Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Gospodar prstenova: Prstenova družina

Godina:

2001

Žanr:

drama, akcija, fantazija, avantura

Trajanje:

178 min

Režija:

Peter Jackson

Scenarij:

Peter Jackson
, Philippa Boyens
, J.R.R. Tolkien
, Fran Walsh

Glavne uloge:

Sean Astin
  >  Sam
Sean Bean
  >  Boromir
Ian Holm
  >  Bilbo
Christopher Lee
  >  Saruman
Cate Blanchett
  >  Galadriel
Noel Appleby
  >  Everard Proudfoot
Orlando Bloom
  >  Legolas
Billy Boyd
  >  Pippin
Marton Csokas
  >  Celeborn
Mark Ferguson
  >  Gil-galad
Alan Howard
  >  Voice of the Ring
Lawrence Makoare
  >  Lurtz
Sala Baker
  >  Sauron
Michael Elsworth
  >  Gondorian Archivist
Megan Edwards
  >  Mrs. Proudfoot

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
    Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 15:13

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"

"One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the Darkness bind them."

"Prsten Jedan da zavlada svima, Prsten Jedan što traži i seže
Prsten Jedan da spoji se s njima i u tami ih sveže."

GOSPODAR PRSTENOVA: Družina prstena, 2001.
("Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring")

The Legend Comes to Life

Žanr: Epska fantastika
Trajanje: 178 min

Glavne uloge: Elijah Wood ("The Faculty", 1998.), Ian McKellen ("X2", 2003.), Billy Boyd, Dominic Monaghan, Viggo Mortensen ("Hidalgo", 2004.), Sean Astin, Liv Tyler

Scenario: J.R.R. Tolkien (roman), Frances Walsh ("King Kong", 2005.)
Režija: Peter Jackson ("Forgotten Silver", 1995.)

Prastari prsten za koji se mislilo da je izgubljen vekovima je pronađen i igrom sudbine dospeva u ruke hobita čije ime je Frodo. Kada Gandalf otkriva da je Prsten u stvari Jedinstveni Prsten Mračnog Gospodara Saurona, Frodo mora da ispuni zadatak i uništi prsten u Cracks of Doom! Međutim, on ne polazi sam. Prate ga Gandalf, elf Legolas, patuljak Gimli, Aragorn, Boromir i njegova tri drugara hobita Merry, Pippin i Samwise. Kroz planine, sneg, mrak, šume i reke, sa opasnostima i zlom na svakom koraku, Družina Prstena mora proći. Njihova misija da unište Jedinstveni Prsten je jedina nada kraju vladavine Mračnog Gospodara.

Zanimljivosti:
- Stuart Townsend je trebao da glumi Aragorna, ali ga je zamenio Viggo Mortensen četiri dana nakon početka snimanja.
- Ian Holm, koji glumi Bilba Bagginsa, je čitao tekst Froda Bagginsa u BBC radio adaptaciji 'Gospodara prstenova' 1970-tih.
- Iako je Davidu Bowieju naglašeno da će glumiti elfa Lorda Elronda, ova uloga je dodeljena Hugo Weavingu.
- Daniel Day-Lewis je odbio ulogu Aragorna.
- Orlando Bloom je u stvari bio na audiciji za ulogu Faramira, ali je kasnije pozvan i dodeljena mu je uloga Legolasa.
- Kad je trailer objavljen na internetu 7. aprila 2001, za prvih 24h je skinut 1.6 miliona puta.
- Hobbiton je snimljen u Hinuera dolini blizu Matamate, na Novom Zelandu. Selo je postavljeno, a biljke i drveće zasađeni godinu dana pre snimanja tako da je mesto snimanja dobilo zarastao izgled budući da su Hobbiti živeli tamo stotinama godina.
- Za high-tech zadatke je bio zadužen kompjuterski program MASSIVE koji je pravio armije orkova, elfova i ljudi. Ove digitalne kreature su mogle da 'razmišljaju' i da se nezavisno bore - prepoznajući prijatelja ili neprijatelja - zahvaljujući individualnim poljima vizije. Jacksonov tim je mogao da klikne na jedno od 20.000 bića u masovnoj sceni i vidi kroz njegove "oči". Različite vrste su imale čak i jedinstven način borbe.
- Gruba verzija je trajala 4 sata i 30 minuta.
- Hobiti su trebali da budu visoki metar do metar i po - maleni u poređenju sa dvoikusur visokim Gandalfom. Ovo je često postizano upotrebom forsirane perspektive, čime je Ian McKellen (Gandalf) postavljen bliže kameri nego Elijah Wood i na taj način bi oko bilo zavarano.
- Da bi napravili "forsiranu perspektivu" malo zanimljivijom, ekipa je razvila sasvim nov sistem koji se sastojao od točkića i platforme. Kad bi se kamera pomerila (što je inače nemoguće jer bi forsirana perspektiva postala očigledna), pomerali bi se i glumci, tako da bi perspektiva uvek bila okay. Takođe su upotrebljavali tri različite mere (veliki, srednji, mali) za likove različitih veličina.
- Viggo Mortensen je izgubio zub za vreme snimanja scene borbe. On je otišao kod zubara na pauzi za ručak i vratio se na snimanje isto popodne.
- Ekipi i glumcima je za doručak bilo servirano 1.460 jaja svaki dan snimanja.
- Za vreme snimanja je upotrebljeno više od 1.600 ušiju i stopala od latexa, a svaki je "kuvan" u specijalnoj pećnici 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji. Na kraju dana nije bilo drugog načina da se stopala skinu osim da se oštete, tako da je svaki par mogao biti upotrebljen samo jednom. Korišćena stopala su se seckala kako bi se sprečio šverc hobitovih stopala, ali navodno je samo Dominic Monaghan (Merry) zadržao par.
- Za vreme snimanja. Liv Tyler je svoj par ušiju ostavila na vetrobranu auta. Kad se vratila, već su bila istopljena.
- Dominic Monaghan (Merry) je nosio debelo odelo od pene. On je pio tri litre vode na dan da ne bi dehidrirao.
- Sean Astin se ugojio 13,5 kg za ulogu Samwisea.
- Viggo Mortensen je sam odradio svoje kaskaderske scene. On je takođe insistirao na upotrebi pravog mača od čelika umesto znatno lakših aluminijumskih ili sigurnijih gumenih mačeva koji su bili korišćeni za scene borbe.
- Orlando Bloom (Legolas) je takođe sam odradio većinu svojih kaskaderskih scena i prilikom toga slomio rebro.
- John Rhys-Davies (Gimli) je razvio alergijsku reakciju na svoju šminku.
- Za vreme snimanja scene kad Sam ulazi u reku za Frodom, Sean Astin je se posekao na parče stakla koje je štrčalo iz rečnog korita. Ono je probušilo njegovo stopalo, doduše lažno stopalo, ali je toliko krvario da je morao da bude odbačen u bolnicu.
- Mapa koju Gandalf gleda u Bilbovoj sobi je reprodkcija mape koju je Tolkien nacrtao za knjigu "Hobit".
- Sean Bean je glumio u britanskoj TV seriji kao vojnik za vreme Napoleonskih ratova kao Richard Sharpe. On se kasnije pojavljivao u nekim reklamama u kojima bi alaudirao na tu ulogu, govoreći stvari kao "Sharpe idea". U ovom filmu nastavlja sa tim: kad dodirne Mač Elendila kaže "Still Sharpe".
- Christopher Lee (Saruman) pročita "Gospodar prstenova" jednom godišnje i jedini je od ekipe i glumaca koji je upoznao Tolkina. On je takođe prva osoba koji je dobio ulogu u trilogiji zbog velikog poznavanja knjiga. Često je posećivao odeljenja za šminku i davao savete o izgledu čudovišta.
- Osam od devet članova Družine je dobilo malu tetovažu posle premijere na Novom Zelandu, elfski simbol za "9", da bi obeležilo iskustvo dobijeno u filmu. Deveti član, John Rhys-Davies, je ovo odbio i poslao svog dublera umesto sebe. Tetovaža Elijaha Wooda je pri dnu stomaka. Druga dva hobita imaju tetovaže na članku između stopala i cevanice (tako su obeležili sve sate u hobitskim stopalima). Orlando Bloom je uradio tetovažu iznad lakta, a Ian McKellen na ramenu. Glumcima se pridružio i režiser Peter Jackson, ali je on dobio elfski "10".
- Peter Jackson je na kraju snimanja prsten poklonio Elijahu Woodu.
- Ime glavnog grada Novog Zelanda, Velingtona, je na dan premijere promenjeno u Middle Earth.
- Dvoje dece Petera Jacksona se pojavljuju u odjavnoj špici kao "Cute Hobbit Children".
- Prvi plan je bio da se snimi film "The Hobbit" sa Warwickom Davisom u glavnoj ulozi. Međutim, kad je Miramax postavila limit od 75 miliona dolara, Peter Jackson je otišao u New Line koji su mu dali otprilike 300 miliona dolara da uradi trilogiju.
- Cate Balnchett se našalila da je prihvatila ulogu Galadriele zato što je "oduvek želela da ima ćoškaste uši".
- Gandalfovo bolno iskustvo sa gredom tavanice u Bilbovoj hobitskoj kućici nije bilo u scenariju - Ian McKellen je sasvim slučajno opalio glavom o gredu. Jackson je mislio da je McKellen uradio vrlo dobar posao nastavljajući da glumi, pa je zadržao ovaj detalj.
- Viggo Mortensen (Aragorn) je zahtevao da se scenario izmeni kako bi Aragorn imao više teksta na elfskom.
- Orkovske kovačnice ispod Isengarda su u stvari WETA radionice koje su pravile oružje za film.
- Elfski tekst u filmu nije samo prepisan iz knjige, nego je nešto i napisano prema Tolkinovom rečniku za taj jezik. Savetnik za dijalekt Andrew Jack je koristio Tolkinove snimke gde je čitao knjige na tom jeziku kako bi podučavao glumce izgovoru.
- Različite nijanse plave boje očiju otkrivaju kojoj rasi pripadaju elfovi. Elfovi iz Lothloriena imaju svetlo plave oči, a elfovi iz Rivendella tamno plave.
- U vreme premijere, kružila je priča da se u sceni, kad Sam kaže Frodu da je sad najudaljeniji od kuće nego što je ikad bio, u pozadini može videti automobil (gornji desni ugao ekrana). I onda su sledili argumenti. Neki su govorili da je to dim iz dimnjaka, neki da je to odsjaj sunčevih zraka. Na DVD izdanju, definitivno "nema" auta, samo dim iz dimnjaka i odsjaj svetla koji bi "mogao" da se umisli da je auto, ali ni u kom smislu ne bi mogao da se protumači kao propust. Jackson je u intervjuu na proširenom DVD izdanju rekao da je gledao svaki kadar na kompjuteru i da nije video ništa što bi ličilo na automobil, tako da su to sve bile gluposti. U dokumentarcu takođe na proširenom DVD izdanju, montažer John Gilbert kaže da je bilo auta u pozadini, ali su mislili da ga niko ne bi primetio. Otarasili su ga se na DVD izdanju.
- Za zaštitne oklope je napravljeno preko 12,5 miliona plastičnih prstenova.
- Viggo Mortensen je nosio svoj mač celo vreme i kad nije na snimanju kako bi ostao "u liku". Nekoliko puta ga je i policija ispitivala kad bi se vraćao sa treninga.
- Kad Frodo padne u snegu i izgubi prsten, u kadru je zumiran prsten sa Frodom u pozadini. Sa ciljem da se postigne fokusiranje na oba predmeta, korišćen je ogroman prsten (prečnika oko 15cm).
- Ekipa i glumci su često morali da lete helikopterom sa jednog mesta snimanja na drugo. Sean Bean (Boromir) ima strah od letenja, tako da je to radio samo ako je apsolutno neophodno. Kad su snimali scene kako Družina ide preko snežnih planina, on se svako jutro dva sata penjao sa dna planine skoro do vrha gde je bilo mesto snimanja, već obučen kao Boromir.
- Dok su snimali scene na Reci Anduin, Orlando Bloom i Viggo Mortensen su pali sa brodića.
- Peter Jackson je razmišljao o tome da ubaci lika iz knjige Toma Bombadila, kao pojavu koju bi Hobiti videli u šumi sa kapom ukrašenom perjem, zatim ga čuli kako peva i kako trči kroz šumu, ali nije imao vremena za snimanje.
- Christopher Lee je slomio levu ruku udarivši u hotelska vrata.
- Za vreme snimanja, većina članova Družine je u slobodno vreme išla na surfovanje. Među njima je bio i Viggo Mortensen koji je tom prilikom pao i izranjavao celu jednu stranu lica. Sledeći dan, šminkeri su pokušali da zamaskiraju masnice i ogrebotine, ali bez uspeha. Tako da je Peter Jackson na kraju odlučio snima Mortensena samo s jedne strane lica. U sceni u Rudnicima Morije, gde pronalaze grobnice Gimlijevih rođaka, Aragorn se vidi samo sa jedne strane lica u celoj sceni.
- John Rhys-Davies, koji glumi patuljka Gimlija, je najviši od svih članova Družine (oko 185 cm).

