| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Even Cowgirls Get the Blues (1993) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Even Cowgirls Get the Blues (1993)Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2011 u 02:03 |
Even Cowgirls Get the Blues (1993)I kaubojke mogu da plaču Američki, 95' Režija Gas van Sant ULOGE Uma Turman Lorejn Brako Pet Morita Endži Dikinson Kianu Rivs Džon Hart Rein Feniks Sisi Henkšo je rođena sa nenormalno velikim palčevima, zato nalazi sebe u stopiranju, pa dolazi kod gej rođaka koji iz dna duše mrzi miris žena i kaubojke koje su mu okupirale ranč i zbog kojih bi svoje frustracije da neutrališe dezodoransima u spreju. Kaubojke se bore za ženska prava preko grbače dugonogih ždralova, a sve to posmatra starac sa planine. Ljubav umire u ime slobode i ždralovi skinuti sa pejotla odleću dalje na radost američkog naroda, dok Sisi ,kojoj je amputiran palac i ubijena ljubavnica, lije krupne suze... Postoje filmovi koje jednostavno ne vredi prepričavati i ovo je jedan od njih. Čist kemp trip koji možda nema smisla tumačiti. Ironičan prikaz jednog vremena koje je isto kao i svako. Kemp je laž koja govori istinu, pa film može da se poigrava vrednostima koje su nametnute Americi. Van Sant je gej i svoju fascinaciju muškim iskazuje svođenjem žena na smrdljive kaubojke, kastrira Džona Vejna baš kao što Amerika bombarduje u ime mira. On u stvari brani pionirske vrednosti Amerike tepajući im kroz ismevanje potrošačkih totema. Kao kad dete tobož grdi svoje najdraže igračke. On ih priziva u roud-muvi naraciji i žali za njima jer ždralovi odlaze, a ostaju samo papirne kese. Film je pohvala individualizmu, osnovi američkog sna, a Sisi Henkšo je neka vrsta Foresta Gampa. "Budi svoj leteći tanjir i spasi se". Nekoliko sličica zaista impresivne glumačke postave. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2011 u 02:12 |
|
Konačno da i ovaj zanimljiv film dobije prevod, moracu ga opet pogledati Hvala Filaret |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2011 u 12:26 |
|
Ovo, vala, neću gledati, sigurno. Ne znam čoveka koji pravi pretencioznije, a dosadnije filmove od tog Gas van Santa
|
|
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |