Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - >>Dnevnik gledanja Filmova<<
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

>>Dnevnik gledanja Filmova<<

Odgovori Odgovori Stranica  <1 275276277278279 771>
Korisnik
Poruka
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 01:05
H.P. Lovecraft's Dagon (2001)

Kao što i sam naziv kaže film je temeljen na pričama legendarnog horor pisca H.P. Lovecrafta. Za one koji ne znaju Lovecraft je otac Cthulhu mitologije Smile Iako se radi o adaptaciji njegove 2 priče, film se više oslanja na priču "The Shadow Over Innsmouth". Kao što rekoh, radi se o adaptaciji što znači da je vrijeme radnje pomjereno u moderno doba, Amerika je zamjenjena sa Španijom, imena likova su promjenjena, izgleda stvorenja je promjenjen, ali u biti film se drži svoje literarne osnove. Kao i sve adaptacije Lovecraftovih djela ni ova nije baš skupa (film je snimljen sa budžetom ispod 5 miliona $) ali za jedan horor B produkcije odrađuje više nego solidan posao. Stuart Gordon (legendarni režiser horora) i Brian Yuzna (producent) su veliki prijatelji i veliki fanovi Lovecrafta što je rezultiralo sa ekranizacijom nekoliko Lovecraftovih djela (od kojih je većina veoma dobra). Uglavnom, malo o filmu Big smile Mladi bračni par sa prijateljima doživi brodolom nedaleko od malog sela Imboce, koje se na prvi pogled čini idilično malo ribarsko selo, ali stanovnici tog sela su zapravo štovatelji demonskog boga Dagona i tu nastaju problemi LOL Kao što rekoh, vrlo efektan horor B produkcije, odlične atmosfere. Dokaz da se sa malo para može napraviti sasvim solidan film. Možda sam i ja malo pristrasan s obzirom da sam veliki štovatelj lika i djela H.P. Lovercrafta, ali film mi je baš legao. Inače volim horore sa elementima natprirodnog u sebi. Likovi sa maskama, sjekirama, noževima i slični me jednostavno ne lože LOL

OCJENA: 8/10
Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 01:14
El Secreto de sus Ojos 9 od 10. Mislim, nesto mi je i suvisno da ocenim ovaj film. Jednostavno je dobar, bas zanr kakav volim. Malo drame, romanse, trilera, ubistava, ne znam cega vec, a opet sve to uz sjajnu glumu i naravno osvezenje jer nije na engleskom. Fuj taj engleski! LOL

Odoh da gledam juznokorejski the Chaser iz 2008.
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
wolverine View Drop Down
Translator
Translator
sex addict

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wolverine Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 01:18
haha, ne zezaj, bash sam ga sinoc odgledao i krenuo da ga sad ocenim ovde
:)
jbsh sve, al kad Korejanci naprave film, napravili su ga!
skroz atipichno, kamera standardno fenomenalna

Chugyeogja (2008) aka Chaser 8.5/10

bivshi detektiv sada radi kao makro. shalje ribe mushterijama, ali jedna po jedna pochinju da nestaju.
on misli da ih neko otima i preprodaje, al ne lezi vraze, tu negde u gradu krije se serijski ubica
rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude,
hardcore is a way of life!
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 01:19
The blind side (prvu polovinu) 7/10
Yebi ga, teenage film al dobro komponovan. Samo ne vidim u prvu polovinu zasto koka dobila oskara.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 01:39
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Yebi ga, teenage film al dobro komponovan. Samo ne vidim u prvu polovinu zasto koka dobila oskara.

kolega ne slažem se da je teenage film,pogledaj do kraja,film ima jako dobru pouku,i ono što je najjače je da je rađen prema istinitom događaju...a po meni je sandra zasluženo dobila oscar-a,odlično je odglumila..
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 01:41
Originalno postovano od strane outside outside piše:

Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

kolega ne slažem se da je teenage film,pogledaj do kraja,film ima jako dobru pouku,i ono što je najjače je da je rađen prema istinitom događaju...a po meni je sandra zasluženo dobila oscar-a,odlično je odglumila..

Slažem se s outsideom. Nešto novo za nju, da se našla u toj ulozi, ali je odradila odlično i priča je super, ali dobro, možda kolega MKD ne voli takve filmove. Smile

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 01:52
Dobar je filmcic, ocito kvalitetno odradjen, mislim 7/10 ljudi, sta vise.
A koka je dobra u prvu polovinu, ali cak nema ulogu koja je toliko jaca za bilo koju nagradu pa koliko i da je dobro odradjeno.
Kakve filmove volim, pa nista definisano. Ako neko odradi kvalietnu sapunicu, i to bi pogledao samo da je to dolovljeno i prestavljeno efektivno (kako sto sledim "Haos M.D.") .
Recimo "Straw Dogs (1971)", Gladiator (2001), i mnogo drugih cenim za vrhunac.

Ažurirao prijatel-MKD - 23.Ožujak/Mar.2010 u 01:57
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Troglodit View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Troglodit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 02:36
Cast away     odlican , malo je oceniti sa 10/10
Tom Hanks nikad bolji.
Brilijantno!
Na vrh
asvalttina View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 06:25
Yeopgijeogin geunyeo aka My Sassy Girl (2001) - 10/10
nisam ocekivala nesto previse od filma zato sam si ga i pustila prije spavanja a rezultat je: definitivno najljepsa, najzanimljivija, najdublje razradjena ljubavna prica uz hrpu smijesnih scena.

Ažurirao asvalttina - 23.Ožujak/Mar.2010 u 06:30
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Na vrh
roNNa_taproot View Drop Down
Translator
Translator
Devojka iz sumraka..

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj roNNa_taproot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 08:28
28 Days Later 6/10
28 Weeks Later 8/10
"Ona lepa, a ja mlad"
Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 10:31
Cast away kod nas preveden kao izgnanik,odlican fim stvarno
Na vrh
Troglodit View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Troglodit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 10:49
Originalno postovano od strane roNNa_taproot roNNa_taproot piše:

28 Days Later 6/10
28 Weeks Later 8/10

Uh da nisi pomesala te ocene, pa prvi deo je mocan onoliko koliko je drugi ocajan, ako se dobro secam postoji i ona scena [spoiler]sa helikopterom kada pilot sasece sve one zombije uz pomoc elise...

E ako si gledala Planet Terror, ma preslikana ta ista scena na kraju filma.
Mislim koji to mozak od rezisera krade iz B produkcijskog filma detalj koji je inace sam po sebi krs.
28 Days Later je bas odlicno ostvarenje, ja bih mu dao makar 9/10

Ažurirao Troglodit - 23.Ožujak/Mar.2010 u 10:50
Na vrh
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 14:04
Hunger (2008)

Hunger sam sasvim slučajno sinoć pogledao na HTV-u. Ukratko, u filmu je riječ o članu IRA-e Bobbyju Sandsu, tj. o nekoliko posljednjih mjeseci njegova života u zatvoru Maze.

Sam film najjednostavnije je opisati kao brutalnu zatvorsku, gotovo pa art dramu, a sastoji se od tri cjeline ili tri "čina" koja bi bez problema mogla funkcionirati i samostalno. Film je iznimno težak i od početka do kraja se gleda s nemirom i sveprisutnim osjećajem mučnine i užasa.

Prvi dio filma prati prvi (neuspjeli) štrajk glađu, a scene nasilja nad zatvorenicima, ponižavanja istih i prikazivanja neljudskih uvjeta u ćelijama nisu za svakoga. Težinu atmosfere dodatno pojačava apsolutno odsutstvo glazbe i minimum dijaloga. Treći dio filma (o drugom štrajku glađu) je sličan prvom, ali s jednom bitnom razlikom - dok je u prvom dijelu naglasak na nasilju i iživljavanju 'jakih' (čuvari) nad 'slabima' (zatvorenici), u trećem je dijelu to nasilje prikazano u vidu ekstremne autodestrukcije.

Središnji "čin" je priča za sebe. Možda i najsnažniji dio filma, i jedini dio kojim dominira dijalog (i monolog). Bobby Sands razgovora sa svećenikom, a raspon tema se kreće od trivijalnih stvari poput djetinjstva i nogometa pa sve do pitanja vjere i odluka ključnih za završetak filma (i sve to u jednom jedinom neprekinutom kadru u trajanju od 20 (DVADESET) minuta; kadar Bobbyjevog monologa koji slijedi je kraći (oko 5-6 minuta), ali je jednako dojmljiv). Ovo sam odgledao bez da sam trepnuo. Jedino sam palio jednu cigaretu za drugom. Briljatno izvedeno, još mi drhte ruke kad se sjetim...

Hunger je debitantski, zasad i jedini, film Stevea McQueena (ne, nije onaj iz Bullita; nisu ni u kakvom srodstvu), a film je osvojio preko 30 nagrada, uključujući i BAFTA-u za najboljeg debitanta (Steve McQueen, naravno; plus nagrade u Cannesu, Chicagu, Torontu...). U glavnoj ulozi je odlični Michael Fassbender (Band of Brothers, 300, Inglourious Basterds; poručnik Archie Hicox, scena u podrumu i 'loš' njemački naglasak), a dobar dio od onih 30-ak nagrada je otišao i na njegovu adresu. Osobno, ono što je Fassbender uradio od svog tijela za ovu ulogu nadmašuje i Christiana Balea u The Machinistu.

Preporuka do neba (izuzev onima slabijeg želuca; kao što već rekoh, neke scene nisu za svakoga).

Sinoć sam ga pogledao na TV-u, a jutros sam ga stavio skidati. Da se ne zaboravi.

10/10

P.S. Ispričavam se što sam se raspisao, ali film me oduševio kao malo koji unazad 5-6 godina. U odnose Iraca i Engleza nisam ulazio jer je ovo, po meni, prvenstveno film o nasilju, patnji i boli.
Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 14:57
pogledao hurlyburly dobar film a gluma spacey-a i penn-a je nezaboravna + standardno dobar palminteri 
Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 16:21
Originalno postovano od strane wolverine wolverine piše:

haha, ne zezaj, bash sam ga sinoc odgledao i krenuo da ga sad ocenim ovde
:)
jbsh sve, al kad Korejanci naprave film, napravili su ga!
skroz atipichno, kamera standardno fenomenalna

Chugyeogja (2008) aka Chaser 8.5/10

bivshi detektiv sada radi kao makro. shalje ribe mushterijama, ali jedna po jedna pochinju da nestaju.
on misli da ih neko otima i preprodaje, al ne lezi vraze, tu negde u gradu krije se serijski ubica

Ne zezam Smile, gledala i film kao film je onako dobar ali ne i revolucionaran. Pocetak je dobar i scene mucenja na pocetku, ali kada sam to procitala sa saznanjem sa imdb-a da je prema istinitom dogadjaju radjeno, cele noci sam se prevrtala po krevetu (ne na zeljeni nacinLOL ). Ne znam, sama pomisao da to neko moze da uradi, da sad ne otkrivam, na taj nacin uhhhh... ceo dan na poslu sam kao zombi od nespavanja. Ovo mi je milioniti film sa ovakvom tematikom, ali ovaj mi je bas nekako povezao stvarnost i film. Pricam o prvom delu filma. Drugi deo filma je nekako tipicno azijatski i kad god gledam neki njihov film, u puno scena mi deluju debilno. Neka se ne uvrede ovde pristuni Azijati, ali tako su nekako trapavi, neke scene gde treba 5 policajaca da cuva lika, tu je negde jedan pandur, sve mislim pobecice onaj. Ne znam. Takodje mi je i sam pocetak mucan, jer se bas vidi kako je kod njih ta prodaja zena kao prodaja koka kole na snizenju.Flajeri se dele kao za neki party. Ne znam da li sam ikome pomogla ovim utiskom. Jos ako kazem da mi je ostalo malo do kraja filma, tj da nisam odgledala kraj, onda cu vas tek zbuniti LOL sve u svemu preporuke, a ocena posle kraja.  Smile
Na vrh
Troglodit View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Troglodit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 17:07
Network (1976) nemam reci, savrsen, ozbiljan film sa dosta prefinjenog humora.
Nestrpljivi ljudi bi verovatno rekli da je los, ali za one koji vole da razmisljaju o problebimam savremenog drusta i uzivaju kako radnja polako vremenom kulminira...  moja najtoplija preporuka.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 17:09
Originalno postovano od strane faithlessmary faithlessmary piše:

ali kada sam to procitala sa saznanjem sa imdb-a da je prema istinitom dogadjaju radjeno, cele noci sam se prevrtala po krevetu

Film je samo baziran na stvarnom ubici ali nije zasnovan na stvarnim činjenicama iz tog slučaja. Znam da sam na vikipediji pročitao da je taj ubica u stvarnosti bio i kanibal dok to u filmu nema.
Jesam te sad utješio. LOL
Na vrh
Troglodit View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Troglodit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 17:13
Neznam sta vas je popalo za Chaser, mogu reditelji i producenti da mazu oci nama smrtnicima koliko god hoce, ali radnja je potpuno nelogicna za obradu istinitog dogadjaja, mislim daj bre covek moze biti lud ali je velika retkost da ujedno bude i budala.

Moram malo da vas iskritikujem, samo je jedan Old Boy, ostala Koreanka/Kineska/Japanska savremena kinematografija je suplja kao sito.
Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 17:18
Originalno postovano od strane Troglodit Troglodit piše:

mislim daj bre covek moze biti lud ali je velika retkost da ujedno bude i budala.

Mozda to vazi u ovom slucaju, mozda ne vazi, ali definitivno ne bih to uzela kao pravilo. Sto sam starija (.. mrzim ovu recenicu.. LOL ), uocavam sve vise nemogucih kombinacija : lud; glup; lud ali glup; pametan ali glup (ima vikipediju u glavi, ali ne zna da se snadje na 5km od kuce) kvaran ali dobar ( po potrebi), kvaran ali kvarniji LOL itd.

I nije me nista spopalo sto se filma tice. Samo je jedan u nizu koje gledam ovih dana. Luka
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2010 u 17:42
Originalno postovano od strane Troglodit Troglodit piše:

Moram malo da vas iskritikujem, samo je jedan Old Boy, ostala Koreanka/Kineska/Japanska savremena kinematografija je suplja kao sito.

Orignalni scenario, efekat iznenađenja, realistična gluma, jezivo realan prikaz pojedinih scena, ne-preterivanje sa usranim CGI efektima su samo neki od razloga zašto se ne slažem s' tobom. Jedino što meni može da zasmeta u njihovim filmovima jeste jezik koji govore. pegla A ni Oldboy mi nije najbolji film sa tih prostora...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 275276277278279 771>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,531 sekundi.