Ažurirao CSInvestigator - 06.Sijecanj/Jan.2014 u 16:53
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 16:57
No, da otvorimo diskusiju. LOL Oni zombiji nek ostanu gde i jesu i trunu i dalje, nema potrebe da se uključuju LOL

Ja spadam u grupu onih kojima se trilogija sviđa. Ne mogu se nazvati fanom, jer nisam bila ni na jednom forumu fanova niti sam čitala knjige Embarrassed ali jesam više puta gledala sva tri dela (naravno, produžene verzije LOL) čak i u jednom danu Big smile

Meni su ovi filmovi moćni! Sve vreme dok sam ih gledala oduševljavala sam se mišlju koji ludak je Tolkin bio da osmisli sve to! Od onih koji su čitali knjige sam slušala šta je sve isfulano u filmovima i kako bi bilo bolje ovo ili ono, ali jbg film nikada nije ono što je knjiga. Zato mi je drago što ih nisam čitala, jer bi verovatno smanjilo lepotu filma.

Dok sam gledala filmove, a i sad sa ove distance, najjača scena sva tri dela mi je

http://www.youtube.com/watch?v=tNIvnJC0LP8

ili na engleskom (kako dooobre reeečiii)

http://www.youtube.com/watch?v=LazMyfCci-Q

I sad kad slušam i gledam imam isti doživljaj kao i u bioskopu (nekada davno kad je u Novom Sadu radila Arena LOL) Mislim da posle te scene nisam baš ispratila radnju bar 5 minuta Embarrassed koliko sam bila "zatečena"

i, naravno, "I'm no men"

http://www.youtube.com/watch?v=MSNPeJAgBzo

p.s. Molim ostale da mi ne čačkaju po postovima, ovo STVARNO više nema smisla LOL LOLLOL
Momci, volim i ja vas sve, ali što je previše previše je LOLLOLLOL

Ažurirao bojanadj - 03.Sijecanj/Jan.2010 u 17:28
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 17:10
Ja sam već dovoljno puta rekao, ali ponoviti ću još jednom.
Za mene ne postoji bolje od ovoga, ova trilogija je savršenstvo, vrh vrhova. Clap

Jednostavno, sve je fenomenalno, Lord Of The Rings za mene je miljama ispred sega ostalog. respekt
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 17:41
Odlićno je AcaN ovo gore napisao i složio,svaka čast!!!!!ClapThumbs Up
A šta se trilogije tiće...ma,nema bolje...šta se tiće kompletnog filma(serijala),efekata,radnje...zakon!!
Pogledao neznam kolko puta...Big smile

Big smileThumbs UpClap
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 20:33
Originalno postovano od strane ddavid14 ddavid14 piše:

Odlićno je AcaN ovo gore napisao i složio,svaka čast!!!!!ClapThumbs Up
A šta se trilogije tiće...ma,nema bolje...šta se tiće kompletnog filma(serijala),efekata,radnje...zakon!!
Pogledao neznam kolko puta...Big smile

Big smileThumbs UpClap

Hvala Wink

To sam radio dobra dva sata i cak mi je neko sa foruma pomogao,ali necu da kazem ko.Ta ce se osoba prepoznati i ovom prilikom joj se zahvaljujem Wink
Necu da kazem,da se ne bi uobrazila LOL

@bojana

Jako su dobre te scene sto si izdvojila,prosto covek da se najezi,ali ipak je meni ova najbolja od svih,jeste da ih ima gomila,da ne bi sve sad postavljao,ova se izdvaja.

Ja o filmu vise necu nista reci,dovoljno govori koliko sam vremena i ljubavi posvetio da ovaj post izgleda dobro LOL

Evo nekih mojih citata iz neke druge teme,da ne bi pisao opet

Citiraj Ja sam uvek tvrdio i dan danas,posle toliko godina tvrdim :

Ja eru filmova delim do gospodara i posle gospodara prstenova.Jer to sto su nam gospodari dali i dan danas se retko vidja,a film ce uskoro proslaviti 10 godina.Ja isto tako tvrdim da hobiti nece toliko biti spektakularni,jer je danas,svaki drugi film takav,sa gomilom efekata i drugim stvarima.

Trebalo je tada napraviti takav film,a ne ove danasnje 3D gluposti.17 Oskara dobiti nije mala stvar.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 20:51
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

To sam radio dobra dva sata i cak mi je neko sa foruma pomogao,ali necu da kazem ko.Ta ce se osoba prepoznati i ovom prilikom joj se zahvaljujem Wink
Necu da kazem,da se ne bi uobrazila LOL

@bojana

Ja znam da si ti već pričao o nekim čudnim doživljajima i priviđanjima, ali ovo već postaje opasno LOL LOL LOL

LOL LOL LOL

EDIT:
Nema na čemu, dragi i drugi put Wink Naravno, ako bude u pitanju film koji mi se sviđa LOL LOL LOL U suprotnom, mučićeš se sam Big smile
a to da ću se uobraziti....ihhhh, pa ja ionako param nosom oblake...ti si mi pomogao da još jedan oblak isparam LOL LOL LOL

Ažurirao bojanadj - 03.Sijecanj/Jan.2010 u 21:17
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
realpetko View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj realpetko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2010 u 10:16
Odličan post, svaka čast na trudu Smile
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2011 u 23:01
svaki put kad gledam ovaj film na Tvu, ili bilo gde, to je praznik za oči i za dušu. Deset godina kasnije, nema mu ravnog.....

- Armin van Buuren

Na vrh
intoxic View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj intoxic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2011 u 23:14
Ja mislim da je ovo najbolja trilogija ikada snimljena. Već 10 godina je gledamo i verujem da ćemo
je gledati još dugo. Čak je i igrica izvanredna. Svaka čast na postu.
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 01:14
Evo tek sad po prvi put vidim ovaj post i mogu ti reći kolega da je predobar.Thumbs Up
Ova triologija to i zaslužuje.Wink
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 01:20
Odličan post za najbolji film (trilogiju) svih vremena Clap
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 09:46
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

svaki put kad gledam ovaj film na Tvu, ili bilo gde, to je praznik za oči i za dušu. Deset godina kasnije, nema mu ravnog.....

Svaki put kad ga gledam pomislim "Bože, zašto ne traju po dva sata?" Trilogija je super, ali... Sinoć sam gledao treći dio. Zadnjih pola sata se samo opraštaju jedni od drugih.
Na vrh
igor_MD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj igor_MD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 11:34
Sjećam se 25. prosinca 2003., premijere 3. dijela. Najbolji frickin' Božić, vrlo duhovan. Big smile Tad sam pozivao kino jedno dva mjeseca prije da čujem kad dolazi film. Žena na telefonu je pizdila sa mnom... LOL Sad kad to pišem, pitam se gdje mi je bio internet ili slično Confused Bo...
Gledao trilogiju ne znam koliko puta...

Odličan prvi post! Clap Premda, ako slučajno poželiš raditi još dva sata na njemu, iskoristi koji LOTR font za tekst. Hehe 
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 12:50
Iako sam fan, taj film ima ozbiljnih problema. Posebno sa ritmom i pričom koja je konfuzna ljudima koji nisu čitali knjigu.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 17:33
Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Iako sam fan, taj film ima ozbiljnih problema. Posebno sa ritmom i pričom koja je konfuzna ljudima koji nisu čitali knjigu.

Vrlo moguće, pošto sam to čula od nekoliko ljudi koji nisu čitali knjige. Ja sam imala brata pored sebe (koji je čitao knjige i bio jači fan u to vreme), pa nisam osetila rupe, ali stoji i ono što sam još na početku teme rekla- film nikad ne može predstaviti knjigu i to treba da znaju svi koji gledaju film rađen po nekom književnom delu, bez obzira da li su čitali ili ne.

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 20:39
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Svaki put kad ga gledam pomislim "Bože, zašto ne traju po dva sata?" Trilogija je super, ali... Sinoć sam gledao treći dio. Zadnjih pola sata se samo opraštaju jedni od drugih.

