di Caprio iako se šef sigurno ne bi složio sa mnom. LOL
Ima onih tipičnih Eastwoodovih moralnih pouka i izvrsna Judi Dench kao i njen odnos s Di Capriom u filmu... Jedno od najboljih aspekata.

Nekima će možda zasmetati trajanje i na trenutke periodi dosade... Ali možda i neće. Smile

Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 17:53
Samo mi reci oblači li se Hoover u ženu? Ako se ne oblači, neću da gledam Dead
What can change the nature of a man?

Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 18:05
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

Samo mi reci oblači li se Hoover u ženu? Ako se ne oblači, neću da gledam Dead

Trebalo bi,ako je film vjerni prikaz njegovog života,mene zanima ako bude gay scena kako li će se Di Caprio snaći LOL Kako god,gledam ga večeras pa ćemo vidjeti ....

Na vrh
annorax View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj annorax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 18:22

Evo ja se javno ispričavam što sam lijena buba i ne prevodim... Užas... LOL

E, nek' si se smilovao, više... Tongue

znam da ste ga zaista dugo čekali, čak dva dana

Nešto si se ti meni ulijenio u zadnje vrijeme, a? Smile

A sad ozbiljno; film još nisam gledao jer sam čekao baš na tvoj prevod i ne sumnjam da će biti odličan. Kad pogledam, možda osjetim potrebu da iskomentarišem nešto Smile.
U svakom slučaju, zainteresovan sam za ovaj film otkako je najavljen, a tebi hvala mnogo na trudu. Thumbs Up

Vorfelan Rhinata Morie
Na vrh
dr.van nostrand View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dr.van nostrand Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 20:32
Kao sto i nosi sam naziv filma, film je u cjelosti fokusiran na licnost J.E.Hoovera, jedne od najmracnijih licnosti u historiji SAD.
Film je prozet mnogobrojnim flashbackovima u kojima Hoover diktira svoju zivotnu pricu.
Svidjaju mi se ovakvi filmovi, ali sa ovim me Eastwood nije uvjerio, ovo je bio ogroman rizik s obzirom na materijal i cinjenice gdje je dobro poznato da se o Hooveru veoma malo zna, ( barem kada je rijec o politickoj karijeri a ona je = Hoover) fileovi o njemu nikada nisu u cjelosti pronadjeni, pa je i sam film snimljen na tragovima...
Film nije los ali veoma malo razotkriva o licnosti direktora FBI-ja.
Cak na kraju ostaje dilema jel zaista bio "tetkica"
Uvjerljiva gluma DiCapria!

6,5/10.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 22:11
Eto ti ga sad... jednom ja uz'o da spamujem i odma sve obrisaše...Evil Smile

Sad ozbiljno: Ja volim Klinta, on mi je uvek bio baš faca, tako da sam subjektivan i meni se film veoma dopao. Lepog Lea volim mnogo manje, tj. ne mogu da ga vidim očima, ali pod Klintovom čvrstom rukom nije uspeo da "dođe do izražaja", tako da je i on bio ODLIČAN.

Inače, da li će se film nekom dopasti ili neće, najviše zavisi voli li uopšte ovakve (biografske) filmove. Pošto se isti snimaju, mahom, o ličnostima sa zanimljivim biografijama, samim time imaju zanimljivu fabulu radnjeLOL, a to je meni primarno.

E, sad, ovo nije nikakvo remek delo, teško da ću ga bog zna koliko dugo pamtiti. Ali je, u svom (pod)žanru sasvim korektan, zabavan i informativan, slično The Iron Lady (2011), i, recimo, bitno bolji od onog The Aviator(2004) sa isto, već pominjanim, Lepim Leom.

8.8/10

@ bezimeni: Da, oblači haljinu (jako kratkoThumbs Up)

Nebojša, već sam i samom sebi dosadio hvaleći ga, BRILJIRA!

Ažurirao srkis - 13.Veljaca/Feb.2012 u 22:13
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 22:20
Upravo to što je srkis rekao. Tko voli nek' izvoli pa kome se dopadne dopadne....

Da, dosta više hvaljenja, ionako sam već dovoljno umišljen makar se kontroliram! LOL

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2012 u 01:36
Volim kvalitetno odradjene filmove, a ovaj to svakako jeste, pa ne znam sta je zasmetalo "oskaru" da uvrsti Klinta medju nominovane. Iako nisam "fan" Di Kaprija, moram priznati da je fantasticno odigrao ulogu. Sto se tice te price oko oblacenja haljina i eventualne homoseksualnosti, za prvu stavku bih objasnjenje nasao u velikoj povezanosti i velikom uticaju majke na Edgara, pa sa njenim gubitkom i on gubi podrsku i oslonac koji je u njoj imao. Drugo: ljude poput Edgara bih nazvao bespolnim. Nikad on nikog nije voleo (rec ljubav, u njegovom slucaju ne bih spojio ni sa majkom), on je bio zaljubljen u odanost, u ideju, u viziju... i ko god je sa istom strascu delio tu ideju imao je njegovu naklonost.
Od mene 9/10. Jednostavno volim ovakve filmove.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2012 u 20:39
Prvo bih se složila sa srkisom i šefom oko naklonosti filmovima sa ovakvom tematikom, ali i sa kolegom oko toga da

Originalno postovano od strane dr.van nostrand dr.van nostrand piše:

Film nije los ali veoma malo razotkriva o licnosti direktora FBI-ja.

Nisam osetila momente dosade koje je Nešica spomenuo (dakle film mi je držao pažnju od početka do kraja), ali se opet osećam uskraćeno. Jednostavno, kao da nisam saznala apsolutno ništa više od onog što sam znala i ranije (sem samog početka i nastanka FBI-ja). Možda da se složim sa onim srkisovim - prevelik zalogaj čak i za Klinta(?!)  Meni je film nekako nedorečen. Za jednu toliko veliku / mračnu / zagonetnu ličnost ne osetih ni veličinu niti videh tamu niti me zagolicala zagonetnost. Za nekoga ko je preživeo 8 predsednika na jednom takom mestu, malo mi je prikazana snaga i moć.
Nemojte me pogrešno razumeti - ima svega u filmu, ali po meni nedovoljno jako kao ličnost o kojoj film govori (bez obzira da li pričamo o jačini u pozitivnom ili negativnom smislu).

Zaključak - dobar film za ljubitelje biografskih drama, ali ništa posebno i očaravajuće Wink

Ažurirao bojanadj - 02.Ožujak/Mar.2012 u 20:40

Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 00:08
Za mene razočarenje... Očekivala sam mnogo više, s obzirom da su u pitanju Klint i Leo, Huver i njegov FBI, kao i činjenice da volim biografske filmove... ali film jednostavno traje predugo, sve vreme ništa se ne dešava, i to mi ne bi smetalo da su malo "jače" odradili likove i okruženje, da je malo više u stilu drame, a ne političkog trilera... Jedina svetla tačka filma je njegov odnos sa majkom, to su vrhunski odradili... (kao i Nešin prevod Smile) Gledljivo, ali nažalost ništa više... Ocena 7/10...
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 12:43
Meni se takođe ne sviđa. Film nije na mene ostavio nikakav utisak i mislim da to o njemu dovoljno govori.
Ne bih umeo izdvojiti nijedan deo filma i naći za njega makar jednu reč hvale. Razumem da je Huver i do dan danas ostao prilično misteriozna osoba i da o većini stvari iz njegovog života može samo da se spekuliše, ali to nije izgovor za ovako slabo razrađen lik.
Da je postojala bar neka dinamika u radnji, ovaj prethodni propust bi mogao nekako da se oprosti, ali ovako...
Šminka mi je takođe prilično loša. Naomi Vots je solidno odrađena u svojoj "starijoj" varijanti, Huver osrednje, a Tolson očajno. Ne razumem se u tehničke finese, ali mogli su bar malo da učine da im oči ne izgledaju 30 godina mlađe od ostatka lica.
U svakom slučaju. Istvud je potpuno pobacio Thumbs Down

Ažurirao novy78 - 13.Ožujak/Mar.2012 u 12:44
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
HeadBurn3r. View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2012 u 23:39
Ne bih da sudim filmu koji nisam gledao do kraja, ali gledao sam pola filma i prekinuo, nisam mogao dalje.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,172 sekundi.