Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Das blaue Licht aka The Blue Light (1932)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Das blaue Licht aka The Blue Light (1932)

Das blaue Licht

Das blaue Licht (1932)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Das blaue Licht

Godina:

1932

Žanr:

drama, misterij, fantazija

Trajanje:

85 min

Režija:

Béla Balázs
, Leni Riefenstahl

Scenarij:

Béla Balázs
, Carl Mayer
, Leni Riefenstahl
, Gustav Renker

Glavne uloge:

Beni Führer
  >  Tonio
Max Holzboer
  >  Innkeeper
Martha Mair
  >  Lucia
Franz Maldacea
  >  Guzzi
Leni Riefenstahl
  >  Junta
Mathias Wieman
  >  Vigo

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Das blaue Licht aka The Blue Light (1932)
    Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2015 u 15:55

Das blaue Licht

Aka

The Blue Light (1932)

Režija: Leni Riefenstahl, Béla Balázs
Scenarij: Béla Balázs, Leni Riefenstahl
Žanr: Drama, Fantazija, Misterij
Jezik: Njemački, Talijanski
Država: Njemačka
Trajanje: 85 min

Uloge:

Leni Riefenstahl ... Junta
Mathias Wieman ... Vigo
Beni Führer ... Tonio
Max Holzboer ... Innkeeper
Martha Mair ... Lucia

Njemački crno-bijeli film 'Das blaue Licht' snimljen 1932. u režiji Leni Rifenstahl, poznat je
kao njen režijski prvijenac. Po žanru je kombinacija fantastičnog i planinarskog filma. Junta,
slobodoumna italijanska djevojka, koji glumi sama Leni Riefenstahl, živi sama u planinama, nakon
što su je suseljani proglasili vješticom koja vabi mladiće da poginu pokušavajući se popeti na
planinu. Radnja prikazuje kako njemački planinar uspijeva otkriti kako se na planini zapravo nalazi
pećina sa vrijednim kristalima. Film je sniman u švicarskim i italijanskim Alpama, postavši tako
jedan od prvih zvučnih planinarskih filmova snimljenih na lokacijama. U samoj Njemačkoj je izazvao
podijeljene reakcije, dok je u inozemstvu izazvao dobre kritike. Za Rifenstahl je, međutim, bilo
najvažni bilo najvažnije da se dopao nacističkim vođama Adolfu Hitleru i Josephu Goebbelsu, koji
su joj nakon dolaska na vlast omogućili nastavak karijere i učinilo najpoznatijom ženom-sineastom
svog vremena.

Prevod je uradio: Filaret

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.