Lično, meni je i ovih 200 minuta u trećem delu malo, voleo bi da su sva tri dela kao treći xtd, po 250 minuta.... to bi mi bilo dovoljno... Jeste da ima, kao što reče
nekih scena koje smaraju ili kako već, ali to nije ništa.. Kad krene bitka, do sutra bi uživao. Opet govorim u svoje ime, filmsku epohu delim, do gospodara i od
gospodora.. Ovo sada, pa to je sve krenulo od gospodara. Gospodari su počeli nešto novo, nešto što se tad nije moglo videti, kao što se sada vidim u svakom filmu.

Toliko dobrih scena u toj trilogiji ima, prosto se naježim svaki put kad ih gledam.....

- Armin van Buuren

Na vrh
VITEZ014 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VITEZ014 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2011 u 23:06
Evo ja kao veliki fan LOTR mislim da sam kompententan da kazem nesto na ovu temu. Mnogi su izneli svoja misljenja i to jako postujem, ali sam jako veliki realista. Knjigu sam prvi put procitao pre nego sto je bilo u planu snimanje filma i bio sam naravno jako odusevljen knjigom kao veliki obozavalac naucne fantastike. Film je jako realno preneo dusu knjige. Sve je uradjeno fest i jako ozbiljno. Nista nije prepusteno slucaju. mislim da jako grese neki koji su rekli da ne zele da procitaju knjigu da ne bi unistili utisak filma, ali mislim da ce tek tada razumeti pravu vrednost filma, jer bez knjige tesko moze da se razume film, naravno podrazumevajuci da mora da se procita i Sirmalirion i Hobit. Tek tada ce se shvatiti kako je film tako dobro uradjen. 
Na vrh
Ingwarmar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ingwarmar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2015 u 21:46

Razočaran slabom kvalitetom kako s jezičke strane, tako i s idejne, postojećim titlovima za produženu verziju filmske trologije "Gospodar prstenova", predstavljam svima od nule preveden i podešen podnapis za "Prstenovu družinu", koji osim što u najvećoj mogućoj mjeri poštuje pravila hrvatskoga jezika (trudio sam se koristiti što više knjiškog vokabulara tako prirodnog Tolkienovom izražaju), ostaje vjeran engleskom izvorniku izbjegavajući ignorantne Crnkićeve knjiške odluke, osim u slučajevima kada se izvornik može prevesti hrvatskom stopostotnom istoznačnicom.

Pozivam sve one kojima podnapis ne bude odgovarao verziji koju imaju, da ga prilagode ili zamole nekoga da ga za dobrobit svih prilagodi.

Nadam se da će svi uživati u ovom podnapisu! Pozdrav, Ingwarmar.
When feasible, one should always eat the rude.
Na vrh
Cvija01 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Cvija01 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2015 u 08:57
Originalno postovano od strane Ingwarmar Ingwarmar piše:

Razočaran slabom kvalitetom kako s jezičke strane, tako i s idejne, postojećim titlovima za produženu verziju filmske trologije "Gospodar prstenova", predstavljam svima od nule preveden i podešen podnapis za "Prstenovu družinu", koji osim što u najvećoj mogućoj mjeri poštuje pravila hrvatskoga jezika (trudio sam se koristiti što više knjiškog vokabulara tako prirodnog Tolkienovom izražaju), ostaje vjeran engleskom izvorniku izbjegavajući ignorantne Crnkićeve knjiške odluke, osim u slučajevima kada se izvornik može prevesti hrvatskom stopostotnom istoznačnicom.

Pozivam sve one kojima podnapis ne bude odgovarao verziji koju imaju, da ga prilagode ili zamole nekoga da ga za dobrobit svih prilagodi.

Nadam se da će svi uživati u ovom podnapisu! Pozdrav, Ingwarmar.

Hvala Ti,jel ovo

The Lord of the Rings Trilogy Extended Complete 1080p BluRay x264 anoXmous

Total size:

11.85 GB
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2024 u 14:19
Najzanimljiviji film što se tiče ove trilogije.
Drugi film po redu smara, dosadan i ništa se ne dešava.
Treći film je nešto između, bolji od drugog ali nije od prvog, po mišljenju mom.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,500 sekundi.