Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Et maintenant on va où? Aka Where Do We Go Now? (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Et maintenant on va où? Aka Where Do We Go Now? (2011)

Et maintenant on va où?

Et maintenant on va où? (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2011

Žanr:

drama, komedija

Trajanje:

110 min

Režija:

Nadine Labaki

Scenarij:

Thomas Bidegain
, Nadine Labaki
, Rodney El Haddad
, Jihad Hojeily
, Bassam Habib

Glavne uloge:

Caroline Labaki
  >  Aïda
Nadine Labaki
  >  Amale
Mohamad Akil
  >  Abou Ahmad
Ali Haidar
  >  Roukoz
Anjo Rihane
  >  Fatmeh
Mohammad Aqil
  >  Abou Ahmad (as Mohammad Akil)
Ziad Abou Absi
  >  Cheikh
Antoinette Noufaily
  >  Saydeh
Kevin Abboud
  >  Nassim
Julian Farhat
  >  Rabih
Yvonne Maalouf
  >  Yvonne
Claude Baz Moussawbaa
  >  Takla
Layla Hakim
  >  Afaf
Sasseen Kawzally
  >  Issam
Mostafa Al Sakka
  >  Hammoudi
Petra Saghbini
  >  Rita
Khalil Bou Khalil
  >  Maire
Gisèle Smeden
  >  Gisèle
Samir Awad
  >  Pretre

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Et maintenant on va où? Aka Where Do We Go Now? (2011)
    Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2012 u 19:23

Et maintenant on va où? (2011) aka Where Do We Go Now? (2011)

IMDb

Žanr: Komedija/Drama

Scenario: Thomas Bidegain, Rodney Al Haddid, Jihad Hojeily, Nadine Labaki, Sam Mounier

Režija: Nadine Labaki

Glavne uloge: Claude Moussawbaa, Layla Hakim, Nadine Labaki, Yvonne Maalouf

Godina proizvodnje: 2011

Zemlja porekla: Francuska / Liban / Egipat / Italija

Trajanje: 110 min

Sinopsis:
Smešten u zabačenom selu u kom se crkva i džamija nalaze jedna do druge, Where do We Go Now? prati napore lokalnih žena u sprečavanju svojih zadrtih muževa u započinjanju verskog rata. Očajne zbog gubitka svojih sinova, muževa i očeva u prethodnim sukobima, one se ujedinjuju u naporu da na najrazličitije načine odvuku pažnju svojim muškarcima, od pretvaranja izvođenja čudesa, pa do angažovanja grupe ukrajinskih striptizeta.

IMDB ocena: 7.2/10
Rotten Tomatoes rating: 38%

Datum svetske premijere: 16. maj 2011. (Francuska: Cannes Film Festival)

Trivija:
- Zvanični predstavnik Libana u trci za Oskara 2012 u kategoriji najbolji strani film.
- Film na arapskom jeziku sa najvećom zaradom na teritoriji Libana.
- Treći film po zaradi u Libanu posle filmova Titanic i Avatar.
- Uprkos odbijanju distributera Grand Cinemas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da prikaže film u svojim bioskopima, film je doživeo uspeh u toj zemlji, gde ga je pogledalo skoro 28.000 ljudi, što ga čini stranim filmom na drugom mestu po zaradi u Golfskom regionu posle The Passion of
the Crist.
Nominacije:
Najbolji strani film, 2012 Broadcast Film Critics Association Awards
Nagrada Un Certain Regard, 2011 Cannes Film Festival
Najbolji film, 2011 Oslo Films from the South Festival

Nagrade:
Nagrada ekumenskog žirija, 2011 Cannes Film Festival
Nagrada publike, 2011 Oslo Films from the South Festival
Najbolji evropski film, 2011 San Sebastián International Film Festival
Najbolji narativni film, 2011 Toronto International Film Festival

http://www.happynovisad.com

Ažurirao Rea - 15.Lipanj/Jun.2012 u 19:26

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 11:58
Liban mi je odavno bio privlačan i egzotičan, tamo negde devedesetih godina sam amaterski prevodio knjigu pisama Halil Džubrana,  pesnika, pisca, slikara, u kojima je ovaj, iako je živeo na zapadu, u Bostonu i New Yorku, pisao prijateljima o svojoj mladosti u Libanu, uz mnoštvo detalja i sa velikom ljubavi prema svojoj matičnoj zemlji,  Libanu dakle. Avaj o njihovoj kinematografiji jedva da sam išta znao (bliže ničemu) pa mi je bilo zadovoljstvo da se prepustim vedrom a opet vrlo ozbiljnom filmiću Where Do We Go Now? najvećem domaćem bioskopskom hitu u Libanu.

Po sredi je gorko slatka priča o naporu žena izolovanog libanskog zaseoka da u njemu spreče eskalaciju religijskog nasilja u tom na hrišćane i muslimane večno podeljenom tlu. One, vernice jedne i druge religije, godinama zajedno dele svu svoju sreću i tugu, zajedno obilaze i grobove svojih muževa, braće i sinova stradalih u tom dugogodišnjem verskom nasilju. Kako je selo udaljeno od velikih gradova i "civilizacije", te kako su u svojoj svakodnevnici upućeni jedni na druge u toj maloj seoskoj zajednici, stanovnici su daleko od svih tih ranijih sukoba, prepušteni tipičnom, često duhovitom, seoskom životu. Seljani se mole različitim bogovima, no i sveštenik i imam sede zajedno u kafani, dok je najdublja povezanost upravo ona seoskih žena. Sve se menja sa (u početku gotovo urnebesno zabavnim) televizorom koji postaje jedna od većih i bitnijih večernjih atrakcija seljana. Jednom prilikom oni čuju da se u gradovima vode religijski sukobi, taman u RTS maniru s početka devedesetih, što nanovo diže davnašnje verske tenzije i netrpeljivost, na šta imune ostaju seoske žene, svesne da će sa tim porastom nasilja one ponovo sahranjivati svoje bližnje muškarce. One se potom u komičnim kao i potresnim situacijama bore za smirivanje sve te bezumne netrpeljivosti...

Zanimljiva sredina, seoski život, živopisni likovi, večna tema besmislenih sukoba koji su svuda oko nas, ispričani u više različitih tonova, sa sanjarskom romansom, tipičnim mentalitetom male sredine, uz patnju, humor, fine kadrove, zbilja filmski praznik. Smile

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 12:23
Usput, autorka (reditelj/pisac/glumica) Nadine Labaki je pametna/mila/slatka/sexy za desetku, pogledaću i njen starijii film, još možda i vedrijih tonova, Caramel (2007).

Na vrh
srborus View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srborus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2019 u 20:07
izuzetan film....ko zaista voli i uživa u filmovima,,,preporuka
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2024 u 12:46
Setio se Nadine Labaki, pa da osvežim temu, najmanje je bitno glede njenih filmova to kako ona izgleda, no šta ću ja sada sa time kada me opako radi? LOL Neka toga, gledajte film. 

Nadine Labaki — America Abroad Media

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2024 u 15:45
Ovo sam gledao i svideo mi se , volim na taj fazon, samo ponekad zavisi od raspoloženja ili umora, npr. posle `Mea Culpa`  od Fred Cavaye-a  mogao komotno  prefinjenije da se uradi i koji mi se nije nešto svideo, dobro druga priča  , i film koji mi je pokidao `Capernaum` i baš prijao, itd. Fino da se osveži tema.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.