| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Di 36 ge gu shi Aka Taipei Exchanges (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4136 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Di 36 ge gu shi Aka Taipei Exchanges (2010)Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2010 u 02:38 |
|
Originalni naslov : Taipei Exchanges (2010) Alternativni naslov: -//- Jezik: Mandarinski Režiser: Ya-chuan Hisao Glumci: Lunmei Kwai - Doris Zaizai Lin - Joise Žanr: Komedija / Drama![]() Lična ocena: 9.7/10 ********** ********** ********** Radnja i tematika filma;![]() - Prvo bih rekao da ovaj film stvarno ''ima dušu''. Prijatna mešavina filmova kao što su ''Chocolate'' (Binoš i Depp) i delimično Amelije Pulen''. Međutim, ovde je fantasy na malo nižem nivou od pomenutih filmova jer je ukombinovano ono najlepše iz ovih filmova, sa ''stvarnim životom''. Naravno, da ne ispadne da je film copy paste, nije nimalo. ''Unikatna muzika'' koja prati film, i čednost likova je stvrano vrhunska. Gotovo da mi nije trebao prevod dok sam slušao glumce i pratio njihove reakcije. Neverovatno vrhunski posao glumačke ekipe. - ''Humor je na visokom nivou''. Nije ni neki ubitačno dubok, ali je nekako skladan likovima i scenama. Nema preterivanja, već je sve unikatno na svoj način. - Radnja filma je za mene bila tricky. Iz naslova sam mislio da je neka dosadna studentska razmena, pa se neki momak popali na devojku, a ova oće neće, pa se na kraju valjaju u bikiniju na polju pirinča...no, back to reality. ''Film nije kao seks i grad i ostala aj vana bi a min bič šit'' - ''Radnja prati 2 sestre'', koje bez neke veće potpore roditelja pokušavaju da otvore sopstveni biznis nakon mnogih prethodnih neuspeha. Ideja je bila da započnu ''caffe biznis'' ali pošto to nije bilo dovoljno, i kako se rodbina (a pogotovo odnost brat - sestra, sestra - sestra itd) treba međusobno dopunjuje, jedna od sestara dolazi na ''unikatnu ideju''. Da svako ko dođe u kafe, može da ''razmeni neki zanimljivi predmet'', za neki od predmeta u kafeu (koje su one prethodno nabavile). Tu se naravno otvara širok spektar mogućnosti za nastavak filma, i to je maksimalno dobro odrađeno... ali da ne kažem previše, pogledajte i sami. ********** ********** ********** -SLIKE-![]() Pouke filma: ![]() (Više opažanja nego vezano za film) 1) Žensko ne mora ništa da kaže da bi muško postalo rob ![]() 2) Žene ne puštaju u politiku, inače bi jedina forma vlasti bilo ropstvo. 3) Kada te bije muško, to je ok. ![]() 4) Kada te bije žensko, to je poniženje. (a viđao sam poveće...)5) Žene su bez ikakve sumnje najlepše što svet donosi. (ovo kažem a nema žena u blizini...e to je ta nevidljiva sila...) ********** ********** ********** Eksterne informacije: ![]() ~Trailer ~ ~Imdb~ http://www.imdb.com/title/tt1682949/ *Sve osim ''Eksternih informacija'' je lični pregled filma* ********** ********** ********** Ažurirao KarolinaV - 25.Studeni/Nov.2016 u 04:18 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |