| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Die weiße Hölle vom Piz Palü aka White Hell of Pitz Palu (1929) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Die weiße Hölle vom Piz Palü aka White Hell of Pitz Palu (1929)Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2015 u 15:45 |
|
Die weiße Hölle vom Piz Palü Aka White Hell of Pitz Palu (1929) ![]() ![]() Režija: Arnold Fanck, Georg Wilhelm Pabst Scenarij: Arnold Fanck, Ladislaus Vajda Žanr: Akcija, Avantura, Drama, Romansa Jezik: Njemački Država: Njemačka Trajanje: 150 min Uloge: Gustav Diessl ... Dr. Johannes Krafft Leni Riefenstahl ... Maria Maioni Ernst Petersen ... Hans Brandt Ernst Udet ... Flieger Udet (as Flieger Ernst Udet) Otto Spring ... Christian Klucker (as Bergführer Spring) Njemački nijemi film snimljen je 1929. u režiji Arnolda Fancka i Georga Wilhelma Pabsta. Radnja je smještena u švicarske Alpe i prati napore troje planinara da osvoje vrh Piz Palü na gorju Bernina. Film je sniman dijelom na autentičnim lokacijama, a dijelom u studijima. U filmu se pojavljuje proslavljeni pilot i ratni heroj Ernst Udet tumačeći samog sebe. Piz Palü, koji se navodi kao jedan od najpoznatijih primjera tzv. planinarskog filma, žanra popularnog u međuratnoj Njemačkoj. To je drugi najgledaniji film u Njemačkoj i jedan od posljednjih nijemih hitova njemačke kinematografije. Pabstu je predstavljao posljednje nijemo ostvarenje u filmografiji. Kasnije je prerađivan u zvučne verzije, a u nacističkoj eri premontiran je kako bi se iz njega izbrisali jevrejski glumci i imena likova. Prevod je uradio: Filaret ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |