| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Fados (2007) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Fados (2007)Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2013 u 03:35 |
|
Fados (2007) ![]() IMDb Režija: Carlos Saura Scenarij: Carlos Saura, Ivan Dias Žanr: Dokumentarni, Muzički Jezik: Portugalski Država: Portugal, Španija Trajanje: 93 min Chico Buarque de Hollanda ... Himself Camané ... Himself Carlos do Carmo ... Himself Lila Downs ... Herself Toni Garrido ... Himself Lura ... Herself Alfredo Marceneiro ... Himself (archive footage) Mariza ... Herself Miguel Poveda ... Himself Amália Rodrigues ... Herself (archive footage) Argentina Santos ... Herself Ana Sofia Varela ... Herself Caetano Veloso ... Himself Fascinantni kraj trilogije, nakon Flamenka i Tanga, Saura nas uvodi u raskošni svet Fado muzike. Nekada muzika portugalske radničke klase a kasnije nacionalne vojne diktature, fado divne pesme ponikle u 19. veku i prepune očajanja, čežnje i sećanja - doživele su novu popularnost. Novi doprinos njihovoj afirmaciji stiže od Karlosa Saure koji je filmom "Fado" kompletiraosvoju muzičku trilogiju. Kroz mnogobrojna izvođenja fada, portugalske nacionalne folk muzike, film prikazuje njegovu tradiciju, razvoj i uticaje. Prvo kao muzika portugalske radničke klase, a kasnije nacionalne vojne diktature, fado – veličanstveni stil 19. veka obliven naricanjem, žudnjom i sećanjem – doživljava preporod. Film prikazuje rađanje Fada 1920. godine na zabačenim ulicama Lisabona, gde su živeli došljaci iz portugalskih kolonija i dalekih sela i kreirali muzički stil koji opisuje čežnju za domovinom, izgubljenim ljubavima i neispunjenim nadama. Ono što može da iznenadi ljubitelje fada je kako nas film brzo uvodi u ples i grupna izvođenja (uključujući i hip-hop segment sa rep grupama kao što su NBC, SP i Vilson), i postepeno prelazi u mnogo poznatiji deo sa solo deonicama pevača i instrumentala. Selekcija ovih pevača je prvoklasna i uključuje zvezde fada kao što su zadivljujući Mariza, stari maestro Carlos Do Carmo, osećajni pevač Camane, svetski poznat Caetano Veloso i brazilski maestro Chico Buaraque. U filmu se upoznajemo i sa fenomenalnim takmičenje fada u kom učestvuju stariji i mlađi pevači. Ovi prvorazredni segmenti uključuju tribut velikim fadistima kao što je Amalia Rodrigues i Buaraque spevanom ljubavnom pismu Portugaliji, koji se pevao na uličnim proslavama u vreme revolucije, 1975. godine. Film je prikazan na festivalima u Njujorku, San Sebastijanu i Torontu. Prevod je uploudao logi75 TITL Izvor:inter.okr. |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |